Saltar a contingut

Altres consultesTens dubtes?

Llistat de passatgers d'un vol


Per raons de seguretat ia causa de la legislació vigent en matèria de protecció de dades, sentim no poder oferir-te aquesta informació.

Tornar a dalt

Punts Travel Club


Per a totes les consultes relacionades amb la targeta de Travel Club, preguem contactin directament amb Travel Club en el telèfon 91 387 4387 disponible de dilluns a divendres de 09:00 a 21:00 hores i dissabtes de 09:00 a 15:00 hores.

Tornar a dalt

Què és una parada tècnica?


Quan un avió necessita repostar combustible o realitzar alguna altra operació de manteniment, sol efectuar una parada tècnica. En aquests casos la companyia ni embarca ni desembarca passatge al no tenir drets de tràfic a l'aeroport en qüestió.

Tornar a dalt

Cursos per perdre la por a volar


No podem oferir-te cap curs en aquest moment, ja que no estan disponibles temporalment.

Tornar a dalt

Iberia com a patrocinador


El patrocini és un element essencial en la nostra estratègia de màrqueting global i juga un paper important en permetre que la marca connecti amb projectes que s'alineen amb la nostra visió i els nostres valors.
Si creus que Iberia podria estar interessada a patrocinar el teu projecte, contacta amb nosaltres (disponible en castellà i en anglès)
Avaluarem la teva proposta i et respondrem al més aviat possible.

Tornar a dalt

Puc portar de viatge alcohol, tabac o diners en efectiu?


Segons la normativa europea ara vigent, en entrar o sortir de la Unió Europea es pot portar en efectiu fins a 10.000 Euros (€) - o el seu equivalent en altres divises o actius - sense necessitat de declarar. Els imports que superin aquesta xifra s'han de declarar a les autoritats duaneres.
Alguns Estats membres també controlen els diners en efectiu que porten les persones que viatgen entre països de la UE.
Així mateix, pel que als Estats Units es refereix, hi ha l'obligació de declarar a les autoritats duaneres quan s'introdueix o s'extreu del territori nacional quantitats en efectiu superiors a 10.000 Dòlars Americans ($).
No obstant això, per a més detalls, t’ aconsellem contactar amb l'ambaixada del país a on vas a viatjar.

Alcohol i tabac

Si viatges d'un país de la UE a un altre, pots portar tabac, alcohol i begudes alcohòliques per al teu ús personal. Si el tabac o l'alcohol que portes estan dins dels límits establerts per a ús personal, no hauràs de pagar impostos especials al país de la UE a on viatges.

Veure més informació

Tornar a dalt

Com puc enviar un paquet o qualsevol altra mercaderia?


Per al transport i l'enviament de paquets, d'articles fràgils i/o sensibles, animals, efectes personals i restes humanes, tant a destinacions nacionals com internacionals, pots contactar amb IAG CÀRREGA al número de telèfon (+34) 910059551 , disponible de dilluns a divendres de 09:00 a 18:00 hores.

Més informació: IAGCargo [Abre en ventana nueva]

Tornar a dalt

Descobreix la flota del Grup Iberia: tots els nostres avions amb les seves dades tècniques i plànols


Pots accedir a la informació de la Flota del Grup Iberia i des d'allà seleccionar el tipus d'avió per consultar la fitxa tècnica i el plànol.

Tornar a dalt

Com funcionen els equips de desglaç?


Igual que els cotxes, els carrers i les carreteres, els avions també pateixen les conseqüències de les temperatures sota zero, la neu i les glaçades. Però aquestes condicions meteorològiques adverses no els impedeixen fer els vols programats gràcies als equips de desglaç dels aeroports.

Els equips de desglaç d’Iberia consten d’uns camions que porten incorporat un dipòsit de 5.000 litres d’una barreja d’aigua i glicol, i una caldera amb un cremador que fa que la barreja s’escalfi i surti pel canó a 2 graus centígrads. Al camió hi ha instal•lades unes bombes que eleven l’aigua de manera que quan l’operador obre la vàlvula d’escapament permeten que el líquid surti a la pressió necessària perquè caigui sobre l’avió. Amb aquest procés s’aconsegueix eliminar qualsevol resta de gebre, glaç, neu o aiguaneu dels avions i les superfícies queden netes.
A la barreja s’hi afegeix un colorant ataronjat, per comprovar fàcilment que s’ha aplicat de manera correcta sobre les superfícies. L’aigua desfa el glaç, el gebre o la neu, mentre que el glicol n’evita la formació durant un determinat període de temps.

Habitualment se solen desgelar els plans verticals i horitzontals (ales i cua), el fuselatge, la cúpula del radar, les comportes dels trens d’aterratge i els estabilitzadors. Tot i que en condicions climatològiques extremes, cal desglaçar els avions per complet. El desglaç s’efectua a petició del comandant del vol.

Aquest procés es du a terme aplicant escrupolosament les instruccions dels manuals del fabricant de l’avió, la normativa IATA i les reglamentacions ISO, entre d’altres.

El temps necessari per al procés pot oscil•lar entre els tres minuts i una hora o més. Normalment es triga entre tres i cinc minuts a netejar un avió amb glaç o gebre. Aquest temps pot augmentar bastant si es tracta de neu; de vegades es pot tardar fins i tot més d’una hora.

A Madrid-Barajas hi ha dues bases de desglaç que estan operatives les 24 hores del dia i que permeten netejar tres avions alhora en cada base, en circumstàncies normals. A ple rendiment, aquestes plataformes poden desglaçar més de 150 avions cada una en condicions climatològiques normals.

Tornar a dalt

Servei de premsa digital


Iberia, en col·laboració amb PressReader, t'ofereix milers de revistes de tot el món, a més de diaris internacionals.
Aquesta plataforma et permet descarregar gratuïtament més de 6.000 publicacions entre diaris internacionals i revistes nacionals i internacionals.
La interfície està disponible en castellà, anglès, portuguès, italià, alemany, francès, xinès tradicional, xinès simplificat, coreà, àrab, japonès, noruec, rus i turc.

Descarrega les publicacions abans del vol per poder-les llegir de manera còmoda i senzilla mentre viatges o després.

Més informació

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho