• Inici
  • Iberia és més
  • Novetats i notícies

Novetats i notícies

T’expliquem tot el que passa a Iberia.com

Aniversario Iberia
03 abril 2024Tornar

60è aniversari dels vols d'Iberia entre Madrid i Brussel·les

El 25 d'abril de 1964, Iberia va fer el primer vol entre les capitals de Bèlgica i Espanya a bord d'un Carvair

Iberia celebra els 60 anys connectant Brussel·les i Madrid.

La inauguració de la ruta va tenir lloc el 25 d'abril del 1964, en un vol operat per un avió Carvair, que tenia capacitat per a 22 passatgers. Els Carvair eren els antics DC-4 reconvertits per poder transportar mercaderia de gran volum, com a automòbils. La peculiaritat d'aquest avió era la part davantera, ja que es va redissenyar i es va allargar 2,8 metres respecte al DC-4. Iberia va arribar a operar tres vols a la setmana a la capital belga.

Avui, Iberia opera quatre vols al dia entre les dues capitals amb l'Airbus A320neo amb capacitat per a 186 passatgers entre la cabina de Business i la de Turista. Aquest avió és el més avançat en termes de tecnologia i eficiència de la flota de curt i mig radi de l'aerolínia. Equipat amb motors CFM de tipus Leap-1A, l'A320neo és un 50% més silenciós que els seus antecessors, consumeix entre un 15% i un 20% de combustible i, per tant, permet reduir les emissions de CO2 i també un 50% menys de NOx.

L'aerolínia espanyola comercialitzava, igual que avui, bitllets tant a Business com a Turista. El preu del bitllet d'anada i tornada a classe Business era de 8675 pessetes ia Turista de 6310, al voltant de 52 i 38 euros respectivament. A iberia.com es poden trobar avui bitllets per volar entre Madrid i Brussel·les des de 113€ comprant anada i tornada.

Carregant...