Animals domèstics

Poden viatjar amb tu a la cabina de l’avió i com a equipatge a la bodega

Animales domésticos

Prohibició temporal per introduir gossos als Estats Units.
Des del 14 de juliol de 2021, s'aplica una suspensió temporal per a gossos procedents de països considerats d'alt risc per la ràbia o que hi hagin estat en els últims 6 mesos.
Pots consultar més informació en els avisos de la pàgina d'  Última hora dels nostres vols

Iberia no permet transportar animals de la família dels mustèlids (fures, marts, etc.).

És important saber la documentació que necessites per transportar els teus gossos, gats, tortugues i ocells, etc. I tenir en compte les normes legals i les condicions per poder-los transportar.

Per gestionar les peticions haureu de posar-vos en contacte amb Serviberia: (+34) 900 111 500 a fi de poder garantir el servei.

Acceptació a la bodega

Iberia et permet transportar gossos i gats a la bodega de l'avió, a excepció dels braquicèfals i dels considerats races perilloses.

Per poder transportar un gos o un gat a la bodega en vols d'Iberia, Iberia Express i Iberia Regional Air Nostrum, l'has de dur en una cistella de transport que compleixi amb la reglamentació internacional:

 1. De material resistent i segur, i amb un sistema de tancament que ofereixi garanties que no s'obrirà en cap moment.

 2. Còmoda per a la talla de l'animal, que li permeti estar dret en una posició natural, girar-se i estirar-se.

 3. Sense cap deteriorament exterior ni interior que pugui fer mal a la teva mascota, a més de tenir ventilació i un fons impermeable.

Tingues en compte que el pes màxim permès és de 45 kg (sumant el pes de la mascota i de la cistella de transport).

Si viatges en connexió, assegura't que el temps de trànsit entre els vols no sigui inferior a 90 minuts ni superior a 4 hores o no podràs dur a la teva mascota.

Fes la reserva amb antelació suficient. Tingues en compte que el personal de l'aeroport necessita estar informat de la recepció de la mascota. Per aquesta raó, només s'acceptaran sol·licituds de reserva amb un màxim de 48 hores abans de la sortida del vol. Recorda que hauràs d'indicar la raça del teu gos o gat.
Només es podrà autoritzar el viatge quan tots els trajectes estiguin confirmats.

El nombre de cistelles de transport i les dimensions estan limitats per la classe d'avió. Per als vols amb la companyia Iberia Regional Air Nostum, les mides màximes permeses són de 83 x 65 x 56 cm.

 

Càrrecs per transport d'animals domèstics per trajecte a la bodega

Càrrecs per transport d'animals domèstics per trajecte a la bodega
Espanya (excepte
Canàries)
Canàries, Europa, Nord de
l'Àfrica i Orient Mitjà
Amèrica i Àsia 
80€/95$/75£ 120€/145$/110£ 300€/360$/270£

Càrrec abonable únicament i exclusivament a l'aeroport

Llegir més

Acceptació a la cabina

Animals acceptats a cabina: gossos, gats, peixos, tortugues i ocells (excepte rapinyaires). Transporta’ls a la cabina amb tu si no superen els 8 kg de pes (incloent-hi la bossa de transport).

Algunes mascotes poden viatjar a la cabina amb tu, amb l’autorització prèvia de l’oficina de reserves, si compleixen aquestes condicions:

 1. 8 kg màxims de pes incloent-hi la cistella o bossa de transport.

 2. Les mides màximes del recipient són de 45 cm de llarg, 35 cm d’ample i 25 cm de Alçada i sempre que la suma d’aquestes tres dimensions no excedeixi els 105 cm.

 3. La cistella de transport adequada ha de ser consistent, ventilada, amb fons impermeable i segur.

 4. Per transportar ocells has de tenir en compte que les gàbies siguin resistents, el pany segur, i que no s’hi pugui vessar el menjar i la beguda. A més, la gàbia ha d'anar sempre coberta.

 5. Pots portar diversos animals de la mateixa espècie en un mateix contenidor si són de mida o pes reduït.

 6. La teva mascota ha de viatjar amb tu sense causar molèsties als passatgers que viatgin al teu costat. Ha de continuar dins de la bossa/cistella de transport durant tot el vol i la seva cura és responsabilitat teva.

 7. No podràs transportar els animals que per les seves característiques especials, mala olor, etc., puguin ser molestos per a la resta del passatge i la tripulació.

 8. Per motius de seguretat, no pots ocupar les butaques situades a les files corresponents a les sortides d’emergència.

 

Càrrecs per transport d’animals domèstics per trajecte a la cabina

Càrrecs per transport a la cabina
Espanya (excepte
Canàries)
Canàries, Europa, Nord
d'Àfrica i l’Orient Mitjà
Amèrica
i Àsia
35€/45$/30£ 50€/60$/45£ 150€/180$/135£

Càrrec abonable únicament i exclusivament a l’aeroport

Llegir més

Limitacions legals i de documentació

Si compleixes tots els tràmits legals i tens la documentació necessària podràs portar amb tu la teva mascota

Passaport veterinari per viatjar amb gossos i gats, com a animals de companyia

Nova normativa sobre el transport d'animals de companyia entre els estats membres de la Unió Europea:

Desplaçaments dins de territori nacional

Per viatjar dins del territori espanyol no és obligatori el passaport veterinari, només has de portar la Cartilla sanitària oficial.

Les exigències vacunals a Espanya es limiten únicament a la vacuna contra la ràbia, establint-se així la obligació de la vacuna contra la ràbia per a gossos en unes comunitats mentre en altres només és voluntari.

Desplaçaments entre els estats membres de la Unió Europea (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit).

Els animals hauran d'anar acompanyats d'un PASSAPORT en què figuri que:

 • Han estat identificats per mitjà d'un tatuatge clarament llegible o un sistema electrònic d'identificació (microxip).

 • Han estat objecte d’una vacunació o revacunació antiràbica.

Les autoritats sanitàries dels estats membres podran autoritzar els desplaçaments d'animals de menys de tres mesos, sempre que s'adjunti un passaport i la documentació que certifiqui que s'han mantingut al seu lloc de naixement, sense haver estat en contacte amb animals salvatges, o vagin acompanyats de la seva mare si encara en depenen.

Desplaçaments a Finlàndia, Malta i el Regne Unit.

A més del que es preveu per a la resta d'estats membres de la Unió Europea, per poder viatjar amb la teva mascota a aquests països, recorda que:

 • Si viatges amb un gos des d'un país que no sigui Finlàndia, Malta o el Regne Unit, has d'acreditar que ha estat vacunat contra la tènia entre les 120 hores (5 dies) i les 24 hores immediatament anteriors a ld'arribada al punt de destinació.

 • El transport d'animals per part d'IBERIA al Regne Unit continua sense estar autoritzat, per tant, IBERIA no acceptarà cap animal amb destinació.

Desplaçaments des de tercers països amb condicions favorables cap a la Unió Europea:

Per a certs països europeus (Andorra, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, San Marino, Suïssa i el Vaticà), els serà admesa l’entrada segons indiquin les normes nacionals aplicables (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit).

Des de determinats països amb unes condiciones antiràbiques favorables (Ascension Island, Emirats Àrabs Units, Antigua i Barbuda, Antilles Neerlandeses, Argentina, Austràlia, Aruba, Bòsnia i Hercegovina, Barbados, Bahrain, Bermudes, Belarus, Canadà, Xile, Fiji, Falkland Islands, Hong Kong, Croàcia, Jamaica, Japó, Saint Kitts i Nevis, Illes Cayman, Montserrat, Mauricio, Mèxic, Malàisia, Nova Caledònia, Nova Zelanda, Polinèsia Francesa, Saint-Pierre-et-Miquelon, Federació Russa, Singapur, Santa Helena, Trinitat i Tobago, Taiwan, Estats Units d’Amèrica, Saint Vincent i les Grenadines, Illes Verges (del Regne Unit), Vanuatu, Wallis i Futuna, Mayotte), també podran entrar en estats europeus (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit) amb el certificat en vigor segons indiquin les normes nacionals aplicables.

Desplaçaments cap a la Unió Europea des de tercers països amb altres condicions:

Per als casos d’entrada des de determinats països amb unes condicions antiràbiques desfavorables no inclosos en el punt anterior, tindran permesa l’entrada en estats europeus (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit) amb el certificat en vigor segons indiquin les normes nacionals aplicables, en què se certifiqui que l’animal ha estat objecte de vacunació, o si escau, de revacunació antiràbica que tingui validesa d’acord amb les recomanacions del laboratori de fabricació, amb una vacuna inactivada d’almenys una unitat antígena per dosi (norma de l’OMS), i que hagi estat objecte d’una valoració d’anticossos neutralitzants de, com a mínim, 0,5 Ul/ml en una mostra presa per un veterinari facultat almenys 30 dies després de la vacunació i 3 mesos abans del desplaçament.


Més informació a:

 

www.mapa.gob.es

www.iata.org

Llegir més
Casos excepcionals

Països amb una legislació restrictiva per a l’admissió d’animals

No s'admeten animals a la cabina (PETC) als vols amb destinació a Londres, ni a la bodega (AVIH) als vols amb origen o destinació a Londres. Sí que estan permesos com a càrrega o mercaderia. Has de fer les gestions a través d’un agent de càrrega que farà la reserva a IAG Cargo. (No es pot fer directament amb IAG Cargo). Si entres al Regne Unit (sempre via Londres), el teu gos ha de complir els requisits del Programa de viatge amb animals domèstics Pet Travel Scheme del Ministeri de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals (DEFRA).

El Brasil: només permet ocells si compleixen una sèrie de requisits. Més informació.

Argentina: han de presentar davant les autoritats un certificat zoosanitari, emès per un veterinari matriculat, lliure de malalties i constància vacuna antiràbica amb una validesa màxima 1 any.

Panamà: Consulta tots els requeriments de les autoritats panamenyes per a l'entrada de gossos i gats al país.

Sud-àfrica : No es permet l'entrada o sortida del país d'animals que viatgin a la cabina o a la bodega com a equipatge. Cal transportar-los com a càrrega o mercaderia i complir la normativa vigent. Més informació a www.gov.za (només disponible en anglès).

Aeroports espanyols autoritzats per a l'entrada d'animals procedents de països no Schengen

Si viatges amb la teva mascota des d'un país no Schengen a Espanya, assegura't que el teu aeroport de destinació aparegui en el llistat d'aeroports autoritzats pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient:

 • A Coruña

 • Alacant

 • Almería

 • Barcelona

 • Las Palmas de Gran Canaria

 • Madrid-Barajas

 • Màlaga

 • Palma de Mallorca

 • Santander

 • Santiago

 • Tenerife Nord

 • Tenerife Sud

 • València

 • Vigo

Viatjar als i des dels EUA i si tens connexió amb una altra companyia aèria

Si viatges amb un AVIH (animal a la bodega) no pots enviar-lo en trànsit a la destinació final. Has de recollir l’AVIH a l’aeroport de trànsit i facturar-lo amb l’altra companyia, pagant un càrrec per cada companyia transportista. Perquè viatgi en trànsit has d’enviar-lo a través de càrrega aèria.

Si viatges amb un PETC (animal a la cabina), has de pagar també a cada companyia per separat.

American Airlines té les seves pròpies restriccions i normatives per a la facturació d’animals de companyia. Només els gossos pigall i els gossos de rastreig, durant missions de rescat o de cerca, poden viatjar a la cabina. Els animals que viatgen a la bodega no es poden facturar en trànsit, a la destinació final. Si viatges amb American Airlines i vols portar la teva mascota, informa-te'n a través del seu propi web, al peu d’aquesta pàgina.

Es poden aplicar diversos càrrecs, taxes o impostos, d’acord amb la legislació de cada país.

Acceptació de gossos d'assistència

Per viatjar amb un gos d'assistència, sol·licita i tramita l'autorització de transport amb almenys 48 hores d'antelació a la sortida del vol, a través de Serviberia: (+34) 900 111 500.

Consulta tota la informació necessària perquè el teu gos d'assistència pugui volar amb tu.

Vols IB26XX operats per Iberia per a LEVEL.

No s'accepta cap mascota, ni a la cabina ni a la bodega de l'avió. Només s'admeten els gossos guia, sempre que vagin correctament documentats.

Viatjar en vols IB5XXX operats per Vueling

No pots portar animals rosegadors a la cabina i no s’accepten animals a la bodega (AVIH).

Si viatges amb un vol IB5000 (Vueling) en connexió amb un altre vol operat per Iberia o Iberia Regional t’aplicaran els mateixos càrrecs que té Iberia per origen-destinació. En els vols punt a punt d’IB5000 (Vueling) o en els viatges en què connectis vols IB5000 amb un altre IB5000, el cost del servei canvia  per trajecte en rutes domèstiques i per trajecte en vols a les Canàries, des de les Canàries o internacionals.

Gossos considerats de races perilloses

Iberia no permet, ni a la bodega ni en cabina, el transport de gossos de races catalogades com a perilloses:

Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American Staffodshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu i Akita Inu.

O també, depenent de la complexió física, la musculatura, l’alçada i el pes de l’animal.

Races amb atencions especials: animals braquicèfals

Els animals braquicèfals són gossos i gats amb el morro curt, xatos i amb el cap proporcionalment ample.

Conscients de la importància que té la cura de la teva mascota, no podem transportar algunes races de gossos i gats a la bodega de l'avió, ja que corren més risc de patir cops de calor i trastorns respiratoris quan s'exposen a l'estrès o a altes temperatures. Si la teva mascota és d'aquest tipus, només la pots dur amb tu a bord, sempre que compleixi les condicions per al transport en cabina.

D'acord amb la normativa nacional vigent a Mèxic, es permet el transport aeri dels animals braquicèfals als vols de sortida del país si s'emplena aquesta carta i es lliura al nostre personal de l'aeroport.

Les races són les següents:

 • Gossos: Boston terrier, bòxer (totes les races), buldog (totes les races), bull terrier, grifó de Brussel·les, chow-chow, toy spaniel anglès, spaniel japonès / chin, mastí (totes les races), pequinès, pit bull (totes les races), pug (totes les races), shih-tzu, shar-pei, affepinscher i Staffordshire terrier.

 • Gats: birmà, exòtic de pèl curt, himalaià i persa.

També et pots posar en contacte amb IAG Cargo per transportar-los com a mercaderia seleccionant Reserves ì l'oficina local corresponent.

I recorda

 • Poden viatjar a la cabina o com a equipatge a la bodega
 • Si pesa fins a 8 kg, amb cistella de transport inclosa, pots portar-lo a la cabina
 • Comprova que tens tota la documentació i els permisos legals
 • Necessites la confirmació de l’oficina de reserves
 • Porta’ls en una cistella o bossa de transport adequada

Mira com s’aplica en vols operats per

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

Potser t'interessa també

Equipatge facturable

Ha de tenir un pes i una mida estàndard màxima de 23 kg i 158 cm entre llarg, ample i alt, incloent-hi nanses, butxaques i rodes.

Més informació

Equipatges especials

Pots portar a l’avió equips d’esquí, golf, surf, bicicletes, cadires de rodes, armes de foc, instruments musicals…

Més informació

Excés d’equipatge

A partir dels 23 kg I fins a un màxim de 32 kg S’aplica un càrrec de sobrepès de 60 € per peça. Amb excepcions per als clients Iberia Plus.

Més informació

Carregant...