• Inici
 • Abans de viatjar
 • Preparació del viatge
 • Menors, nens i nadons

Menors, nens i nadons

Perquè volin de manera segura hi ha una regulació especial adaptada a la seva edat

ninos-y-bebes

Nens menors de 2 anys

Els nens que encara no han fet els dos anys i que no ocupen seient, paguen entre el 30% i el 10% del preu de la tarifa de l'adult que els acompanya. Si n’ocupen rebran el mateix tracte que els nens d’entre 2 i 11 anys.

Com que ocupen seient, has de dur una cadireta de cotxe homologada (segell de qualitat de l'UE, ECE R44/03 o ECE R44/04) que compleixi les normatives de seguretat on viatjarà el nadó.

Recorda que si el nadó fa els dos anys abans que s’acabi el viatge, has de comprar el seu bitllet amb la tarifa de nen per a tot el vol.


*En els vols Iberia operats per Lan Airlines els nadons que viatgin en Business tindran la mateixa tarifa que els adults i aniran en seient individual, i s’aplicarà la normativa de seguretat anteriorment esmentada per a aquests casos.


Nadons menors de 8 mesos

Disposes de bressols-confort per a nadons de fins a 11 kg màxim de pes en avions Iberia en vols intercontinentals.

Hi ha un nombre determinat de bressols en cada avió Iberia en vols intercontinentals.

Aquests bressols, així com els seients per als adults que acompanyen el nadó, no es poden reservar en línia.

Has de sol·licitar la reserva del bressol a través de l’Oficina d’Iberia al teu país, on també t’informaran de la possibilitat de reservar un seient anticipat per a tu en la zona destinada al bressol. Depenent de la classe en què viatgis, la reserva anticipada de seient tindrà un cost addicional. 

Consulta’n les condicions

Llegir més

Nens d'entre 2 i 11 anys complerts

Se'ls aplica un percentatge de descompte en funció de la tarifa en què volin.

Als nens majors de dos anys i menors de dotze que facin vols domèstics se'ls aplicarà un percentatge de descompte que va en funció de la tarifa escollida. En les tarifes més econòmiques no s’aplicarà aquest descompte.

En vols internacionals aquest percentatge variarà en funció de la destinació i de la tarifa aplicada. En algunes ofertes especials no s’aplicarà aquest descompte.

Llegir més

Un adult viatjant amb més d'un nen menor de 5 anys

El nostre objectiu és oferir als nadons, als infants i a les seves famílies la màxima seguretat i comoditat durant el vol.
Per aquest motiu, un adult podrà viatjar amb un màxim d'un nadó (menor de 2 anys), un nadó i un infant de menys de 5 anys o amb dos infants menors de 5 anys.

Per volar amb infants entre 5 i 12 anys, s'aplicarà la política estipulada per als grups de menors.

També, i com a excepció, un adult podrà viatjar amb dos nadons (menors de 2 anys), sempre que porti un seient especial per a nadons.

La normativa sobre seguretat en vol, exigeix que si un passatger adult té la intenció de viatjar amb 2 nadons, ha de dur una cadireta de cotxe homologada on viatjarà un dels nadons, i que es col·locarà al seient contigu al del passatger adult.
L'altre nadó anirà als braços del passatger adult amb el cinturó addicional que la tripulació li facilitarà tal com s’ha fet fins ara.

La tarifa que s’aplicarà al nadó que ocupa seient a la cadireta serà la mateixa que la d'un infant entre 2 i 11 anys.

Llegir més

Menors que viatgen en grup en vols d'Iberia

Els menors d'entre 5 i 11 anys que viatgin en grup necessitaran un acompanyant major de 18 anys que voli amb ells i se'n faci càrrec. Hi ha d'haver un adult per cada vuit menors, és a dir:

 • Un acompanyant per a 8 menors de 5 a 11 anys complerts.
 • Dos acompanyants per a 16 menors de 5 a 11 anys complerts.

S'afegirà un acompanyant per cada 8 menors segons s'incrementin les quantitats indicades.

Llegir més
Casos particulars

Equipatge per a nens amb bitllet de Child o Infant

Els nens amb bitllets de descompte Child (entre 2 i 11 anys complerts) i Infant (menors de 2 anys viatjant amb adult) tenen la mateixa franquícia que l'adult i, addicionalment, poden dur una cadireta/cotxet de passeig plegable o una cadireta de cotxe.

Quan viatgis amb un nen petit i duguis el teu propi cotxet, tens l'opció de mantenir el cotxet fins al moment d'entrar a l’avió o bé facturar-lo amb la resta de l'equipatge. Si el portes fins a la porta de l’avió, podràs transportar-lo a la cabina sempre que la disponibilitat d’espai del vol ho permeti. En cas contrari, el personal de vol el retirarà i el dipositarà a la bodega i te’l lliurarà a la porta de l’avió en arribar a la destinació.
NO es garanteix aquest servei en tota la xarxa d'aeroports del Grup Iberia. Hi ha destinacions que, per normativa, prohibeixen l'ús dels cotxets propis a l'aeroport, per la qual cosa en aquests trajectes els cotxets es lliuraran a la cinta de recollida d'equipatges d'arribades. En el cas dels viatges en connexió, es facturaran sempre a la destinació final.

En cas de facturar-lo com a equipatge a la bodega, podràs recollir-lo amb la resta d’equipatge a les cintes corresponents de les sales d’arribada.

Compra de bitllets de Pont Aeri per a menors

Per comprar bitllets de Pont Aeri, cal presentar un document identificatiu com ara un DNI o un passaport. En cas que el menor vagi acompanyat dels seus pares, s'admetrà el DNI dels pares per vincular-lo al bitllet del menor.

Documentació necessària per als menors

Tots els passatgers majors de 14 anys han de portar DNI o passaport.

En vols nacionals, els menors de 14 no hi estan obligats, però si el porten serà més fàcil acreditar-se.

En vols internacionals (europeus i tercers països), com que no hi ha una normativa estàndard, tots els menors (vagin acompanyats o no i independentment de l'edat) han de presentar el seu propi DNI o passaport (amb autorització formalitzada en una dependència policial si viatgen sols), a més de complir els requeriments del país de destinació.

Per a més informació, consulta l'apartat Documentació necessària per a menors.

I recorda

 • Hi ha una regulació especial per a menors.
 • Bressols per a nadons en vols intercontinentals.
 • Tarifes adaptades.
 • Si voles amb dos menors no t’oblidis de dur una cadireta de cotxe homologada.
 • Informa’t de la documentació necessària per viatjar amb menors.

Mira com s'aplica en vols operats per

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

Potser t’interessa també

Documentació menors

Tots els requisits que has de complir quan viatges amb nens i nadons segons la seva edat, la mida i el nombre

Més informació

Menors viatjant sols

T’oferim un servei especial per a menors sense acompanyant que inclou la sortida, l’arribada i els trànsits entre connexions

Més informació

Carregant...