• Inici
 • Abans de viatjar
 • Preparació del viatge
 • Viatjar amb animals

Viatjar amb animals

Poden viatjar amb tu a la cabina de l’avió i com a equipatge a la bodega

Animales domésticos

Aquestes peticions estan subjectes a disponibilitat; per tant, cal que et posis en contacte amb les nostres Oficines de reserves per poder garantir el servei.

Els gossos guia es regeixen per un tractament específic. Si us plau, consulta la pàgina de gossos d'assistència perquè puguin volar amb tu.

Comprova la documentació necessària, les normes legals i les condicions per poder volar amb la teva mascota.

Revisa a Casos excepcionals les restriccions per al transport d'alguns animals o normatives per a l'entrada a alguns països.

Acceptació a la bodega

Iberia et permet transportar gossos i gats a la bodega de l'avió, a excepció dels braquicèfals i dels considerats races perilloses.

Per poder transportar un gos o un gat a la bodega en vols d'Iberia, Iberia Express i Iberia Regional Air Nostrum, l'has de dur en una cistella de transport que compleixi amb la reglamentació internacional:

 1. De material resistent i segur, i amb un sistema de tancament que ofereixi garanties que no s'obrirà en cap moment.

 2. Còmoda per a la talla de l'animal, que li permeti estar dret en una posició natural, girar-se i estirar-se.

 3. Sense cap deteriorament exterior ni interior que pugui ocasionar danys a la teva mascota i amb ventilació.

 4. Ha de tenir un fons impermeable amb un material encoixinat o una capa aïllant que eviti el contacte directe de la base amb el terra de l'avió.

 5. Està permès transportar en un mateix contenidor dos animals adults, acostumats a cohabitar i de fins a 14 kg cadascun, o un màxim de tres animals de menys de 6 mesos de la mateixa ventrada.

 

 

Tingues en compte que el pes màxim permès és de 45 kg (sumant el pes de la mascota i de la cistella de transport). Si supera el pes de 45 kg, segueix volant amb Iberia, enviant la teva mascota amb WOOF Airlines.

Si viatges en connexió, assegura't que el temps de trànsit entre els vols no sigui inferior a 90 minuts ni superior a 4 hores o no podràs dur a la teva mascota.

Fes la reserva amb antelació suficient. Tingues en compte que el personal de l'aeroport necessita estar informat de la recepció de la mascota. Per aquesta raó, només s'acceptaran sol·licituds de reserva amb un màxim de 48 hores abans de la sortida del vol. Recorda que hauràs d'indicar la raça del teu gos o gat.
Només es podrà autoritzar el viatge quan tots els trajectes estiguin confirmats.

El nombre de cistelles de transport i les dimensions estan limitats per la classe d'avió. Per als vols amb la companyia Iberia Regional Air Nostum, les mides màximes permeses són de 83 x 65 x 56 cm.

 

Càrrecs per transport d'animals domèstics per trajecte a la bodega

Càrrec abonable únicament i exclusivament a l'aeroport

Càrrecs per transport d'animals domèstics per trajecte a la bodega
Espanya (excepte
Canàries)*
Canàries, Europa, Nord de
l'Àfrica i Orient Mitjà
Amèrica i Àsia 
100€/120$/90£ 145€/170$/130£ 360€/435$/330£

* El preu serà de 145 € / 170 $ / 130 £ per als vols operats per Iberia Express.

Llegir més

Acceptació a la cabina

Només s'acceptaran a la cabina els gossos, gats, peixos, tortugues i aus (excepte aus rapinyaires) amb autorització prèvia de les nostres Oficines de reserves.

La teva mascota podrà viatjar a la cabina amb tu si compleix les condicions següents. A més, s'hauran d'acreditar al taulell de facturació per un agent que emplenarà el formulari oficial de IATA corresponent:

 1. Un màxim de pes de 8 kg, incloent-hi la cistella o bossa de transport.

 2. Les mides màximes del recipient són de 45 cm de llargada, 35 cm d’amplada i 25 cm d'alçada i sempre que la suma d’aquestes tres dimensions no excedeixi els 105 cm.

 3. La cistella de transport ha de ser consistent, ha d'estar ventilada (almenys un 16 % de la superfície dels quatre costats) i ha de tenir un fons impermeable i segur.

 4. Els ocells s'hauran de transportar en gàbies resistents que disposin d'un pany segur i en què no es pugui vessar menjar o beguda. A més, la gàbia haurà d'anar sempre coberta.

 5. Es podran portar dos animals de la mateixa espècie en un mateix contenidor si són de mida o pes reduït.

 6. Les mascotes hauran de viatjar amb el propietari sota la seva responsabilitat i sense causar molèsties als passatgers que viatgin al seu costat. A més, hauran de romandre dins de la bossa o cistella de transport durant tot el vol.

 7. No es podran transportar els animals que per les seves característiques especials, mala olor, etc., puguin ser molestos per a la resta del passatge i la tripulació.

 8. Per motius de seguretat, la mascota no podrà ocupar les butaques situades en les files corresponents a les sortides d’emergència.

 

 

Càrrecs per transport d’animals domèstics per trajecte (origen-destinació) a la cabina

Càrrecs per transport d’animals domèstics per trajecte (origen-destinació) a la cabina
 
Espanya
(excepte Canàries)
Canàries, Europa, nord
d'Àfrica i Orient Mitjà
Amèrica
i Àsia
40 € / 50 $ / 35 £ 60 € / 73 $ / 55 £ 180 € / 210 $ / 165 £

Càrrec abonable únicament i exclusivament a l'aeroport

 

Llegir més

Acceptació com a càrrega

Si per algun motiu la teva mascota no pot viatjar amb tu ni a la cabina ni a la bodega, pots transportar-la com a càrrega...

 • Si supera els 45 kg de pes permesos (pes total de l'animal, més la cistella de transport).

 • Si la legislació del país de destinació restringeix l'admissió d'animals o només els accepta com a càrrega.

 • La raça del teu gos/gat presenta restriccions de transport (races considerades perilloses o gossos i gats braquicèfals).

 • Si és un animal d'una espècie diferent dels que acceptem.

 • Si necessites que la teva mascota viatgi sola.

Per a qualsevol cas pots contactar amb WOOF Airlines.

Llegir més

Limitacions legals i de documentació

 

Si compleixes tots els tràmits legals i tens la documentació necessària podràs portar amb tu la teva mascota

Desplaçaments dins el territori espanyol

Per viatjar dins el territori espanyol no és obligatori el passaport veterinari, només cal que portis la Cartilla sanitària oficial.

Les exigències vacunals a Espanya es limiten únicament a la vacuna contra la ràbia, establint-se així l'obligatorietat de la vacuna antiràbica en unes comunitats mentre que en d'altres només és voluntària. Si el teu animal de companyia no està vacunat perquè la vacuna no és obligatòria a la teva residència habitual, consulta amb el teu veterinari si cal administrar-la per viatjar a la teva destinació.

Desplaçaments entre els estats membres de la Unió Europea (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit).

Passaport veterinari per viatjar amb gossos i gats, com a animals de companyia on figura que:

 • Han estat identificats per mitjà d'un tatuatge clarament llegible o un sistema electrònic d'identificació (microxip).

 • Han estat objecte d’una vacunació o revacunació antiràbica.

Les autoritats sanitàries dels estats membres podran autoritzar els desplaçaments d'animals de menys de tres mesos, sempre que s'adjunti un passaport i la documentació que certifiqui que s'han mantingut al seu lloc de naixement, sense haver estat en contacte amb animals salvatges, o vagin acompanyats de la seva mare si encara en depenen.

Desplaçaments a Finlàndia, Malta i el Regne Unit.

A més del que es preveu per a la resta d'estats membres de la Unió Europea, per poder viatjar amb la teva mascota a aquests països, recorda que:

 • Si viatges amb un gos des d'un país que no sigui Finlàndia, Malta o el Regne Unit, has d'acreditar que ha estat vacunat contra la tènia entre les 120 hores (5 dies) i les 24 hores immediatament anteriors a ld'arribada al punt de destinació.

 • El transport d'animals per part d'IBERIA al Regne Unit continua sense estar autoritzat, per tant, IBERIA no acceptarà cap animal amb destinació.

Si has de transportar la mascota amb origen o destinació al Regne Unit, posa't en contacte amb WOOF Airlines i continua volant amb Iberia.

Desplaçaments des de tercers països amb condicions favorables cap a la Unió Europea:

Per a certs països europeus (Andorra, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, San Marino, Suïssa i el Vaticà), els serà admesa l’entrada segons indiquin les normes nacionals aplicables (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit).

Des de determinats països amb unes condiciones antiràbiques favorables (Ascension Island, Emirats Àrabs Units, Antigua i Barbuda, Antilles Neerlandeses, Argentina, Austràlia, Aruba, Bòsnia i Hercegovina, Barbados, Bahrain, Bermudes, Belarus, Canadà, Xile, Fiji, Falkland Islands, Hong Kong, Croàcia, Jamaica, Japó, Saint Kitts i Nevis, Illes Cayman, Montserrat, Mauricio, Mèxic, Malàisia, Nova Caledònia, Nova Zelanda, Polinèsia Francesa, Saint-Pierre-et-Miquelon, Federació Russa, Singapur, Santa Helena, Trinitat i Tobago, Taiwan, Estats Units d’Amèrica, Saint Vincent i les Grenadines, Illes Verges (del Regne Unit), Vanuatu, Wallis i Futuna, Mayotte), també podran entrar en estats europeus (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit) amb el certificat en vigor segons indiquin les normes nacionals aplicables.

Desplaçaments cap a la Unió Europea des de tercers països amb altres condicions:

Per als casos d’entrada des de determinats països amb unes condicions antiràbiques desfavorables no inclosos en el punt anterior, tindran permesa l’entrada en estats europeus (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit) amb el certificat en vigor segons indiquin les normes nacionals aplicables, en què se certifiqui que l’animal ha estat objecte de vacunació, o si escau, de revacunació antiràbica que tingui validesa d’acord amb les recomanacions del laboratori de fabricació, amb una vacuna inactivada d’almenys una unitat antígena per dosi (norma de l’OMS), i que hagi estat objecte d’una valoració d’anticossos neutralitzants de, com a mínim, 0,5 Ul/ml en una mostra presa per un veterinari facultat almenys 30 dies després de la vacunació i 3 mesos abans del desplaçament.


Si necessites més informació sobre el transport de mascotes pots consultar el web de IATA (només disponible en anglès) i també la pàgina del Ministeri d'agricultura, pesca i alimentació del govern d'Espanya (només disponible en castellà i anglés).

Llegir més
Casos excepcionals

Països amb una legislació restrictiva per a l’admissió d’animals

Regne Unit: no s'admeten animals a la cabina (PETC) als vols amb destinació a Londres, ni a la bodega (AVIH) als vols amb origen o destinació a Londres. Sí que estan permesos com a càrrega o mercaderia. Has de fer les gestions a través d’un agent de càrrega que farà la reserva a IAG Cargo. (No es pot fer directament amb IAG Cargo). Si entres al Regne Unit (sempre via Londres), el teu gos ha de complir els requisits del Programa de viatge amb animals domèstics Pet Travel Scheme del Ministeri de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals (DEFRA).

Irlanda: no s'admeten animals a la bodega (AVIH) en els vols des de Dublín. Sí que estan permesos com a càrrega o mercaderia.

El Brasil: només permet ocells si compleixen una sèrie de requisits. Més informació.

Argentina: han de presentar davant les autoritats un certificat zoosanitari, emès per un veterinari matriculat, lliure de malalties i constància vacuna antiràbica amb una validesa màxima 1 any.

Panamà: Consulta tots els requeriments de les autoritats panamenyes per a l'entrada de gossos i gats al país.

Egipte: el transport d'animals a la bodega per a la ruta de Madrid al Caire no està permès a causa de la desinsectació obligatòria de l'avió en arribar que requereixen les autoritats sanitàries egípcies.

Qatar: no s'admeten animals a la cabina (PETC) en vols amb destinació/origen a Doha, només a la bodega (AVIH). Només els gossos d'assistència estan autoritzats per viatjar a la cabina.

Sud-àfrica : No es permet l'entrada o sortida del país d'animals que viatgin a la cabina o a la bodega com a equipatge. Cal transportar-los com a càrrega o mercaderia i complir la normativa vigent. Més informació a www.gov.za (només disponible en anglès).

Si has d'enviar la mascota amb origen o destinació a un país amb normes restrictives per a l'admissió d'animals, o només els accepta com a càrrega, posa't n contacte amb WOOF Airlines.

Aeroports espanyols autoritzats per a l'entrada d'animals procedents de països no Schengen

Si viatges amb la teva mascota des d'un país no Schengen a Espanya, assegura't que el teu aeroport de destinació aparegui en el llistat d'aeroports autoritzats pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient:

 • A Coruña

 • Alacant

 • Almería

 • Barcelona

 • Las Palmas de Gran Canaria

 • Madrid-Barajas

 • Màlaga

 • Palma de Mallorca

 • Santander

 • Santiago

 • Tenerife Nord

 • Tenerife Sud

 • València

 • Vigo

Viatjar als i des dels EUA i si tens connexió amb una altra companyia aèria

Si viatges amb un AVIH (animal a la bodega) no pots enviar-lo en trànsit a la destinació final. Has de recollir l’AVIH a l’aeroport de trànsit i facturar-lo amb l’altra companyia, pagant un càrrec per cada companyia transportista. Perquè viatgi en trànsit has d’enviar-lo a través de càrrega aèria.

Si has de transportar la mascota amb vols en connexió dins dels Estats Units, posa't en contacte amb WOOF Airlines.

Si viatges amb un PETC (animal a la cabina), has de pagar també a cada companyia per separat.

American Airlines té les seves pròpies restriccions i normatives per a la facturació d’animals de companyia. Només els gossos pigall i els gossos de rastreig, durant missions de rescat o de cerca, poden viatjar a la cabina. Els animals que viatgen a la bodega no es poden facturar en trànsit, a la destinació final. Si viatges amb American Airlines i vols portar la teva mascota, informa-te'n a través del seu propi web, al peu d’aquesta pàgina.

Es poden aplicar diversos càrrecs, taxes o impostos, d’acord amb la legislació de cada país.

Prohibició del transport dels mustèlids

Iberia no permet transportar animals de la família dels mustèlids (fures, marts, etc.)

Si necessites transportar algun mustèlid, contacta amb WOOF Airlines.

Vols operats per Iberia per a LEVEL

LEVEL admet gossos d'assistència i mascotes a la cabina perquè puguin volar amb tu, sempre que compleixin els requisits i vagin documentats correctament. Les peticions per dur les mascotes estan subjectes a disponibilitat; per tant, cal que et posis en contacte amb les nostres Oficines de reserves per poder garantir el servei.

Si necessites transportar la teva mascota a la bodega i voles amb LEVEL, contacta amb WOOF Airlines.

Viatjar en vols d'Iberia operats per Vueling

No pots portar animals rosegadors a la cabina i no s’accepten animals a la bodega (AVIH). Si la mascota és un rosegador o ha de viatjar a la bodega de l'avió, posa't en contacte amb WOOF Airlines per gestionar-ne el transport.

Si viatges amb un vol d'Iberia operat per Vueling en connexió amb un altre vol operat per Iberia o Iberia Regional, se t’aplicaran els mateixos càrrecs que té Iberia per origen-destinació. En els vols d'Iberia punt a punt operats per Vueling o en els viatges en què connectis vols d'Iberia operats per Vueling, el cost del servei canvia per trajecte en rutes domèstiques i per trajecte en vols internacionals o amb origen o destinació a les Canàries.

Gossos considerats de races perilloses

Iberia no permet, ni a la bodega ni en cabina, el transport de gossos de races catalogades com a perilloses:

 • Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American Staffodshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu i Akita Inu.

 • O també, depenent de la complexió física, la musculatura, l’alçada i el pes de l’animal.

Si has de volar amb un gos d'una raça catalogada com a perillosa, posa't en contacte amb WOOF Airlines per gestionar-ne el transport.

Races amb atencions especials: animals braquicèfals

Els animals braquicèfals són gossos i gats amb el morro curt, xatos i amb el cap proporcionalment ample.

Conscients de la importància que té la cura de la teva mascota, no podem transportar algunes races de gossos i gats a la bodega de l'avió, ja que corren més risc de patir cops de calor i trastorns respiratoris quan s'exposen a l'estrès o a altes temperatures. Si la teva mascota és d'aquest tipus, només la pots dur amb tu a bord, sempre que compleixi les condicions per al transport en cabina.

Les races són les següents:

 • Gossos: Boston terrier, bòxer (totes les races), buldog (totes les races), bull terrier, grifó de Brussel·les, chow-chow, toy spaniel anglès, spaniel japonès / chin, mastí (totes les races), pequinès, pit bull (totes les races), pug (totes les races), shih-tzu, shar-pei, affepinscher i Staffordshire terrier.

 • Gats: birmà, exòtic de pèl curt, himalaià i persa.

Si el teu gos o gat és d'una raça braquiocefàlica, posa't en contacte amb WOOF Airlines per gestionar-ne el transport.

I recorda

 • Poden viatjar a la cabina o com a equipatge a la bodega
 • Si pesa fins a 8 kg, amb cistella de transport inclosa, pots portar-lo a la cabina
 • Comprova que tens tota la documentació i els permisos legals
 • Necessites la confirmació de l’oficina de reserves
 • Porta’ls en una cistella o bossa de transport adequada

Mira com s'aplica en vols operats per

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

Potser t’interessa també

Excés d’equipatge

A partir dels 23 kg I fins a un màxim de 32 kg S’aplica un càrrec de sobrepès de 60 € per peça. Amb excepcions per als clients Iberia Plus.

Més informació

Carregant...