Hora límit

Arriba a temps al teu vol i millora la teva experiència

Hora límit

Sempre es marca una hora límit abans de l’hora programada de la sortida del vol perquè formalitzis el teu passatge i facturis l’equipatge que has de transportar.

Hora límit per facturar

45 minuts abans del vol

Hora límit per embarcar

20 minuts abans del vol

En alguns aeroports de la xarxa d’Iberia, per raons de seguretat, hi ha temps límit superiors

Taules hora límit per presentar-se al taulell d'Iberia

Per motius de seguretat, si surts de Madrid i voles als EUA o a Llatinoamèrica et recomanem que et presentis a l'aeroport amb 4 hores d'antelació, i amb 2 hores i mitja per a la resta de destinacions.

Hores límit per facturar a Madrid
Sortida des de Madrid Temps estàndard Excepcions
Vols de curt i mitjà radi (T4, edifici principal) 45 minuts  
Pont Aeri 15 minuts 20 minuts (sense passarel·la)
Vols de llarg radi i Àfrica i Tel-Aviv (T4 Satèl·lit) 55 minuts  
 
,
Hores límit per facturar resta d'escales
Sortida des de la resta d'escales Temps estàndard Excepcions
Vols de curt i mitjà radi 45 minuts 60 minuts: Amsterdam
Pont Aeri 15 minuts 20 minuts (sense passarel·la)
Vols de llarg radi 60 minuts 120 minuts: Caracas, Cali i Medellín
75 minuts: Buenos Aires, Santo Domingo, Equador i Perú.
40 minuts: Guatemala
Vols Àfrica 60 minuts  

Targeta d'embarcament anticipada

Si la teva destinació és nacional, Unió Europea, o països integrats en el tractat de Schengen i no portes equipatge, t’has de presentar amb mitja hora d’antelació en punts de contacte Iberia a la terminal.

Facturació automàtica

Tens a la teva disposició un sistema de facturació automatitzat a les terminals dels principals aeroports espanyols, amb la finalitat d’escurçar temps i millorar l’experiència de viatge.

Tingues en compte que

 • És imprescindible respectar els temps límit de facturació per poder garantir la sortida puntual dels vols. Si s'arriba a l'hora límit assenyalada i el passatger no ha completat les formalitats requerides, no s'acceptarà al vol, sense incórrer la companyia transportista en cap responsabilitat per la no-acceptació.

 • Has de portar la teva documentació de viatge sempre actualitzada: DNI i/o passaport per a països d’origen i destinació de la UE i Schengen; passaport i visats per a la resta de destinacions i països d’origen.

 • Comprova quina part del teu equipatge és gratuït i entra a la franquícia contractada.

 • Els punts de contacte d’Iberia de la teva terminal són: porta d'embarcament, taulell de facturació i punts d'informació d'Iberia. Els passatgers de Business Class i Business Plus ho podran fer també a les Sales Vip.

 • El càlcul dels temps de sortida s’estableix perquè el transportista compleixi tots els requisits previs al despatx de l’avió.

Més informació

Normativa d'entrada als Estats Units

Per exigència de les autoritats americanes, tots els passatgers que viatgin als Estats Units s'han de sotmetre a controls de seguretat addicionals. Aquest procés comportarà un augment en els temps de facturació i embarcament. Per aquest motiu, a Iberia demanem que us adreceu al taulell de facturació amb una antelació de quatre hores si viatgeu des de Madrid o que us presenteu a la porta d'embarcament amb la màxima antelació possible si us trobeu en trànsit. També es faran controls de seguretat addicionals en l'embarcament dels vols amb destinació als Estats Units des de qualsevol altre aeroport espanyol.

Controls de seguretat en vols a Tel Aviv

Atenent la sol·licitud de les autoritats d’Israel s’estan portant a terme controls de seguretat addicionals a la porta d’embarcament dels vols que surten d’un aeroport espanyol amb destinació a Israel. A causa d’aquesta circumstància aliena a Iberia i per evitar qualsevol inconvenient derivat de la possible demora en aquest tràmit complementari i obligatori, si has de volar a Tel Aviv dirigeix-te a l’aeroport de Madrid amb més antelació que habitualment i presenta’t a la porta d’embarcament del vol almenys una hora i mitja abans de la sortida.

Seguretat en aeroports internacionals

Per motius de seguretat es recomana als passatgers que es presentin a facturació 3 hores abans de l’hora programada de sortida del seu vol des de Lima, Guayaquil, Bogotà, Ciutat de Mèxic i els EUA.

Hora límit per als vols de LEVEL

Presentació a l'aeroport:

Recorda que has d'arribar a l'aeroport amb almenys 3 hores d'antelació a la sortida programada del teu vol.

Per als vols amb destinació als Estats Units, et demanem que arribis a l'aeroport per facturar 4 hores abans de la sortida i amb una anticipació de 90 minuts a la porta d'embarcament per tal que es puguin completar tots els processos de seguretat.

Temps límit de facturació:

 • Amb origen i destinació Barcelona

  El check-in a l'aeroport s'obre 4 hores abans de la sortida i es tanca 60 minuts abans de la sortida programada.

 • Amb origen i destinació París Orly

  El check-in a l'aeroport s'obre 4 hores abans de la sortida a la majoria d'aeroports i es tanca 90 minuts abans de la sortida programada.

I recorda

 • Formalitza el teu vol i factura.
 • Arriba a l'aeroport amb prou antelació per passar tots els controls de seguretat.
 • Si no arribes dins de l’hora límit el teu bitllet es pot arribar a cancel·lar.
 • Porta sempre preparada tota la documentació.
 • Disposes de sistemes d’embarcament i de facturació que agiliten el temps.

Potser t’interessa també

Sales VIP

Aquelles àrees privades condicionades per les reunions de treball, degustació d’alta cuina i relax pre o entre vols.

Més informació

Carregant...