Documentació necessària per a menors

Comprova tots els requisits que has de complir quan viatges amb nens i nadons tenint en compte l’edat i la destinació

Documentació necessària per a menors - Abans de viatjar

Tots els passatgers més grans de 14 anys han de portar DNI o passaport.

Els menors de 14 viatjant en vols doméstics no hi estan obligats però si el porten eviten haver-se d’acreditar d’una altra manera.

El Programa Nacional de Seguretat Aeroportuària obliga a complir tots els requisits anteriors.

Menors que viatgen amb els pares

Si la persona que acompanya el menor no és cap dels pares o si viatja sol

Casos particulars

Compra de bitllets de Pont Aeri per a menors

Per comprar bitllets de Pont Aeri, cal presentar un document identificatiu com ara un DNI o un passaport. En cas que el menor vagi acompanyat dels seus pares, s'admetrà el DNI dels pares per vincular-lo al bitllet del menor.

Vols amb origen o destinació a Mèxic

Tots els menors que viatgin amb origen o destinació a Mèxic acompanyats per una persona que no en sigui progenitor o tutor legal han de presentar un document signat pels pares o per qui tingui la pàtria potestat o tutela del menor, formalitzat davant del notari o l'autoritat pertinent, en el qual consti que se li permet sortir del territori nacional. Quan es tracti d'un document atorgat a l'estranger, haurà d'estar legalitzat o postil·lat i traduït, si està en un idioma diferent de l'espanyol. En el cas d'Espanya, la Policia disposa d'un document d'autorització per a aquests casos.

Menors no acompanyats amb sortida des d'Itàlia

Tots els menors de 14 anys no acompanyats (UMNR) de nacionalitat italiana que viatgin fora d'Itàlia, han de portar, a més del passaport, un document que confirmi que tenen permís per viatjar com a menors no acompanyats.
Aquest document ha d'estar signat pels pares o tutors legals, autentificat per la policia (Questura) i ha d'incloure el nom de la línia aèria a la qual es confia el menor.

Menors que viatgen a/des de Sud-àfrica o amb escala a Sud-àfrica

Per viatjar amb origen/destinació a Sud-àfrica, tots els nens han de portar diversos documents independentment de si viatgen amb els progenitors, amb un acompanyant adult o sols.

Consulta amb l'ambaixada de Sud-àfrica per assegurar-te de que disposes de la documentació correcta quan el teu fill/a vagi a viatjar.

www.exteriores.gob.es

Sortides des d’aeroports nacionals espanyols

Per a les sortides des dels aeroports nacionals (espanyols), es permet l’entrada fins a les zones d’embarcament als tutors o familiars dels menors de 14 anys que volin no acompanyats. Per fer-ho, has de sol·licitar una targeta d’acompanyant al taulell de facturació d’Iberia. Només es permetrà l’accés per acompanyar el menor fins a la porta d’embarcament corresponent per al dia i l’hora del vol. L’adult acompanyant ha de portar el seu passaport o DNI en vigor per accedir pel control de duanes amb el menor.

[1476369042818]

Nens i nadons

Tota la normativa i regulació per viatjar amb nadons menors de 8 mesos i nens de fins a 11 anys ja complerts

Més informació

Menors viatjant sols

T’oferim un servei especial per a menors sense acompanyant que inclou la sortida, l’arribada i els trànsits entre connexions

Més informació

Carregant...