Saltar a contingut

La Nova Terminal de Madrid (T4 i T4S)Tens dubtes?

Com puc arribar a l'Àrea Terminal de Madrid-Barajas (T4 i T4S)?


Tens diferents opcions segons si decideixes arribar-hi en transport públic o en transport privat.

Si decideixes utilitzar el transport públic, podràs seleccionar l'accés en autobuses, en tren o en metro, (Línia 8).

En cas de voler-hi arribar en transport privat, recorda que hi podràs accedir per la carretera de peatge M-12 o per la carretera M-14 que enllaça amb l'M-13, sense peatge.

Més informació

Tornar a dalt

Serveis VIP a l’aeroport


Descobreix tots els serveis que oferim a l’aeroport als nostres clients Business:

 • Aparcaments VIP: Servei de recollida, aparcament i lliurament dels vehicles particulars als aeroports de Madrid i Barcelona.
 • Taulells de facturació diferenciats: Factura el teu equipatge com a client Business en taulells diferenciats dels de la resta del passatge en tota la xarxa d’aeroports des d’on volem.
 • Fast track: T’assegurem un temps d’espera mínim amb què estalviaràs temps al control de seguretat de l’aeroport.
 • Sales VIP:
  A causa de la situació actual, moltes de les sales VIP dels aeroports estan tancades i en altres no podem oferir el servei habitual. Disculpeu les molèsties
  Un lloc per descansar i recuperar forces, condicionat per continuar treballant i fer-hi reunions.

Més informació dels Serveis VIP a l’aeroport de Madrid i a l’aeroport de Barcelona.

Tornar a dalt

Com desplaçar-se entre les terminals T1, T2, T3 , T4 i T4S de Madrid


 • Per poder-te desplaçar entre la Terminal T4 i T4S:
  Independentment de la Terminal assignada per al teu vol (T4 i T4S), l’accés sempre s'efectuarà des de la T4 o Edifici Terminal. Tots dos edificis, ubicats l'un davant de l'altre a l'extrem nord de l'actual aeroport, s'uneixen a través d'un tren de connexió subterrani (APM).
 • Per connectar les terminals T1, T2 i T3 amb la T4 i la T4S i viceversa:
  AENA, a més de mantenir les connexions internes entre les terminals T1, T2 i T3 i les noves T4 i T4S, ha posat al teu servei, uns autobusos-llançadora per a la connexió externa.
  • connexió interna: Bus de passatgers en trànsit.
   Si viaatge en transit amb el teu equipatge ja facturat des d’origen, aquest servei gratuït du a terme els desplaçament interns de l¿’eroport, facilitant la mobilitat entre les terminals T1, T2, T3, T4 i T4S.
  • connexió externa: Autobusos-llançadora gratuïts d'AENA.
   que operen les 24h i que surten des de la terminal T1 i des de la T2 directament fins a la terminal T4.

Ampliar informació

Tornar a dalt

On puc facturar el meu vol a la Terminal 4 de Madrid?


Tots els vols es facturen de manera polivalent (incloent-hi Air Nostrum) a l’àrea de facturació de la Terminal 4, Nivell 2. El Pont Aeri té una àrea exclusiva a la qual s’accedeix directament des de l’entrada a la T4 i des del Corredor Barcelona-Madrid de la Terminal 1 de Barcelona.
Aquest model de facturació d’Iberia, gràcies als taulells instal•lats, permet que, independentment de la destinació, puguis facturar des de qualsevol taulell que la companyia tingui obert.

Aquests es dividiran exclusivament en dues zones:

 • Passatgers de classe Business
 • Passatgers de classe Turista

A més, trobaràs 48 màquines de check-in, amb equipatge i sense.

Ampliar informació

Tornar a dalt

On es recull l'equipatge dins de la Terminal 4 de Madrid?


Tots els equipatges, independentment de l'origen, es recullen a la T4, nivell d'arribades. És aquí també on passes la duana si procedeixes de destinacions que així ho requereixin, és a dir, els vols procedents de zones internacionals no Schengen

A la sala d'arribades també hi trobaràs un taulell d'Atenció al Client per a incidències amb l'equipatge

Tornar a dalt

Amb quina antelació he de presentar-me a l’aeroport quan he de viatjar?


Et recomanem que vagis a l’aeroport com a mínim dues hores abans de la sortida del vol. Així tindràs prou temps per facturar, entregar l’equipatge, passar els controls d’immigració i seguretat i arribar a la porta d’embarcament.

L’"hora límit d’acceptació del vol" és el temps mínim d’antelació a l’hora programada de sortida en què ja has d’haver estat admès al vol, has d’haver facturat l’equipatge i has de tenir la targeta d’embarcament.

Generalment, la nostra hora límit és de 45 minuts per facturar i de 20 minuts per embarcar abans de la sortida programada del vol. En alguns aeroports de la nostra xarxa o segons la destinació, aquest temps límit pot ser superior per motius de seguretat.

Mostra hora límit de facturació i d’embarcament

Com es fa un trànsit a la T4 de l'aeroport de Madrid

Tornar a dalt

Embarcament biomètric de reconeixement facial


Si ets major de 18 anys amb DNI espanyol en vigor o passaport europeu i voles amb nosaltres de Madrid a Oviedo o a Brussel·les, pots optar al programa de reconeixement facial seguint aquests passos:

Alta al programa
Accedeix a l'aplicació Iberia, entra a la teva "Àrea personal" i segueix les indicacions per fer una captura digital del teu document d'identitat i un vídeo-selfie de la cara. D'aquesta manera, el programari determinarà si es correspon amb la foto del document. Aquesta informació biomètrica s'enviarà a la base de dades d'AENA.
També ho pots fer des dels dos quioscs situats al taulell 848 i davant del filtre de seguretat de la T4.

Associació de la targeta d'embarcament amb el reconeixement facial
Un cop hagis facturat en línia, des de l'aplicació Iberia rebràs un avís sobre la possibilitat d'utilitzar el reconeixement facial. L'aplicació comprovarà que t'hagis donat d'alta a la base de dades d'AENA i, en cas afirmatiu, associarà la targeta d'embarcament amb el teu perfil biomètric enviant la informació a aquesta base de dades.

Pas pel filtre de seguretat
Un sistema de càmeres et detectarà quan t'acostis a la porta biomètrica. En reconèixer el teu perfil, la porta s'obrirà. I si gaudeixes de Fast-track, trobaràs una altra porta biomètrica al filtre de seguretat d'aquest servei.

Pas per la porta d'embarcament
Un altre sistema de càmeres et reconeixerà en acostar-te a la porta biomètrica d'embarcament, que s'obrirà per facilitar-te el pas. El procediment d'embarcament es continuarà fent per grups de preferència com fins ara, però no necessitaràs mostrar la documentació perquè ja s'haurà verificat la teva identitat.

Tornar a dalt

Pas pel control de seguretat a l'aeroport


Per accedir a la zona d'embarcament, hauràs d'escanejar o de mostrar al personal de l'aeroport la targeta d'embarcament abans de passar el control de seguretat.

Segueix aquestes indicacions per facilitar i agilitzar aquest tràmit:

 • Treu-te la jaqueta o abric i posa'l juntament amb els objectes metàl·lics (corretja, monedes, claus…) a la safata mentre creues l'arc detector de metalls. En molts aeroports, és obligatori descalçar-se i passar també les sabates per l'escàner de raigs X.
 • Els líquids (màxim un litre en envasos de 100 ml) han d'anar en una bossa transparent que passi per l'escàner per separat de la resta d'equipatge. També has de col·locar en una altra safata l'ordinador portàtil i qualsevol altre dispositiu elèctric o electrònic gros sense funda per a la inspecció.
 • Si per motius de salut portes implants (marcapassos, implants coclears, etc.) o aparells com ara pròtesis metàl·liques, ho hauràs d'indicar al personal de seguretat abans de passar pels arcs detectors.

Tornar a dalt

Quin és el procediment per embarcar?


AVÍS IMPORTANT

Per maximitzar la teva seguretat i seguint les recomanacions de les autoritats, el procediment d'embarcament es farà de manera esglaonada per files de seient, des de darrere cap endavant, per mantenir la major distància possible entre passatgers. L'embarcament per grups i l'embarcament prioritari queden suspesos temporalment. Es tracta d'una mesura de prevenció temporal.
Et recomanem que lliuris l'equipatge de mà als taulells de facturació sense cost per evitar moviments a bord.

Tornar a dalt

Com puc saber si el meu vol surt de la terminal T4 o de la terminal T4S (Satèl·lit) de Madrid?


Recorda que la facturació de tots els vols es fa des de la Terminal Principal, Edifici Terminal o T4. A l’Edifici Satèl•lit (T4S) només s’efectuaran embarcaments i desembarcaments de vols amb destinacions No Schengen, avions de fuselatge ample i alguns vols amb destinacions Schengen.
Els dos edificis estan units pel túnel de serveis aeroportuaris (TSA) i el tren de connexió (APM).

Comprova la terminal des d’on has d’embarcar al teu bitllet. En qualsevol cas, i com a norma general, tots els vols del Pont Aerii la majoria dels vols nacionals i Schengen surten de la T4.
Els vols d’Air Nostrum, tret que hi hagi canvis d’última hora, surten i arriben sempre per la T4, i utilitzen les portes d’embarcament K (K86 fins a K93).
Els internacionals no Schengen surten de l’edifici Satèl•lit (T4S). < br /> Excepcionalment, algun vol domèstic, incloent-hi el Pont Aeri, i Schengen pot sortir des de l’edifici Satèl•lit.
Comprova la informació en línia d’ arribades i sortides de vols per saber des de quina terminal opera el teu vol.

Tornar a dalt

On són les oficines d'Iberia a la Terminal 4 de Madrid?


 • Oficina de Bitllets
  • A les capçaleres d'illot properes als taulells de facturació.
 • Oficines d'Informació, Atenció al Client
  Hem ampliat els Avios disponibles d'Informació i Atenció al Client d'Iberia.
  • La T4 disposa de diferents punts: dos a les capçaleres d'illot properes als taulells de facturació, dos a cadascuna de les ales de la zona d'embarcament (Zona H i K) i tres a la sala d'arribades (recollida d'equipatge).
  • La T4S disposa de quatre punts en total: un a la zona central de l'àrea de facturació, dos a cadascuna de les ales de la zona d'embarcament (Zona R i U) i una més al centre de la zona d'embarcament
 • Oficina de trànsits
  Alguns dels taulells d'Informació i Atenció al Client d'Iberia també funcionen com a Taulells de Trànsit.
  • A la T4 estan situats a cadascuna de les ales de la zona d'embarcament (Zones H i K).
  • A la T4S estan situats, un a la zona central de l'àrea de facturació, dos a l'àrea d'embarcament i l'últim al centre de l'àrea d'embarcament
Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho