Tanca finestra

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si continues navegant considerem que n'acceptes l'ús. Pots obtenir més informació a la Política de cookies.

Animals domèstics

Poden viatjar amb tu a la cabina de l’avió i com a equipatge a la bodega

Animales domésticos

Iberia no permet transportar animals de la família dels mustèlids (fures, marts, etc.).

És important saber la documentació que necessites per transportar els teus gossos, gats, tortugues i ocells, etc. I tenir en compte les normes legals i les condicions per poder-los transportar.

Per gestionar les peticions haureu de posar-vos en contacte amb Serviberia: 901 111 500  a fi de poder garantir el servei.

Acceptació a la bodega

Porta’ls a la bodega en un recipient o contenidor de transport adequat: resistent, segur, còmode i amb ventilació. Quan compris el bitllet contacta amb l’oficina de reserves.

Per transportar a la bodega la teva mascota has de portar-la en un recipient de transport que compleixi la reglamentació internacional:

 1. De material resistent i segur i amb un tancament que ofereixi garanties que no s’obrirà en cap moment.

 2. Còmode per a la talla de l’animal i sense cap deteriorament exterior ni interior que pugui danyar la teva mascota.

 3. Amb ventilació i fons impermeable.

El nombre de contenidors o recipients de transport i les dimensions estan limitats per la classe d’avió. Si tens la intenció de volar amb la teva mascota has de posar-te en contacte amb l’oficina de reserves perquè ho autoritzi. Només es podrà autoritzar el viatge quan tots els trajectes estiguin confirmats.

Càrrecs per transport d’animals domèstics per trajecte a la bodega

Càrrecs per transport a la bodega
Espanya, Europa África i l’Orient Mitjà Amèrica i Àsia Amb origen Amèrica* o Israel
120€ 300€ 300 USD

Càrrec abonable únicament i exclusivament a l’aeroport

*Per a vols amb la companyia Air Nostrum, les mides màximes permeses per a la cistella de transport d'animals són 65 cm x 83 cm x 56 cm.

* Amb origen Brasil, tant per l'anada com per la tornada, la taxa per animal és de 240USD

Llegir més

Acceptació a la cabina

Transporta’ls a la cabina amb tu si no superen els 8 kg de pes (incloent-hi la cistella/bossa de transport) amb l’autorització prèvia de l’oficina de reserves

Algunes mascotes poden viatjar a la cabina amb tu, amb l’autorització prèvia de l’oficina de reserves, si compleixen aquestes condicions:

 1. 8 kg màxims de pes incloent-hi la cistella o bossa de transport.

 2. Les mides màximes del recipient són de 45 cm de llarg, 35 cm d’ample i 25 cm de Alçada i sempre que la suma d’aquestes tres dimensions no excedeixi els 105 cm.

 3. La cistella de transport adequada ha de ser consistent, ventilada, amb fons impermeable i segur.

 4. Per transportar ocells has de tenir en compte que les gàbies siguin resistents, el pany segur, i que no s’hi pugui vessar el menjar i la beguda. A més, la gàbia ha d'anar sempre coberta.

 5. Pots portar diversos animals de la mateixa espècie en un mateix contenidor si són de mida o pes reduït.

 6. La teva mascota ha de viatjar amb tu sense causar molèsties als passatgers que viatgin al teu costat. Ha de continuar dins de la bossa/cistella de transport durant tot el vol i la seva cura és responsabilitat teva.

 7. No podràs transportar els animals que per les seves característiques especials, mala olor, etc., puguin ser molestos per a la resta del passatge i la tripulació.

 8. Per motius de seguretat, no pots ocupar les butaques situades a les files corresponents a les sortides d’emergència.

Càrrecs per transport d’animals domèstics per trajecte a la cabina

Càrrecs per transport a la cabina
Espanya Europa, Àfrica i l’Orient Mitjà Amèrica* i Àsia
25€ 50€ 150€

Càrrec abonable únicament i exclusivament a l’aeroport

*Si l'origen és Amèrica la taxa per animal és de 150USD excepte amb origen Brasil, la taxa del qual és de 240USD tant per l'anada com per la tornada.

Llegir més

Limitacions legals i de documentació

Si compleixes tots els tràmits legals i tens la documentació necessària podràs portar amb tu la teva mascota

Passaport veterinari per viatjar amb gossos i gats, com a animals de companyia

Nova normativa sobre el transport d'animals de companyia entre els estats membres de la Unió Europea:

Desplaçaments dins de territori nacional

Per viatjar dins del territori espanyol no és obligatori el passaport veterinari, només has de portar la Cartilla sanitària oficial.

Les exigències vacunals a Espanya es limiten únicament a la vacuna contra la ràbia, establint-se així la obligació de la vacuna contra la ràbia per a gossos en unes comunitats mentre en altres només és voluntari.

Desplaçaments a estats membres de la Unió Europea (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit).

Els animals hauran d'anar acompanyats d'un PASSAPORT en què figuri que:

 • Han estat identificats per mitjà d'un tatuatge clarament llegible o un sistema electrònic d'identificació (microxip).

 • Han estat objecte d’una vacunació o revacunació antiràbica.

Els desplaçaments d'animals de menys de tres mesos requereixen autorització per part de les autoritats sanitàries dels estat membres .

Desplaçaments a Finlàndia, Malta i el Regne Unit.

A més del que es preveu per a la resta d'estats membres de la Unió Europea, per poder viatjar amb la teva mascota a aquests països, recorda que:

 • Si viatges amb un gos des d'un país que no sigui Finlàndia, Malta o el Regne Unit, has d'acreditar que ha estat vacunat contra la tènia entre les 120 hores (5 dies) i les 24 hores immediatament anteriors a ld'arribada al punt de destinació.

 • El transport d'animals per part d'IBERIA al Regne Unit continua sense estar autoritzat, per tant, IBERIA no acceptarà cap animal amb destinació.

Desplaçaments des de tercers països amb condicions favorables cap a la Unió Europea:

Per a certs països europeus (Andorra, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, San Marino, Suïssa i el Vaticà), els serà admesa l’entrada segons indiquin les normes nacionals aplicables (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit).

Des de determinats països amb unes condiciones antiràbiques favorables (Ascension Island, Emirats Àrabs Units, Antigua i Barbuda, Antilles Neerlandeses, Argentina, Austràlia, Aruba, Bòsnia i Hercegovina, Barbados, Bahrain, Bermudes, Belarus, Canadà, Xile, Fiji, Falkland Islands, Hong Kong, Croàcia, Jamaica, Japó, Saint Kitts i Nevis, Illes Cayman, Montserrat, Mauricio, Mèxic, Malàisia, Nova Caledònia, Nova Zelanda, Polinèsia Francesa, Saint-Pierre-et-Miquelon, Federació Russa, Singapur, Santa Helena, Trinitat i Tobago, Taiwan, Estats Units d’Amèrica, Saint Vincent i les Grenadines, Illes Verges (del Regne Unit), Vanuatu, Wallis i Futuna, Mayotte), també podran entrar en estats europeus (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit) amb el certificat en vigor segons indiquin les normes nacionals aplicables.

Desplaçaments cap a la Unió Europea des de tercers països amb altres condicions:

Per als casos d’entrada des de determinats països amb unes condicions antiràbiques desfavorables no inclosos en el punt anterior, tindran permesa l’entrada en estats europeus (excepte Finlàndia, Malta i el Regne Unit) amb el certificat en vigor segons indiquin les normes nacionals aplicables, en què se certifiqui que l’animal ha estat objecte de vacunació, o si escau, de revacunació antiràbica que tingui validesa d’acord amb les recomanacions del laboratori de fabricació, amb una vacuna inactivada d’almenys una unitat antígena per dosi (norma de l’OMS), i que hagi estat objecte d’una valoració d’anticossos neutralitzants de, com a mínim, 0,5 Ul/ml en una mostra presa per un veterinari facultat almenys 30 dies després de la vacunació i 3 mesos abans del desplaçament.


Més informació a:

 

www.colvema.org

http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/animal-plant/index_es.htm

Llegir més
Casos excepcionals

Países con una legislación restrictiva para la admisión de animales

No se admiten animales en cabina (PETC) ni en bodega (AVIH) en vuelos a/desde Gran Bretaña, solo aceptamos los animales como mercancía. Debes hacer las gestiones a través de un agente de carga quien hará la reserva en IAG World Cargo. No se puede realizar directamente con IAG Cargo. Si entras al Reino Unido (siempre vía Londres), tu perro debe cumplir los requisitos del Programa de viaje con animales domésticos Pet Travel Scheme del Ministerio de Medio Ambiente, Alimentación y Asuntos Rurales (DEFRA).

Irlanda: en los vuelos a Irlanda solo se aceptarán los animales como mercancía (Carga).

Brasil: solo permite aves si cumplen una serie de requisitos. Más información.

Argentina: deben presentar ante autoridades certificado zoosanitario, emitido por veterinario matriculado, libre de enfermedades y constancia vacuna antirrábica validez máxima 1 año.

Panamá: por requerimiento de las autoridades panameñas, a partir del 1 de noviembre del 2011, por cada mascota que viaje deberán presentar un certificado de exportación para pequeñas especies expedido por la Autoridad Sanitaria del país de origen, donde conste que está vacunado contra la rabia, junto con un Certificado de buena salud del animal, certificado por el cónsul de Panamá del país de origen, el certificado de vacunación antirrábica además de notificar con tres (3) días de anticipación la llegada de la (s) mascota (s). Para más información puedes contactar a través del correo electrónico: cam@minsa.gob.pa.

Aeropuertos españoles autorizados para la entrada de animales procedentes de países no Schengen

Si viajas con tu mascota desde un país no Schengen a España, asegúrate de que tu aeropuerto de destino aparece en el listado de aeropuertos autorizados por el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente:

 • A Coruña

 • Alicante

 • Almería

 • Asturias

 • Barcelona

 • Las Palmas de Gran Canaria

 • Madrid-Barajas

 • Málaga

 • Palma de Mallorca

 • Santander

 • Tenerife Norte

 • Tenerife Sur

 • Valencia

 • Vigo

Viajar a y desde EE.UU. y si tienes conexión con otra compañía aérea

Si viajas con un AVIH (animal en bodega) no podrás enviarlo en tránsito a destino final. Deberás recoger el AVIH en el aeropuerto de transito y facturarlo con la otra compañía, pagando un cargo por cada compañía transportista.Para que viaje en tránsito debes enviarlo a través de carga aérea.

Si viajas con un PETC (animal en cabina), tendrás que pagar también a cada compañía por separado.

American Airlines tiene sus propias restricciones y normativas para la facturación de animales de compañía. Solo los perros lazarillos y los perros de rastreo, durante misiones de rescate o de búsqueda, pueden viajar en la cabina. Los animales que viajan en bodega no pueden ser facturados en tránsito, a destino final. Si viajas con American Airlines y quieres llevar a su mascota, puedes informarte a través de su propia WEB, a pié de esta página.

Se podrán aplicar diversos cargos, tasas o impuestos, de acuerdo a la legislación de cada país.

Aceptación de animales de servicio y soporte emocional

Damos la bienvenida a bordo a los perros que asisten a nuestros pasajeros.

Para viajar con un perro de asistencia, te rogamos que solicítes y tramites la autorización para su transporte con al menos 48 horas de antelación a la salida del vuelo, a través de Serviberia: 901 111 500 .

Más información en nuestra página de transporte de pasajeros con necesidades especiales.

Viajar en vuelos IB5XXX operados por Vueling

No podrás llevar animales roedores en cabina y no aceptan animales en bodega (AVIH).

Si viajas con un vuelo IB5000 (Vueling) en conexión con otro vuelo operado por Iberia o Iberia Regional se te aplicarán los mismos cargos que tiene Iberia por origen-destino. En los vuelos punto a punto de IB5000 (Vueling) o en los viajes donde conectes vuelos IB5000 con otro IB5000, el coste del servicio cambia a 25€ por trayecto en rutas domésticas y 40 € por trayecto en vuelos a/desde Canarias o internacionales.

Perros considerados de razas peligrosas

Según normativa de AENA, amparándose en la Ley 50/1999, deberás poner bozal a tu perro para poder pasar los preceptivos controles de seguridad si pertenece a una de estas razas:

Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American Staffodshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu y Akita Inu.

O también, dependiendo de su complexión física, musculatura, altura y peso.

El transportista podrá denegar el embarque de cualquier animal que no cumpla con los requisitos anteriormente citados sin incurrir en responsabilidad alguna.

Razas con cuidados especiales: animales braquicéfalos

Los animales braquicéfalos son perros y gatos que tienen el hocico excesivamente corto, chatos y con la cabeza proporcionalmente muy ancha.

Conscientes de lo importante que es el cuidado de tu mascota, no podemos transportar algunas razas de perros y gatos en la bodega del avión ya que corren un mayor riesgo de sufrir golpes de calor y trastornos respiratorios cuando se exponen al estrés o a altas temperaturas. Si tu mascota es una de ellas, solo puedes llevarla contigo a bordo siempre que cumpla con las condiciones para el transporte en cabina.

Las razas son las siguientes:

 • Perros: Affenpinscher, Boston Terrier, Bóxer (todas las razas), BrusselsGriffon, Bull Mastiff, Bulldog (todas las razas), Cane corso, Carlino(todas las razas), Cavalier Spaniel, Chihuahua, Chin japonés, Chow-Chow, Dogo de Burdeos, English Toy Spaniel, Grifón de Bruselas, Japanese Spaniel, King Charles Spaniel, Lhasa-apso, Maltes, Mastiff, Mastín (todas las razas), Pekines, Pinscherminiatura, Pitbull, Presa canario, Pug, San Bernardo, SharPei, Shich-tzu, Spanielinglés enano, Spanieltibetano, Yorkshire terrier.

 • Gatos: birmano, exótico de pelo corto, himalayo, persa.

También puedes contactar con IAG Cargo para su transporte como mercancia: 901 111 400 y desde otro país (+34) 917481010.

I recorda

 • Poden viatjar a la cabina o com a equipatge a la bodega
 • Si pesa fins a 8 kg, amb cistella de transport inclosa, pots portar-lo a la cabina
 • Comprova que tens tota la documentació i els permisos legals
 • Necessites la confirmació de l’oficina de reserves
 • Porta’ls en una cistella o bossa de transport adequada

Mira com s’aplica en vols operats per

Potser t'interessa també

Equipatge facturable

Ha de tenir un pes i una mida estàndard màxima de 23 kg i 158 cm entre llarg, ample i alt, incloent-hi nanses, butxaques i rodes.

Més informació

Equipatges especials

Pots portar a l’avió equips d’esquí, golf, surf, bicicletes, cadires de rodes, armes de foc, instruments musicals…

Més informació

Excés d’equipatge

A partir dels 23 kg I fins a un màxim de 32 kg S’aplica un càrrec de sobrepès de 60 € per peça. Amb excepcions per als clients Iberia Plus.

Més informació