Informació sobre la facturació

Estalvia’t temps a l’aeroport. Aconsegueix la teva targeta d’embarcament i el teu seient.

Pots aconseguir la targeta d’embarcament i el teu seient facturant online còmodament des de casa teva o a través del teu mòbil. Si vols també pots facturar a l’aeroport a les nostres màquines d’autofacturació o als taulells.

Facturació online

Reserva el teu seient i aconsegueix la targeta d’embarcament des del mateix moment de la compra en tots els vols d’Iberia, Iberia Express i Air Nostrum. Si has adquirit una tarifa sense seient, el pots reservar anticipadament per un import més econòmic que a l'aeroport i obtenir la targeta d'embarcament, o bé esperar fins a les 24 hores abans de la sortida del vol per facturar.
Tingues en compte que la facturació per als viatges amb origen o destinació a Cuba, El Salvador, Estats Units, Gran Bretanya, Guatemala, Mèxic, Puerto Rico i Xina només està disponible 24 hores abans de la sortida del vol.

En tots els vols, podràs continuar fent el check-in online des del dia anterior a la sortida del vol.

El temps límit per obtenir la targeta d’embarcament online és fins 1 hora abans de la sortida programada del vol (90 minuts a Lagos, San José i 180 minuts a Caracas).

Qui pot utilitzar aquest servei?

 • Tots els clients d'Iberia amb bitllets emesos per volar en vols d'Iberia.

Excepcions
 • Alguns orígens no admeten facturar en línea per la qual cosa ho hauràs de fer a l'aeroport.

 • S’exclouen els vols amb codi compartit. En aquest cas, si l'operadora és American Airlines, British Airways, Finnair, Latam o Vueling, et dirigirem al seu web. Això vol dir que no es pot adquirir el transport d'equipatge addicional a través d'Iberia.com.

 • No pots utilitzar-ho si el teu viatge (tant en l’origen com en la destinació) inclou un vol d’Iberia en connexió amb un vol d'Iberia operat per Vueling.

 • Quan es tracti d'un servei especial, com ara si viatges amb una mascota, has contractat un servei per a menors no acompanyats o no has pogut verificar la teva condició de resident, podràs fer la facturació en línia, però hauràs de recollir la targeta d'embarcament a l'aeroport. Per a altres casos, només és possible la facturació a l'aeroport.

 • Quan hagis de presentar la targeta de crèdit a l’aeroport.

 • En alguns casos de reserves comprades fora d'Iberia.com, no es pot facturar en línea fins a les 24 hores abans de la sortida del vol.

 • Per a reserves amb tarifa de Pont Aeri de més d'una persona.

   

Com es factura online?

Factura online a Iberia.com en 5 passos senzills, només necessites un ordinador o una tauleta amb connexió a Internet. Si tens un telèfon intel·ligent pots accedir a iberia.mobi o descarregar-te les aplicacions per a iPhone, Android o Blackberry.

 1. Cercant la teva reserva:

  Selecciona una de les dues opcions existents per facilitar les dades de cerca.

  • Codi de reserva. Has de conèixer el codi de la reserva o el localitzador i el cognom del passatger segons figuri en la mateixa reserva. (Què és el codi de reserva i on puc trobar-lo?)

  • Número de targeta d'Iberia Plus. Hi pots accedir per Iberia Plus, a través de la teva adreça electrònica o número de targeta i contrasenya, si vas fer la reserva com a client Iberia Plus.

 2. Selecció de vol:

  Podràs seleccionar els vols que vulguis facturar.

 3. Selecció de seient:

  T'oferim la possibilitat de triar el seient amb més anticipació a un preu més econòmic que a l’aeroport. Consulta les condicions  per fer-ho, depenent de la classe en la que volis. Si no tens preferències i no has triat cap seient abans del check-in, se t'assignarà un sense cost i de forma aleatòria en el moment d'obtenir la targeta d'embarcament.

 4. Confirma dades:

  Has de comprovar que totes les dades són correctes abans d’emetre les targetes d’embarcament.

 5. Emissió de targeta d’embarcament:

  Podràs imprimir la targeta d’embarcament des d’un document en PDF, rebre la targeta mòbil per correu electrònic o descarregar-te la targeta mòbil. 1 exemplar de la targeta d'embarcament per vol o trajecte.

  A més, si ets usuari d’iPhone o iPod amb versió d’iOS6 o superior, podràs descarregar-te fàcilment les teves targetes d’embarcament mòbil al wallet (targeter) de Passbook.

Si només viatges amb equipatge de mà, comprova la porta d’embarcament als monitors i vés directament a la porta d’embarcament passant prèviament pels controls de seguretat*, on hauràs de mostrar la teva documentació.

* Els serveis de seguretat dels aeroports, havent autoritzat els procediments de facturació online, podran restringir i/o limitar l’accés a les zones d'embarcament amb caràcter excepcional. En aquests casos posa’t en contacte amb el nostre personal de l’aeroport que està a la teva disposició per ajudar-te.

Voles amb equipatge?

Si viatges amb equipatge, has d’entregar-lo als taulells de recollida d’equipatge (només disponible als aeroports de Madrid i Barcelona) o als taulells de facturació com a mínim 45 minuts abans de la sortida del vol (a Madrid aquest temps és de 55 minuts per als que surtin de la terminal T4S).

Mostra hora límit a la resta de destinacions

Posteriorment dirigeix-te als controls de seguretat* i mostra’ls la teva documentació.

 
Aeroport sortida Taulells de facturació Localització
Londres - Heathrow (LHR) Zona H Terminal 5
Madrid (MAD) 780 al 784 - Clients Iberia Plus Platino, Infinita i Iberia Singular. Terminal 4
Madrid (MAD) 785 al 789 - Clients Business, Iberia Plus Oro i Plata. Terminal 4
Madrid (MAD) 810 al 829 - Vols a Amèrica (excepte EUA, Dakar i Doha. Terminal 4
Madrid (MAD) 850 al 859 - Vols a Europa (excepte Regne Unit). Terminal 4
Madrid (MAD) 870 al 880 - Vols a EUA. Terminal 4
Madrid (MAD) 900 al 904 - Vols a Regne Unit, Àfrica (excepte Dakar) i Orient Mitjà (excepte Doha). Terminal 4

Com puc obtenir la targeta d’embarcament mòbil?

 • Accedeix a facturació online des de 24 hores abans de la sortida del teu vol i comença la facturació individual.

 • Pots facturar des de les aplicacions mòbils descarregades al teu mòbil

Pots portar la targeta d’embarcament al teu terminal mòbil i anar directament a l’avió sense cap altre paper. La targeta d’embarcament mòbil es pot utilitzar al taulell de facturació, al filtre de seguretat i a l’embarcament. La identificació esdevé més àgil i dinàmica i es redueix l’ús del paper en la impressió de targetes d’embarcament.

A l’aeroport

Podràs utilitzar la teva targeta d’embarcament mòbil als taulells de facturació si portes equipatge, als filtres de seguretat on podràs utilitzar l’accés ràpid per evitar les files i a les portes d’embarcament per accedir a l’avió.

Per a una identificació eficaç només hauràs d’aproximar al lector de targetes d’embarcament mòbils, el teu terminal mòbil amb la imatge 2D a la pantalla (preferentment il·luminada), i esperar uns segons fins que la identificació sigui positiva (senyal acústic / lluminós).

Si s’esborra per error o no es llegeix correctament la targeta d’embarcament mòbil del teu terminal, també podràs recollir la teva targeta d’embarcament convencional en qualsevol màquina d’autofacturació o taulell d’Iberia a l’aeroport. Passa el mateix si no tens bateria al mòbil o si te l’oblides.

La targeta d’embarcament mòbil agilita i millora notablement el temps d’espera als aeroports, ja que els diferents filtres d’identificació són molt més ràpids i eficaços. No obstant això, et recordem que els lectors no substitueixen el personal de seguretat dels aeroports ni el personal d’Iberia, que podran sol·licitar-te la documentació per identificar-te de manera complementària.

Màquines d’autofacturació

Viatja més còmode fins i tot abans d’enlairar. Estalvia temps amb aquest sistema de facturació que facilita molt l’embarcament.

Com puc utilitzar aquest servei?

Utilitzar aquest servei és ràpid i senzill:

 1. Identifica’t i segueix les instruccions que t’indicarà la pantalla.

 2. Selecciona seient si no ho vas fer quan vas formalitzar la reserva.

Utilitza’l si viatges a qualsevol destinació d’Iberia sempre que no requereixi la comprovació del passaport o un altre requisit de seguretat o immigració. Si has de facturar equipatge no oblidis presentar-te al taulell com a mínim 45 minuts abans de la sortida del vol.

Per volar amb el Pont Aeri també disposes de màquines específiques de facturació Pont Aeri.

Voles amb equipatge?

Si voles amb equipatge, sortint de Madrid, disposes d’una zona exclusiva per al servei de facturació amb equipatge:

 1. Aconsegueix la targeta d’embarcament i etiquetes per a les teves maletes a les màquines del hall de facturació amb equipatge.

 2. Entrega el teu equipatge als taulells 813-814, 817-818 / 823-824 i 827-828 (vàlid també per a facturació online).

 3. Dirigeix-te a la teva porta d’embarcament.

Bitllet electrònic comprat a Iberia.com

El sistema de facturació et sol·licitarà que introdueixis la targeta de crèdit (si t’han avisat en el transcurs de la compra), amb què hagis pagat els bitllets, excepte clients Iberia Plus Platino, Oro, Plata que hagin introduït el seu número de targeta en el moment de fer la reserva i la compra a través d’Iberia.com.

Servei no disponible per als vols en codi compartit. 

Classes de targetes d’embarcament

Coneix els diferents formats i tipus de targeta d’embarcament

Versió web

 • Baixa PDF, QR, Passbook i Google Wallet.

 • Rep PDF o QR per correu electrònic.

App d'Iberia

 • Aplicació per a iOS
  Baixa o rep per correu electrònic el Passbook, QR i PDF.

 • Aplicació per a Android
  Baixa Google Wallet, QR i PDF.
  Baixa per correu electrònic el Passbook, QR i PDF.

Carregant...