Informació general d'aeroports

Quan t'has de presentar a l'aeroport. Quines pautes has de seguir per passar el filtre de seguretat o embarcar. Gaudeix dels serveis VIP que t'oferim a l’aeroport.

Amb quina antelació he de presentar-me a l'aeroport per viatjar?

Et recomanem que et presentis a l'aeroport almenys dues hores abans de la sortida del vol; així tindràs prou temps per facturar, lliurar l'equipatge, passar el control (o els controls) d'immigració i seguretat, i arribar a la porta d'embarcament.
L'hora límit d'acceptació del vol és l'antelació mínima per obtenir la targeta d'embarcament i haver facturat l'equipatge.

Generalment, l'hora límit per als nostres vols és de 45 minuts per facturar i de 20 minuts per embarcar abans de l'hora programada de la sortida.
Per raons de seguretat, en alguns aeroports de la nostra xarxa o segons la destinació, aquest temps límit pot ser superior.

Facturació de l'equipatge:
A l'aeroport de Madrid podràs facturar l'equipatge amb una antelació màxima de 24 hores abans de la sortida del vol.
Per a la resta de vols, l'obertura de la facturació es fa:

 • Llarg recorregut: 4 hores abans de l'hora programada de sortida.

 • Curt i mitjà recorregut: 2 hores abans de l'hora programada de sortida.

 

Pas pel filtre de seguretat a l'aeroport

Per accedir a la zona d'embarcament, hauràs d'escanejar o de mostrar al personal la targeta d'embarcament abans de passar el control de seguretat.
Segueix aquestes indicacions per facilitar i agilitzar aquest tràmit:

 • Treu-te la jaqueta o abric i posa'l juntament amb els objectes metàl·lics (cinturó, monedes, claus…) a la safata mentre creues l'arc detector de metalls. En molts aeroports, és obligatori descalçar-se i passar també les sabates per l'escàner de raigs X.

 • Els líquids (màxim un litre, en envasos de 100 ml) han d'anar en una bossa transparent, que es passa per l'escàner per separat de la resta d'equipatge. També hauràs de col·locar en una altra safata l'ordinador portàtil i qualsevol altre dispositiu elèctric o electrònic gros, sense funda.

 • Si per motius de salut portes implants (marcapassos, implants coclears, etc.) o aparells com ara pròtesis metàl·liques, ho hauràs d'indicar al personal de seguretat abans de passar pels arcs detectors.

Serveis VIP a l'aeroport

Descobreix els serveis que oferim a l'aeroport a tots els nostres clients que viatgen en classe Business o segons el seu nivell dins del programa d'Iberia Plus:

 • Aparcaments VIP: servei de recollida, aparcament i entrega dels vehicles particulars als aeroports de Madrid i Barcelona

 • Taulells de facturació diferenciats: factura l'equipatge com a client Business, Iberia Plus Plata, Oro, Infinita o Singular als taulells diferenciats dels de la resta del passatge a tota la xarxa d'aeroports des d'on volem.

 • Fast Track: t'assegurem un temps d'espera mínim al control de seguretat de l'aeroport fent servir el Fast Track o Fast Lane.

 • Embarcament prioritari per als nostres clients Business o d'Iberia Plus a partir de nivell Plata.

 • Sales VIP: un lloc per descansar i recuperar forces, condicionat per continuar treballant i fer reunions. Informa't de la política d'accés per als nostres clients, convidats i de les excepcions a alguns aeroports.

  Troba la teva sala VIP als aeroports que formen part del teu viatge.

Quin és el procediment per embarcar?

El nostre model d'assignació de grups està pensat perquè l'entrada a l'avió sigui més ràpida i còmoda, i es redueixin els temps d'espera a la porta d'embarcament.
A l'inici de l'embarcament, avisarem les famílies amb nadons i els clients que necessitin assistència per accedir a l'avió. Immediatament després, cridarem per embarcar en l'ordre següent:

 • Embarcament prioritari Grup 1: clients Iberia Plus Infinita, Platino i Oro, Iberia Singular, oneworld Emerald i Sapphire, i classe Business.

 • Embarcament prioritari Grup 2: clients Iberia Plus Plata, oneworld Ruby, Turista Premium, Pont Aeri, clients amb tarifa Confort i clients que hagin adquirit el servei Embarcament prioritari.

 • Embarcament Grup 3: clients en classe Turista amb tarifes Óptima i Flexible.

 • Embarcament Grup 4: resta de clients.

Carregant...