• Inici
 • Abans de viatjar
 • Tot sobre equipatge
 • Equipatges especials

Equipatges especials

Són les peces d'equipatge de característiques particulars que pots portar a l’avió

Equipajes especiales

T'agrada viatjar amb la guitarra, l'equip de golf o necessites portar un equipatge voluminós? Vola amb nosaltres i porta tot el que necessitis.

Reserva en línia el teu equip esportiu (bicicleta, golf, submarinisme…), instrument musical i informa't de com pots portar una cadira de rodes, dels requisits per transportar armes de foc o de l'equipatge que sobrepassa les mides o el pes convencionals.

Afegeix-lo i paga'l en el moment de reservar el bitllet, a través de Gestiona la teva reserva o quan facis el Check-in online.

Preus del transport d'equipatges especials

Consulta en aquesta taula els càrrecs aplicables al transport dels equipatges especials per als vols de curt, mitjà i llarg recorregut.

Tingues en compte que el material esportiu que s'accepta gratuïtament als vols de llarg recorregut compta com una peça de l'equipatge facturat. Per tant, en cas que superi el nombre de peces incloses en la teva franquícia gratuïta d'equipatge a la bodega, es considerarà equipatge addicional.
Podràs reservar i pagar l'import a través del web, excepte per al transport d'armes i el sobrepès, que només es pot fer a l'aeroport.

 

  Vols de radi curt Vols de radi mitjà Vols de radi llarg

Equips esportius

Online:
35€/40$/32£*
Aeroport:
45€/55$/40£*

Online:
40€/50$/35£*
Aeroport:
45€/55$/40£*

Online:
130€/140$/110£*
Aeroport:
Inclosa a la franquícia gratuïta de la teva tarifa i, si no, es considera equipatge addicional.

Bicicletes

Online: 40€/50$/35£*
Aeroport: 40€/50$/35£*

Online:
50€/60$/45£*
Aeroport: 50€/60$/45£*

Online:
150€/180$/135£*
Aeroport:
Inclosa a la franquícia gratuïta de la teva tarifa i, si no, es considera equipatge addicional.

Cadires de rodes

Gratuït

Armes

Aeroport: 75€/90$/70£  

Instruments musicals i equips voluminosos o pesants

Aeroport: 150€/180$/135£

Aeroport: 150€/180$/135£

Aeroport: 300€/360$/270£**

 

*Si la companyia operadora és diferent d'Iberia, consulta amb la companyia en qüestió per conèixer les condicions particulars del transport i la seva franquícia. En els vols punt a punt Iberia operats per Vueling, o en els viatges on connectin vols Iberia operats per Vueling, el cost serà de 45 € per cada vol.
** Inclou també la ruta de Dakar.

Llegir més
Equipos deportivos

Equips esportius

Assegura't de complir els requisits de transport i embalatge dels equips esportius per poder-los facturar sense cap problema. El pes admès és de 23 kg. Si el supera, hauràs d'abonar un càrrec pel sobrepès fins a un màxim de 32 kg.
Prem cada símbol per obtenir la informació corresponent.

 • Logotip Esquí
 • Logotip Golf
 • Logotip Patins, monopatí o patinet
 • Logotip Altres equips esportius
 • Logotip Activitats aèries
 • Logotip Bicicletes
 • Logotip Equips de surf, surf de vent, surf d'estel o surf pla
 • Més equips d'esports aquàtics

 

Equip d'esquí per a neu i aigua o surf de neu o monoesquí:

Neu: un parell d'esquís o una planxa de monoesquí, un casc i un parell de bastons i botes. Ho pots portar en dues bosses.

Aigua: una bossa amb un parell d'esquís aquàtics estàndard o un esquí aquàtic d'eslàlom.

Revisa la taula de preus per al transport.

 

Equip de golf

Una bossa amb 14 pals, 12 pilotes i un parell de sabates.

Els pals de golf han d'anar ben subjectes a l'interior d'una bossa, de manera que no causin molèsties o danys durant l'embarcament, el transport o el desembarcament.

Revisa la taula de preus per al transport.

 

Patins, monopatí o patinet

Una bossa amb un parell de patins o un monopatí o un patinet, un joc de protectors (colzeres, genolleres, etc.) i un casc.

Els pots dur sempre que no siguin mecanitzats. Està prohibit transportar a l'avió dispositius recreatius com ara hover boards, air wheels i minisegways.

Revisa la taula de preus per al transport.

 

Altres equips esportius

Bitlles: una bossa de bitlles i un parell de sabates.

Tennis / esquaix / bàdminton: un joc de raquetes i pilotes dins d'una bossa.

Hoquei: una bossa d'hoquei, pals d'hoquei, un parell de patins de gel, un joc de protectors (colzeres, genolleres, etc.) i un casc.

Llançament de javelina: un joc de javelines transportat en un contenidor.

Tir amb arc: un joc d'arc i fletxes transportat en un contenidor.

Revisa la taula de preus per al transport.

 

Activitats aèries

Ala delta: un sol contenidor, amb una longitud màxima de 3,5 m.

Paracaigudisme/parapent: un sol contenidor. No s'admeten parapents amb motor.

Revisa la taula de preus per al transport.

 

Bicicletes

Han de ser d'un sol seient i sense motor. El transport de la bicicleta elèctrica o e-bike no està permès.
S'han de facturar plegades, amb els manillars fixats als costats, els pedals trets i les rodes desinflades i correctament embalades.
Iberia disposa d'un embalatge* de dimensions 131+72+21 cm, amb un preu de 20 EUR per unitat, que es lliura a petició del passatger o a requeriment dels agents en cas d'irregularitats.

Revisa la taula de preus per al transport.


*Aeroports on s'ofereix aquest embalatge sota disponibilitat: la Corunya, Barcelona, Florència, Jerez, Madrid, Milà (Linate i Malpensa), Montevideo, Roma, Santander, Sao Paulo, Venècia i Vigo.

 

Equips de surf, surf de vela, surf d’estel i surf pla

Una planxa i/o un paracaigudes amb algunes excepcions relatives a les mides estàndard.

Surf / Surf d'estel / Wave board: un estel i/o una planxa que no superi els 3,5 m de longitud.

Surf pla / boogie board: una planxa de com a màxim 100 x 50 x 20 cm.

Surf de vela: planxa, botavara, orsa, pal i vela, tot embolicat conjuntament.

Només s'accepta un equip per passatger i el transport estarà subjecte a la disponibilitat d'espai en el vol.
T'hauràs de presentar a l'aeroport amb prou antelació per poder facturar, transportar l'equip fins a l'avió i carregar-lo a la bodega.

Revisa la taula de preus per al transport.


Tenint en compte les seves característiques, que normalment n'impedeixen el transport a les cintes d'equipatge, es deixa a criteri del personal de la companyia la utilització d'un sistema que faciliti el transport d'aquest equipatge des de la zona de facturació fins a l'avió. Les despeses que es puguin originar per aquest concepte aniran a càrrec teu.

 

Més equips d'esports aquàtics

Submarinisme, pesca, bot inflable de goma, armilla salvavides, vela…

Submarinisme: un contenidor/bossa, amb una màscara, dues aletes, un conjunt regulador, armilla hidrostàtica, tub respirador, cinturó de pesos i una ampolla buida, per seguretat.

Pesca: un màxim de dos contenidors, un amb no més de dues canyes i un altre amb botes i ormeigs de pesca.

Bot de goma inflable: bossa de transport amb un bot de goma (sense motor) i un parell de rems.

Armilla salvavides / vela: una armilla inflable + una ampolleta de CO2 de 60 grams.

Revisa la taula de preus per al transport.

 

Equipatge voluminós i/o pesant

Si necessites transportar un equipatge que excedeixi les mides permeses (158 cm alt+ample+llarg), cal que et posis en contacte amb el nostre Centre de Reserves anticipadament per comprovar si pot viatjar amb tu al mateix avió. Si el pes està comprès entre els 23 i els 32 kg, s'aplicarà el càrrec de sobrepès corresponent a l'aeroport.

Els instruments musicals, equips audiovisuals, recanvis industrials, etc., amb un pes d'entre 32 i 45 kg* es consideren sempre equipatge addicional i se'ls aplica un càrrec.

Revisa la taula de preus per al transport.

* Excepte en els vols amb origen a Brussel·les, en què el pes màxim permès per facturar qualsevol tipus d’equipatge és de 32 kg.

 

Armes de foc

Les armes i municions, independentment de si són de caça o esportives, sempre van a la bodega, pel fet que són articles perillosos, i el càrrec per al seu transport s'ha d'abonar exclusivament a l'aeroport.
Es considera equip de caça i tir esportiu el grup de peces compost per no més de:

Rifles i escopetes (armes llargues):
Dos estoigs de rifles o escopetes amb no més de dos rifles o escopetes en total i un màxim de cinc quilograms de munició per passatger en una o diverses capses. Una maleta o maletí addicional per al material esportiu de tir (roba, guants, calçat, etc).

Pistoles (armes curtes):
Dos maletins per a pistoles amb no més de cinc pistoles i un màxim de cinc quilograms de munició per passatger en una o diverses capses. Una maleta o maletí addicional per al material esportiu de tir (roba, guants, calçat, etc).

Condicions d'acceptació al vol
Les armes han d'estar descarregades, desmuntades i amb l'embalatge adequat. La munició ha d'anar ben embalada dins d'una altra capsa de fusta, metall o cartró premsat, degudament etiquetada i identificada per fora, i amb el coneixement del transportista.

Per poder embarcar amb origen o connexió des de qualsevol aeroport de Brasil portant o volent facturar una arma de foc, t'hauràs de registrar a SISCAER ARMAS (disponible només en portuguès).

Facturació
Abans de facturar, cal que et presentis a l'oficina d'Intervenció d'Armes de l'aeroport per emplenar el formulari d'autorització. L'exemplar original te'l quedaràs tu i se n'inclourà una còpia dins de l'equipatge que contingui l'arma de foc.
En arribar, l'hauràs de retirar a l'oficina d'Intervenció d'Armes de l'aeroport de destinació, si és en territori espanyol, o segons disposin les autoritats del país, si es tracta d'un viatge internacional.

Revisa la taula de preus per al transport.

Consulta el procediment per al transport d'armes amb origen o destinació al Brasil segons la normativa de l'l'Agència Nacional d'Aviació Civil del Brasil (ANAC) (només disponible en portuguès).

Centre d’Atenció a l'Equipatge

Si has tingut qualsevol contratemps amb l'equipatge en arribar a la destinació, informa-te'n aquí. Intentarem resoldre'l com més aviat millor.

Més informació

Casos excepcionals

Vola des de Londres

No es permeten equipatges ni articles de dimensions superiors a 190 cm de llarg.

No s'accepten pagaments en metàl·lic a l'aeroport de Londres-Heathrow.

No s'admeten animals a la cabina (PETC) als vols amb destinació a Londres, ni a la bodega (AVIH) als vols amb origen o destinació a Londres. Sí que estan permesos com a càrrega o mercaderia.

Mira com s'aplica en vols operats per

 • British Airways
 • American Airlines
 • Finnair

Potser t’interessa també

Mascotes

Els animals domèstics com gossos, gats, tortugues i ocells que compleixin la normativa legal poden viatjar en cabina o bodega.

Més informació

Dispositius electrònics

D’ús durant el vol i evitant l’enlairament i l’aterratge pots connectar el teu ordinador personal, l’agenda, el reproductor de música i el mòbil.

Més informació

Excés d’equipatge

A partir dels 23 kg I fins a un màxim de 32 kg S’aplica un càrrec de sobrepès de 60 € per peça. Amb excepcions per als clients Iberia Plus.

Més informació

Carregant...