• Inici
 • Abans de viatjar
 • Preparació del viatge
 • Viatgers amb necessitats especials

Viatgers amb necessitats especials

Iberia Accessible

Necesidades especiales

Pots obtenir més informació a través d'aquest formulari   (disponible en castellà i anglès).

Accessibilitat 

Disposar d’un transport aeri accessible és un dret de les persones amb discapacitat i una obligació de las companyies aèries envers els seus clients. A Iberia, amb la col•laboració dels gestors aeroportuaris de cada país, revisem els processos per facilitar-te els desplaçaments i treballem cada dia en el disseny d’avions més abordables, en la redacció de procediments específics per a cada necessitat i aprenem, amb molt de gust i constantment, per oferir-te el viatge segur i còmode que et mereixes per dret.

 • Accessibilitat de les aeronaus.

 • Mitjans i procediments adequats i específics per a cada cas.

 • Personal especialitzat amb processos de formació contínua.

Consells per preparar el viatge

Planifica el viatge amb temps i tingues en compte totes les teves necessitats. Pots utilitzar el nostre formulari (disponible en castellà i anglès) per informar-te amb detall de qualsevol servei especial que necessitis.

Comprova:

 • Si necessites autorització mèdica per viatjar.

  Hauràs d’obtenir una autorització del servei mèdic d’Iberia si la teva situació constitueix un cas mèdic que, tant a terra com a bord, requereixi una atenció especial i especialitzada, com per exemple passa als que necessiten:

  • Incubadora.

  • Oxigen de cabal superior a 2 l/minut.

  • Cures sanitàries durant el vol.

També hauran de sol·licitar l'autorització del servei mèdic els passatgers que puguin veure agreujada la seva malaltia durant o a causa del vol. 

Per traslladar l’ equip de diàlisi no necessites autorització, tret que l’hagis d’utilitzar durant el vol; Tampoc cal pels CPAP, els concentradors d’oxigen, els dispositius respiratoris i similars.


 • Sí que has de presentar informe del teu metge habitual o consultar-lo , que és molt recomanable quan:

  • Has patit recentment, o pateixes, una malaltia eventual o crònica relacionada amb problemes cardiovasculars o respiratoris, anèmia greu, diabetis inestable o càncer.

  • Estàs prenent medicació immunodepressiva o si, per qualsevol causa sanitària, sorgeixen dubtes sobre el teu estat de salut actual per viatjar.


 • Si has de viatjar amb un acompanyant que, de manera complementària a la tripulació, hagi de col•laborar en la teva evacuació en cas d’una hipotètica situació d’emergència.

 

En funció de les necessitats particulars d’assistència i cura que cada cas necessiti, és possible que una persona hagi d’acompanyar-te durant tot l’itinerari i, en ocasions molt específiques, que sigui personal sanitari amb formació i capacitat per valorar en tot moment el teu estat de salut, administrar medicació o aplicar les cures facultatives necessàries.

En general, és obligatori viatjar acompanyat si necessites assistència per fer qualsevol de les accions següents:

 • - Arribar fins a una sortida d’emergència.

 • - Comunicar-te de qualsevol manera amb la tripulació sobre temes de seguretat.

 • - Descordar-te o cordar-te el cinturó de seguretat.

 • - Fer les necessitats fisiològiques bàsiques.

 • - Recuperar i col•locar-te l’armilla salvavides o la màscara d’oxigen.

La persona que t’acompanyi, i excepte en casos especials, ha de tenir els 18 anys fets i gaudir d’autonomia plena.

El servei mèdic d’Iberia s’encarrega de l’autorització per al transport i de consignar la necessitat o no d’acompanyant . El nostre equip d’especialistes en medicina aeronàutica avaluen cada situació particular i les sol•licituds que han de constar en la reserva. De tot això i moltes altres coses t’informarà Serviberia a Espanya o la central de reserves d’Iberia al teu país.


Si t'han enguixat alguna part del cos, en els vols de més de dues hores de durada, el guix ha de fer almenys 48 hores que està col·locat o bé ha d'anar obert longitudinalment. No cal autorització per part del servei mèdic.


Llegir més

Durant la reserva

Abans de fer la reserva és el moment idoni per sol·licitar qualsevol servei especial. Contacta amb nosaltres a través d'aquest formulari (disponible en castellà i anglès) perquè els nostres agents, assessorats pel Servei Mèdic d'Iberia, et proporcionin tota la informació necessària.

 • Et recomanem que la sol•licitud d’assistència especial la facis com a mínim amb 48 hores d’anticipació a la sortida del vol , d’aquesta manera et podrem garantir que tot estarà preparat quan arribis.

 • Espaia els vols en connexió i compleix el lapse adequat entre l’arribada i la sortida dels teus vols en connexió. El temps depèn de diversos factors, i generalment no es necessita el mateix temps per fer la connexió amb dos vols nacionals que, per exemple, amb un de nacional i un altre d’internacional.

  Assegura’t que la connexió sigui al mateix aeroport, ja que en algunes ciutats n’hi ha més d’un. Com a norma general, et suggerim espaiar, com a mínim hora i mitja , entre un i altre vol, per assegurar-te que enllaces i gaudeixes de la màxima tranquil•litat durant tot el viatge.

Llegir més

A l’aeroport

Dins del territori de la Unió Europea, l’assistència a passatgers amb mobilitat reduïda comença des del moment en què arriben a l’aeroport , on has de contactar amb l’entitat encarregada del servei d’assistència.

No t’oblidis que amb la implantació del Reglament de la Unió Europea 1107/2006, l’assistència a terra als passatgers amb mobilitat reduïda ha passat a ser responsabilitat dels gestors aeroportuaris o dels agents en què deleguin, de manera que les companyies aèries necessitem un temps mínim per poder comunicar al gestor dels serveis quines són les necessitats dels nostres clients.

Ells s’encarregaran de prestar-te l’assistència necessària, i de facilitar el teu trànsit per l’aeroport i ajudar-te en les diverses gestions, entre d’altres, a facturar amb nosaltres, que t’estarem esperant per oferir-te un embarcament diferenciat i prioritari.

Abans de viatjar et recomanem que t’informis de les condicions d’accessibilitat dels aeroports per on t’hagis de desplaçar, així com dels temps mínims de presentació que estableixi el gestor respectiu.

Com a norma general, recomanem anar a l’aeroport amb dues hores d’anticipació a la sortida programada del vol. El teu embarcament serà prioritari.

Si vols conèixer millor la informació que ofereix AENA (Aeropuertos Españoles y Navegación Area), pots descarregar-te aquest arxiu:

Informació d’assistència a passatgers amb mobilitat reduïda per AENA

Si has de viatjar al Regne Unit, a la pàgina de l’aeroport de Heathrow tens informació important, www.heathrowairport.com (només en anglès).

Si el teu vol amb Iberia l’opera una altra companyia aèria, en virtut d’acords de codi compartit, informa’t de les possibles particularitats operatives de la companyia, sobretot si es tracta de companyies de fora de la Unió Europea.

Llegir més

A bord

La nostra flota està adaptada al transport de passatgers amb mobilitat reduïda i, excepte per dimensions, els avions estan preparats per permetre les formes més versàtils d’embarcament i desembarcament: en remot, per finger, mitjançant elevador o ambulift.

 • Seients amb reposabraços abatibles situats als passadissos.

 • Cadira de rodes a bord. Als avions i a les flotes que per dimensions ho permeten, disposem d’una cadira de rodes a bord per facilitar la mobilitat dins de l’avió al passatger que ho necessiti.

 • Lavabos accessibles: Els aparells que cobreixen les rutes amb més distància generalment tenen lavabos adaptats i més amplis, al servei de la comoditat i la independència de les persones amb mobilitat reduïda. Pregunta a la nostra tripulació on són i demana’ls que t’acompanyin al seient i des del seient si cal.

Pots ampliar la informació sobre el transport de cadires de rodes en l'apartat que en parla més avall, “Transport de cadires”.

Llegir més

A l’arribada

Si el teu viatge finalitza en algun aeroport de la Unió Europea i has sol•licitat amb prou antelació el trasllat en cadira de rodes o l’acompanyament a l’arribada de l’avió, la companyia prestatària del servei haurà rebut la informació amb el teu nom, número de vol i hora d’arribada, juntament amb l’assistència que t’ha de prestar.

Fora de la UE, el nostre personal et prestarà l’assistència de trasllat o acompanyament que necessitis.

El servei de trasllat i acompanyament inclou la recollida d’equipatge.

Lliurament prioritari d'equipatge: L’equip assistencial i d’ajuda a la mobilitat és prioritari sobre la resta de l’equipatge transportat.

Llegir més

Transport de cadires i equips d'assistència

La nostra política és intentar desar les cadires de rodes, els equips d'assistència i d'ajuda a la mobilitat als contenidors o armaris que hi ha a bord, però hi ha limitacions depenent de les mides o les flotes on es poden transportar.

A continuació et mostrem les mides màximes d'aquests contenidors a bord de les flotes.

Mides màximes dels armaris a bord (en les flotes que no tenen armaris, les cadires aniran a la bodega de l'avió).

Transport de cadires
Flota llarg ample alt
Distància mitjana i curta
(A319, A320, A321)
No hi ha armari No hi ha armari No hi ha armari
A330-200 / A330-300 / A350 91.44 cm (36in) 33,02 cm (18in) 106.60cm (42in)

En els vols d'Iberia Regional Air Nostrum no hi ha armaris per transportar les cadires a bord, però es poden desar a les bodegues dels avions. L'única limitació que tenim és la quantitat de cadires de rodes que es poden portar a la bodega:

En general, es poden transportar:

 • Cadires elèctriques- 1

 • Cadires manuals- 9

Tot i que en tots dos casos dependrà de les mides de les cadires.

Llegir més

Gossos d'assistència

Donem la benvinguda a bord als gossos d'assistència que acompanyen els nostres passatgers amb discapacitat o una altra condició anàloga.

Considerem gossos d'assistència aquells que han estat ensinistrats per centres reconeguts per prestar un ajuda específica a persones amb discapacitat o una altra condició anàloga i que estan vinculats al passatger que acompanyen a bord del vol. Consulta tota la informació necessària perquè el teu gos d'assistència pugui volar amb tu.

Els gossos de teràpia o suport emocional no es consideren gossos d'assistència i queden subjectes a les condicions d'admissió a bord previstes per al transport de mascotes.

Llegir més

Serveis especials per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda

 • Trasllats i acompanyament en aeroports . El trànsit pels aeroports suposa de vegades caminar grans distàncies o recórrer instal•lacions que es desconeixen i poden arribar a esgotar i desorientar.

  Aquestes circumstàncies són en especial sensibles per als que tenen problemes de mobilitat, de discapacitat física —discapacitat visual, per exemple—, intel•lectual, malalties relacionades amb la memòria o, simplement, per l’edat.

  Per trencar aquesta barrera, els aeroports disposen de serveis de trasllat i d’acompanyament que comprenen des de l’arribada a la terminal fins al mateix seient de l’avió, passant pel check-in, l’embarcament o l’entrega i la recollida d’equipatge.

  A la Unió Europea, i des de l’entrada en vigor del Reglament CE 1107/2006, el servei l’ofereixen els mateixos gestors de l’aeroport. Fora de la UE, són les companyies aèries les encarregades d’oferir-lo als seus clients. Sigui on sigui, sempre és gratuït.

 • Servei especial d’oxigen. Sol·licita tota la informació a través del nostre formulari (disponible en castellà i anglès) per poder-te subministrar oxigen a bord. Aquest servei és gratuït.

  També podràs utilitzar el teu propi concentrador d’oxigen o POC (un cop comprovat que l’aparell reuneixi les característiques de seguretat necessàries).

 • Transport gratuït de l’equip d’assistència i ajuda a la mobilitat. A més de la franquícia d’equipatge que permeti el bitllet d’avió, transportem sense càrrec l’equip de mobilitat i assistència que necessitis —cadires, crosses, caminadors— i el material sanitari i els medicaments que habitualment necessitis per cobrir les necessitats de fins a dos dies en destinació.

  Així, per exemple, a més de les teves maletes, podràs desplaçar-te amb:

  • un equip de diàlisi que no excedeixi els 50 kg de pes*

  • fins a dos equips de mobilitat: cadira de rodes, caminador…

  • dispositius respiratoris, CPAP, concentradors d’oxigen

  Hemos dissenyat la nostra operativa perquè les persones que necessiten cadira de rodes per moure’s tinguin un accés còmode a l’embarcament i les recuperin en el mínim temps possible.

  De fet, en alguns avions en què la capacitat ho permet, podem transportar en cabina algun dels teus equips d’assistència i mobilitat, tot i que aquesta possibilitat dependrà de l’ocupació prèvia i de les característiques de l’equip.

 • Transport de cadires de rodes. Muntatge i desmuntatge. La preparació de la cadira per viatjar de vegades és complexa, i la dificultat a l’hora de muntar-la o desmuntar-la varia depenent del tipus de cadira que utilitzis.

  • Cadires manuals: en la majoria dels aeroports es pot conservar la cadira de rodes pròpia fins a l’avió, on la recolliran per preparar-la per al transport.

  • Cadires elèctriques: a causa de la preparació d'aquest tipus de cadires i de les característiques de les bateries, conforme al reglament vigent, has de presentar la sol·licitud de transport com a mínim 48 h abans del vol

   • bateries de cèdules humides (que poden vessar) : s’han de retirar les connexions dels terminals de la bateria per aïllar-los i protegir-los.

   • bateries de cèdules seques (no poden vessar) : en aquest tipus de cadires la bateria pot continuar instal•lada si l’ancoratge és sòlid. Tampoc no cal desconnectar els pols si estan aïllats i amb l’interruptor en posició apagat/off.

  Si a més, ens proporciones una còpia de les instruccions del fabricant, obtindrem una ajuda valuosa per a la nostra feina i serem, amb el mínim risc, més eficaços en temps.

 • Lliurament prioritari d'equipatge.

  L’entrega de l’equip de mobilitat i assistència facturat té prioritat sobre la resta d’equipatge facturat del vol. No obstant això, si es presenta qualsevol incidència, el substituirem immediatament per un altre equip de característiques similars fins que ho resolem per complet.

  La teva informació personalitzada a Serviberia: 900 111 500 / +34 913 33 67 01 .

 • Espai extra: Les persones que a causa de la seva corpulència o qualsevol altra necessitat requereixin un espai extra al que està establert per l’ample del seient, poden informar-se a Serviberia sobre les possibilitats d’adquirir un extraseat.

 • Altres serveis d’accessibilitat Dins dels serveis dissenyats per facilitar el transport aeri a les persones amb discapacitat, disposem d’instruccions de seguretat i fullets escrits en braille, subtítols, web accessible i d’altres, com el menjar especial, que intentarem adaptar a la teva pròpia dieta sempre que ens n’informis quan facis la reserva o, com a mínim amb 48 hores d’antelació a la sortida del vol.

 • Menjar especial i al•lèrgies alimentàries Vols per a tots els gustos

  Pots sol•licitar diferents tipus de menjar durant el vol. Si ets al•lèrgic a un aliment en particular, et recomanem que truquis a Serviberia: 900 111 500 / +34 913 33 67 01  ja que no podem garantir-te’n la total absència en l’àpat o que un altre aliment hagi estat exposat al producte al qual ets al•lèrgic durant el procés de producció.

Llegir més

Iberia Accessible

Oferir un transport aeri accessible a les persones amb discapacitat és una obligació per a les companyies aèries que a Iberia hem convertit en un autèntic compromís de servei, des del qual hem anat adaptant tant avions com procediments per eliminar barreres i adaptar-nos a cada necessitat, amb l’únic sotmetiment a les normes de seguretat.

La limitació al transport es deu, en gran part, a les normes i els protocols de seguretat del vol i, de vegades, a les mateixes dimensions i característiques físiques de l’avió, que poden impedir-nos oferir unes condicions d’accessibilitat òptimes als nostres clients amb mobilitat reduïda.

Els nostres avions tenen condicions d’accessibilitat apropiades. Només en certs casos, generalment en aviació regional i a causa de la mida dels avions, pot haver-hi limitacions al transport d’equips de suport o ajuda, com lliteres o equips amb mides que no permetin el transport en cabina o a la bodega.

Pots ampliar la informació sobre el transport de cadires de rodes en l'apartat que en parla més amunt “Transport de cadires”.

A més, determinades discapacitats requereixen una atenció especial o una autorització del servei mèdic de la companyia aèria, i s’han de gestionar —amb absoluta preferència— abans o mentre es fa la reserva. Són mesures de seguretat que s’estableixen per a casos concrets i que formen part de moltes altres mesures amb què protegim diàriament la seguretat del vol i la teva.

En casos molt excepcionals ens veiem obligats a establir limitacions al transport de passatgers o fins i tot a denegar-los l’embarcament si hi hagués risc per a la resta de clients, per a la tripulació o per al mateix passatger.

En aquesta secció t’ajudarem a preparar el teu viatge perquè gaudeixis de la teva experiència des del principi fins al final. Tingues en compte aquests consells, ja que els preparatius variaran depenent de les necessitats personals, i en alguns casos caldrà una autorització mèdica i acompanyament durant el desplaçament.

Llegir més

Passatgers amb mobilitat reduïda (PMR)

En l’àmbit del transport aeri la legislació actual defineix com a persona amb discapacitat o passatger amb mobilitat reduïda (PMR) “tota persona amb mobilitat reduïda per utilitzar el transport, per motius de discapacitat física (sensorial o locomotriu, permanent o temporal), discapacitat o deficiència intel•lectual, o qualsevol altra causa de discapacitat, o per l’edat, i que la seva situació requereixi una atenció adequada i l’adaptació a les seves necessitats particulars del servei posat a disposició dels altres passatgers” (art. 2 a) Reglament CE 1107/2006.

Normatives d’aplicació

Iberia és una companyia aèria comunitària amb llicència expedida a Espanya, que està subjecta a la normativa de la Unió Europea i a la legislació espanyola, a les respectives normes nacionals i tractats internacionals, si escau, així com al que estableixen organitzacions internacionals de transport aeri:

Reglament CE 1107/2006 del Parlament Europeu i del Consell sobre drets de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda en el transport aeri.

Reglament CE 8/2008 sobre normes EU OPS, norma OPS 1.260.

Llei 51/2003, de 2 de desembre, sobre igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat de les persones amb discapacitat.

Reial decret 1544/2007, de 23 de novembre, pel qual es regulen les condicions bàsiques d’accessibilitat i no-discriminació per a l’accés i la utilització dels modes de transport per a persones amb discapacitat.

Circular operativa 04/01 de la Dirección d’Aviació Civil d’Espanya.

Resolució 700, i pràctiques recomanades 1700, 1700a, 1700c, 1700d i 1700e d’IATA.

Llegir més

Normativa internacional sobre transport de persones amb mobilitat reduïda

Volem que les teves necessitats siguin compreses i ateses, i que se't respecti la seguretat i la dignitat.

ANNEX (PMR)

La finalitat d'aquest document és millorar l'accessibilitat al transport aeri de les persones amb mobilitat reduïda. Està dirigit a les companyies aèries que proporcionen serveis i facilitats en aeroports i aeronaus, i serveix de base perquè es pugui elaborar un Codi (o Codis) de Conducta voluntari. Quan s'elaborin els Codis, es tindran en compte les disposicions apropiades del Document 30 (secció 5) de la Conferència Europea d'Aviació Civil (CEAC) i l'Annex 9 de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI). Aquests documents proporcionen informació tècnica i han estat redactats havent fet una consulta prèvia a la indústria del transport aeri i als organismes governamentals encarregats d'establir normes i pràctiques recomanades.

Definició

Es denomina "persona amb mobilitat reduïda" (PMR) aquella persona la mobilitat de la qual es vegi reduïda arran de qualsevol discapacitat física (sensorial o motriu), deteriorament de les facultats intel•lectuals, edat o qualsevol altra causa de discapacitat, en utilitzar un mitjà de transport i la situació de la qual requereixi atenció especial i l'adaptació dels serveis posats a disposició de tots els passatgers a les necessitats d'aquesta persona.

Postulats bàsics

 1. 1. Les PMR tenen els mateixos drets de llibertat de moviment i de llibertat d'elecció que qualsevol altre ciutadà. Això serveix tant per als viatges en avió com per a totes les altres situacions de la vida.

 2. 2. És responsabilitat de les companyies aèries, dels aeroports i dels agents de serveis que hi estan relacionats atendre les necessitats de les PMR. Així mateix, és responsabilitat de les PMR especificar les seves necessitats pels canals adequats en el moment oportú.

 3. 3. S'ha de proporcionar la informació necessària per tal que les PMR puguin planejar i realitzar els viatges.

 4. 4. Els costos derivats de l'atenció de les PMR no poden repercutir directament sobre aquestes persones.

 5. 5. Discapacitat i malaltia no són equiparables i, per tant, no es pot exigir a les PMR que efectuïn declaracions mèdiques sobre les seves discapacitats com a condició prèvia per al viatge.

 6. 6. Es consultaran els assumptes referents a l'atenció de les PMR a les organitzacions que les representen.

 7. 7. Es proporcionarà al personal la formació apropiada per comprendre i satisfer les necessitats de les PMR.

 8. 8. Els controls de seguretat i control s'han de dur a terme respectant la dignitat de les PMR.

 9. 9. S'ha de permetre a les PMR el major grau d'independència possible.

Pràctiques de les Companyies Aèries

Cap companyia transportista no pot rebutjar una PMR, llevat que no se la pugui transportar sense perill, no se la pugui acomodar físicament o no se li puguin prestar els serveis específics que necessiti durant el vol. Quan es denegui el transport d'una PMR, les companyies han d'exposar, d'una manera clara i explícita, les causes de la denegació.

Els passatgers PMR que no siguin autosuficients han d'anar sempre acompanyats. La companyia aèria no presta a bord assistència sanitària, higiènica o de seguretat. Per a més informació, cal posar-se en contacte amb Reserves.

Les companyies aèries miraran de buscar opcions tècniques i operatives per millorar l'accés i les facilitats als avions de totes les dimensions; especialment, quan s'emprenguin tasques importants de recondicionament.

En els casos en què no sigui possible una ruta directa per a una PMR (per exemple, si l'avió és massa petit), les companyies aèries s'han d'esforçar per proposar-li una alternativa acceptable.

Amb independència de la mida de l'aeroport o de l'aeronau, en les formalitats per a l'embarcament i desembarcament s'ha de respectar la dignitat de les PMR.

Les companyies aèries han de proporcionar a bord, quan l'espai ho permeti, instal•lacions adaptades per facilitar l'autonomia de les PMR dins dels límits sanitaris, higiènics i de seguretat.

Les PMR han de gaudir d'igualtat pel que fa a les opcions d'assignació de places, amb les limitacions dels requisits de seguretat. Les companyies aèries han d'explicar, de manera clara i explícita, els motius per no assignar un seient específic quan la sol•licitud no sigui atesa per raons de seguretat.

Els gossos pigall s'han de transportar a la cabina, d'acord amb les normes de la companyia aèria i d'importació nacionals. Quan siguin transportats, no se'ls cobrarà cap import. No es cobrarà les PMR pel transport dels objectes bàsics que els facilitin la mobilitat, ni d'altres elements essencials auxiliars en cas de discapacitat.

Les companyies aèries han de prendre totes les mesures raonablement possibles per evitar la pèrdua o el deteriorament dels objectes que facilitin la mobilitat o d'altres elements auxiliars en casos de discapacitat. Si es produeix tal pèrdua o deteriorament, les companyies aèries han de realitzar les gestions apropiades per satisfer les necessitats individuals immediates de mobilitat.

Accés al transport aeri de les persones amb discapacitat

Text del Reglament europeu 1107/2006: www.eur-lex.europa.eu / documentació tècnica / discapacitat i desplaçaments / actes normatius / 32006R1107

Pot sol•licitar una còpia de la norma 14CFR Part 382 del Departament de Transport dels Estats Units, mitjançant:

Trucada telefònica


Trucades dins dels EUA: trucada directa i gratuïta per als passatgers aeris amb discapacitat al número 1-800-778-4838, o al número amb TTY* integrat 1-800-455-9880.

Trucades des de fora dels EUA: contacte amb la Divisió de Protecció als Passatgers Aeris al número (+1) 202-366-2220 o al número amb TTY* integrat (+1) 202-366-0511.

Per correu postal


Divisió de Protecció dels Passatgers Aeris

C-75, US Department of Transportation

1200 New Jersey Ave., SE

West Building, Room W96-432

Washington, DC 20590

Per internet


A través del web oficial del Departament de Transport, a l'enllaç següent: www.transportation.gov/airconsumer

Llegir més

I recorda:

 • Tingues preparats tots els serveis que necessitis i viatja tranquil.
 • Sol·licita'ls amb una antelació mínima de 48 hores a l'inici del viatge.
 • Sigues a l'aeroport unes dues hores abans de la sortida del vol.
 • Per als vols en connexió, escull combinacions amb un trànsit als aeroports d'almenys una hora i mitja.

Mira com s'aplica en vols operats per

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

Potser t’interessa també

Documentació menors

Tots els requisits que has de complir quan viatges amb nens i nadons segons la seva edat, la mida i el nombre

Més informació

Nens i nadons

Tota la normativa i regulació per viatjar amb nadons menors de 8 mesos i nens de fins a 11 anys ja complerts

Més informació

Carregant...