Bus & Fly

IBERIA, ALSA i AVANZA t'ho posen molt fàcil per viatjar.

Connectem Albacete, Burgos, Llorca, Ponferrada, Salamanca, Saragossa, Sòria, Toledo, Valladolid o Vitòria en autobús amb la terminal 4 de l’aeroport de Madrid, perquè el teu viatge internacional sigui més còmode.

Descobreix tots els avantatges del bitllet Bus & Fly: pots comprar-lo (en un sol bitllet autobús més avió) a Serviberia, a la teva agència de viatges i a iberia.com.

Els temps dels enllaços entre autobús i avió estan optimitzats i seràs un passatger en connexió des del principi fins a la destinació final, amb els avantatges que això representa.

Disposaràs de la franquícia d’equipatge marcada al teu bitllet.

Preguntes freqüents

Què és un bitllet Bus & Fly i on estan disponibles?

Es tracta d’un bitllet que combina vols internacionals d’Iberia amb autobusos d’ALSA a/des de les ciutats següents:

 • Albacete
 • Burgos
 • Llorca
 • Ponferrada
 • Salamanca
 • Saragossa
 • Sòria
 • Toledo
 • Valladolid
 • Vitòria

Al bitllet apareixerà la informació dels vols d’Iberia i els desplaçaments en superfície operats per ALSA, que s’identificaran d’una manera similar als vols, amb la numeració compresa entre el rang IB1250 i IB1330.


On són les estacions d’autobusos?

A continuació pots veure l’adreça de cada una de les estacions on pots utilitzar Bus & Fly.

 • A Albacete: c/ Federico García Lorca, 5 02001 Albacete Vegeu el mapa
 • A Burgos: c/ Miranda, 4-6 09002 Burgos Vegeu el mapa
 • A Llorca: Plaza Carruaje, s/n 30800 Lorca, Murcia Vegeu el mapa
 • A Ponferrada: Avenida de la Libertad, 15 24400 León Vegeu el mapa
 • A Salamanca: Avenida Filiberto Villalobos, 71-85 Salamanca Vegeu mapa
 • A Saragossa: Avenida de Navarra, 80 50011 Zaragoza Vegeu el mapa
 • A Sòria: Avenida Valladolid, 40 42004 Soria Vegeu el mapa
 • A Toledo: Avda. Castilla La Mancha s/n , 45003 Toledo Vegeu mapa
 • A Valladolid: Puente Colgante, 2 47007 Valladolid Vegeu el mapa
 • A Vitòria: Calle Los Herran, 70-A 01002 Vitoria Vegeu el mapa

Quins avantatges tenen els bitllets Bus & Fly?

Els bitllets Bus & Fly s’adquireixen sempre fins a la destinació final; per tant, Iberia, ALSA i AVANZA garanteixen les connexions en els trànsits i l’atenció de les possibles incidències que sorgeixin.

Els temps de connexió a Madrid (Terminal 4) entre el transport aeri i el terrestre s’han optimitzat perquè puguis facturar/recollir l’equipatge i arribar al pròxim transport.

Podràs obtenir Avios addicionals en fer ús d’aquests bitllets.


Quant equipatge puc dur i com facturo les maletes amb els bitllets Bus & Fly?

Per als bitllets Bus & Fly sempre s’aplica la franquícia d’equipatges d’Iberia.

En els trams terrestres no és possible facturar, per això sempre hauràs de retirar l’equipatge a l’aeroport de Madrid:

 • Per facturar l’equipatge a una destinació internacional: a l’aeroport de Madrid, l’autobús d’ALSA o d'AVANZA et deixarà a la zona de dàrsenes (1-4) de la T4 (nivell 0). Has de retirar l’equipatge de l’autobús i pujar al nivell de sortides (nivell 2), on es troba l’àrea de facturació d’Iberia. Les pantalles d’informació t'ajudaran a localitzar on has de facturar el teu vol.
 • Si el teu origen és internacional podràs facturar l’equipatge als avions d’Iberia només fins a Madrid. Un cop desembarquis de l’avió, has d’anar a recollir l’equipatge a la cinta transportadora i passar per la duana. A continuació t’has de dirigir a la zona de dàrsenes (1-) de la T4, on trobaràs l’autobús d’ALSA o AVANZA (nivell 0).

Les targetes d’embarcament dels desplaçaments en superfície no són necessàries. Només es lliuraran des de/a Madrid per als vols d’Iberia. Per utilitzar la facturació en línia d’un bitllet a una destinació internacional has de seleccionar Madrid com a origen.


On puc adquirir un bitllet Bus & Fly?

De la mateixa manera que adquireixes un bitllet d’avió. Pots adquirir-lo al telèfon de Serviberia, 901 111 500, als telèfons de reserves de cada país,* en agències de viatges i a iberia.com.

*L’adquisició d’aquests bitllets no és possible al Perú.


Documentació necessària per a la teva destinació internacional?

Les comprovacions de la documentació per a la destinació internacional es fan sempre a l’aeroport de Madrid. Recorda que el personal d’ALSA o AVANZA no revisa la documentació i, en cas d’arribar a Madrid, et poden denegar l’embarcament al vol d’Iberia si no viatges amb la documentació necessària. Evita desar els documents dins l’equipatge que has de facturar.

Consulta aquí si tens algun dubte sobre la documentació per anar a la teva destinació o si has de fer algun tràmit.


Les dones embarassades poden viatjar amb bitllets Bus & Fly?

Podran viatjar fins a la setmana 27 de gestació. Entre la setmana 28 i 35 de gestació necessiten un certificat mèdic que autoritzi el viatge.

No podran viatjar a partir de la setmana 36 de gestació.

Consulta com viatjar de manera més confortable i les consideracions per als viatges en avió d’embarassades i nadons.


Poden viatjar nens o joves sols amb bitllets Bus & Fly?

Els nens d’entre 5 i 11 anys fets no poden viatjar sols amb aquesta classe de bitllets. Han d’anar sempre amb un acompanyant. A aquest efecte s’entén per acompanyant una persona que, en la data del viatge, tingui 16 anys o més, i viatgi amb el menor.

Els joves entre 12 i 17 anys fets es consideren adults i poden viatjar sols. El servei d’acompanyament ofert per Iberia no està disponible per als bitllets Bus & Fly.


Poden viatjar passatgers amb necessitats especials amb bitllets Bus & Fly?

Es permet viatjar amb aquesta mena de bitllets als passatgers amb dificultats visuals i auditives. Els passatgers amb altres necessitats especials han de contactar amb ALSA o AVANZA per fer la reserva.

Et recomanem que llegeixis atentament l’adaptació d’Iberia al transport de passatgers amb necessitats especials.


Es poden portar animals domèstics amb un bitllet Bus & Fly?

No s’accepten animals domèstics en aquesta mena de viatges amb bitllets Bus & Fly, ja que hi ha restriccions als trams terrestres operats per ALSA o AVANZA.

Només s’accepten gossos pigall, reservant-ho prèviament i sense cap càrrec addicional per excés d’equipatge, sempre que la destinació del vol no sigui el Regne Unit, Irlanda o Malta. Revisa les condicions d’acceptació del viatge amb gossos pigall (apartat 5) abans d’adquirir el bitllet.


Inclouen el servei d’àpats/refrigeris els bitllets Bus & Fly?

En els vols operats per Iberia depèn de la tarifa que triïs i de la ruta internacional que facis. Consulta la disponibilitat sobre àpats als vols d’Iberia.

Als trajectes per superfície operats per ALSA o AVANZA no s’ofereix servei d’àpats/refrigeri en les classes economy i supra. En la classe supra+ s’ofereix un refrigeri a bord.


Es pot canviar o reemborsar un bitllet Bus & Fly?

Els canvis i reemborsos estan associats a la tarifa aèria; per tant, depèn de les condicions de la tarifa. Els trams terrestres sempre van associats a un tram aeri; és a dir, no podràs separar la connexió del bitllet per utilitzar els diferents transports de manera individual.


Com puc reclamar un objecte oblidat o un equipatge perdut?

Has de notificar-ho a la companyia operadora on es produeixi la incidència.

En cas de produir-se en el tram terrestre has de contactar amb el Centre d’Atenció al Client ALSA, al 91 327 05 40 (horari de 8.00 a 00.00 hores); O amb el Centre d’Atenció al Client AVANZA al 902 020 052.

En cas que el teu equipatge es perdi en un tram operat per Iberia segueix les instruccions que trobaràs a la pàgina d’incidències d’equipatges. Si t’has descuidat un objecte en un avió d’Iberia o a l’aeroport, contacta amb l’oficina d’objectes perduts.

Il·lustració d’un autobús i un avió enlairant-se des de l’aeroport