Reducció d'emissions


Objectiu:
emissions netes
zero el 2050

El canvi comença per nosaltres
 

Som conscients que el sector de l'aviació ha de contribuir al canvi. És per això que ens hem marcat un objectiu molt ambiciós: assolir la neutralitat climàtica el 2050.

I poc a poc ho estem aconseguint. Segons IAB, Iberia és la segona línia aèria del món que ha reduït més les emissions de CO2 en els vols de llarga distància: un 17 % per seient i km des del 2019.

Què és la neutralitat climàtica o les emissions netes zero?

 

Per evitar els pitjors impactes del canvi climàtic, l'augment de la temperatura mitjana global no ha de superar els 1,5 C° per sobre dels nivells preindustrials, tal com recull l'Acord de París. No obstant això, en l'última dècada la temperatura mitjana global de la superfície del planeta ja ha augmentat 1,1 C°.

 

És urgent contenir aquest escalfament. Per això, cal que les emissions es redueixin fins a deixar-les tan a prop de zero com sigui possible. Ara bé, com que l'any 2050 encara hi haurà algunes emissions residuals, s'hauran d'extreure de l'atmosfera a través de mecanismes naturals, com ara oceans i boscos, però també amb l'ajuda de noves tecnologies que ens permetin assolir l'objectiu d'emissions netes zero.

 

ELS NOSTRES
OBJECTIUS

 

TREBALLEM PER
SER EFICIENTS
EN EL VOL

Per assolir els nostres objectius de reducció d'emissions, hem d'aconseguir que els vols siguin més sostenibles. Per a això, calen mesures com ara la renovació dels avions, amb models més moderns i eficients; operacions en vol i a terra amb menys ús de combustible, i el foment decidit del desenvolupament i l'ús dels combustibles sostenibles d'aviació.

Volar en avions més eficients

El nostre objectiu és que quan volis amb nosaltres ho facis en avions que generin el mínim impacte ambiental possible

ENS PREOCUPEM
PER SER EFICIENTS
a TERRA

DES DEL 2015 HEM RENOVAT
el 80 %
dels nostres equips de terra.

TENIM
un 17 %
dels equips de terra totalment elèctrics.

FEM SERVIR CATALITZADORS PER
reduir el consum de combustible
i, per consegüent, les emissions dels equips a l'atmosfera.

APOSTEM PER
RENOVABLES

Des del 2019, tota l'energia elèctrica consumida als nostres edificis és d'origen renovable. I el 2021 vam posar en marxa la nostra planta d'autoconsum, que ocupa tota la coberta del nostre taller de motors de La Muñoza, situat al costat de l'aeroport de Madrid.
 

 

La nostra planta d'autoconsum de La Muñoza, en xifres

TENIM
10.000 m2
de panells solars

GENEREM
2 MW
de potència, equivalent al consum de 800 llars

EN 3 ANYS ARRIBAREM A
10 MW
de potència

I GENERAREM
13 milions de KW/h
a l'any, equivalent al consum de 4.000 llars

Carregant...