Saltar a contingut

Facturació onlineTens dubtes?

Com es factura online des d'Iberia.com?


Pots facturar online a Iberia.com en 5 passos senzills, només necessites un ordinador o una tauleta amb connexió a Internet. Si tens un telèfon intel·ligent pots accedir a iberia.mobi o descarregar-te les aplicacions per a iPhone, Android o Blackberry.

Reserva el seient i obtén la targeta d'embarcament en el moment de la compra per a tots els vols d'Iberia, Iberia Express i Air Nostrum, llevat que hagis contractat una tarifa sense l'opció de reserva de seient, cas en què ho podràs fer 24 hores abans de la sortida del vol.
Tingues en compte que la facturació per als viatges amb origen o destinació a Cuba, El Salvador, Estats Units, Gran Bretanya, Guatemala, Mèxic, Puerto Rico i Sud-àfrica només està disponible 24 hores abans de la sortida del vol.
Tingues en compte que hi ha aeroports que no ofereixen el check-in online pel que hauràs de realitzar-lo a l'aeroport.
El temps límit per obtenir la targeta d’embarcament online és fins 1 hora abans de la sortida programada del vol (90 minuts a Lagos, San José i 180 minuts a Caracas).

 1. Cercant la teva reserva:
  Selecciona una de les dues opcions existents per facilitar les dades de cerca.
  • Codi de reserva. Has de conèixer el codi de la reserva o el localitzador i el cognom del passatger segons figuri en la mateixa reserva. (Què és el codi de reserva i on puc trobar-lo?)
  • Número de targeta d'Iberia Plus. Si en el moment de fer la reserva vas incloure el teu número de targeta, pots fer la cerca només donant el teu número de targeta d’Iberia Plus i el teu codi PIN. (Has oblidat el PIN o no en tens?).
 2. Selecció de vol:
  Podràs seleccionar els vols que vulguis facturar.
 3. Selecció de seient:
  T'oferim la possibilitat de triar el seient amb més anticipació a un preu més econòmic que a l’aeroport. Consulta les condicions per fer-ho, depenent de la classe en la que volis. Si no tens preferències i no has triat cap seient abans del check-in, se t'assignarà un sense cost i de forma aleatòria en el moment d'obtenir la targeta d'embarcament.
 4. Confirma dades:
  Has de comprovar que totes les dades són correctes abans d’emetre les targetes d’embarcament.
 5. Emissió de targeta d’embarcament:
  Podràs imprimir la targeta d’embarcament des d’un document en PDF, rebre la targeta mòbil per correu electrònic o rebre un SMS amb un enllaç per visualitzar o descarregar-te la targeta mòbil. 1 exemplar de la targeta d'embarcament per vol o trajecte.
  A més, si ets usuari d’iPhone o iPod amb versió d’iOS6 o superior, podràs descarregar-te fàcilment les teves targetes d’embarcament mòbil al wallet (targeter) de Passbook.

** Els serveis de seguretat dels aeroports, havent autoritzat els procediments de facturació online, podran restringir i/o limitar l’accés a les zones d'embarcament amb caràcter excepcional. En aquests casos posa’t en contacte amb el nostre personal de l’aeroport que està a la teva disposició per ajudar-te.

Més informació.

Tornar a dalt

La targeta d’embarcament mòbil


La targeta d’embarcament mòbil és un codi 2D (QR) que conté totes les dades del vol i et permet portar la targeta d’embarcament al mòbil i anar directament a l’avió sense cap altre paper.
Per identificar-te correctament només hauràs d’aproximar al lector de targetes d’embarcament mòbils el teu mòbil amb la imatge 2D a la pantalla i esperar uns segons que la identificació sigui positiva.
La targeta d’embarcament mòbil es pot utilitzar al taulell de facturació, al filtre de seguretat i a l’embarcament. La identificació esdevé més àgil i dinàmica i es redueix l’ús del paper en la impressió de targetes d’embarcament.
Trobaràs tots els detalles de la targeta d’embarcament mòbil i els aeroports on pots utilitzar-la al final de la pàgina d’ Informació sobre el check-in.

Tornar a dalt

Què és el check-in online?


La manera més còmoda i ràpida d'obtenir la targeta d'embarcament del teu vol des de casa.

Reserva el seient i obtén la targeta d'embarcament en el moment de la compra per a tots els vols d'Iberia, Iberia Express i Air Nostrum, llevat que hagis contractat una tarifa sense l'opció de reserva de seient o en els següents origens/destinacions on es pot fer 24 hores abans de la sortida del vol:

 • Cuba
 • El Salvador
 • EUA
 • Gran Bretanya
 • Guatemala
 • Mèxic
 • Puerto Rico
 • Sud-àfrica

Per tots vols, podràs continuar fent el check-in online des del dia anterior.
Tingues en compte que hi ha aeroports que no ofereixen el check-in online pel que hauràs de realitzar-lo a l'aeroport.
El temps límit per obtenir la targeta d’embarcament online és fins 1 hora abans de la sortida programada del vol (90 minuts a Lagos, San José i 180 minuts a Caracas). Més informació

Si vols també pots facturar a l’aeroport a les nostres màquines de facturació o als taulells.

Tornar a dalt

Es pot anul·lar la targeta d'embarcament?


Un cop emesa la targeta d'embarcament online no pots anul•lar-la. En el cas de no acudir a la porta d'embarcament, se’t registrarà com a passatger no presentat i se t'aplicaran les normatives corresponents als canvis i devolucions que estableix la tarifa adquirida.

Tornar a dalt

No m'han sortit les targetes d'embarcament, però el sistems de check-in online em diu que estic facturat. Què he de fer?


Si aquest és el teu cas, podràs tornar a imprimir les targetes d'embarcament des del teu ordinador.
Accedeix amb les teves dades al Check-in en línia i, a la part inferior, on s'indica "Què vols fer?", tria "Imprimeix les teves targetes d'embarcament". A continuació podràs seleccionar el format de la targeta d'embarcament i la forma d'enviament.

Recorda que, si has oblidat les teves targetes d'embarcament, caldrà que vagis a les màquines de check-in o passar pels taulells de facturació per sol•licitar-ne una còpia.

Tornar a dalt

Per què no puc facturar en línia?


En la majoria dels nostres vols d'Iberia, Iberia Express i Air Nostrum, pots obtenir la targeta d'embarcament en el moment de la compra per a tots els vols d'Iberia, Iberia Express i Air Nostrum, llevat que hagis contractat una tarifa sense l'opció de reserva de seient, cas en què ho podràs fer 24 hores abans de la sortida del vol.
Tingues en compte que la facturació per als viatges amb origen o destinació a Cuba, El Salvador, Estats Units, Gran Bretanya, Guatemala, Mèxic, Puerto Rico i la Xina només està disponible 24 hores abans de la sortida del vol.

En el casos següents no es pot facturar en línia:

 • Alguns aeroports d’origen no permeten la facturació en línia.
 • La companyia operadora és una altra. En aquest cas, si l'operadora és American Airlines, British Airways, Finnair o Vueling, et dirigirem al seu web. Això vol dir que no es pot adquirir el transport d'equipatge addicional a través d'Iberia.com.
 • Has sol·licitat algun tipus d'assistència: menors sense acompanyar, viatges amb una autorització mèdica, voles amb una mascota, has contractat un seient extra…
 • En els vols als Estats Units: les autoritats americanes poden denegar el permís per facturar en línia.
 • Per a reserves de Pont Aeri de més d'una persona.

En tots aquests casos, la facturació s'ha de fer a l'aeroport.

Si, en intentar facturar, se't mostra el missatge "Per les característiques de la teva reserva no pots facturar en línia" i no obeeix a cap de les excepcions exposades anteriorment, torna-ho a provar 24 hores abans de la sortida del vol. Si aleshores encara no pots obtenir la targeta d'embarcament, hauràs de facturar a l'aeroport.

Tornar a dalt

El meu bitllet es troba en l'estat "No facturable" Per què?


Hi ha diverses causes per les quals pots tenir un bitllet que no pots facturar. Per conèixer el motiu concret de la teva situació pots consultar directament a l'enllaç "No facturable" que es troba en el moment de demanar la facturació oline. A la imatge pots veure on has de prémer. T’apareixerà una finestra on t’ indicarem la raó per la qual no pots continuar amb la facturació del teu bitllet.
Per a més informació també pots contactar amb l'agència emissora del teu bitllet o al nostre centre d'atenció telefònica .

Tornar a dalt

Què volen dir les sigles SBY-STL de la targeta d'embarcament?


Les sigles SBY apareixen en la targeta d'embarcament quan estàs subjecte a l'espai disponible i, per tant, condicionat a la resolució de la llista d'espera a l'aeroport per confirmar la teva plaça.

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho