• Inici
  • Iberia és més
  • Novetats i notícies

Novetats i notícies

T’expliquem tot el que passa a Iberia.com

Flota Iberia
20 maig 2024Tornar

Som la primera aerolínia del món a volar el A321XLR

Iberia reforçarà la seva xarxa de llarg radi d'una manera innovadora, ja que podrà fer viatges transoceànics amb un avió d'un sol passadís.

Iberia serà l'aerolínia llançadora del nou avió d'Airbus, ja que rebrà després de l'estiu el primer A321XLR del mercat.

Aquest avió permetrà reforçar la flota de llarg radi d'Iberia, i ho farà de manera més sostenible i innovadora en oferir la possibilitat d'operar les rutes transoceàniques de l'aerolínia també amb un avió de narrow body, és a dir, amb un sol passadís.

Això reforçarà la xarxa de destinacions de l'aerolínia amb especial focus a Amèrica, perquè a més de disposar de més unitats amb abast per fer viatges transoceànics, els A321XLR permetran fer un ús més eficient de la flota d'acord amb la demanda de cadascun dels mercats. De fet, el primer destí de llarg radi* al qual viatjarà aquest nou model serà previsiblement Washington, seguit de Boston.

Una experiència premium, en un sol passadís

Una de les grans innovacions que introduirà l'A321XLR és que podrà fer vols de llarga ràdio amb un avió d'un sol passadís, i tot això oferint un servei premium a la mateixa altura que el que es gaudeix en models wide body com l'A330 o A350 de la flota d'Iberia.

Aquest model comptarà amb 182 seients en configuració de cabina Business i Turista, i inclourà diferents millores que ofereixen més comoditat als clients, entre les quals destaquen maleters més espaiosos, amb una capacitat d'emmagatzematge de fins a un 60 % més de maletes de mà , sis diferents maneres d'il·luminació de les cabines o un modern panell a l'entrada de l'avió, entre d'altres.

En el cas de la cabina Business, l'A321XLR disposarà de 14 seients individuals amb finestra i accés directe al passadís. A més, les butaques oferiran el màxim confort, amb seient tipus 'full flat' que es converteix en llit, un ampli respatller de pell pel cap, compartiments per als articles personals i una estructura que ofereix una gran comoditat i privadesa.

Tots els seients de Business compten amb una pantalla individual de 18 polzades amb qualitat 4K, més nitidesa a la imatge i amb millors tons en la manera fosca. Tot això, acompanyat del millor entreteniment a bord.

Per a més comoditat, cada seient tindrà el seu propi sistema d'il·luminació, que es pot regular de manera independent per ajustar la llum a l'ambient que es desitgi, alhora que cada seient tindrà el seu número retroil·luminat durant la manera nit, per trobar la ubicació amb més facilitat.

De la mateixa manera, l'Airbus A321XLR tindrà 168 seients a la cabina Turista amb l'últim model de Recaro instal·lat, el CL3810, que es tracta de l'evolució dels seients dels actuals avions de llarg radi, amb una reclinació de quatre polzades i reposacaps de pell. Les butaques tindran dues butxaques addicionals per desar els articles personals.

Totes les cabines del nou A321XLR oferiran la possibilitat als clients de portar els seus propis auriculars i connectar-los via bluetooth; a més, inclouen ports de càrrega millorats USB tipus A i C. Les taules de les butaques permeten que els clients col·locar els seus propis dispositius electrònics perquè els puguin fer servir de forma més còmoda.

Així mateix, igual que passa la resta de flota de llarg radi, l'A321XLR tindrà connectivitat perquè els clients puguin connectar-se al servei de WiFi gratuït per a missatgeria durant tot el vol.

Per acabar, l'avió té quatre banys amb superfícies antibacterianes, aixetes amb sensors de moviment i paperera que es pot obrir amb pedal.

La sostenibilitat, al centre

En línia amb el compromís d'Iberia per reduir les emissions en les operacions, aquest avió operarà els vols de llarg radi d'una manera més sostenible, ja que consumeix al voltant d'un 30% menys que els models de wide body.

Un refuerzo para la red de largo radio

La incorporació d'aquest primer A321XLR està prevista per després de l'estiu, i l'arribada dels set avions addicionals d'aquest model que rebrà Iberia en els mesos següents, servirà com a reforç per continuar incrementant la xarxa de destinacions de llarg radi d'Iberia, així com per augmentar la capacitat a les ciutats on actualment vola l'aerolínia.

Carregant...