Saltar a contingut

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si continues navegant considerem que n’acceptes l’ús. Pots obtenir més informació a la Política de cookies.

Tanca

ResidentsTens dubtes?

Quan s'aplica el descompte de resident?


El descompte per a residents és només aplicable als vols nacionals.

Tornar a dalt

Què és la subvenció de residència?


Es tracta d'una bonificació del 50% (75% en vols interinsulars els bitllets hagin estat emesos a partir del 29 de juny del 2017) en les tarifes dels serveis regulars del transport aeri, atorgada per l'Estat espanyol. Aquestes bonificacions seran d'aplicació als ciutadans espanyols i dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'altres Estats signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (actualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i Suïssa, que acreditin la condició de residents a les Illes Balears, Illes Canàries, Ceuta o Melilla i que efectuïn desplaçaments entre el lloc de residència i qualsevol lloc del territori nacional (Espanya).

La documentació vàlida per acreditar la residència en territoris no peninsulars (tant per a ciutadans espanyols com de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa) serà el certificat de residència expedit per l'ajuntament on estiguin empadronats.
més informació

Iberia està obligada a comprovar, en el moment de la facturació o a l'embarcament, la identitat del beneficiari, el nom del qual figuri al bitllet, amb la seva documentació personal, de forma exhaustiva; és a dir, a tots els passatgers amb bitllet subvencionat. Per tant, és imprescindible que tot beneficiari que viatgi amb bitllet aeri bonificat vagi posseeixi el document que acrediti la seva identitat

Pots consultar més informació relacionada amb el REIAL DECRET 1340/2007. de l’ 11 d'octubre, pel qual es regula la bonificació en les tarifes dels serveis regulars de transport aeri i marítim, per als residents en les Comunitats Autònomes de Canàries i les Illes Balears i en les Ciutats de Ceuta i Melilla.

Tornar a dalt

Resident a les Canàries, les Balears i Melilla. Com he d'indicar el dret a descompte a l'hora de fer la reserva a través d'Iberia.com?


T'oferim l'opció d'indicar si ets resident a Canàries, Balears o Melilla des de la nostra pàgina principal. Un cop hast triat l'origen i destinació del teu vol, marques la casella de resident i els vols que et mostrem ja apareixen amb el descompte aplicat.
Més endavant, a la pantalla d'Informació dels passatgers, se’t requeriran les dades obligatòries per aplicar-te el descompte de resident (tipus de document acreditatiu i terme municipal).

Per poder aplicar el descompte de resident a través de la nostra pàgina web, cal que tots els passatgers de la reserva tinguin dret al descompte de resident, és a dir, que siguin ciutadans espanyols, dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'altres Estats que hagin signat l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (actualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i Suïssa, acreditar la condició de residents a les Illes Balears, Illes Canàries o Melilla i efectuar desplaçaments entre el lloc de residència i qualsevol lloc del territori nacional (Espanya). Si alguns dels passatgers no és resident, cal que efectuï la reserva per separat.

La documentació vàlida per acreditar la residència en territoris no peninsulars (tant per a ciutadans espanyols com de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa) serà el certificat de residència expedit per l'ajuntament on estiguin empadronats.
més informació

Tornar a dalt

Residents a Ceuta. No puc obtenir el descompte directament en www.iberia.com, Què he de fer per a beneficiar-me de la bonificació per resident?


El descompte de residència a Ceuta no s'aplicarà de forma directa a www.iberia.com . Per a obtenir aquest benefici hauràs de realitzar una reserva (seleccionant en el procés de compra "només reservar") i posteriorment sol•licitar el descompte en una oficina d'Iberia o agència de viatges. És molt important que no realitzis la compra si vols beneficiar-te del descompte.

Per a poder aplicar el descompte de resident és necessari que tots els passatgers de la reserva tinguin dret al descompte de resident, és a dir siguin ciutadans espanyols, dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'altres Estats signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (actualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i Suïssa.

Recorda que hauràs d'acreditar la condició de residents a Ceuta, i que la bonificació s'aplicarà en els trajectes amb origen o destinació exclusivament als aeroports de Màlaga, Jerez o Sevilla i cap a/des de qualsevol lloc del territori nacional (Espanya). Si algun dels passatgers no fos resident, haurà de realitzar la reserva per separat.

La documentació vàlida per acreditar la residència en territoris no peninsulars (tant per a ciutadans espanyols com de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa) serà el certificat de residència expedit per l'ajuntament on estiguin empadronats..
més informació

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho

Eines