Tanca finestra

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si continues navegant considerem que n'acceptes l'ús. Pots obtenir més informació a la Política de cookies.

Nens i nadons

Perquè volin de manera segura hi ha una regulació especial adaptada a la seva edat

ninos-y-bebes

Nens menors de 2 anys

Els nens que encara no han fet els dos anys i que no ocupen seient paguen el 10% de la tarifa. Si n’ocupen rebran el mateix tracte que els nens d’entre 2 i 11 anys.

Com que ocupen seient, has de dur una cadireta de cotxe homologada (segell de qualitat de l'UE, ECE R44/03 o ECE R44/04) que compleixi les normatives de seguretat on viatjarà el nadó.

Recorda que si el nadó fa els dos anys abans que s’acabi el viatge, has de comprar el seu bitllet amb la tarifa de nen per a tot el vol.


*Als vols IB7XXX operats per Lan Airlines els nadons que viatgin en Business tindran la mateixa tarifa que els adults i aniran en seient individual, i s’aplicarà la normativa de seguretat anteriorment esmentada per a aquests casos.

Quan viatgis amb un nadó i duguis el teu propi cotxet, tens l'opció de mantenir el cotxet fins al moment d'entrar a l’avió o bé facturar-lo amb la resta de l'equipatge. Si el portes fins a la porta de l’avió, podràs transportar-lo a la cabina sempre que la disponibilitat d’espai del vol ho permeti. En cas contrari, el personal de vol el retirarà i el dipositarà a la bodega i te’l lliurarà a la porta de l’avió en arribar a la destinació.

En cas de facturar-lo com a equipatge a la bodega, podràs recollir-lo amb la resta d’equipatge a les cintes corresponents de les sales d’arribada.


Nadons menors de 8 mesos

Disposes de bressols-confort per a nadons de fins a 11 kg màxim de pes en avions Iberia en vols intercontinentals.

Hi ha un nombre determinat de bressols en cada avió Iberia en vols intercontinentals.

Aquests bressols, així com els seients per als adults que acompanyen el nadó, no es poden reservar en línia.

Has de sol·licitar la reserva del bressol a través de l’Oficina d’Iberia al teu país, on també t’informaran de la possibilitat de reservar un seient anticipat per a tu en la zona destinada al bressol. Depenent de la classe en què viatgis, la reserva anticipada de seient tindrà un cost addicional. 

Consulta’n les condicions

Llegir més

Nens d'entre 2 i 11 anys complerts

Se'ls aplica un percentatge de descompte en funció de la tarifa en què volin.

Als nens majors de dos anys i menors de dotze que facin vols domèstics se'ls aplicarà un percentatge de descompte que va en funció de la tarifa escollida. En les tarifes més econòmiques no s’aplicarà aquest descompte.

En vols internacionals aquest percentatge variarà en funció de la destinació i de la tarifa aplicada. En algunes ofertes especials no s’aplicarà aquest descompte.

Llegir més

Un adult viatjant amb més d'un menor de 5 anys

El nostre objectiu és oferir als nadons, als infants i a les seves famílies la màxima seguretat i comoditat durant el vol.
Per aquest motiu, un adult podrà viatjar amb un màxim d'un nadó (menor de 2 anys), un nadó i un infant de menys de 5 anys o amb dos infants menors de 5 anys.

Per volar amb infants entre 5 i 12 anys, s'aplicarà la política estipulada per als grups de menors.

També, i com a excepció, un adult podrà viatjar amb dos nadons (menors de 2 anys), sempre que porti un seient especial per a nadons.

La normativa sobre seguretat en vol, exigeix que si un passatger adult té la intenció de viatjar amb 2 nadons, ha de dur una cadireta de cotxe homologada on viatjarà un dels nadons, i que es col·locarà al seient contigu al del passatger adult.
L'altre nadó anirà als braços del passatger adult amb el cinturó addicional que la tripulació li facilitarà tal com s’ha fet fins ara.

La tarifa que s’aplicarà al nadó que ocupa seient a la cadireta serà la mateixa que la d'un infant entre 2 i 11 anys.

Llegir més

Menors que viatgen en grup en vols d'Iberia

Els menors entre 5 i 12 anys que viatgin en grup necessiten que un acompanyant major d'edat se'n faci càrrec. Els grups es poden acceptar d'aquesta manera:

 • UN acompanyat fins a 23 menors de 5 a 12 anys.
 • DOS acompanyats per a un grup de 24 a 35 menors.
 • TRES acompanyants per a un grup de 36 a 47 menors, etc., afegint un acompanyant per cada 12 infants que es vagin incorporant al grup.
Llegir més
Casos particulars

Normativa en vols internacionals

En vols internacionals (europeus i tercers països), com que no hi ha una normativa estandarditzada, tots els menors (vagin o no vagin acompanyats i independentment de l’edat) han de presentar el seu propi document, DNI (amb autorització formalitzada en alguna dependència policial si viatgen sols) o passaport, a més de complir els requeriments del país on vagin.

Vols a Mèxic o des de Mèxic

Tots els menors que viatgin sols o acompanyats per una tercera persona, que no sigui algun dels progenitors o tutor legal, han de presentar un document signat pels dos pares o per qui tingui la pàtria potestat o tutela, davant un notari o autoritat pertinent, en què consti que li permeten sortir del territori nacional.

Quan es tracti d’un document atorgat a l’estranger, haurà de ser legalitzat o postil·lat segons escaigui, amb la traducció (si es tracta d’un idioma diferent de l’espanyol).

En el cas concret d’Espanya, la Policia disposa d’un document d’autorització per a aquests casos.

Equipatge per a nens amb bitllet de Child o Infant

Els nens amb bitllets de descompte Child (entre 2 i 11 anys complerts) i Infant (menors de 2 anys viatjant amb adult) tenen la mateixa franquícia que un adult i, addicionalment, poden dur una cadireta/cotxet de passeig plegable o una cadireta de cotxe.

I recorda

 • Hi ha una regulació especial per a menors.
 • Bressols per a nadons en vols intercontinentals.
 • Tarifes adaptades.
 • Si voles amb dos menors no t’oblidis de dur una cadireta de cotxe homologada.
 • Informa’t de la documentació necessària per viatjar amb menors.

Mira com s’aplica en vols operats per

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

Potser t'interessa també

Documentació

Tots els requisits que has de complir quan viatges amb nens i nadons segons la seva edat, la mida i el nombre

Més informació

Equipatge de mà

Ha de complir unes mides estàndard màximes de 56x45x25 cm perquè puguis portar-ho a la cabina durant el vol.

Més informació

Menors viatjant sols

T’oferim un servei especial per a menors sense acompanyant que inclou la sortida, l’arribada i els trànsits entre connexions

Més informació

"Por mi experiencia, el tiempo que he estado ahí cuando era pequeña, viajar con Iberia era como soñar"

Cliente de ocio Iberia

"Iberia me recuerda a mi infancia"

Cliente de ocio Iberia