• Inici
 • Abans de viatjar
 • Tot sobre equipatge
 • Equipatges perillosos

Articles perillosos i objectes prohibits a l'avió

Són objectes que per seguretat estan prohibits a l’avió

Información importante

Restriccions aplicades als països següents: EUA, República Dominicana, Costa Rica.

Està prohibit portar a l'equipatge de mà substàncies en pols(*) que sobrepassin els 12 oz / 350 ml / 350 g.

 • Recomanem portar aquestes substàncies a l'equipatge facturat per evitar que es retirin al control de seguretat o a la porta d'embarcament.

 • Excepcions (**):
  Medicaments amb recepta
  Menjar de nadó
  Restes humanes incinerades
  Substàncies en pols adquirides als Duty Free, sempre que estiguin precintades dins d'una bossa STEB (Secure Tamper Evident Bag)

  (*) En pols, granulat o compacte, per exemple: farina, sucre, cafè molt o granulat, espècies, llet en pols i cosmètics
  (**) Poden ser inspeccionades per la Companyia

Objectes prohibits que no poden viatjar a l'avió

Explosius
Explosius Municions, fulminants, detonadors, espoletes, mines, granades, bengales, càrregues explosives d'ús militar, focs d'artifici, articles de pirotècnia, pots o cartutxos de fum, dinamita, pólvora i explosius plàstics.
Líquids
Líquids inflamables Líquids inflamables, com ara gasolina, gasoil, metanol, pintures, vernissos, aiguarràs, dissolvents, petroli, adhesius o alcohol.
Sòlids
Sòlids inflamables i substàncies reactives Sòlids inflamables, com ara magnesi, encenedors de focs d'artifici, pel·lícules de cel·luloide, sofre, carbó, llumins i, en general, substàncies inflamables, ja sigui perquè són autorreactives o de combustió.
Oxidants
Oxidants i peròxids orgànics Substàncies oxidants i peròxids orgànics, com ara lleixiu, lots de reparació de carrosseries, adobs o clorats.
Tòxics
Substàncies tòxiques o infeccioses Substàncies tòxiques o infeccioses, com ara dispositius discapacitadors, raticides, verins, mostres per a diagnòstic, vacunes, insecticides, herbicides, pesticides, arsènic, sang infectada, bactèries o virus.
Radioactiu
Material radioactiu Material radioactiu, com ara productes farmacèutics amb isòtops radioactius.
Corrosius
Corrosius Corrosius, com ara àcids, alcalins, aparells amb mercuri, acumuladors elèctrics, bateries d'automòbil i aparells accionats elèctricament per mitjà de bateries.
Altres articles
Piles i bateries de liti i cigarretes electròniquesPiles i bateries de liti, cigarretes electròniques* i altres articles perillosos, com ara equips de primers auxilis, material ferromagnètic, gel sec i bateries de cotxe. * se'n permet el transport només a la cabina de l'avió
Maletins
Maletins i sacs de seguretat Equips de seguretat com ara portafolis, caixes fortes, sacs de diners que incorporin bateries de liti o material pirotècnic.Les maletes intel·ligents només s'accepten si es retirin les bateries per portar-les amb tu a la cabina.
Gasos
Gasos i bombones de gas Gasos comprimits, liquats, liquats refrigerats o dissolts, com ara propà, butà, acetilè, oxigen, nitrogen, insecticides, ampolles d'aire comprimit per bussejar o recàrregues per a encenedors.
Objectes perillosos diversos
Objectes perillosos diversos Objectes com ara motors de combustible, material magnetitzat, bateries de liti o organismes modificats genèticament.
Dispositius d'oxigen líquid
Dispositius d'oxigen líquidDispositius d'oxigen líquid i armes d'electroxoc que continguin explosius, gasos comprimits o bateries de liti.

Objectes prohibits que no poden anar a la cabina

A més dels objectes prohibits a bord de l'avió

Armes
Armes de foc

Armes en general (pistoles, revòlvers, rifles, escopetes, pistoles de joguina, reproduccions d'armes de foc, armes d'aire comprimit, pistoles llançabengales / de senyalització, arcs per a fletxes, ballestes, arpons/fusells de pesca, fones, tiradors). Si has de transportar qualsevol mena d'arma, posa't en contacte amb un agent de facturació

Dispositius per atordir
Dispositius per atordir Dispositius destinats específicament a atordir o immobilitzar (pistoles i bastons per atordir, pistoles elèctriques, atordidors per a animals, pistoles d'escorxador, macís, ruixadors de substàncies picants, aerosols de pebre, gasos lacrimògens, ruixadors d'àcid, aerosols repel·lents d'animals).
Armes o objectes punxants o amb arestes
Armes o objectes punxants o amb arestes Armes o objectes punxants o amb arestes (destrals, piquetes per al gel, navalles, fulles d'afaitar, eines per tallar capses, fletxes, dards, arpons, javelines, espases, sabres, equips d'arts marcials que tallin, tisores, ganivets i qualsevol objecte puntant)
Eines
Eines

El transport o lliurament d'eines de treball com ara palanques, martells, trepants, serres, bufadors, radials, pistoles grapadores, etc., està únicament permès com a càrrega.

Per fer la reserva o per informar-te sobre els preus i els procediments, contacta amb: IAGCargo

Instruments contundents
Instruments contundents Instruments contundents (bats, bastons de golf, porres, rems, monopatins, canyes de pescar, equips per a arts marcials, tiradors).
Substàncies i dispositius explosius i incendiaris
Substàncies i dispositius explosius i incendiaris

Substàncies i dispositius que puguin o que sembla que puguin causar ferides greus o amenaçar la seguretat de l'aeronau (municions, fulminants, detonadors, imitacions de dispositius explosius, mines, granades, pirotècnia, cartutxos de fum, dinamita, pólvora, explosius plàstics).

Coneix les normes per a líquids en l’equipatge de mà

Primera norma Líquids, gels i/o aerosols tret que estiguin introduïts en envasos individuals amb capacitat no superior a 100 mil·lilitres.
Segona norma Els envasos han d’estar dins d’una bossa transparent amb sistema d’obertura i tancament i amb capacitat no superior a 1 litre.
Tercera norma Els continguts d’aquesta bossa han de caber-hi còmodament. La bossa ha d’estar completament tancada i presentar-se per a la inspecció per separat de l’equipatge de mà.
Icono modo avión

Durant el vol podràs utilitzar els teus dispositius electrònics, llevat que, excepcionalment, la tripulació indiqui el contrari i sempre que els mantinguis en mode avió o amb els sistemes d'emissió de dades, com Wi-Fi o Bluetooth, desactivats.

Està prohibit utilitzar cigarretes electròniques, joguines que requereixin l'ús d'emissions de radiofreqüència, dispositius transmissors de dades sense mode avió i equips de control remot basats en radiofreqüència.

Información importante

El personal de seguretat de l'aeroport et pot formular les preguntes següents. Verifica aquests punts abans del viatge.

 • És aquesta, la teva maleta?

 • Has fet tu mateix la maleta?

 • Portes a la maleta algun objecte o encàrrec per a una altra persona?

 • Alguna altra persona ha tingut accés al teu equipatge?

 • Conté algun element electrònic o elèctric?

Descarrega’t la nostra guia d’objectes perillosos (PDF / 128 Kb)

Si vols transportar algun article especial que no figura a la llista de mercaderies perilloses o necessites portar més de quatre bateries de recanvi/soltes de menys de 100 wh, omple aquest formulari.

Tramitarem el qüestionari si el curses amb tots els camps obligatoris degudament emplenats i l'envies amb una antelació mínima de 7 dies abans de la sortida del vol. Rebràs una resposta a través de Serviberia.

Queda totalment prohibit el transport com a equipatge de mà o facturat de qualsevol altra mercaderia perillosa no descrita a la taula. Tampoc no es poden superar les quantitats màximes indicades a la guia d'objectes perillosos. En molts casos, aquests articles es podran enviar per via aèria com a mercaderia sempre que estiguin empaquetats d’acord amb la normativa existent. Sol·licita informació complementària a www.iagcargo.com.

Prohibido

I recorda

 • Es prohibeixen per la teva seguretat
 • No es poden transportar ni a la cabina ni a la bodega
 • Hi ha normativa especial per a líquids

[lit.titulo.reco.MiraComoAplica]

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

[lit.titulo.reco.PuedeInteresarteAdemas]

Última hora

No te pierdas toda la información actualizada minuto a minuto.

Más Información

Solicita un bono

Puedes solicitar un bono por el importe del billete (+ servicios asociados) para gastar en una o varias compras posteriores con el Grupo Iberia.

Más Información

Equipajes especiales

Puedes llevar en el avión equipos de esquí, golf, surf, bicicletas, sillas de ruedas, armas de fuego, instrumentos musicales…

Més informació

Carregant...