Saltar a contingut

Deu dubtes més habitualsTens dubtes?

Quins tràmits puc efectuar a través de “Gestiona la teva reserva”?


Flexibilització de vols per l'evolució del Coronavirus:

Accedeix a l'última actualització sobre els nostres vols causada per l'evolució del Coronavirus. Si el teu vol està afectat pots sol•licitar un bo a través de Gestió de reserves.

Un cop emès el bitllet electrònic (TKT), accedeix amb el teu codi de reserva i podràs realitzar tots aquests tràmits a través de Gestió de reserves:

 • Comprar el bitllet o cancel•lar les teves reserves efectuades a Iberia.com: Si tens una prereserva, pots accedir-hi i confirmar-la o cancel•lar-la.
 • Estat de la teva reserva de vols : Comprova la situació de les teves reserves: vols, dates, horaris, ...Visualitzar el teu número de bitllet (TKT) i també pots fer una còpia de l'itinerari.
 • Modificació de la teva reserva : La realització de canvis de dates i vols només pot efectuar-se fins a un temps màxim de tres hores abans de la sortida del vol i depèn de les condicions de la tarifa del bitllet (pot admetre canvis sense cap despesa, amb una penalització o pot ser que no permeti cap canvi).
 • Reserva el teu seient o compra equipatge addicional.
 • Modifica o inclou el teu número de telèfon de contacte. Recorda que els canvis de noms en les reserves de places i/o bitllets NO estan permesos.
 • Sol•licitud de serveis especials : Reserva d'animals domèstics a la cabina, d'equipatges especials a la bodega (equips esportius, cadires de rodes, bicicletes, etc.) i del servei d'atenció per a viatgers amb necessitats especials.
 • Accedeix a les nostres ofertes per viatjar en Business :Indica'ns el preu que estàs disposat a pagar per viatjar en Business i gaudeix de l'experiència.
 • Afegeix-hi les teves dades, Informació de Passatgers Anticipada (API) : Els governs de determinats països exigeixen a IBERIA que recopili informació específica dels passatgers abans de començar el viatge.
 • Completa el teu viatge :Aprofita totes les nostres ofertes i reserva amb nosaltres l'hotel, els trasllats, contracta una assegurança, lloga un cotxe i organitza tours, activitats, excursions i moltes altres coses.
 • Reserva menjar especial : Sol•licita menjar especial per a un vol de més de quatre hores i mitja de durada en classe turista o de més de 90 minuts en classe Business.

En el cas que el teu bitllet no permeti canvis a través d'Iberia.com, pots contactar amb el nostre Centre de Reserves o anar a una oficina de venda per a realitzar-los.

Tornar a dalt

Com es factura online des d'Iberia.com?


Pots facturar online a Iberia.com en 5 passos senzills, només necessites un ordinador o una tauleta amb connexió a Internet. Si tens un telèfon intel·ligent pots accedir a iberia.mobi o descarregar-te les aplicacions per a iPhone, Android o Blackberry.

Reserva el seient i obtén la targeta d'embarcament en el moment de la compra per a tots els vols d'Iberia, Iberia Express i Air Nostrum, llevat que hagis contractat una tarifa sense l'opció de reserva de seient, cas en què ho podràs fer 24 hores abans de la sortida del vol.
Tingues en compte que la facturació per als viatges amb origen o destinació a Cuba, El Salvador, Estats Units, Gran Bretanya, Guatemala, Mèxic, Puerto Rico i Sud-àfrica només està disponible 24 hores abans de la sortida del vol.
Tingues en compte que hi ha aeroports que no ofereixen el check-in online pel que hauràs de realitzar-lo a l'aeroport.
El temps límit per obtenir la targeta d’embarcament online és fins 1 hora abans de la sortida programada del vol (90 minuts a Lagos, San José i 180 minuts a Caracas).

 1. Cercant la teva reserva:
  Selecciona una de les dues opcions existents per facilitar les dades de cerca.
  • Codi de reserva. Has de conèixer el codi de la reserva o el localitzador i el cognom del passatger segons figuri en la mateixa reserva. (Què és el codi de reserva i on puc trobar-lo?)
  • Número de targeta d'Iberia Plus. Si en el moment de fer la reserva vas incloure el teu número de targeta, pots fer la cerca només donant el teu número de targeta d’Iberia Plus i el teu codi PIN. (Has oblidat el PIN o no en tens?).
 2. Selecció de vol:
  Podràs seleccionar els vols que vulguis facturar.
 3. Selecció de seient:
  T'oferim la possibilitat de triar el seient amb més anticipació a un preu més econòmic que a l’aeroport. Consulta les condicions per fer-ho, depenent de la classe en la que volis. Si no tens preferències i no has triat cap seient abans del check-in, se t'assignarà un sense cost i de forma aleatòria en el moment d'obtenir la targeta d'embarcament.
 4. Confirma dades:
  Has de comprovar que totes les dades són correctes abans d’emetre les targetes d’embarcament.
 5. Emissió de targeta d’embarcament:
  Podràs imprimir la targeta d’embarcament des d’un document en PDF, rebre la targeta mòbil per correu electrònic o rebre un SMS amb un enllaç per visualitzar o descarregar-te la targeta mòbil. 1 exemplar de la targeta d'embarcament per vol o trajecte.
  A més, si ets usuari d’iPhone o iPod amb versió d’iOS6 o superior, podràs descarregar-te fàcilment les teves targetes d’embarcament mòbil al wallet (targeter) de Passbook.

** Els serveis de seguretat dels aeroports, havent autoritzat els procediments de facturació online, podran restringir i/o limitar l’accés a les zones d'embarcament amb caràcter excepcional. En aquests casos posa’t en contacte amb el nostre personal de l’aeroport que està a la teva disposició per ajudar-te.

Més informació.

Tornar a dalt

Contacta amb nosaltres


T'ajudem a fer les teves gestions::


 • Si ja tens una reserva: +34 900 111 500.

Si ets fora del territori espanyol, oficines d'Iberia al món[Obre una finestra nova]


Tornar a dalt

Com puc sol·licitar el bo i resoldre els meus dubtes?


Pots sol·licitar un bo per l'import del bitllet (bitllet + serveis associats, com ara la tria de seient o la compra d'equipatge addicional) per poder gastar en una o diverses compres posteriors amb el Grup Iberia (Iberia, Iberia Express i Air Nostrum).
Per sol·licitar el bo, pots tramitar-lo a través de Gestió de reserves i el rebràs en un termini màxim de cinc dies.

Per proporcionar-te la màxima informació i ajudar-te a resoldre qualsevol dubte que et pugui sorgir, pots consultar la nostra pàgina de bons .

.
Tornar a dalt

Què puc dur com a equipatge de mà?


AVÍS IMPORTANT

Pensant en la teva seguretat, i a fi de reduir els moviments a l'avió, et recomanem que lliuris la maleta de cabina als nostres taulells de facturació gratuïtament i que accedeixis a l'avió només amb el teu accessori personal (bossa o maletí).

Depenent de la classe en la que viatgis, l'origen i la destinació, la franquícia permesa pot variar. En general, la peça admesa a bord no podrà excedir les mides 56 cm x 40 cm x 25 cm. El pes no pot superar els 10 kg en Turista i els 14 kg en Business.

A més de la franquícia corresponent també podràs transportar de manera gratuïta algun altre accesori personal (màx. 40 x 30 x 15 cm): borsa, càmera fotogràfica, paraigua plegable….

Per mesures de seguretat, els objectes com tisores o paraigües de punta fina, ganivets i tota classe d'elements punyents, s'hauran de facturar com a equipatge, mai no es podran transportar en l'equipatge de mà. Les fulles d'afaitar de seguretat o d'un sol ús estan permeses a la cabina, sempre que estiguin encapsulades a l'embalatge.

També han de transportar-se com a equipatge facturat els objectes contundents que puguin causar lesions, com ara un braç d'autofoto, un bat de beisbol o accessoris de muntanya, com ara uns bastons de senderisme.

Si et cal transportar més de 100 ml de medicació líquida o agulles hipodèrmiques (per exemple, per diabetis) en el teu equipatge de mà, hauràs de portar un certificat del teu metge i mostrar-ho en el control de seguretat.

Per a més informació, pots consultar:
Equipatge de mà
Articles perillosos
Dispositius electrònics

Abans d'embarcar, hauràs de treure l'ordinador portàtil i qualsevol altre dispositiu elèctric i/o electrònic gran (tauletes, videoconsoles, assecadors de cabells, planxes de viatge, etc.) de la funda o de la bossa de transport i col·locar-lo en una safata perquè l'inspeccionin per separat de la resta d'equipatge de mà.

Tornar a dalt

Com puc obtenir informació d'un expedient obert?


Si la teva consulta és sobre un expedient de demora d'equipatge (PIR) pots obtenir més informació a través del telèfon que se t’ha facilitat al tramitar la tseva reclamació a l'aeroport o a través del Servei "on line" de seguimient d' equipatge.

En el cas que sigui un expedient relacionat amb Iberia Plus, preguem et posi en contacte a través del correu, fax o telèfon indicat en el teu centre de serveis d' Iberia Plus.

Si la consulta es refereix a qualsevol expedient d'una altra índole, no contemplat en els casos exposats anteriorment, et demanem disculpes si encara no has rebut resposta. El nostre equip d'atenció al client està treballant en això i, encara que el nostre termini màxim de resposta és de 21 dies, en algunes ocasions és necessari demanar informació a tercers, cosa que pot ocasionar un termini més llarg.

Tornar a dalt

Què puc fer per gaudir dels meus Avios?


 • Reserva vols a Iberia per a tu o per a qui vulguis a canvi dels teus Avios.
 • Utilitza els teus Avios per aconseguir descomptes en el preu dels teus bitllets.
 • Combina diners i Avios (Avios&Money) i reservar nits d'hotel i cotxes.
 • Beneficia't dels més de 90 partners que tens a la teva disposició.
 • Utilitza els teus Avios per obtenir descomptes en l'import total del bitllet i acumular Avios per la totalitat del bitllet i les milles que hagis volat.
 • Des de l'apartat "Els meus Avios" del teu perfil, pots transferir, comprar i regalar Avios a qualsevol usuari que sigui titular d'una targeta Iberia Plus.
 • Fes servir els teus Avios per canviar la reserva en classe turista (tarifes Y, B o H) per una altra en classe Business: al teu Centre de serveis Iberia Plus o a qualsevol oficina de vendes d'Iberia.
Tornar a dalt

Quins requeriments necessita un menor per poder viatjar sol?


Ateses les característiques especials d'aquests passatgers, i per motius de seguretat, poden viatjar sense acompanyant sempre que compleixin els requeriments següents:

 • Tenir entre 5 i 11 anys complerts.
  Aquest servei és obligatori per als nens d'aquestes edats que viatgin sols.
 • A partir dels 12 anys per a nosaltres és adult i pot viatjar sol (en altres companyies aquests requeriments poden variar). Si ets pare o tutor pots sol·licitar el mateix servei que l'ofert per a nens de 5 a 11 anys.
 • Nom del tutor responsable del menor en origen, domicili i telèfon de contacte. El número de telèfon que ens proporciones en aquest apartat ha de pertànyer a un mòbil si vols rebre els nostres missatges d'informació (SMS).
 • Nom de la persona responsable del menor en la destinació, domicili i telèfon de contacte.
 • Passaport o visat si es requereixen al lloc de destinació.

Amb això, a més de permetre'ns la determinació de la identitat de la persona encarregada de la seva recepció, ens permetrà comunicar-nos amb ella si fos necessari.
Els menors són atesos des de la recepció en facturació fins al lliurament del nen a l'aeroport de destinació, incloent l'acompanyament en trànsit en cas de transbordaments.

Guanya temps imprimint el formulari del servei d'acompanyament i ens el podràs entregar ja emplenat a l'aeroport: Descàrrec de responsabilitat obligatori.

Cost del servei per trajecte

Vols domèstics (sense les Canàries) Europa,les Canàries, l’Orient Mitjà i Nord d'Àfrica Llarg recorregut
45€/55$/40£ 70€/85$/65£ 120€/145$/110£

Cost del servei per a vols amb trànsit

Amb connexió Nacional (sense les Canàries) Amb connexió a/des de
Canàries/Europa, Orient Mitjà i Nord d'Àfrica
Amb connexió a/des de
Llarg recorregut
70€/85$/65£ 100€/120$/90£ 150€/180$/135£

El servei es pot sol•licitar en fer la reserva i es cobrarà amb l'emissió del bitllet, tret que se sol•liciti posteriorment com a servei addicional. En aquest últim cas el bitllet serà reemès per ajustar la tarifa al servei sol•licitat.
Has de tenir en compte la fluctuació dels tipus de canvi en el moment de la contractació.
Es poden aplicar diversos càrrecs, taxes o impostos, d’acord amb la legislació de cada país.

De manera addicional, cal que tinguis present les recomanacions següents:

 • Reserva amb una antelació de més de 24 hores a l'inici del viatge.
 • Accedeix a l'aeroport amb antelació suficient, amb objecte d'emplenar amb temps la documentació necessària.
 • Lliure al nen una còpia addicional dels números de telèfon de contacte, tant de l'origen com de la destinació.
 • No abandonis les instal·lacions de l'aeroport de sortida fins que no tinguis la confirmació que el vol ja s'ha enlairat.

Per últim, recorda que, a efectes de transport aeri, només els passatgers que hagin complert els 16 anys seran considerats adults per acompanyar un menor.

Iberia no acceptarà reserves ni emissions de bitllets per a menors sense acompanyant (UM's) quan en el transport hi intervinguin altres companyies, inclosos els vols de codi compartit (IB26XXX, IB5XXX i B7XXX).

Més informació

Tornar a dalt

Quantes peces/quilos puc facturar d'equipatge?


Per poder portar el teu equipatge de manera gratuïta, assegura’t de complir les següents limitacions de grandària i pes:

- La suma de cada peça d'equipatge no ha de superar els 158 cm incloent nansa, butxaca i rodes.
- El pes ha de ser, com a màxim 23 kg (podràs facturar de 23 a 32kg amb una tarifa fixa de sobrepès.

El número de peces que puguis dur de forma gratuïta, dependrà de la destinació i de la classe en la que volis.

Qualsevol tipus d'article que superi la teva franquícia gratuïta d'equipatge facturat es considerarà excés d'equipatge.

Tant el preu per la compra d'equipatge addicional com el cost del sobrepès (de 23 a 32 kg) són imports fixos que van en funció de si la destinació del vol és de curt, mitjà o llarg recorregut.
Consulta les nostres tarifes i la teva franquicia d'equipatge gratuïta a la Calculadora d'equiptage.

Pots contractar-ho abans, obtenint així un descompte de fins a un 50% sobre la tarifa de l'aeroport:

 • En el moment de fer la reserva o posteriorment a través de Gestiona la teva reserva (una primera maleta addicional).
 • Durant el check-in online si necessites portar més equipatge.

També pots pagar el recàrrec per excés d'equipatge a l'aeroport, directament a facturació, amb targeta de crèdit.

En alguns casos, no és pòssible la compra online del transport de l'equipatge addicional:

 • Depenent dels aeroports.
 • Si el teu viatge (o en part) està operado per una altra companyia aèrea.

En aquestes ocasions, podràs contractar el transport de l'equipatge addicional al taulell de l'aeroport, abonant la tarifa d'aeroport.
Quan s'ha contractat un equipatge addicional, no és possible cancel·lar-lo ni reemborsar-lo.

Si viatges amb excés d'equipatge, hauràs de presentar-te a l'aeroport com a mínim 20 minuts abans de l'hora recomanada.

Actualment, no es no es troba disponible la possibilitat de pagar l'equipatge addicional ni l'excés de pes amb Avios.

Tornar a dalt

Puc viatjar amb animals domèstics?


Els animals domèstics, com gossos, gats i ocells, etc., que compleixin les limitacions legals i de documentació, es poden acceptar com a equipatge en bodega o en cabina de passatge.

Acceptació a la bodega

Animals acceptats a bodega: gossos i gats, excepte els braquicèfals i els considerats races perilloses.

Porta’ls a la bodega en un recipient o contenidor de transport adequat: resistent, segur, còmode i amb ventilació. El nombre de contenidors o recipients de transport i les dimensions estan limitats per la classe d’avió. Si tens la intenció de volar amb la teva mascota has de posar-te en contacte amb l’oficina de reserves perquè ho autoritzi. Només es podrà autoritzar el viatge quan tots els trajectes estiguin confirmats.

Acceptació a la cabina

Animals acceptats a cabina: gossos, gats, peixos, tortugues i ocells (excepte rapinyaires).

Transporta’ls a la cabina amb tu si no superen els 8 kg de pes, incloent-hi la cistella/bossa de transport (excepte en el cas dels gossos pigall) amb l’autorització prèvia de l’oficina de reserves.
El recipient pot fer com a màxim 45 cm. de llarg, 35 cm. d'ample i 25 cm. de profunditat, sempre que la suma d'aquestes tres dimensions no excedeixi de 105 cm.
El pes i la mida de l'animal cal que estiguin dins dels límits establerts tant a l'anada com a la tornada.
En cap cas, l'animal no podrà sortir del recipient en l'interior de la cabina, essent responsabilitat del passatger tenir-ne cura.

Recorda que, en cas que el recipient no reuneixi les condicions mínimes d'acceptació, serà rebutjat en embarcar. Pots adquirir-los a les millors botigues d'animals o a transportistes especialitzats.

Per gestionar les peticions haureu de posar-vos en contacte amb Serviberia: 901 111 500 a fi de poder garantir el servei.

Acceptació com a càrrega aèria

Si necessites enviar a la teva mascota perquè viatge sola, contacta amb: IAG Cargo.

Si vols més informació, consulta Transport animals domèstics

També pots llegir més informació a la pàgina www.iata.org

Tornar a dalt

Animals braquicèfals


Els animals braquicèfals són gossos i gats amb el morro curt, xatos i amb el cap proporcionalment ample.

Les races són les següents:

Gossos: Boston terrier, bòxer (totes les races), buldog (totes les races), bull terrier, grifó de Brussel·les, chow-chow, toy spaniel anglès, spaniel japonès / chin, mastí (totes les races), pequinès, pit bull (totes les races), pug (totes les races), shih-tzu i Staffordshire terrier, shar-pei, affepinscher.
Gats: birmà, exòtic de pèl curt, himalaià i persa.

Conscients de la importància que té la cura de la teva mascota, no podem transportar aquestes races de gossos i gats a la bodega de l'avió, ja que corren més risc de patir cops de calor i trastorns respiratoris quan s'exposen a l'estrès o a altes temperatures.
Si la teva mascota és d'aquest tipus, només la pots dur a bord, sempre que compleixi les condicions per al transport en cabina.

També et pots posar en contacte amb IAG Cargo per transportar-los com a mercaderia.

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho