• Inici
 • Abans de viatjar
 • Tot sobre equipatge
 • Equipatges perillosos

Articles perillosos i objectes prohibits a l'avió

Són objectes que per seguretat estan prohibits a l’avió

Información importante

Restriccions aplicades als països següents: EUA, República Dominicana, Costa Rica.

Està prohibit portar a l'equipatge de mà substàncies en pols(*) que sobrepassin els 12 oz / 350 ml / 350 g.

 • Recomanem portar aquestes substàncies a l'equipatge facturat per evitar que es retirin al control de seguretat o a la porta d'embarcament.

 • Excepcions (**):
  Medicaments amb recepta
  Menjar de nadó
  Restes humanes incinerades
  Substàncies en pols adquirides als Duty Free, sempre que estiguin precintades dins d'una bossa STEB (Secure Tamper Evident Bag)

  (*) En pols, granulat o compacte, per exemple: farina, sucre, cafè molt o granulat, espècies, llet en pols i cosmètics
  (**) Poden ser inspeccionades per la Companyia

Objectes prohibits que no poden viatjar a l'avió

Explosius
Explosius Municions, fulminants, detonadors, espoletes, mines, granades, bengales, càrregues explosives d'ús militar, focs d'artifici, articles de pirotècnia, pots o cartutxos de fum, dinamita, pólvora i explosius plàstics.
Líquids
Líquids inflamables Líquids inflamables, com ara gasolina, gasoil, metanol, pintures, vernissos, aiguarràs, dissolvents, petroli, adhesius o alcohol.
Sòlids
Sòlids inflamables i substàncies reactives Sòlids inflamables, com ara magnesi, encenedors de focs d'artifici, pel·lícules de cel·luloide, sofre, carbó, llumins i, en general, substàncies inflamables, ja sigui perquè són autorreactives o de combustió.
Oxidants
Oxidants i peròxids orgànics Substàncies oxidants i peròxids orgànics, com ara lleixiu, lots de reparació de carrosseries, adobs o clorats.
Tòxics
Substàncies tòxiques o infeccioses Substàncies tòxiques o infeccioses, com ara dispositius discapacitadors, raticides, verins, mostres per a diagnòstic, vacunes, insecticides, herbicides, pesticides, arsènic, sang infectada, bactèries o virus.
Radioactiu
Material radioactiu Material radioactiu, com ara productes farmacèutics amb isòtops radioactius.
Corrosius
Corrosius Corrosius, com ara àcids, alcalins, aparells amb mercuri, acumuladors elèctrics, bateries d'automòbil i aparells accionats elèctricament per mitjà de bateries.
Altres articles
Piles i bateries de liti i cigarretes electròniquesPiles i bateries de liti, cigarretes electròniques* i altres articles perillosos, com ara equips de primers auxilis, material ferromagnètic, gel sec i bateries de cotxe. * se'n permet el transport només a la cabina de l'avió
Maletins
Maletins i sacs de seguretat Equips de seguretat com ara portafolis, caixes fortes, sacs de diners que incorporin bateries de liti o material pirotècnic.Les maletes intel·ligents només s'accepten si es retirin les bateries per portar-les amb tu a la cabina.
Gasos
Gasos i bombones de gas Gasos comprimits, liquats, liquats refrigerats o dissolts, com ara propà, butà, acetilè, oxigen, nitrogen, insecticides, ampolles d'aire comprimit per bussejar o recàrregues per a encenedors.
Objectes perillosos diversos
Objectes perillosos diversos Objectes com ara motors de combustible, material magnetitzat, bateries de liti o organismes modificats genèticament.
Dispositius d'oxigen líquid
Dispositius d'oxigen líquidDispositius d'oxigen líquid i armes d'electroxoc que continguin explosius, gasos comprimits o bateries de liti.

Objectes prohibits que no poden anar a la cabina

A més dels objectes prohibits a bord de l'avió

Armes
Armes de foc

Armes en general (pistoles, revòlvers, rifles, escopetes, pistoles de joguina, reproduccions d'armes de foc, armes d'aire comprimit, pistoles llançabengales / de senyalització, arcs per a fletxes, ballestes, arpons/fusells de pesca, fones, tiradors). Si has de transportar qualsevol mena d'arma, posa't en contacte amb un agent de facturació

Dispositius per atordir
Dispositius per atordir Dispositius destinats específicament a atordir o immobilitzar (pistoles i bastons per atordir, pistoles elèctriques, atordidors per a animals, pistoles d'escorxador, macís, ruixadors de substàncies picants, aerosols de pebre, gasos lacrimògens, ruixadors d'àcid, aerosols repel·lents d'animals).
Armes o objectes punxants o amb arestes
Armes o objectes punxants o amb arestes Armes o objectes punxants o amb arestes (destrals, piquetes per al gel, navalles, fulles d'afaitar, eines per tallar capses, fletxes, dards, arpons, javelines, espases, sabres, equips d'arts marcials que tallin, tisores, ganivets i qualsevol objecte puntant)
Eines
Eines

El transport o lliurament d'eines de treball com ara palanques, martells, trepants, serres, bufadors, radials, pistoles grapadores, etc., està únicament permès com a càrrega.

Per fer la reserva o per informar-te sobre els preus i els procediments, contacta amb: IAGCargo

Instruments contundents
Instruments contundents Instruments contundents (bats, bastons de golf, porres, rems, monopatins, canyes de pescar, equips per a arts marcials, tiradors).
Substàncies i dispositius explosius i incendiaris
Substàncies i dispositius explosius i incendiaris

Substàncies i dispositius que puguin o que sembla que puguin causar ferides greus o amenaçar la seguretat de l'aeronau (municions, fulminants, detonadors, imitacions de dispositius explosius, mines, granades, pirotècnia, cartutxos de fum, dinamita, pólvora, explosius plàstics).

Coneix les normes per a líquids en l’equipatge de mà

Primera norma Líquids, gels i/o aerosols tret que estiguin introduïts en envasos individuals amb capacitat no superior a 100 mil·lilitres.
Segona norma Els envasos han d’estar dins d’una bossa transparent amb sistema d’obertura i tancament i amb capacitat no superior a 1 litre.
Tercera norma Els continguts d’aquesta bossa han de caber-hi còmodament. La bossa ha d’estar completament tancada i presentar-se per a la inspecció per separat de l’equipatge de mà.
Centre d’Atenció a l'Equipatge

Si has tingut qualsevol contratemps amb l'equipatge en arribar a la destinació, informa-te'n aquí. Intentarem resoldre'l com més aviat millor.

Més informació

Icono modo avión

Durant el vol podràs utilitzar els teus dispositius electrònics, llevat que, excepcionalment, la tripulació indiqui el contrari i sempre que els mantinguis en mode avió o amb els sistemes d'emissió de dades, com Wi-Fi o Bluetooth, desactivats.

Està prohibit utilitzar cigarretes electròniques, joguines que requereixin l'ús d'emissions de radiofreqüència, dispositius transmissors de dades sense mode avió i equips de control remot basats en radiofreqüència.

Información importante

El personal de seguretat de l'aeroport et pot formular les preguntes següents. Verifica aquests punts abans del viatge.

 • És aquesta, la teva maleta?

 • Has fet tu mateix la maleta?

 • Portes a la maleta algun objecte o encàrrec per a una altra persona?

 • Alguna altra persona ha tingut accés al teu equipatge?

 • Conté algun element electrònic o elèctric?

Descarrega’t la nostra guia d’objectes perillosos (PDF / 128 Kb)

Si vols transportar algun article especial que no figura a la llista de mercaderies perilloses o necessites portar més de quatre bateries de recanvi/soltes de menys de 100 wh, omple aquest formulari.

Tramitarem el qüestionari si el curses amb tots els camps obligatoris degudament emplenats i l'envies amb una antelació mínima de 7 dies abans de la sortida del vol. Rebràs una resposta a través de Serviberia.

Queda totalment prohibit el transport com a equipatge de mà o facturat de qualsevol altra mercaderia perillosa no descrita a la taula. Tampoc no es poden superar les quantitats màximes indicades a la guia d'objectes perillosos. En molts casos, aquests articles es podran enviar per via aèria com a mercaderia sempre que estiguin empaquetats d’acord amb la normativa existent. Sol·licita informació complementària a www.iagcargo.com.

Prohibido

I recorda

 • Es prohibeixen per la teva seguretat
 • No es poden transportar ni a la cabina ni a la bodega
 • Hi ha normativa especial per a líquids

Mira com s'aplica en vols operats per

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

Potser t’interessa també

Excés d’equipatge

A partir dels 23 kg I fins a un màxim de 32 kg S’aplica un càrrec de sobrepès de 60 € per peça. Amb excepcions per als clients Iberia Plus.

Més informació

Dispositius electrònics

D’ús durant el vol i evitant l’enlairament i l’aterratge pots connectar el teu ordinador personal, l’agenda, el reproductor de música i el mòbil.

Més informació

Carregant...