Saltar a contingut

Compromís de servei


Introducció


El 2 de juliol de 2002, Iberia va signar el Document de Compromís de Servei amb els Clients. Aquest document ha estat desenvolupat en el Pla de Qualitat adjunt, la finalitat del qual és proporcionar als client informació detallada sobre les condicions bàsiques de l'oferta de servei, perquè puguin tenir una base sòlida en la qual recolzar les seves decisions de compra.

La seva elaboració ha estat promoguda per la Conferència Europea d'Aviació Civil i la Comissió Europea, que han arbitrat conjuntament la negociació entre les companyies aèries, autoritats portuàries i organitzacions de consumidors.

Aquest compromís, de caràcter voluntari, està sent adoptat per les companyies aèries més importants d'Europa. Dins del nostre àmbit ha estat subscrit tant per Iberia com per Iberia Regional Air Nostrum

Més informació

Desplega-ho tot Oculta-ho tot
Donar assistència a passatgers amb mobilitat reduïda o amb necessitats especials.

Els passatgers amb mobilitat reduïda, per les seves condicions personals especials, requereixen una atenció addicional, particular i individualitzada durant totes les etapes del transport. En especial, les normes nacionals i internacionals en matèria de seguretat i salvament a bord estableixen una sèrie de requeriments dirigits a garantir-ne el transport segur. IBERIA, sensible a aquesta necessitat, concentra el seu esforç en proporcionar un servei professional als passatger amb mobilitat reduïda, facilitant l'accés a les nostres aeronaus, adaptant els nostres mitjans i procediments i formant el nostre personal de manera específica i constant. I tot amb l'objectiu de garantir tant la seva comoditat com la dels altres passatgers del vol.

De la mateixa manera i amb la mateixa sensibilitat, atenem les necessitats de tots aquells passatgers que requereixin una atenció especial durant el transport, com menors no acompanyats, menjars especials, etc.

Qualsevol aclariment que precisi sobre els serveis especials que oferim, així com sobre les condicions per al transport de passatgers amb mobilitat reduïda, la podrà obtenir en qualsevol agència de viatges, a les nostres botigues de venda de bitllets o trucant a SERVIBERIA al telèfon 902 400 500, si truca des d'Espanya, o trucant al centre de reserves del país, si es troba a l'estranger. A continuació incloem la informació més rellevant sobre aquest assumpte.