• Inici
  • Iberia és més
  • Novetats i notícies

Novetats i notícies

T’expliquem tot el que passa a Iberia.com

Aniversario Iberia
16 maig 2024Tornar

85 anys unint Madrid i Lisboa

L'1 de maig es va complir el 85è aniversari de l'inici dels vols, que s'han mantingut ininterrompudament

L'1 de maig Iberia va celebrar 85 anys de vols ininterromputs entre Madrid i Lisboa.

La inauguració dels vols al país veí va suposar l?obertura de la primera ruta internacional d?Iberia. L'1 de maig de 1939, un avió Junkers Ju-52 es va enlairar per primera vegada de Madrid fins a Lisboa amb 17 passatgers a bord.

L'experiència de vol ha canviat molt des de llavors. Per viatjar a Lisboa, la companyia ofereix fins a sis vols directes al dia, operats per avions Airbus A320neo, amb capacitat per a 186 passatgers.

Es tracta del model més avançat en termes de tecnologia i eficiència de la flota de curt i mig radi de l'aerolínia. Equipat amb motors CFM de tipus Leap-1A, l'A320neo és un 50% més silenciós que els seus antecessors, consumeix entre un 15% i un 20% de combustible i, per tant, permet reduir les emissions de CO2 i també un 50% menys de NOx.

El Grup Iberia vola a cinc ciutats a Portugal, sent el segon país europeu amb més destinacions amb vols directes des d'Espanya: Lisboa, Porto, Faro, Funchal i Ponta Delgada. En concret, ofereix fins a sis vols al dia a Lisboa, quatre diaris a Porto, tres freqüències setmanals a Funchal i tres més a Ponta Delgada, a Açores. A més, al juny es reiniciaran un estiu més els vols directes amb Faro, capital de l'Algarve, arribant fins als quatre vols directes a la setmana al mes d'agost. Per a aquesta temporada d'estiu, Iberia ha posat a la venda més de 530.000 seients entre els dos països.

Carregant...