• Inici
 • Del teu interès
 • Accessibilitat

Declaració d'accessibilitat

A Iberia treballem contínuament per garantir l'accés universal al web, independentment del tipus de maquinari, programari, infraestructura de xarxa, idioma, cultura, localització geogràfica i capacitats dels usuaris, desenvolupant amb aquest objectiu les directrius d'accessibilitat per al contingut web W3C-WAI i complint amb el nivell d'exigència AA.

Per aconseguir-ho, col•laborem amb ILUNION Tecnología y Accesibilidad, empresa que certifica l'accessibilitat d'entorns web des de 2003.

No obstant això, si et trobes amb alguna dificultat i necessites la nostra ajuda per comprar bitllets, obtenir la targeta d'embarcament o accedir a alguna informació, no dubtis a contactar amb nosaltres a través del telèfon 900 504 078 disponible les 24 hores.

Característiques d'accessibilitat d'aquest web

Compliment dels estàndards XHTML i CSS: una codificació correcta pot ser interpretada pels dispositius de navegació dels usuaris i, particularment, els dispositius especials que utilitzen persones amb limitacions funcionals.

Estructura semàntica correcta: un esquema de presentació organitzat que permet accedir més bé al contingut, amb atenció especial a capçaleres, llístes i etiquetes, elements clau per a la navegació mitjançant lectors de pantalla.

Eliminar codis desaconsellats per la W3C: aixó permet que les eines de suport interpretin i exposin correctament el contingut i el seu context als usuaris que les utilitzen.

Utilitzar mides proporcionals als fulls d'estil: d'aquesta manera, els usuaris poden controlar com es mostra el contingut en pantalla.

Procurar que el contrast entre el contingut i el fons sigui el mínim requerit: aquesta mesura millora la visibilitat per a tots els usuaris.

Desenvolupament accessible de formularis: de manera que no es limiti la capacitat per realitzar consultes, fer sol·licituds, cercar continguts i, en general, la funció d'interactivitat que es pressuposa al web.

Separació del contingut, la presentació i la programació Javascript: de manera que els usuaris que no disposin d'aquesta tecnologia puguin tenir accés a tota la informació de la pàgina.

Afegir atributs title als enllaços: per tal que els noms dels enllaços tinguin sentit fora del seu context.

Oferir sempre una alternativa al contingut dinàmic (Javascript, Ajax, vídeos, etc.): per fer que els usuaris que no disposin d'aquestes tecnologies puguin navegar correctament i entendre el contingut.

Perceptible: s'ha procurat que tota la informació i els continguts transmesos al web d'Iberia puguin ser percebuts per tots els usuaris.

Operable: els desenvolupaments del web d'Iberia s'han centrat en l'usuari, independentment de les seves capacitats, per tal que totes les interfícies puguin ser utilitzades i adaptades.

Comprensible: la implementació dels continguts i l'ús de la interfície de les pàgines compleixen amb la idea de ser comprensibles per a tots els usuaris.

Robust: s'ha desenvolupat, avaluat i provat el lloc d'Iberia per tal que totes les operatives que s'hi ofereixen siguin suportades per una gran varietat d'aplicacions d'usuari.

Conformitat: el lloc web d'Iberia respecta i compleix el nivell d'adequació AA/WCAG 2.0 en totes les pàgines i els seus processos de manera completa i sense interferències. A més, es pot accedir al contingut amb la majoria de les ajudes tècniques més utilitzades pels usuaris.

Continguts accessibles

Els continguts i les funcionalitats següents del web són accessibles AA i estan en evolució constant.

 • Compra de bitllets i productes adherits en qualsevol modalitat (/cercador-vols/).

 • Petició de qualsevol necessitat especial per discapacitat visual, auditiva o cognitiva.

 • Facturació de qualsevol vol operat per Iberia (/autocheckin-online.cat/).

 • Accés a les reserves i modificacions (/gestio-de-reserves/).

 • Accés a la informació de l'estat dels vols (/arribades-i-sortides/).

 • Consulta de l'horari de vols.

 • Accés i gestió de la informació personal del programa de fidelització de la companyia.

 • Informació de contacte de la companyia.

Referències d'accessibilitat

També et poden ser útils els recursos següents sobre eines i productes de suport compatibles amb el nostre web, que t'ajudaran a millorar la navegació pel lloc.

 • Pautes WCAG 2.0 (https://www.w3.org/TR/WCAG20/).

 • Pautes de la secció 508 del Govern Federal dels Estats Units.

 • Eina de suport visual.

 • Eina de suport auditiu.

 • Eina de suport cognitiu.

Iniciatives i projectes amb ILUNION Tecnología y Accesibilidad per millorar l'accessibilitat universal dels entorns d'Iberia.

Política de protecció de dades personals per a clients i passatgers

El nostre compromís amb la privadesa

Iberia es compromet a respectar la teva privadesa i a protegir les teves dades personals.

 • Serem totalment transparents amb les dades que recopilem i l'ús que en fem.

 • Utilitzarem les dades que ens proporcionis per a les finalitats descrites a la nostra Política de privadesa, entre les quals hi ha la de prestar-te els serveis que has sol·licitat i millorar la teva experiència amb Iberia.

 • També utilitzarem les dades per intentar conèixer-te millor i, d'aquesta manera, enviar-te ofertes del teu interès.

 • Si ens fas saber que no vols rebre comunicacions comercials, deixarem d'enviar-te-les. Per descomptat, et seguirem enviant informació important relacionada amb un producte o servei que hagis adquirit per mantenir-te informat sobre la teva reserva i l'itinerari de viatge.

 • T'enviarem informació quan sigui rellevant per al producte o servei que hagis adquirit amb la finalitat de mantenir-te informat sobre la teva reserva i l'itinerari de viatge.

 • Adoptarem les mesures necessàries per protegir i posar fora de perill la teva informació.

 • Respectarem els drets de protecció de dades i tractarem de cedir-te el control sobre la teva pròpia informació.

La Política de privadesa que et detallem a continuació et podrà ajudar a entendre millor com utilitzem les teves dades personals. Hi expliquem amb detall els tipus de dades personals que recopilem, com les recopilem, amb quina finalitat les podem utilitzar i amb qui les podem compartir.

Aquesta Política de privadesa inclou diversos exemples específics dels motius pels quals utilitzem les teves dades personals i de quina manera. En cas de dubte, posa't en contacte amb nosaltres escrivint a la nostra Oficina de Protecció de Dades per correu electrònic a OficinaDPO@iberia.es.

Sense perjudici dels drets que et corresponen sota les lleis aplicables, la Política de privadesa i la informació anterior no tenen caràcter contractual ni formen part del teu contracte amb nosaltres.

Responsable del tractament de dades personals

Totes les dades personals tractades per Iberia en relació amb aquesta Política de privadesa són responsabilitat d'Iberia Líneas Aéreas de España S.A. Operadora, Sociedad Unipersonal, CIF A85850394 (en endavant, "IBERIA"), la qual té consideració de "responsable del tractament" sota la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Per a aquestes qüestions, la nostra adreça de contacte és "Oficina de Protección de Datos de Iberia Líneas Aéreas de España S.A. Operadora, Sociedad Unipersonal”, carrer Martínez Villergas 49, 28027 Madrid, Espanya. També pots contactar amb nosaltres a través de l'adreça electrònica esmentada més amunt.

Si has realitzat una reserva amb nosaltres però un dels vols, o diversos, estan operats per altres companyies aèries, cadascuna d'aquestes companyies aèries també serà, de manera independent, responsable del tractament segons la normativa aplicable en matèria de protecció de dades.

Qualsevol tercer prestador de serveis accessibles a través de la nostra pàgina web, com ara un hotel o una empresa de lloguer de cotxes, també serà responsable del tractament de manera individual. Podràs accedir als serveis que ofereixen aquestes terceres empreses a través de la nostra pàgina web, que directament et redirigirà a les seves corresponents pàgines web, on trobaràs les polítiques de protecció de dades dels proveïdors esmentats.

IBERIA és una entitat que pertany al Grup IAG, la societat de capçalera de la qual és l'entitat de nacionalitat espanyola International Consolidated Airlines Group, S.A.. Més avall trobaràs informació addicional sobre les societats que conformen el Grup IAG.

Si ets membre del Programa de fidelització IBERIA PLUS, l'entitat Avios Group Limited ("AGL") , que pertany igualment al Grup IAG, també serà, de manera conjunta amb IBERIA, responsable del tractament de les teves dades personals en relació amb els tractaments realitzats per a la gestió de l'esmentat programa de fidelització. L'adreça d'Avios Group (AGL) Limited és Astral Towers, Betts Way, Crawley RH10 9XX, Regne Unit. La seva pàgina web és www.aviosgroup.com, i et pots posar en contacte amb la seva Oficina de Protecció de Dades enviant una carta convencional adreçada a "Data Protection Officer" a l'adreça abans esmentada, i per correu electrònic a data.protection@avios.com .

Què s'entén per dades personals?

Les dades personals són les dades que t'identifiquen o es podrien utilitzar per identificar-te, com ara el teu nom, les dades de contacte i el teu historial de viatges i compres. També poden incloure informació sobre com utilitzes el nostre lloc web i les aplicacions per a mòbil.

Quan és aplicable aquesta política?

Aquesta Política és aplicable a les dades personals que recopilem, utilitzem i tractem en el marc de la teva relació amb nosaltres com a client, potencial client o membre del nostre Programa de fidelització IBERIA PLUS o ON BUSINESS, incloent-hi quan viatges amb nosaltres o utilitzes un altre dels nostres serveis (per exemple, la nostra web de subhastes o el nostre servei de targetes regal), quan navegues per la nostra pàgina web, quan contactes amb els nostres agents de servei o centres d'atenció telefònica i quan reserves els nostres serveis a través de tercers (com ara agències de viatges i altres companyies aèries).

Quan als apartats "Responsable del tractament de dades personals" o "Amb qui compartim les vostres dades personals?" fem referència que altres són responsables del tractament de les dades, hauràs de consultar les seves polítiques de privadesa per obtenir més informació.

Si decideixes contractar serveis addicionals amb nosaltres, com ara comprar a bord, utilitzar el nostre sistema d'entreteniment a bord o participar en un concurs celebrat per Iberia amb tercers col·laboradors, podrien ser aplicables, a banda del que preveu aquesta política, altres termes i condicions addicionals.

Com pots protegir les teves dades personals?

Tenim molta cura a l'hora de protegir les dades personals que ens proporciones. A continuació t'indiquem algunes de les mesures que pots aplicar per mantenir segures les teves dades.

No comparteixis el teu codi de reserva o el localitzador.

Quan facis una reserva, se't proporciona un codi de reserva (anomenat també PNR o Registre de passatger). Aquesta referència apareixerà en el correu electrònic de confirmació o al bitllet de cadascun dels passatgers de la teva reserva.

Mantén sempre la confidencialitat del codi de reserva. Si comparteixes el teu codi de reserva amb tercers, aquests tercers podrien accedir a les dades de la teva reserva a través del nostre sistema.

Si viatges amb altres persones i no vols que tinguin accés a les dades de la teva reserva, és preferible que cada persona faci la seva reserva per separat.

No comparteixis les dades d'inici de sessió per a l'accés a l'àrea privada del Programa Iberia Plus, Iberia Joven o On Business

Per garantir la seguretat del teu accés a l'àrea privada del nostre lloc web i aplicacions per a mòbil, no comparteixis amb ningú les teves claus d'accés a l'àrea personal d'Iberia Plus, Iberia Joven o On Business (programa específic per a empreses que patrocinem juntament amb British Airways Plc). Quan acabis d'utilitzar el lloc web, els serveis en línia o les aplicacions per a mòbil, has de tancar la sessió, no fos cas que algú accedís al teu ordinador o dispositiu. Això és especialment rellevant si utilitzes un ordinador o dispositiu d'accés públic.

Sigues prudent i protegeix-te dels possibles fraus a Internet i del "Phishing".

Existeix una pràctica fraudulenta a Internet anomenada "Phishing", que consisteix a obtenir de manera il·legal dades personals mitjançant l'engany. El procediment és el següent: s'envien correus electrònics no sol·licitats a persones incloses en llistes obtingudes il·legalment per terceres parts, i es demana als destinataris que introdueixin o confirmin les dades bancàries o contrasenyes en una pàgina web clonada o falsa.

Quan recopilem les teves dades personals?

Recopilem dades personals sobre la teva persona cada vegada que utilitzes els nostres serveis (subministrats o no per nosaltres o per altres companyies o agents que actuïn en nom nostre), incloent-hi quan viatges amb nosaltres, quan utilitzes el nostre lloc web o quan interactues amb nosaltres per mitjans electrònics o a través dels nostres centres d'atenció al client.

A continuació exposem algunes situacions en les quals recopilem informació:

 • Quan reserves o cerques un vol o altres productes o serveis a la nostra pàgina web o a la nostra aplicació mòbil

 • Quan reserves un vol o qualsevol altre producte a través d'altres canals de venda, com ara una agència de viatges.

 • Quan et dones d'alta als nostres programes de fidelització Iberia Plus, Iberia Joven o On Business, o al nostre servei de subhastes, o quan decideixes adquirir una de les nostres targetes regal.

 • Quan et poses en contacte amb els nostres Contact Centers i altres agents de servei.

 • Quan emplenes una enquesta de satisfacció i ens comuniques les teves queixes, felicitacions, recomanacions i suggeriments.

 • Quan participes als nostres concursos o et registres a alguna de les nostres promocions, així com quan decideixes relacionar-te amb nosaltres a través del teu perfil a les xarxes socials com, per exemple, Facebook o Twitter.

 • Quan viatges amb nosaltres i quan utilitzes les sales VIP als aeroports en els quals operem.

 • Quan utilitzes els nostres sistemes d'entreteniment a bord o els nostres serveis de comunicacions.

 • Quan fas clic a algun dels nostres correus electrònics o navegues a través del nostre lloc web. És possible que també rebem informació sobre com ens has trobat a Internet o sobre els llocs que hagis visitat prèviament.

Per obtenir més informació, consulta l'apartat "Quins tipus de dades personals recopilem i conservem?" a continuació.

A més, podem rebre de tercers dades personals sobre la teva persona, com ara:

 • Empreses que hàgim contractat per prestar-te un servei.

 • Empreses implicades en els teus plans de viatge, incloent-hi companyies aèries involucrades en el teu viatge anterior o posterior, operadors aeroportuaris i autoritats duaneres i immigració.

 • Empreses que participin als nostres programes de fidelització i altres programes de clients (per exemple, empreses de cotxes de lloguer i hotels).

 • Empreses que ens proporcionen dades sota polítiques de privadesa que preveuen informació a compartir amb Iberia.

Quins tipus de dades personals recopilem i conservem?

Quan utilitzis els nostres serveis hauràs de proporcionar-nos les teves dades personals o les de la persona o persones que viatgin.

Recopilem les següents categories de dades personals:

 
 • Dades que proporcionis a Iberia per completar i gestionar una reserva que hagis fet amb nosaltres o un servei que ens hagis sol·licitat.
   

  Exemples: Nom, adreça, correu electrònic, data de naixement, sexe, número de passaport o document nacional d'identitat, dades del compte i informació de pagament.

  Si compres bitllets per a un tercer, podrem recopilar les seves dades de facturació per contactar directament amb el passatger per tractar temes relacionats amb el vol.

  Sabrem si ha reservat el seu vol a iberia.com o si ha utilitzat un altre canal de venda, com ara una agència de viatges o el nostre Centre d'atenció al client.

 • Dades recopilades durant el viatge amb nosaltres.
   

  Exemples: És possible que recopilem certa informació, com ara la teva interacció amb el personal i la tripulació de cabina abans i durant el vol.

  Podrem obtenir la geolocalització dels teus dispositius mòbils, si ens has donat permís.

  Obtindrem informació sobre l'ús que fas dels nostres serveis durant el viatge, com ara l'ús dels nostres sistemes d'entreteniment a bord o de les nostres sales VIP.

 • Dades sobre el teu programa de viatge.
   

  Exemples: Dades relacionades amb la teva reserva, itinerari de viatge, dades sobre qualsevol assistència addicional que sol·licitis, així com informació relacionada amb el teu viatge, com ara les preferències de menjar o necessitats dietètiques especials.

 • Dades sobre els serveis que t'hàgim prestat en el passat.
   

  Exemples: Dades sobre viatges anteriors, com ara els viatges realitzats i qualsevol qüestió relacionada amb els viatges, incloent-hi els accessos a classe superior ("upgrades"), necessitats d'equipatge, incidències als aeroports, incidències amb l'equipatge i els comentaris que facis com a client.

 • Dades sobre el teu registre en línia i altres interaccions.
   

  Exemples: Conservarem les teves dades per garantir una correcta interacció amb tu, ja sigui perquè t'has registrat amb nosaltres a través del nostre programa de fidelització Iberia Plus o On Business, per exemple, perquè t'has identificat com a membre d'un altre programa de fidelització.

  Conservarem les teves dades en cas que hagis participat en algun concurs o acció promocional, o hagis interactuat amb nosaltres a través de les xarxes socials, com ara Facebook o Twitter.

 • Dades sobre l'ús que facis del nostre lloc web, aplicacions per a mòbil i centres d'atenció al client.
   

  Exemples: Per ajudar-nos a personalitzar les teves dades i millorar el nostre lloc web, utilitzem galetes i tecnologies semblants per recopilar informació sobre les teves cerques i els continguts que has visitat a la nostra pàgina web, com ara la pàgina web de la qual procedeixes, o els bàners i els enllaços que es mostren als llocs web dels nostres socis comercials.

  Utilitzarem les dades sobre l'ús de la pàgina web emmagatzemades a la galeta per entendre el teu comportament com a client. Aquesta informació podria incloure, si l'has introduïda a la nostra pàgina web, dades sobre qualsevol reserva o nom de passatger, en cas d'utilització de les dades de registre associades al vostre compte de Iberia Plus.

  A partir de les teves dades d'ús, podrem saber que has visitat iberia.com i has cercat un vol, però que no has formalitzat la reserva. Podríem utilitzar aquesta informació per contactar-te i oferir-te més informació sobre la reserva o la destinació per la qual t'has interessat.

Quan i per què recopilem “dades personals sensibles”?

Certes categories de dades personals, com les relacionades amb l'origen racial, l'ètnia, la religió, la salut, l'orientació sexual o les dades biomètriques, constitueixen categories especials de dades personals que requereixen una protecció addicional d'acord amb la normativa de protecció de dades de la Unió Europea i per això estan considerades "dades personals sensibles". A Iberia intentem limitar les circumstàncies en les quals recopilem i tractem dades d'aquesta naturalesa. A continuació enumerem alguns supòsits en els quals podríem recopilar i tractar dades personals sensibles:

 • Si has sol·licitat a Iberia i/o a un operador aeroportuari assistència mèdica específica, com ara una cadira de rodes o oxigen.
 • Si has sol·licitat autorització per volar amb nosaltres amb una determinada afecció mèdica o en estat de gestació de més de 28 setmanes.
 • Si has optat per proporcionar-nos aquesta informació per qualsevol altre motiu o ens ha estat proporcionada per un tercer, com ara l'agència de viatges a través de la qual has formalitzat la reserva.

De la mateixa manera, és possible que hagis sol·licitat un servei especial (com un menú) que no constitueixi per sí mateix una dada sensible però que pugui implicar o suggerir informació sobre la teva religió, salut o altres dades.

Per a quina finalitat utilitzem les teves dades personals i sota quins fonaments?

A continuació exposem les principals finalitats per a les quals tractem les teves dades personals:

 • Segons la nostra relació contractual amb tu, per tramitar totes les qüestions relacionades amb el teu viatge i prestar-te els serveis sol·licitats.

  Exemples: Necessitarem utilitzar el teu nom, adreça, correu electrònic, dades de contacte, data de naixement, sexe, número de passaport o document d'identitat, les dades del teu compte i informació de pagament per poder tramitar les teves reserves, tramitar els serveis relacionats amb el teu viatge, cobrar pels nostres serveis, proporcionar informació a les autoritats competents (com ara les autoritats fiscals, de duanes i immigració) i perquè Iberia sàpiga qui té reservat un vol.

 • Segons la nostra relació contractual amb tu, per gestionar el procés d'embarcament i facilitar els vols de connexió a l'aeroport.

  Exemples: Si no et presentes a la porta d'embarcament per embarcar el teu vol, és possible que haguem de comprovar si has passat el control de seguretat de l'aeroport o si ets en un vol de connexió, per tal de saber com t'hem de contactar per informar-te de l'embarcament del vol.

  En alguns aeroports en els quals podem operar s'utilitza el sistema de reconeixement facial (recordeu que l'ús d'aquesta tecnologia, llevat que ho exigeixi la llei vigent, és voluntari).

 • Segons la nostra relació contractual amb tu, per enviar-te actualitzacions d'estat i comunicacions de servei o operatives sobre el servei contractat, amb independència del canal (venda directa o a través d'agències/altres companyies aèries, venda online o presencial...) a través del qual hagis contractat els nostres serveis.

  Exemples: És possible que t'enviem una comunicació informant-te que el check-in està obert o que el teu vol ha patit un retard o una cancel·lació, o en general dels canvis que afectin els serveis contractats amb Iberia o amb aquelles línies aèries amb les quals Iberia disposi d'algun tipus d'acord de transport.

  També podrem utilitzar les dades de contacte que ens hagis facilitat per notificar-te un altre tipus de comunicacions operatives.

  Si, per exemple, has presentat la teva targeta d'embarcament per accedir a alguna de les nostres sales VIP, podrem oferir-te informació i avisos sobre el teu vol, com ara canvis en la porta o en l'hora d'embarcament del vol.

 • Segons el compliment de les nostres obligacions legals, per gestionar els tràmits d'immigració i/o entrada o sortida del territori d'un Estat, vetllar per la teva seguretat i complir amb una altra sèrie de requisits legals aplicables a Iberia com a companyia aèria.

  Exemples: Com a companyia aèria, Iberia està obligada a mantenir un registre amb informació dels passatgers que es trobin a l'interior dels seus avions.

  Les lleis de determinats països, com la Unió Europea i els EUA, exigeixen que les companyies aèries proporcionin certa informació sobre els seus passatgers a les autoritats duaneres i d'immigració.

  Finalment, la lluita contra el frau i els grans delictes (tràfic il·legal de persones, substàncies o mercaderies, terrorisme,...) exigeixen que les companyies aèries responguin als requisits d'informació cursats pels cossos de seguretat competents dels Estats en les quals operen.

 • Segons el nostre interès legítim empresarial i de negoci, per prestar-te serveis que s'ajustin a les teves necessitats i oferir-te un tracte més personalitzat.

  Exemples: Podem personalitzar la teva experiència quan viatges amb nosaltres. Per exemple, un membre de la nostra tripulació pot donar-te novament la benvinguda a bord d'un vol d'Iberia.

 • Segons el nostre interès legítim empresarial i de negoci, per realitzar tasques analítiques i estudis de mercat.

  Exemples: Analitzarem com utilitzen els clients els nostres canals de venda, productes i serveis, per saber com millorar el servei que oferim.

 • Segons el nostre interès legítim empresarial i de negoci, per realitzar activitats de màrqueting directe i mantenir-te informat sobre els productes i serveis d'Iberia que segons el nostre parer millor s'ajustin a les teves necessitats o preferències.

  Exemples: Podrem enviar-te informació sobre els nostres productes i serveis per correu electrònic, missatges push de la nostra aplicació o missatges de text.

  Podrem adaptar el contingut de les nostres pàgines web, aplicacions, correus electrònics i altres comunicacions, per garantir que siguin del màxim interès possible, incloent-hi destinacions anteriors amb ofertes i/o serveis relatius a les destinacions esmentades o altres de similars.

  Entendre les teves preferències de vol i les teves necessitats quan viatgis amb nosaltres i oferir-te informació sobre ofertes, com ara la selecció de certa tipologia de seient, facturació d'equipatge addicional o accessos a una classe superior ("upgrades").

 • Si ets membre del programa IBERIA PLUS, i segons el consentiment que prèviament ens has atorgat, per realitzar activitats de màrqueting directes per mitjans electrònics i mantenir-te informat sobre els productes i serveis d'Iberia que segons nosaltres s'ajusten a les teves necessitats o preferències, així com per enviar-te comunicacions comercials electròniques personalitzades sobre productes i serveis d'altres companyies del Grup IAG i de les companyies associades del programa Iberia Plus.
 • Segons el consentiment que prèviament ens hagis atorgat, podrem enregistrar les comunicacions i instruccions telemàtiques produïdes durant l'ús per part teva de qualsevol servei d'atenció al client o oficina de vendes d'Iberia, Iberia Express o Iberia Regional/Air Nostrum i, per tant, tractarem les teves dades personals, incloent-hi la teva veu quan t'adrecis a nosaltres a través d'aquests canals, per deixar constància de les transaccions efectuades als efectes legals que siguin procedents.
 • Segons el consentiment que prèviament ens hagis atorgat a través de la teva intenció manifesta de contractar-los, per comunicar les teves dades a altres societats del Grup IAG al qual Iberia pertany o a terceres empreses que col·laboren amb el Grup (com ara les terceres empreses els productes o serveis de les quals s'ofereixen i/o es puguin contractar a través de la nostra pàgina web, així com els socis del nostre programa Iberia Plus), en els casos que duguis a terme la contractació d'algun d'aquests productes o serveis. En aquests casos, la cessió afectarà exclusivament un nombre limitat de dades d'identificació que ens hagis proporcionat i que siguin necessaris per a la contractació dels productes i serveis en qüestió.

  Pots accedir al llistat complet dels partners d'IBERIA PLUS a través de la següent adreça URL: https://www.iberia.com/es/iberiaplus/partners/ofertas/

 • Segons la nostra relació contractual amb tu, per enviar-te informació actualitzada i comunicacions operatives.

  Exemples: Encara que hagis optat per deixar de rebre informació comercial, podrem seguir enviant-te comunicacions operatives sobre els serveis que ja hagis reservat o contractat, com el teu itinerari de viatge. Aquestes comunicacions t'ajudaran a obtenir el detall dels serveis contractats i podran incloure opcions i complements als serveis que utilitzaràs (per exemple, elecció anticipada de seient, equipatge addicional i reserva anticipada de menús).

 • Segons el nostre interès legítim empresarial i de negoci, per millorar la nostra pàgina web, els productes i serveis.

  Exemples: Podrem fer un seguiment sobre com tu i els clients utilitzen la nostra pàgina web per tal d'identificar mecanismes per millorar la teva experiència de navegació.

  També podem convidar-te a participar en enquestes per conèixer el teu nivell de satisfacció amb el servei i les prestacions rebudes en viatjar amb Iberia i fer ús dels nostres serveis.

  Si ets membre del programa Iberia Plus, també podem enviar-te enquestes relacionades amb la teva satisfacció amb el programa, amb ofertes i promocions i/o serveis i productes que ofereixen els nostres partners. En aquest cas, el tractament es basarà en el consentiment que prèviament ens hagis atorgat.

 • Segons la nostra relació contractual amb tu, per poder gestionar les transaccions, operacions, contractació de productes i serveis que tinguin lloc per qualsevol mitjà, o qualsevol tipus de consulta, queixa, reclamació o suggeriment que poguessis fer-nos.
 • Segons el compliment de les nostres obligacions legals, segons els casos, també podem utilitzar les teves dades amb altres finalitats de gestió i administració.

  Exemples: És possible que utilitzem i conservem les teves dades personals, incloent-hi el teu historial de compres, per a finalitats administratives, com ara tasques de comptabilitat i facturació, auditoria, verificació de targetes de crèdit o d'altres targetes de pagament, control de frau (incloent-hi l'ús d'agències d'informes de crèdit, la confrontació a aquests efectes amb informació d'entitats financeres i amb altres empreses que operin amb mitjans de pagament electrònics, i comprovacions de validació de targetes de pagament), prova, manteniment i desenvolupament de sistemes.

 • Segons l'exercici d'una obligació legal per gestionar correctament situacions d'emergència, catàstrofes o, en general, de força major, és possible que haguem de comunicar les teves dades a diferents tipus de persones, empreses o organismes la col·laboració dels quals sigui imprescindible per a Iberia en aquests casos.

Quan t'enviarem comunicacions comercials?

Quan recopilem dades directament de la teva persona, és possible que et preguntem si vols o no rebre les nostres comunicacions comercials o formar part del programa IBERIA PLUS. En aquest sentit, has de tenir en compte que aquestes comunicacions comercials podran ser dels nostres productes i serveis i susceptibles del teu interès i, en ocasions, podran ser comunicacions comercials que promocionen els productes i serveis d'altres membres del nostre grup o d'un tercer (per exemple, en el cas d'IBERIA PLUS, els dels nostres partners del programa de fidelització en els establiments dels quals es pugui obtenir o redimir la moneda del programa, Avios).

Quan la nostra intenció en aquest sentit no tingui base en el consentiment que ens hagis atorgat prèviament, sinó en el nostre interès legítim empresarial i de negoci, t'informarem prèviament de manera clara i et donarem l'opció d'oposar-te a la recepció d'aquest tipus de comunicacions.

Com pots canviar el tipus de comunicacions comercials que reps i la manera de rebre-les?

Si decideixes que no vols rebre més comunicacions comercials, pots fer-ho en qualsevol moment. A continuació us expliquem els canals habilitats per deixar de rebre comunicacions comercials:

 • Si ets membre d'IBERIA PLUS, pots canviar les teves preferències de privadesa en qualsevol moment modificant les preferències de comunicació disponibles en el teu perfil en línia a www.iberia.com, accedint a la teva àrea privada d'Iberia Plus a la secció "El meu perfil/Preferències", o a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web accessible a través de la ruta https://www.iberia.com/es/gestio-de-dades-personals/.
 • Si ets membre d'ON BUSINESS, pots canviar les teves preferències de privadesa en qualsevol moment modificant les preferències de comunicació disponibles en el teu perfil en línia a https://onbusiness.iberia.com o a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web accessible a través de la ruta https://www.iberia.com/es/gestio-de-dades-personals/.
 • Si NO ETS MEMBRE D'IBERIA PLUS NI D'ON BUSINESS, també pots oposar-te a l'enviament d'aquest tipus de comunicacions comercials a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web accessible a través de la ruta https://www.iberia.com/es/gestio-de-dades-personals/.

A banda de la informació anterior, totes les comunicacions comercials que t'enviem per correu electrònic inclouen una opció per "donar-se de baixa" o per "canviar les preferències de contacte" que et permetrà modular les comunicacions electròniques comercials que rebis d'Iberia o deixar de rebre-les del tot.

Respectarem la teva decisió sobre quines comunicacions vols rebre i els mitjans a través dels quals les rebràs en la mesura que puguem oferir-te l'opció de personalitzar les teves preferències d'enviament.

També podràs deixar de rebre missatges de text SMS/MMS si els respons amb la paraula "STOP".

Intentem tramitar les peticions per deixar de rebre comunicacions comercials al més aviat possible en un termini màxim de 30 dies hàbils a partir de la recepció.

A més, has de tenir en compte que si ens comuniques que ja no vols rebre comunicacions comercials, seguiràs rebent comunicacions operatives relacionades amb els productes i serveis que ja hagis contractat, per exemple, per confirmar la teva reserva o enviar-te actualitzacions i canvis sobre el seu l'estat. D'altra banda, si ja ets membre d'IBERIA PLUS o d'ON BUSINESS, et seguirem enviant comunicacions sobre les qüestions que afectin la teva pertinença al Programa i informacions relacionades, com ara la incorporació de nous partners al Programa.

Quant temps conservem les vostres dades personals?

Conservarem les teves dades personals durant el temps que sigui necessari per aconseguir la finalitat amb la qual s'estan tractant, no ens sol·licitis que els suprimim i no s'hagin d'eliminar perquè encara són necessaris per a Iberia.

Per exemple, quan facis una reserva amb nosaltres, conservarem la informació relacionada amb la reserva per poder tramitar els serveis específics de viatge que hagis sol·licitat i, posteriorment, durant el temps que ens permeti gestionar o respondre qualsevol reclamació o consulta relacionada amb la reserva. També podrem conservar aquesta informació per seguir millorant la teva experiència amb Iberia i garantir que rebis tots els avantatges dels nostres programes de fidelització.

Revisarem activament i periòdicament les dades que tenim i les eliminarem de manera segura quan ja no hi hagi cap necessitat legal, comercial o relacionada amb el client per conservar-la, o bé les anonimitzarem per seguir tractant-les amb finalitats administratives, estadístiques o d'elaboració de segmentacions i perfils genèrics que ens ajudin a conèixer millor la nostra tipologia de clients i les seves preferències o necessitats en general.

En els casos que ens revoquis el teu consentiment prèviament atorgat per a algun tipus de tractament o exerceixis el teu dret de supressió de les teves dades personals, et preguem que tinguis en compte que estem obligats a conservar aquesta informació bloquejada, a disposició dels Jutjats, Tribunals i Autoritats competents, durant els terminis de prescripció establerts legalment per atendre les possibles responsabilitats d'Iberia generades pel tractament de les teves dades.

Amb qui compartim les teves dades personals?

És possible que compartim les teves dades personals amb les companyies del nostre grup d'empreses o "Grup IAG", que inclouen International Consolidated Airlines Group S.A. (IAG), British Airways, Iberia Express, Vueling, Aer Lingus, OpenSkies, British Airways Holidays, Avios Group Ltd, BA CityFlyer, IAG Connect i IAG GBS. Per a més informació sobre el nostre grup, visita la pàgina web de la nostra empresa matriu IAG a www.iairgroup.com .

Podem compartir informació amb aquestes companyies perquè ens puguin ajudar a prestar-te els serveis i conèixer-te millor. Per exemple, si has volat amb alguna de les altres companyies del grup IAG, o pertanys a algun dels programes de fidelització d'aquestes companyies, podrem utilitzar la informació per conèixer millor el tipus de serveis de viatge que probablement t'interessin.

Únicament rebràs correus electrònics comercials d'altres companyies del nostre grup quan hagis donat el teu consentiment a aquestes companyies.

També és possible que revelem les teves dades personals als següents tercers per a les finalitats exposades a continuació:

 • Autoritats duaneres i d'immigració de qualsevol país inclòs en el teu itinerari o sobre l'espai aeri del qual pugui operar el teu vol. Iberia i les altres companyies aèries estan obligades per les lleis de la UE, els EUA i altres països, a proporcionar a les autoritats de control fronterer i a les autoritats duaneres, informació sobre les reserves i el viatge quan el vol tingui la destinació o l'origen en alguns dels països esmentats, incloent-hi les escales i quan els sobrevolis per arribar a la destinació.

  Exemple: Si el teu vol implica volar sobre els EUA, aquesta informació se subministrarà a les autoritats competents dels EUA.

 • Companyies aèries i altres proveïdors de serveis que siguin necessaris per a la prestació dels serveis que hagis sol·licitat quan, per exemple, part del teu itinerari de viatge inclogui un vol operat per una companyia aèria diferent o inclogui determinats serveis relacionats amb el teu vol que hagis decidit contractar. Aquestes companyies aèries i proveïdors de serveis s'identificaran en el moment que facis una reserva i se t'informarà de la comunicació de les dades que és necessari realitzar amb caràcter previ o simultani a la realització d'aquesta comunicació. La voluntat mostrada per part teva de contractar aquests serveis amb tercers tindrà la consideració de consentiment exprés per part teva per dur a terme la susdita comunicació de dades.

  Iberia segueix uns criteris estrictes de selecció de proveïdors amb la finalitat de complir les teves obligacions en matèria de protecció de dades i es compromet a subscriure-hi el corresponent contracte de tractament dades, mitjançant el qual els imposarà, entre altres, les obligacions següents: aplicar mesures tècniques i organitzatives adequades; tractar les dades personals per a les finalitats pactades, atenent únicament les instruccions documentades d'Iberia; i suprimir o tornar les dades a Iberia un cop finalitzada la prestació dels serveis.

  Exemples: Si la teva destinació implica fer un transbordament d'un vol d'Iberia a un altre vol operat per una altra companyia, que pertanyi o no al Grup IAG.

  Si reserves un bitllet a través del nostre portal d'Internet per realitzar un viatge amb un servei de transport amb reserva prèvia, proporcionarem el teu nom i adreça de correu electrònic a la companyia de transport perquè pugui emetre el bitllet i fer la reserva.

  Si contractes Bag On Board ("BOB"), el servei de recollida a domicili, transport i facturació d'equipatge disponible per a certs vols d'Iberia, haurem de facilitar a la companyia les dades necessàries per tal que aquesta entitat pugui gestionar la relació contractual que li hagis sol·licitat.

 • Les nostres companyies aèries associades i franquiciades (com ara Air Nostrum Líneas Aéreas del Mediterráneo, S.A., o "Air Nostrum"), per exemple, per facilitar els teus vols de connexió o per gestionar beneficis derivats de la col·laboració entre els programes de fidelització. De la mateixa manera, agències de viatges i altres tercers a través dels quals reserves viatges.
 • Si ets membre dels Programes ON BUSINESS o d'IBERIA PLUS o d'un altre programa de fidelització associat, com ara els que pertanyen a altres companyies aèries de l'ALIANÇA ONEWORLD, compartirem informació amb els nostres socis perquè puguem gestionar els beneficis del programa de fidelització als quals tinguis dret. Per obtenir més informació sobre els membres de OneWorld a través de la pàgina web oficial https://es.oneworld.com/
 • Companyies de targetes de crèdit i dèbit, agències d'informes de crèdit i proveïdors de serveis de control de frau, per processar pagaments i (quan sigui necessari) realitzar controls de frau.
 • En resposta a les peticions legals i vàlides de governs i forces de l'ordre, com ara autoritats duaneres i d'immigració o de lluita contra el frau i els grans delictes. Has de tenir en compte que, per motius de control i salvaguarda de la seguretat pública, Iberia estarà facultada a comunicar les teves dades com a passatger a les Autoritats Governamentals de Control de la Seguretat Interna del país d'origen, trànsit o destinació en qualsevol moment abans de la teva arribada, amb l'esmentada finalitat. Els Estats Units exigeix també aquesta informació per als avions que sobrevolin el seu espai aeri. Aquesta informació també es podrà facilitar a altres Estats que, en virtut del que disposen les lleis o tractats aplicables, exigeixin la informació per poder sobrevolar el seu espai aeri.
 • Proveïdors de serveis externs que contractem per prestar serveis, per exemple, per dur a terme iniciatives de màrqueting o realitzar enquestes a clients en nom nostre.
 • Tercers, com ara bufets d'advocats i tribunals, per exigir el compliment o l'aplicació d'un contracte amb tu.
 • Tercers, com ara la policia i les autoritats reguladores, per protegir els nostres drets, propietats o la seguretat dels nostres clients, empleats i actius.
 • Quan sigui necessari per complir una obligació legal a qualsevol jurisdicció, incloent-hi quan aquesta obligació porti causa d'una acció o omissió d'Iberia (per exemple, la nostra decisió d'operar en un determinat país o una decisió relacionada).

No comercialitzem les teves dades personals a tercers i només permetem que tercers aliens t'enviïn comunicacions comercials si hi has donat el teu consentiment.

A quins països s'enviaran les teves dades personals?

Les teves dades personals es podran enviar a tercers ubicats fora del país on et trobis i fora de l'Espai Econòmic Europeu.

La naturalesa del nostre negoci implica que sovint sigui necessari enviar les teves dades personals fora de l'Espai Econòmic Europeu per gestionar els serveis relacionats amb el viatge, ja sigui per complir amb la nostra relació contractual amb tu segons el que s'ha acordat, o per complir amb les obligacions legals a les quals Iberia està subjecta com a companyia aèria, i tot això en els termes que s'han explicat anteriorment a l'apartat "Per a quina finalitat utilitzem les teves dades personals i sota quins fonaments?".

Això passa perquè el nostre negoci i els tercers identificats a l'apartat "Amb qui compartim les vostres dades personals?" realitzen operacions a països de tot el món. Per exemple, si voles fora de l'Espai Econòmic Europeu, les teves dades personals es transferiran a les autoritats de control fronterer i immigració ubicades fora d'aquests territoris.

De la mateixa manera, les teves dades personals es podran enviar a tercers ubicats fora del país on et trobis perquè ens prestin serveis relacionats amb els productes i serveis que has sol·licitat.

 • Exemple: Haurem de facilitar l'accés als nostres sistemes de reserva i facturació al personal dels nostres agents de handling que ens prestin serveis fora d'Espanya.

Avís legal per als vols operats per OpenSkies

D'acord amb l'Article L232-6 del Codi de Seguretat Interna de França, t'informem que les companyies aèries podrien transmetre dades sobre reserves/facturació i embarcament recopilades dels seus passatgers (PNR/API) als serveis públics i autoritats competents de França per a les finalitats i sota les condicions establertes en el Decret número 2014-1095 amb data 26/09/2014.

Quins són els teus drets quan ens facilites les teves dades?

Si ho desitges, pots exercir els drets d'accés, rectificació i supressió de dades, així com sol·licitar que es limiti el tractament de les teves dades personals, oposar-te al tractament de dades, sol·licitar la portabilitat de les teves dades, així com no ser objecte de decisions individuals automatitzades a través dels mitjans següents:

 • Si ets MEMBRE D'IBERIA PLUS, pots exercir la majoria d'aquests drets a través del teu perfil en línia a www.iberia.com, accedint a la teva àrea privada d'Iberia Plus a la secció "El meu perfil/Preferències".
 • De la mateixa manera, si ets MEMBRE D'ON BUSINESS, pots exercir igualment la majoria d'aquests drets a través del teu perfil en línia a https://onbusiness.iberia.com, accedint a la teva àrea privada d'empresa.
 • Per exercir la resta dels teus drets, o si NO ETS MEMBRE D'IBERIA PLUS o d'ON BUSINESS, pots exercir cadascun dels drets abans esmentats a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web accessible a través de la ruta https://www.iberia.com/es/gestio-de-dades-personals/.

Per poder atendre la teva sol·licitud ens hauràs de facilitar, en tot cas, la informació i la documentació que es requereixen al formulari com obligatòries:

 • Nom complet del sol·licitant.
 • Document d'identitat.
 • Dades de contacte (almenys el correu electrònic).
 • Dades objecte de la teva sol·licitud.
 • Qualsevol dada que ens ajudi a localitzar les dades que siguin objecte de la teva sol·licitud, com ara el localitzador o els números de vols i dates.
 • Una fotocòpia del teu document d'identitat o passaport perquè puguem verificar la teva identitat.
 • Si presentes la sol·licitud en nom d'una altra persona, serà necessari que aportis una autorització signada per la persona juntament amb el seu document d'identitat corresponent.

A quina Autoritat de Protecció de Dades pots presentar les teves reclamacions?

En qualsevol cas, podràs presentar una reclamació a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, especialment quan no hagis obtingut satisfacció en l'exercici dels teus drets, a través de la pàgina web www.aepd.es.

Carregant...