• Inici
  • Iberia és més
  • Novetats i notícies

Novetats i notícies

T’expliquem tot el que passa a Iberia.com

Embarque biométrico
15 abril 2024Tornar

Estrenem el nou sistema d'embarcament per reconeixement facial a Pont Aeri

Aquest servei està disponible a sis portes de l'aeroport de Madrid ia una del de Barcelona

Iberia ha posat en marxa el servei d'embarcament per reconeixement facial a la seva ruta més emblemàtica, el Pont Aeri, que precisament compleix aquest any el 50è aniversari. Els clients que viatgen entre Madrid i Barcelona i viceversa podran gaudir de l'accés pel filtre de seguretat i la porta d'embarcament sense treure el mòbil i/o ensenyar la documentació necessària.

El servei està disponible per a tots els clients que tinguin targeta Iberia Plus. Per donar-vos d'alta heu d'accedir a l'àrea privada de l'app d'Iberia i fer els passos següents: introduir les dades personals, fer una foto del DNI, escanejar el xip del document i fer una foto de la cara a través del telèfon mòbil. Aquest procés es realitza una sola vegada i després, per a cada viatge que el client faci, únicament ha d'associar la targeta d'embarcament al perfil biomètric. També és possible completar el procés d'alta als quioscos de l'aeroport oa l'aplicació d'AENA.

Els únics requisits que cal complir per poder donar-se d'alta al servei de reconeixement facial és ser major de 18 anys i tenir un DNI espanyol (DNI 3.0. amb tecnologia NFC per poder comunicar-se amb el mòbil) o un passaport electrònic de la Unió Europea.

Sis portes d'embarcament a l'aeroport de Madrid-Barajas

A l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Iberia disposa de sis portes d'embarcament amb reconeixement facial: J46, J50, J52, J54, J56 i J58. A més, compta amb 2 quioscos a l'àrea de facturació (Pont Aeri i Business) i quatre portes biomètriques al filtre de seguretat (dues a l'accés principal, una a Pont Aeri i una al Fast Track).

Per la seva banda, a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat l'aerolínia té una porta d'embarcament biomètric (A02), dues portes al filtre de seguretat i un quiosc a la zona de facturació. L'embarcament per reconeixement facial no afecta els grups d'embarcament, els quals mantindran l'ordre habitual. En arribar a la porta, cada client triarà si prefereix l'accés convencional amb targeta d'embarcament o la porta biomètrica (sempre que estigui donat d'alta al programa i hagi associat la targeta d'embarcament a la seva identitat biomètrica durant el procés de facturació).

Actualment, l'embarcament biomètric està disponible per als mòbils amb sistema operatiu iOS i, properament, també es podrà fer als telèfons Android. Cal recordar que, malgrat que aquest servei touchless us permet embarcar sense necessitat de presentar la documentació, els clients han de portar-la per si se'ls requerís en algun moment del viatge.

La foto del document d'identitat queda allotjada als servidors d'AENA amb els sistemes d'encriptació deguts i només es pot consultar amb motiu de l'operativa d'aquest programa.

Carregant...