Tanca finestra

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si continues navegant considerem que n'acceptes l'ús. Pots obtenir més informació a la Política de cookies.

Identificació de passatgers des d’Espanya

La documentació que has de presentar als taulells de facturació i a les portes d’embarcament per confirmar que la teva identitat es correspon amb la que figura en la targeta d’embarcament.

Vols domèstics

Documentació necessària en vols domèstics
Nacionalitat del passatger Documentació necessària

Nacional

Més gran de 14 anys: DNI o passaport no necessàriament en vigor o carnet de conduir expedit a Espanya.

Per als menors de 14 anys sense DNI ni passaport, les autoritats poden demanar algun d’aquests documents: llibre de familia, acreditació notarial o autorització formalitzada en alguna dependència policial.

UE / Schengen / Andorra / Liechtenstein

Passaport o document d’identitat vàlid no necessàriament en vigor.

Permís de residència espanyol o d’algun dels estats Schengen en vigor.

Carnet de conduir expedit a Espanya

Tercers països

Passaport o document de viatge vàlid en vigor.

Permís de residència espanyol o d’algun dels estats Schengen en vigor.

Carnet de conduir expedit a Espanya

Llegir més

Vols a UE / Schengen / Andorra / Liechtenstein

Documentació necessària en vols UE / Schengen / Andorra / Liechtenstein
Nacionalitat del passatger Documentació necessària

Nacional

Passaport o DNI en vigor

UE / Schengen / Andorra / Liechtenstein

Passaport o document de viatge vàlid en vigor.

Tercers països

Passaport o document de viatge vàlid en vigor.

Llegir més

Vols a tercers països

Documentació necessària en vols a tercers països
Nacionalitat del passatger Documentació necessària

Nacional

Passaport en vigor

UE / Schengen / Andorra / Liechtenstein

Passaport o document de viatge vàlid en vigor.

Tercers països

Passaport o document de viatge vàlid en vigor.

Llegir més

Aclariments sobre la verificació de la documentació.

Pel que fa a l’aplicació de les noves mesures de seguretat per a la verificació de documentació es tindran en compte les definicions següents:

  • Títol de viatge: Vàlidament expedit, en vigor i en què consti la vigència màxima i les limitacions que en cada cas concret es determinin per utilitzar-lo.

  • Document de viatge per a refugiats: Expedit d’acord amb la Convenció de Ginebra del 1951 sobre l’Estatut dels Refugiats.

  • Document de viatge per a apàtrides: Expedit d’acord amb el Conveni sobre l’Estatut d’Apàtrides del 1954.

  • Altres documents de viatge vàlids: Apart dels tres esmentats anteriorment, el Ministeri de l’Interior preveu la possibilitat de viatjar amb altres documents de viatge, com la llibreta naval o document d’identitat per a la gent del mar, tot i que l’ús és menys freqüent.

Llegir més
Més informació

Menors de 14 anys

Quina documentació necessita un menor per viatjar?

Comprova tots els requisits que has de complir quan viatges amb nens i nadons tenint en compte l’edat i la destinació

Tots els passatgers més grans de 14 anys han de portar DNI o passaport.

Els menors de 14 no hi estan obligats pels vols domèstics però si el porten, eviten haver-se d’acreditar d’una altra manera.

Menors que viatgen amb els pares

Vols nacionals


Si viatges amb fills menors de 14 anys sense DNI ni passaport, et poden demanar el llibre de família.


Vols internacionals (europeus i tercers països)


Tots els menors han de presentar el seu propi document DNI o passaport, a més de complir els requeriments del país de destinació.

Si la persona que acompanya el menor no és cap dels pares o si viatja sol

Vols nacionals


Per als menors de 14 anys sense DNI ni passaport, les autoritats poden demanar algun d’aquests documents:

  • Acreditació notarial amb les dades personals del menor juntament amb la seva fotografia i que inclogui l’autorització del pare, la mare o tutor per viatjar.

  • Autorització formalitzada en alguna dependència policial: mitjançant compareixença personal del pare, la mare o tutor, a nom de la persona a qui s’encarregui la custòdia del menor durant el viatge, i que serà confrontada en tot moment amb el DNI o passaport d’aquesta esta persona.

Si has contractat el nostre servei especial d'acompanyament de menors, hauràs d'emplenar el Descàrrec de responsabilitat obligatori i lliurar-lo a l'aeroport juntament amb la documentació per confrontar-la. En vols nacionals, el menor no necessitarà DNI ni passaport, sempre que encara no hagi complert els 14 anys. (veure la situació excepcional del Pont aeri a "Casos particulars")


Vols internacionals (europeus i tercers països)


Tots els menors han de presentar el seu propi document DNI o passaport, a més de complir els requeriments del país on viatgin.

En el cas de viatjar sols i no tenir passaport, el DNI ha d'anar acompanyat d'una autorització dels pares o tutors formalitzada en alguna dependència policial.

Si has contractat el nostre servei especial d'acompanyament de menors, hauràs d'emplenar, a més, el Descàrrec de responsabilitat obligatori i lliurar-lo a l'aeroport juntament amb la documentació per confrontar-la.

Casos particulars

Pont Aeri

Per comprar bitllets de pont aeri, cal presentar un document identificatiu com ara un DNI o un passaport. En cas que el menor vagi acompanyat dels seus pares, s'admetrà el DNI dels pares per vincular-lo al bitllet del menor.


Identificació en vols internacionals

En vols internacionals (europeus i tercers països), com que no hi ha una normativa estandarditzada, tots els menors (vagin acompanyats o no i independentment de l’edat) han de presentar el seu propi document, DNI o passaport, a més de complir els requeriments del país al qual vagin.

Si viatgen sols i no tenen passaport, el DNI ha d'anar acompanyat d'una autorització dels pares o tutors formalitzada en alguna dependència policial.


Sortides d'aeroports espanyols

Es permet l’entrada fins a les zones d’embarcament als tutors o familiars dels menors de 12 anys que volen no acompanyats. Per fer-ho, un cop contractat el nostre servei, cal sol•licitar una targeta d’acompanyant al taulell de facturació d’Iberia. Només es permetrà l’accés per acompanyar el menor fins a la porta d’embarcament corresponent per al dia i l’hora del vol. L’adult acompanyant ha de portar el seu passaport o DNI en vigor per poder accedir pel control de duanes amb el menor.


Vols a Mèxic

Tots els menors que viatgin a Mèxic o des de Mèxic sols o acompanyats per una tercera persona, que no sigui algun dels progenitors o tutor legal, han de presentar un document signat pels dos pares o per qui tingui la pàtria potestat o tutela, davant un notari o autoritat pertinent, en què consti que li permeten sortir del territori nacional.

Quan es tracti d’un document atorgat a l’estranger, ha de ser legalitzat o postil•lat segons escaigui, amb la traducció (si es tracta d’un idioma diferent del castellà).

En el cas concret d’Espanya, la Policia disposa d’un document d’autorització per a aquests casos.


Menors que viatgen a/des de Sud-àfrica o amb escala a Sud-àfrica

Per viatjar amb origen/destinació a Sud-àfrica, tots els nens han de portar diversos documents independentment de si viatgen amb els progenitors, amb un acompanyant adult o sols.

Consulta amb l'ambaixada de Sud-àfrica per assegurar-te de que disposes de la documentació correcta quan el teu fill/a vagi a viatjar.

www.exteriores.gob.es


Vols dins dels EUA

Dins del territori nord-americà es consideren menors fins als 15 anys d'edat i és obligatori volar amb un servei d'acompanyament.

Menors de 18 anys no acompanyats en vols no nacionals

Per viatjar a certs països, els menors de 18 anys no acompanyats en vols no nacionals necessiten passaport o DNI, aquest últim juntament amb l’autorització del pare, la mare o tutor, que s’obté en comissaries de policia, la Guàrdia Civil, jutjats, notaris i alcaldes.

En cas de pèrdua o robatori de documentació

La denúncia a les forces i cossos de seguretat no és una prova vàlida que acrediti la identitat del passatger. Un funcionari de les forces i cossos de seguretat pot acreditar-ne la identitat, tot i que aquesta acreditació només serà vàlida per verificar la identitat a la porta d’embarcament en vols nacionals, i pot no ser suficient per a l’acceptació en el país de destinació.

Estats que integren la Unió Europea

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, República Txeca, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania i Suècia.

Estats en què s’aplica el Conveni Schengen

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Polònia, Portugal, República Txeca, República Eslovaca, Suècia i Suïssa.

Programa SAE per a l’entrada a Mèxic

Iberia està adscrita al programa SAE i, per tant, els passatgers de nacionalitat russa, turca o ucraïnesa que vulguin viatjar a Mèxic poden tramitar l’autorització electrònica per mitjà del web de l’Institut Nacional de Migració de Mèxic.

Potser t'interessa també

Equipatge de mà

Ha de complir unes mides estàndard màximes de 56x45x25 cm perquè puguis portar-ho a la cabina durant el vol.

Més informació

Equipatge facturable

Ha de tenir un pes i una mida estàndard màxima de 23 kg i 158 cm entre llarg, ample i alt, incloent-hi nanses, butxaques i rodes.

Més informació

Hora límit

Disposes d'un temps determinat abans de la sortida del vol durant el qual podràs formalitzar el teu bitllet i facturar l’equipatge.

Més informació