Saltar a contingut

Transportar líquids a l’equipatge de màTens dubtes?

A quins països s'aplica el reglament de transport dels liquits?


El Reglament és d'aplicació a tots els aeroports dels Estats integrants de la Unió Europea:

Alemanya, Àustria, Bèlgica, República Txeca, Xipre, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal i Suècia.

I a més, als aeroports de: Regne Unit, Marroc, Noruega, Islàndia i Suïssa, EUA, Brasil i Sudàfrica.

Sempre que es parli de la "Unió Europea", es farà referència a tots els països on és d'aplicació el reglament.

Tornar a dalt

A quins vols s'aplica el reglament pel transport de líquits?


A tots els vols que surtin d'aeroports de la Unió Europea, sense tenir en compte la destinació o nacionalitat de la línia aèria.

S'aplica també a passatgers en transferència d'un vol a un altre en un aeroport de la Unió Europea.

Sempre que es parli de la "Unió Europea", es farà referència a tots els països on és d'aplicació el reglament.

Tornar a dalt

Quines substàncies afecta la normativa de transport de líquits?


Tots els líquids, incloses tot tipus de begudes -fins i tot aigua-, perfums, sopes, locions, olis, gels, gel per als cabells, pastes, pasta de dents, cremes, rímels, barreges de sòlid/líquid, esprais, espumes d'afaitar, aerosols, desodorants, cremes, i altres articles de consistència similar.

Tornar a dalt

Quins es consideren articles de consistència similar?


  • Articles prohibits: Pasta de xocolata, mantega, mantega de cacauet, rímel, pintallavis transparent (gloss), iogurt, formatge fresc, formatge per untar, desodorants en aerosol, desodorants de bola.
  • Articles permesos: Sandvitxos de pasta de xocolata, mantega, mantega de cacauet, formatge, maquillatge en pols, coloret, pintallavis, pólvores de talc.
Tornar a dalt

Quina quantitat de líquid permès es pot dur?


Podràs dur al teu equipatge de mà petites quantitats d'aquests articles (100 ml. per contenidor) que hauràs de transportar en una bossa de plàstic transparent tancada (amb tancament tipus cremallera o similar) que no superi 1 litre de capacitat. A més, aquests petits contenidors hauran de quedar col•locats a la bossa folgadament per permetre que el personal de seguretat pugui inspeccionar-los fàcilment.

Hauràs de presentar aquestes bosses per separat de l'equipatge de mà als controls de seguretat.

Tornar a dalt

Què passa amb els medicaments i productes dietètics segons la normativa de transport de líquits?


Pots portar amb tu, ja que queden exempts de la prohibició: els medicaments i productes dietètics -inclòs el menjar de nadó, si viatja amb tu- que utilitzaràs durant el viatge, i dels quals et podràn demanar una prova d'autenticitat als controls de seguretat.

Tornar a dalt

Es poden comprar liquids als aeroports i/o en cas de comprar a bord?


Podrás adquirir líquids en quantitats addicionals a les descrites anteriorment a les botigues situades als aeroports després del control de seguretat i/o a bord dels avions.
Els productes líquids, gels o de consistència similar, que has adquirit a la zona restringida, un cop passats els controls de seguretat, pots transportar-los a l'equipatge de mà com de costum, amb les úniques excepcions següents:

  • Vols d'anada i tornada durant el mateix dia als aeroports de l'UE, Sud-àfrica o EUA.
  • Vols de connexió als aeroports de l'UE, Sud-àfrica o EUA.

Només en aquests casos, hauràs d'introduir els productes adquirits en bosses especials segellades i amb el tiquet de compra a dins i visible, fins a la destinació final del viatge per evitar que siguin confiscats als controls de seguretat. Aquestes normes no afecten l'equipatge facturat.

Si bé en aquesta àrea les botigues podran vendre lliurement sense necessitat de precaucions especials, no obstant això, els aeroports recomanen l'ús de les bosses esmentades per afavorir els passatgers que efectuïn trànsit en un altre aeroport.

Per al teu propi interès, et recomanem que tinguis en compte aquest tipus de limitacions si has d’ efectuar un trànsit o transferència en un altre aeroport.

Tornar a dalt

Amb la normativa de transport de líquids, què passa amb els passatgers en trànsit o transferència?


Si has comprat líquids en un vol amb origen a un aeroport de la Unió Europea, podràs dur-los als vols posteriors sempre que estiguin dins de bosses tancades amb un tancament especial que permeti verificar que aquest no ha estat manipulat, a més, aquestes bosses hauran de contenir el comprovant de compra.

Si has comprat líquids en un vol amb origen a un aeroport d'un tercer país, no hi ha garantia que aquests líquids hagin estat controlats de manera segura i, per tant, no els podràs transportar a l'equipatge de mà en vols posteriors.

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho