Saltar a contingut

Transport d’animals domèsticsTens dubtes?

Puc viatjar amb animals domèstics?


Els animals domèstics, com gossos, gats i ocells, etc., que compleixin les limitacions legals i de documentació, es poden acceptar com a equipatge en bodega o en cabina de passatge.

Acceptació a la bodega

Animals acceptats a bodega: gossos i gats, excepte els braquicèfals i els considerats races perilloses.

Porta’ls a la bodega en un recipient o contenidor de transport adequat: resistent, segur, còmode i amb ventilació. El nombre de contenidors o recipients de transport i les dimensions estan limitats per la classe d’avió. Si tens la intenció de volar amb la teva mascota has de posar-te en contacte amb l’oficina de reserves perquè ho autoritzi. Només es podrà autoritzar el viatge quan tots els trajectes estiguin confirmats.

Acceptació a la cabina

Animals acceptats a cabina: gossos, gats, peixos, tortugues i ocells (excepte rapinyaires).

Transporta’ls a la cabina amb tu si no superen els 8 kg de pes, incloent-hi la cistella/bossa de transport (excepte en el cas dels gossos pigall) amb l’autorització prèvia de l’oficina de reserves.
El recipient pot fer com a màxim 45 cm. de llarg, 35 cm. d'ample i 25 cm. de profunditat, sempre que la suma d'aquestes tres dimensions no excedeixi de 105 cm.
El pes i la mida de l'animal cal que estiguin dins dels límits establerts tant a l'anada com a la tornada.
En cap cas, l'animal no podrà sortir del recipient en l'interior de la cabina, essent responsabilitat del passatger tenir-ne cura.

Recorda que, en cas que el recipient no reuneixi les condicions mínimes d'acceptació, serà rebutjat en embarcar. Pots adquirir-los a les millors botigues d'animals o a transportistes especialitzats.

Per gestionar les peticions haureu de posar-vos en contacte amb Serviberia: 901 111 500 a fi de poder garantir el servei.

Acceptació com a càrrega aèria

Si necessites enviar a la teva mascota perquè viatge sola, contacta amb: IAG Cargo.

Si vols més informació, consulta Transport animals domèstics

També pots llegir més informació a la pàgina www.iata.org

Tornar a dalt

Animals braquicèfals


Els animals braquicèfals són gossos i gats amb el morro curt, xatos i amb el cap proporcionalment ample.

Les races són les següents:

Gossos: Boston terrier, bòxer (totes les races), buldog (totes les races), bull terrier, grifó de Brussel·les, chow-chow, toy spaniel anglès, spaniel japonès / chin, mastí (totes les races), pequinès, pit bull (totes les races), pug (totes les races), shih-tzu i Staffordshire terrier, shar-pei, affepinscher.
Gats: birmà, exòtic de pèl curt, himalaià i persa.

Conscients de la importància que té la cura de la teva mascota, no podem transportar aquestes races de gossos i gats a la bodega de l'avió, ja que corren més risc de patir cops de calor i trastorns respiratoris quan s'exposen a l'estrès o a altes temperatures.
Si la teva mascota és d'aquest tipus, només la pots dur a bord, sempre que compleixi les condicions per al transport en cabina.

També et pots posar en contacte amb IAG Cargo per transportar-los com a mercaderia.

Tornar a dalt

Hi ha alguna regulació o normativa per al transport d'aquests animals?


A més de les normes generals d'acceptació en vol, si tens intenció de viatjar amb animals de companyia (gossos i gats) entre els Estats membres de la Unió Europea, hauràs de dur un passaport veterinari en regla. També has de tenir en compte que alguns països tenen restriccions pel que fa a la importació de mascotes.

Per transportar la teva mascota, hauràs d'abonar una tarifa de 25 a 300 EUR depenent de la destinació. No oblidis reservar el transport de la teva mascota a través de l'oficina Oficina de Reserves 901 111 500 almenys amb 48 hores d'antelació.

Si vols més informació, consulta Transport d’ animals domèstics

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho