• Inici
 • Abans de viatjar
 • A l'aeroport
 • Connexions a Madrid

Connexions a la terminal 4 de Madrid

Planifica la teva connexió a l'edifici T4 i T4 Satélite (T4S).

Com moure't per la T4 de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas

La terminal està formada per dos edificis, T4 i T4S, connectats per un tren automàtic.

 

Mostra un mapa

Serveis de tren, bus o microbus connecten la T4 i T4S amb la T1, T2 i T3.

 

Moure's entre terminals

Zones d'embarcament, sales VIP, màquines de check-in, Wi-Fi... Fes la teva escala més còmoda.

 

Serveis de la T4

Accessibilitat a l'aeroport: assistència a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat.

 

Servei d'assistència Sense Barreres

 

Més informació de l'aeroport

 

 

Trobaràs quatre punts d'Atenció al Client d'Iberia a la Terminal 4 T4. Planta 0, a la zona de recollida d'equipatges, al costat del filtre de seguretat de les portes H, J i K. Horari 24 hores. | T4. Planta 1, al costat de la porta K68. Horari de 06.00 a 21.00. | T4S. Planta 1, al costat de la porta d'embarcament S39. Horari de 09.00 a 18.00 h. | T4S. Planta 2, abans del control d'emigració. Horari de 05.00 a 01.30 h.    

 

 

Preguntes freqüents

Quina diferència hi ha entre vols amb connexió i vols amb escala?

Els vols en connexió consisteixen a agafar diversos avions diferents dins d'una mateixa reserva, encara que siguin de companyies diferents. Per a cada vol necessitaràs la teva pròpia targeta d'embarcament, i el teu equipatge, depenent del cas, podrà anar etiquetat fins a la destinació final o no.

En un vol amb escala, només tindràs una targeta d'embarcament amb un sol número de vol d'origen i destinació, i, encara que l'avió pugui fer una o diverses parades a diferents aeroports, en la major part dels casos et quedaràs a bord o en una sala especial de trànsit, en cas que et facin baixar de l’avió. El teu equipatge sempre viatjarà amb tu a la teva destinació final.

Els meus equipatges van etiquetats fins a la destinació final?

Si el teu viatge inclou diversos vols i tots pertanyen a la mateixa reserva, l'equipatge s'etiquetarà fins a la destinació final en la major part dels casos.

En canvi, hauràs de facturar les maletes per separat, recollir-les a l'aeroport de trànsit i tornar-les a facturar si:

 • Les autoritats duaneres del país de trànsit exigeixen que el passatger passi la duana al primer punt d'entrada al país (per exemple, als Estats Units o a Mèxic). En aquest cas, hauràs de recollir el teu equipatge, gestionar el control de duanes i facturar-lo de nou.

 • Canvies d'aeroport a la ciutat on fas el trànsit (per exemple, de l'aeroport de Heathrow a l'aeroport de Gatwick, a la ciutat de Londres).

 • Els teus vols en connexió no són el mateix dia i el temps total de transbord supera les 12 hores.

 • Fas una part del viatge amb autobús o amb tren (per exemple, si has comprat un bitllet de Train&Fly o de Bus&Fly).

Si tinc diversos vols en diferents reserves, puc facturar el meu equipatge a la destinació final?

Si has reservat diversos vols amb diferents codis de reserva per arribar a la teva destinació, cadascun d'ells es considerarà com un viatge independent, encara que tots siguin d'Iberia. Per tant, hauràs de recollir l'equipatge a cadascun dels aeroports i facturar-lo una altra vegada als taulells de la companyia aèria amb la qual volaràs.
Tingues en compte aquest condicionant en comprar els teus vols per tal de poder comptar amb el temps suficient per realitzar tots aquests tràmits i arribar a temps a la porta d'embarcament del següent vol.

Puc sortir de l'aeroport quan estic en connexió a Madrid?

Dependrà bàsicament del temps de què disposis i del fet que tinguis la documentació en regla. Generalment, et recomanem que et quedis a l'aeroport si la parada és inferior a 3 hores. Si el superior de connexió entre els vols és superior, calcula quant et pot portar tot el tràmit: control de passaports o duana (si és un vol internacional), sortida i tornada a l'aeroport, pas pel control de seguretat, etc.

Si la teva intenció és fer una parada més llarga per poder conèixer la ciutat, tens l'oportunitat de visitar-la a través de Stopover Hola Madrid. T'oferim un seguit d'experiències al millor preu per conèixer la capital durant els dies que seleccionis: esdeveniments, gastronomia, transport, turisme i molt més.

Com és la connexió amb el meu bitllet de Bus&Fly?

Els bitllets Bus&Fly s'adquireixen sempre fins a la destinació final i, per tant, es garanteixen les connexions al llarg dels trànsits i l'atenció a les incidències que puguin sorgir. Només necessitaràs la targeta d'embarcament des de/a Madrid per als vols d'Iberia.

Hauràs de facturar l'equipatge a la sortida o retirar-lo a l'arribada a l'aeroport de Madrid.

 • Origen nacional: l'autobús et deixará a la zona de dàrsenes (1-4) de la T4 (nivell 0) de l'aeroport de Madrid. Retira l'equipatge de l'autobús i puja a l'àrea de facturació d'Iberia (nivell 2).

 • Origen internacional: factura l’equipatge als avions d’Iberia només fins a Madrid. Quan desembarquis de l'avió, l'hauràs de recollir de la cinta transportadora i passar per la duana. A continuació, ves a la zona de dàrsenes (1-4) de la T4, on trobaràs el teu autobús (nivell 0).

Com és la connexió amb el meu bitllet de Train&Fly?

Amb Train&Fly viatjaràs amb un sol bitllet i  dues targetes d'embarcament: una per al trajecte amb avió i una altra per al trajecte amb tren. Podràs obtenir a check-in online les targetes d'embarcament entre les 24 i les 2 hores anteriors a la sortida del vol.

Hauràs de fer el trasllat a/des de l'estació de tren a l'aeroport de Madrid amb el servei de Rodalies de Renfe, que està inclòs al bitllet combinat. Tindràs un temps mínim de connexió de ​​2 hores i mitja per poder fer l'intercanvi amb la màxima comoditat.
Quan arribis a l'aeroport de Madrid, adreça't a  la zona de facturació d'Iberia per lliurar l'equipatge.

En aquests trajectes, tant les connexions tren-aeroport-tren com l’equipatge estan al teu càrrec i són responsabilitat teva. Disposaràs de la franquícia d’equipatge marcada al bitllet.

Quantes peces d'equipatge de mà puc portar en classe Business amb el Grup Iberia i en connexió amb un altre vol de llarg recorregut d'Iberia?

Encara que als vols de curt i mitjà recorregut del Grup Iberia es permet un sol equipatge de mà i un accessori personal, si viatges en classe Business en connexió amb un altre vol de llarg recorregut d'Iberia, podràs portar 2 peces d'equipatge de cabina als dos trams, a més de l'accessori personal.

Si viatges des dels EUA, només podràs portar una peça de mà a més d'un objecte personal al vol de sortida a causa de les restriccions de seguretat que apliquen les autoritats del país.

Puc connectar dos vols en què m'hagi de desplaçar entre la Terminal 4 i les Terminals 1, 2 i 3 o viceversa?

Si has comprat una combinació d'aquest tipus a través d'alguna agència, has de saber que les companyies aèries amb les quals volis els consideraran com vols independents. Per aquest motiu, t'hauràs de fer càrrec tant del temps de trànsit com de la recollida i facturació de ​​cada tram. 

Per a aquests casos, AENA posa a la teva disposició autobusos-llançadora 24 hores i gratuïts, que van des de les Terminals 1 i 2 fins a la Terminal 4.

 • Des de les 6.30 h fins a les 23.30 h, la freqüència de pas serà de 8 minuts.

 • Des de les 23.30 h fins a les 6.30 h, la freqüència de pas serà de 24 minuts.

La durada estimada del trajecte és de 10 minuts. Les parades són a T1-Sortides, T2-Arribades i T4-Arribades (Nivell 0).

Carregant...