Novetats i notícies

T’expliquem tot el que passa a Iberia.com

Corredor sanitario
17 abril 2020Tornar

Corredor aeri sanitari

Hem sumat les nostres forces, la nostra il·lusió i la nostra emoció, per omplir avions d'esperança amb material que protegeix i salva vides.

Altres 2.000 persones més estaran tornant a casa en la nova onada de vols de repatriació que Iberia està programant per a aquest mes d'abril en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Estrangers, les ambaixades i els consolats del nostre país a l'exterior i de les ambaixades dels diferents països a Espanya. Se sumen a les 6.000 de l'onada anterior, i a les 70.000 que van viatjar en vols regulars de de que es va declarar l'estat d'alerta.

En les dues pròximes setmanes l'aerolínia volarà, fins i tot, a destinacions on no hi havia operat abans com Sydney (Austràlia), Manila (Filipines), Bangkok (Tailàndia), Praia (Cap Verd) i Santa Cruz de la Sierra (Bolívia) per portar els espanyols que es troben en aquests països..

A més, Iberia ha programat per aquest mes d'abril, tres vols de repatriació amb Lima (Perú), un altre amb Malabo (Guinea Equatorial), un més a Bogotà (Colòmbia) i tres més amb Buenos Aires (Argentina); d'aquests últims, un d'ells serà triangular amb Assumpció per recollir els espanyols que es trobin a Paraguai.

Amb tot, Iberia suma ja més de 30 vols de repatriació en els que a finals d'abril, haurà retornat a les seves llars més de 8.000 persones; 6.000 ja van volar amb Iberia l'última setmana de març i la primera d'abril, i més de 2.000 ho faran fins a finals de mes. Es tracta, sobretot, d'espanyols però també de passatgers d'altres nacionalitats que han pogut tornar als seus països en aquests vols.

Concretament, des de que va començar la crisi per l'extensió de la COVID-19 i fins a finals d'aquest mes, Iberia haurà operat més de 30 vols especials amb 20 països dels cinc continents: Algèria, Argentina, Austràlia, Bolívia, Cap Verd, Colòmbia , Equador, Filipines, Guinea Equatorial, Irlanda, Japó, Marroc, Panamà, Paraguai, Perú, Polònia, República Dominicana, Senegal, Tailàndia i Uruguai.

A més, des de que es va declarar l'estat d'alerta a Espanya, més de 70.000 persones van poder viatjar en els vols regulars amb països com els EUA, Mèxic, Cuba, Costa Rica, Brasil o Xile que Iberia va mantenir fins a finals de març.

  • Iberia està col·laborant també en el transport de material sanitari mitjançant un autèntic corredor aeri amb la Xina.

  • Iberia manté també una altra col·laboració pública-privada per portar material sanitari per a l'administració des de Xangai i d'altres ciutats xineses com Shenzhen.

  • A més, l'aerolínia ha col·laborat en el transport des de Brussel·les i Munic de 34 respiradors donats per petits empresaris, i que es van destinar a muntar UCI als hospitals de Gregorio Marañón, La Paz, Infanta Sofia, d'Alcàsser i el Clínic San Carlos.

Una altra via de col·laboració que Iberia ha obert en la lluita contra la COVID-19 és la donació d'elements que, normalment, s'ofereixen a bord dels seus avions. En col·laboració amb la seva ONG, Mano a Mano, ENVERA, la Conselleria de Sanitat de la CAM, l'empresa de logístca ALAER i de SAMUR-Protecció Civil, Iberia ha donat:

  • 45.000 coberts d'un sol ús a l'Hospital Ramón i Cajal per a malalts d'coronavirus.

  • altres 9.000 edredons i 2.200 coixins a la Conselleria de Sanitat de la CAM per a l'hospital de campanya muntat a IFEMA, a més de 1.400 necessers complets i altres 20.000 unitats entre necessers, raspalls de dents i dentífric, mitjons i pintes, entre d'altres articles.

  • Per a l'Hospital de la Paz, 300 edredons, 300 coixins i 400 necessers.

  • Iberia també va donar a l'Hospital Gregorio Marañón més de 5.000 bates sanitàries de cel·lulosa que pertanyien al seu Servei Mèdic, i la seva ONG Mano a Mano, sumava altres 1.400 bates sanitàries de barrera contra agents infecciosos per al mateix hospital.

  • I a l'hospital de la Fira de Barcelona, 500 necessers i 500 edredons, a més de quatre tractors i 16 carros de càrrega / descàrrega d'equipatges a l'avió, que han servit primer per al transport i muntatge de llits a l'hospital i, des que està en funcionament, per al trasllat dins de les instal·lacions de menjar, medicaments i llenceria.

Per dur a terme tant els vols de repatriació com els de càrrega sanitària i les donacions, Iberia segueix comptant amb el compromís dels seus treballadors, la dedicació està essent vital per tirar endavant totes aquestes operacions.

Carregant...