• Inici
  • Abans de viatjar
  • Tot sobre equipatge
  • Factura l'equipatge

Què n'opinen els clients?

Comodidad, seguridad y versatilidad

¿Por qué elegir BoB?

Viatja de manera més còmoda i segura, i no perdis temps a l'aeroport.

Preguntes freqüents

Com funciona BoB al Servei de Sortides?

El servei inclou la recollida d'equipatge a l'adreça que indiquis, la custòdia, el transport i la facturació a l'aeroport d'origen, i és independent del cost de facturació d'equipatge que contractis amb Iberia. Trobaràs l'equipatge a la cinta de recollida d'equipatges de l'aeroport de destinació.

Com factura BoB el teu equipatge a l'aeroport?

BoB és una companyia avalada per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per prestar el servei d'enviament de maletes a destinació amb Iberia, seguint els protocols de seguretat que exigeix la reglamentació espanyola d'aeroports.

De la mateixa manera que quan entregues l'equipatge al taulell d'Iberia, l'agent BoB necessitarà comprovar la documentació personal, les targetes d'embarcament, la documentació COVID-19 i els visats, si escau, així com el pes de l'equipatge de tots els passatgers.

A l'aplicació mòbil de l'agent BoB es registren totes les dades dels passatgers i s'associen a cadascuna de les maletes de manera individualitzada, tal com exigeix la regulació de seguretat aeroportuària.

Un cop finalitzat el procés, BoB t'enviarà una confirmació per correu electrònic i un SMS amb les etiquetes identificatives del teu equipatge.

Pot lliurar l'equipatge una persona diferent de la que vola?

For security reasons it is not possible. BoB needs to verify on site the identity of the persons flying with their ID, NIE or passport (in addition to the boarding pass) and associate it to each of the suitcases that will be checked in with Iberia.

Amb quant temps d'antelació he de fer la reserva?

Pots fer la reserva amb l'antelació que vulguis.

Un cop seleccionat el seu vol podràs escollir l'horari en què BoB recollirà el teu equipatge dins de les franges horàries disponibles.

En qualsevol cas et recomanem que facis la teva reserva el més aviat possible per a poder triar l'horari que millor s'adapti a les teves necessitats.

Porto sobrepès a l'equipatge, ¿com gestiona BoB això?

L'agent BoB pesarà el teu equipatge en el moment de la recollida. En cas que aquest superi el pes d'equipatge corresponent a la tarifa de la teva bitllet t'oferirà gestionar el sobrecost a l'aeroport realitzant un càrrec en el mètode de pagament amb el qual vas realitzar la reserva BoB.

Vull facturar més maletes de les que he inclòs en el meu check-in online, pot l'agent de BoB fer-ho per mi a l'aeroport?

Si necessites facturar equipatge addicional a què vas incloure en el procés de facturació per Internet BoB carrega el cost addicional en el mètode de pagament amb el qual vas realitzar la reserva BoB.

Com funciona BoB al Servei d'Arribades?

El servei inclou la recollida d'equipatge a la cinta d'equipatges, la custòdia, el transport i el lliurament a l'adreça que ens indiquis, i és independent del cost de facturació d'equipatge que contractis amb Iberia.

Com identificarà BoB el meu equipatge a l'arribada del vol?

Per poder identificar correctament el teu equipatge, abans de l'enlairament BoB et demanarà que enviïs unes fotos de les maletes i de les etiquetes identificatives.

En lliurar l'equipatge, l'agent BoB validarà el document d'identitat de la persona que va fer la reserva i comprovarà les etiquetes identificatives de les quals ha rebut les imatges.

Què he de fer si vull modificar o cancel·lar la meva reserva?

Si vols realitzar qualsevol canvi o cancel·lació, crida a +34911984997 o escriu a support@bob.io.

Tinc alguna consulta addicional, com puc resoldre-la?

Visita el web bob.io per a més informació.

Carregant...