Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si continues navegant considerem que n’acceptes l’ús. Pots obtenir més informació a la Política de cookies.

Tanca

Animals domèstics

Poden viatjar amb tu a la cabina de l’avió i com a equipatge a la bodega

Iberia no permet transportar animals de la família dels mustèlids (fures, marts, etc.).

És important saber la documentació que necessites per transportar els teus gossos, gats, tortugues i ocells, etc. I tenir en compte les normes legals i les condicions per poder-los transportar.

Per gestionar les peticions haureu de posar-vos en contacte amb Serviberia: 901 111 500 a fi de poder garantir el servei.

Acceptació a la bodega

Porta’ls a la bodega en un recipient o contenidor de transport adequat: resistent, segur, còmode i amb ventilació. Quan compris el bitllet contacta amb l’oficina de reserves.

Per transportar a la bodega la teva mascota has de portar-la en un recipient de transport que compleixi la reglamentació internacional:

 1. 1. De material resistent i segur i amb un tancament que ofereixi garanties que no s’obrirà en cap moment.
 2. 2. Còmode per a la talla de l’animal i sense cap deteriorament exterior ni interior que pugui danyar la teva mascota.
 3. 3. Amb ventilació i fons impermeable.

El nombre de contenidors o recipients de transport i les dimensions estan limitats per la classe d’avió. Si tens la intenció de volar amb la teva mascota has de posar-te en contacte amb l’oficina de reserves perquè ho autoritzi. Només es podrà autoritzar el viatge quan tots els trajectes estiguin confirmats.

Càrrecs per transport d’animals domèstics per trajecte a la bodega

Espanya, Europa África i l’Orient Mitjà Amèrica i Angola Amb origen Amèrica*, Nigèria o Israel
120€ 300€ 300 USD

Càrrec abonable únicament i exclusivament a l’aeroport

* Amb origen Brasil, tant per l'anada com per la tornada, la taxa per animal és de 240USD

Acceptació a la cabina

Transporta’ls a la cabina amb tu si no superen els 8 kg de pes (incloent-hi la cistella/bossa de transport) amb l’autorització prèvia de l’oficina de reserves

Algunes mascotes poden viatjar a la cabina amb tu, amb l’autorització prèvia de l’oficina de reserves, si compleixen aquestes condicions:

 1. 1. 8 kg màxims de pes incloent-hi la cistella o bossa de transport.
 2. 2. Les mides màximes del recipient són de 45 cm de llarg, 35 cm d’ample i 25 cm de Alçada i sempre que la suma d’aquestes tres dimensions no excedeixi els 105 cm.
 3. 3. La cistella de transport adequada ha de ser consistent, ventilada, amb fons impermeable i segur.
 4. 4. Per transportar ocells has de tenir en compte que les gàbies siguin resistents, el pany segur, i que no s’hi pugui vessar el menjar i la beguda. A més, la gàbia ha d'anar sempre coberta.
 5. 5. Pots portar diversos animals de la mateixa espècie en un mateix contenidor si són de mida o pes reduït.
 6. 6. La teva mascota ha de viatjar amb tu sense causar molèsties als passatgers que viatgin al teu costat. Ha de continuar dins de la bossa/cistella de transport durant tot el vol i la seva cura és responsabilitat teva.
 7. 7. No podràs transportar els animals que per les seves característiques especials, mala olor, etc., puguin ser molestos per a la resta del passatge i la tripulació.
 8. 8. Per motius de seguretat, no pots ocupar les butaques situades a les files corresponents a les sortides d’emergència.

Càrrecs per transport d’animals domèstics per trajecte a la cabina

Espanya Europa, Àfrica i l’Orient Mitjà Amèrica* i Angola
25€ 50€ 150€

Càrrec abonable únicament i exclusivament a l’aeroport

*Si l'origen és Amèrica la taxa per animal és de 150USD excepte amb origen Brasil, la taxa del qual és de 240USD tant per l'anada com per la tornada.

Limitacions legals i de documentació

Si compleixes tots els tràmits legals i tens la documentació necessària podràs portar amb tu la teva mascota

Passaport veterinari per viatjar amb gossos i gats, com a animals de companyia

Nova normativa sobre el transport d'animals de companyia entre els estats membres de la Unió Europea:

Desplaçaments dins de territori nacional

Per viatjar dins del territori espanyol no és obligatori el passaport veterinari, només has de portar la Cartilla sanitària oficial.
Les exigències vacunals a Espanya es limiten únicament a la vacuna contra la ràbia, establint-se així la obligació de la vacuna contra la ràbia per a gossos en unes comunitats mentre en altres només és voluntari.

Desplaçaments a estats membres de la Unió Europea (excepte Regne Unit, Irlanda i Suècia).

Els animals hauran d'anar acompanyats d'un PASSAPORT en què figuri que:

 • Han estat identificats per mitjà d'un tatuatge clarament llegible o un sistema electrònic d'identificació (microxip).
 • Han estat objecte d’una vacunació o revacunació antiràbica.

Desplaçaments a Suècia, el Regne Unit, Irlanda i Malta.

Els animals de companyia (tret de les fures) han d'anar acompanyats d'un PASSAPORT en què hi constin els mateixos requeriments que en el punt anterior. A més, caldrà informar que els han fet una valoració d'anticossos neutralitzants amb resultat satisfactori.

Si la destinació és el Regne Unit i Irlanda (*), la mostra s’ha de prendre 30 dies després de la vacunació i 6 mesos abans del desplaçament.

Si la destinació és Suècia, cal prendre la mostra 120 dies després de la vacunació.

El transport d'animals per part d'IBERIA al Regne Unit continua sense estar autoritzat, per tant, IBERIA no acceptarà cap animal amb destinació al Regne Unit.

Desplaçaments des de tercers països amb condicions favorables cap a la Unió Europea:

Per a certs països europeus (Andorra, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, San Marino, Suïssa i el Vaticà), els serà admesa l’entrada segons indiquin les normes nacionals aplicables (excepte el Regne Unit, Irlanda, Malta i Suècia).

Des de determinats països amb unes condiciones antiràbiques favorables (Ascension Island, Emirats Àrabs Units, Antigua i Barbuda, Antilles Neerlandeses, Argentina, Austràlia, Aruba, Bòsnia i Hercegovina, Barbados, Bahrain, Bermudes, Belarus, Canadà, Xile, Fiji, Falkland Islands, Hong Kong, Croàcia, Jamaica, Japó, Saint Kitts i Nevis, Illes Cayman, Montserrat, Mauricio, Mèxic, Malàisia, Nova Caledònia, Nova Zelanda, Polinèsia Francesa, Saint-Pierre-et-Miquelon, Federació Russa, Singapur, Santa Helena, Trinitat i Tobago, Taiwan, Estats Units d’Amèrica, Saint Vincent i les Grenadines, Illes Verges (del Regne Unit), Vanuatu, Wallis i Futuna, Mayotte), també podran entrar en estats europeus (excepte el Regne Unit, Irlanda, Malta i Suècia) amb el certificat en vigor segons indiquin les normes nacionals aplicables.

Desplaçaments cap a la Unió Europea des de tercers països amb altres condicions:

Per als casos d’entrada des de determinats països amb unes condicions antiràbiques desfavorables no inclosos en el punt anterior, tindran permesa l’entrada en estats europeus (excepte Suècia, el Regne Unit i Malta) amb el certificat en vigor segons indiquin les normes nacionals aplicables, en què se certifiqui que l’animal ha estat objecte de vacunació, o si escau, de revacunació antiràbica que tingui validesa d’acord amb les recomanacions del laboratori de fabricació, amb una vacuna inactivada d’almenys una unitat antígena per dosi (norma de l’OMS), i que hagi estat objecte d’una valoració d’anticossos neutralitzants de, com a mínim, 0,5 Ul/ml en una mostra presa per un veterinari facultat almenys 30 dies després de la vacunació i 3 mesos abans del desplaçament.


Més informació a:

Casos excepcionals

Països amb una legislació restrictiva per a l’admissió d’animals

No s’admeten animals a la cabina (PETC) ni a la bodega (AVIH) en vols a/des de Gran Bretanya, només acceptem els animals com a mercaderia. Has de fer les gestions a través d’un agent de càrrega que farà la reserva a IAG Cargo. (No es pot fer directament amb IAG Cargo).
Si entres al Regne Unit (sempre via Londres), el teu gos ha de complir els requisits del Programa de viatge amb animals domèstics Pet Travel Scheme del Ministeri de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals (DEFRA).

IrlandaEn els vols a Irlanda només s'acceptaran els animals com a mercaderia.

El Brasil només permet ocells si compleixen una sèrie de requisits. Més informació

Argentina: han de presentar davant les autoritats un certificat zoosanitari, emès per un veterinari matriculat, lliure de malalties i constància vacuna antiràbica amb una validesa màxima 1 any.

Panamà: Per requeriment de les autoritats del Panamà, a partir de l'1 de novembre del 2011, per cada mascota que viatgi haureu de presentar un certificat d'exportació per a espècies petites expedit per l'autoritat sanitària del país d'origen, on consti que està vacunada contra la ràbia, juntament amb un certificat de bona salut de l'animal, certificat pel cònsol del Panamà del país d'origen, el certificat de vacunació antiràbica, a més de notificar amb tres (3) dies d'anticipació l'arribada de la o les mascotes). Per més informació contacta amb cam@minsa.gob.pa

Aeroports espanyols autoritzats per a l'entrada d'animals procedents de països no Schengen

Si viatges amb la teva mascota des d'un país no Schengen a Espanya, assegura't que el teu aeroport de destinació aparegui en el llistat d'aeroports autoritzats pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient:

 • A Coruña
 • Alacant
 • Almería
 • Asturies
 • Barcelona
 • Las Palmas de Gran Canaria
 • Madrid-Barajas
 • Màlaga
 • Palma de Mallorca
 • Santander
 • Tenerife Nord
 • Tenerife Sud
 • València
 • Vigo

Viatjar als i des dels EUA i si tens connexió amb una altra companyia aèria

Si viatges amb un AVIH (animal a la bodega) no pots enviar-lo en trànsit a la destinació final. Has de recollir l’AVIH a l’aeroport de trànsit i facturar-lo amb l’altra companyia, pagant un càrrec per cada companyia transportista. Perquè viatgi en trànsit has d’enviar-lo a través de càrrega aèria.

Si viatges amb un PETC (animal a la cabina), has de pagar també a cada companyia per separat.

American Airlines té les seves pròpies restriccions i normatives per a la facturació d’animals de companyia. Només els gossos pigall i els gossos de rastreig, durant missions de rescat o de cerca, poden viatjar a la cabina. Els animals que viatgen a la bodega no es poden facturar en trànsit, a la destinació final. Si viatges amb American Airlines i vols portar la teva mascota, informa-te'n a través del seu propi web, al peu d’aquesta pàgina.

Es poden aplicar diversos càrrecs, taxes o impostos, d’acord amb la legislació de cada país.

Acceptació de gossos pigall i animals de suport emocional

Només s'acceptaran a la cabina quan acompanyin a passatgers que depenguin d'aquests animals per orientar-se. (En cas de passatgers sords, o de passatgers que precisin suport emocional es necessita un certificat mèdic de confirmació).
Els instructors certificats també poden viatjar amb un animal de servei a la cabina i amb les mateixes condicions.

Si viatgen a la cabina, hauran de portar morrió.

No ocuparan seient i viatjaran al costat del passatger en l'espai on menys molestin a la resta del passatge.

Poden viatjar, tant a la cabina com a la bodega, sense cap càrrec addicional sempre que acompanyin passatgers amb necessitats especials.

El pes de l'animal no entrarà dins de la franquícia gratuïta concedida al passatger per al seu viatge.

La normativa en quant a acceptació, documentació, descàrrec de responsabilitat per part d'Iberia, tipus de cistella de transport (si viatgen a la bodega) és la mateixa que per a la resta dels animals domèstics.

Per evitar qualsevol inconvenient a l'hora de l’embarcament, anticipa aquesta informació a Serviberia: 901 111 500 .

Si vols viatjar al Regne Unit amb el teu gos guia o un animal de servei(*), hauràs de fer una sèrie de tràmits previs establerts pel Department for Environment, Food and Rural Affairs "DEFRA".

Visita el web: www.cityoflondon.gov.uk com a mínim una setmana abans de la data d'inici del teu viatge, on apareixerà tota la informació de la documentació requerida i, després de les gestions oportunes, podràs obtenir una preautorització d'ingrés.

Perquè tot estigui preparat i per facilitar el servei d'assistència que necessitis a l'arribada, has de comunicar-nos, amb una anticipació mínima de 72 h a la sortida del vol, la teva intenció de viatjar amb un animal de servei en cabina.
En el moment de fer la facturació, has de presentar tota la documentació bàsica (passaport d'animal domèstic, cartilla sanitària i certificat de bona salut), juntament amb la preautorització obtinguda anteriorment. És imprescindible per a l'admissió a l'embarcament.

(*) A aquests efectes, les autoritats britàniques només consideren els gossos i gats com a animals de servei.

Viatjar en vols IB5XXX operats per Vueling

No pots portar animals rosegadors a la cabina i no s’accepten animals a la bodega (AVIH).

Si viatges amb un vol IB5000 (Vueling) en connexió amb un altre vol operat per Iberia o Iberia Regional t’aplicaran els mateixos càrrecs que té Iberia per origen-destinació. En els vols punt a punt d’IB5000 (Vueling) o en els viatges en què connectis vols IB5000 amb un altre IB5000, el cost del servei canvia a 25 € per trajecte en rutes domèstiques i 40 € per trajecte en vols a les Canàries, des de les Canàries o internacionals.

Gossos considerats de races perilloses

Segons la normativa d’AENA, que s’empara en la Llei 50/1999, has de posar morrió al teu gos per passar els controls de seguretat preceptius si pertany a una d’aquestes races:

Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American Staffodshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu i Akita Inu.

O també, depenent de la complexió física, la musculatura, l’alçada i el pes de l’animal.

El transportista pot denegar l’embarcament de qualsevol animal que no compleixi els requisits anteriorment esmentats sense incórrer en cap responsabilitat.

I recorda

 • Poden viatjar a la cabina o com a equipatge a la bodega
 • Si pesa fins a 8 kg, amb cistella de transport inclosa, pots portar-lo a la cabina
 • Comprova que tens tota la documentació i els permisos legals
 • Necessites la confirmació de l’oficina de reserves
 • Porta’ls en una cistella o bossa de transport adequada

Mira com s’aplica en vols operats per

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

Potser t'interessa també