Gestió i política de galetes

Vigent des del 23 d'octubre de 2020

En utilitzar el lloc web www.iberia.com i altres serveis en línia, com ara l'aplicació per a mòbil, vostè accepta que puguem desar galetes i adreces IP, i accedir-hi, així com accedir a altres mètodes per recollir dades d'ús de llocs web i millorar la seva experiència en línia.

Això inclou informació sobre l'ús del lloc web, el tipus de navegador i de dispositiu des dels quals hi accedeix i la seva ubicació física (consulti la secció "Com recollim i utilitzem la informació geogràfica?").

Pot permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip fent clic al botó següent. En cas que no permeti la instal·lació de determinades galetes al navegador, és possible que no pugui accedir a alguns dels serveis i que la seva experiència al nostre web pugui ser menys satisfactòria.

 

1. Què són les galetes?

Les galetes són petits fitxers de dades que es generen a l'ordinador, telèfon intel·ligent, tauleta o qualsevol altre dispositiu de l'usuari quan s'accedeix a una pàgina web i permeten al titular de la pàgina emmagatzemar o recuperar determinada informació sobre la navegació que s'efectua des d'aquest equip.

Per exemple:

 • Les nostres galetes recordaran l'idioma i el país seleccionats perquè, quan accedeixi al lloc web, les pàgines es mostrin en aquest idioma i els aeroports de sortida pertanyin a aquest país.

 • Si ja ha començat a fer una reserva, les galetes li permetran navegar per altres àrees del lloc web i tornar a la reserva.

2. Tipus de galetes del web d'IBERIA i finalitats

A continuació li oferim informació sobre el tipus de galetes i la seva finalitat:

 • Tipus de galetes segons l'entitat que les gestiona

  Segons quina sigui l'entitat que gestiona l'equip o el domini des del qual s'envien les galetes i es tracten les dades que se n'obtenen, podem distingir entre els tipus següents:

  • Galetes pròpies: són les que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des del lloc www.iberia.com.

  • Galetes de tercers: són les que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no gestiona iberia, sinó una altra entitat que tracta les dades que s'obtenen a través de les galetes. Atès que aquests tercers són els encarregats d'implementar-les, el bloqueig i la desinstal·lació de les galetes es regeixen per les seves condicions i mecanismes específics.

 • Tipus de galetes segons el període de temps que estan activades a l'equip terminal

  • Galetes de sessió: són un tipus de galetes dissenyades per recopilar i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a una pàgina web. Aquestes galetes s'emmagatzemen al seu terminal fins que finalitza la sessió de navegació de l'usuari.

  • Galetes persistents: són un tipus de galetes en què les dades continuen emmagatzemades al terminal i s'hi pot accedir i tractar-les durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot variar des d'uns quants minuts fins a diversos anys.

 • Quan utilitzem galetes a IBERIA?​

  IBERIA utilitza galetes per a les finalitats següents:

  • Aspectes tècnics: són les que permeten a l'usuari navegar a través de la pàgina web o la plataforma i utilitzar les diferents opcions o serveis de què disposa, com ara controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d'accés restringit, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so, o compartir continguts a través de xarxes socials com Twitter, Facebook, Gooogle+ o YouTube. Es tracta de galetes de sessió i persistents.

   Per exemple, per a:

   - Equilibrar el trànsit del lloc web per oferir als clients un servei fiable i ininterromput.

   - o limitar el trànsit en parts clau del lloc web per mantenir els nivells de rendiment

   - o Per al funcionament i la prestació dels serveis oferts als usuaris que provinguin d'altres pàgines web en què hagin cercat els nostres serveis

   - Desar l'acceptació de la Política de privacitat, la política de galetes i els termes i condicions del lloc web, sense els quals no es permet accedir a iberia.com.

  • Facilitat d'ús: són les que permeten a l'usuari accedir al servei amb algunes característiques predefinides en funció d'una sèrie de criteris al seu terminal, com ara el tipus de navegador a través del qual accedeix al servei, la configuració regional des d'on hi accedeix, etcètera.

   Per exemple, per a:

   - Recollir comentaris sobre la satisfacció del client a través de la nostra enquesta del lloc web.

   - Tenir dades sobre la manera en què els visitants fan servir el lloc web per poder millorar-ne la usabilitat.

  • Anàlisi

   Són les que ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així mesurar i fer l'anàlisi estadística de la utilització que els usuaris fan del nostre web. Per a això s'analitza la seva navegació a la nostra pàgina web, a fi de millorar-la.

   Per exemple, per a:

   - Recollir comentaris sobre la satisfacció del client a través de la nostra enquesta del lloc web

   - Tenir dades sobre la manera en què els visitants fan servir el lloc web per poder millorar-ne la usabilitat

  • Publicitat

   Són les que permeten gestionar, de la manera més eficaç possible, els espais publicitaris que s'inclouen a la nostra pàgina web.

   Per exemple, per a:

   - Permetre que iberia.com presenti diferents versions d'una pàgina per raons de màrqueting

   - Controlar les invitacions a iberia.com per a ofertes instantànies

   - Permetre que tercers publiquin anuncis adients i facin un seguiment de la seva efectivitat

   Ara bé, tingui en compte que, si també elimina les galetes, no podrem saber que ha decidit no rebre aquesta publicitat, de manera que els bàners de tercers apareixeran quan visiti altres llocs web seleccionats.

  • Publicitat comportamental: aquestes galetes emmagatzemen informació sobre el comportament dels usuaris, obtinguda a través de l'observació continuada. Aquesta informació ens permet conèixer els seus hàbits de navegació a Internet i mostrar-los publicitat relacionada amb el seu perfil de navegació.

   Què és la publicitat basada en el comportament en línia / basada en interessos?

   La publicitat basada en el comportament en línia (també coneguda com a publicitat basada en interessos) és una manera de mostrar-li publicitat als llocs que visita, de manera que sigui més pertinent per a vostè i els seus interessos.

   - Els interessos compartits s'agrupen en funció de l'activitat prèvia de navegació pel web amb l'objectiu de, posteriorment, mostrar als usuaris publicitat que coincideixi amb els seus interessos compartits. D'aquesta manera, es pot fer que la publicitat sigui al més rellevant i útil possible. Els anuncis rellevants també es poden mostrar en funció del contingut del lloc web que acaba de visualitzar. Això s'anomena "retargeting".

3. Com puc gestionar les galetes d'IBERIA?

Pot permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador d’Internet o bé fent clic al botó de configuració que trobarà a l'inici d'aquesta política.
En cas que no permeti la instal·lació de galetes al navegador, és possible que no pugui accedir a alguns dels serveis i que l'experiència al nostre web pugui ser menys satisfactòria.

 • Com puc rebutjar o no donar el consentiment per a l'ús de galetes a través del navegador?

  Es pot negar a acceptar les galetes modificant la configuració del navegador d'Internet (per exemple, Internet Explorer, Chrome o Firefox). Recordi que si no permet l'ús de galetes en algunes àrees del nostre lloc web, és possible que el contingut no sigui accessible o no funcioni correctament.

  Als enllaços següents trobarà tota la informació per configurar o deshabilitar les galetes en cada navegador:

  No obstant això, si esborra les galetes, tingui en compte el següent:

  • No sabrem si ha rebutjat la publicitat basada en el comportament en línia, de manera que els bàners dels nostres anunciants externs es mostraran quan visiti altres llocs web concrets.

  • No reconeixerem automàticament si ha acceptat la nostra política de privacitat, la política de galetes i els termes i condicions del lloc web, de manera que li demanarem que ho confirmi, juntament amb les preferències d'idioma i país.

 • Com puc rebutjar l'ús de publicitat basada en el comportament en línia?

  Hi ha molts serveis que el poden ajudar a rebutjar l'ús de la publicitat basada en el comportament en línia per part d'agències de publicitat externes que la utilitzen per a anunciants de llocs web.

  Tingui present que rebutjar l'ús de publicitat basada en el comportament en línia per mitjà d'aquests serveis:

  • No vol dir que la publicitat de productes i serveis d'Iberia als nostres llocs web es deixi de personalitzar segons els seus interessos.

  • No finalitzarà l'ús de tota la publicitat basada en el comportament en línia, ja que només s'aplica a les agències de publicitat externes que s'han registrat per utilitzar aquests serveis.

  • No vol dir que no es mostri més publicitat en aquest lloc web o en altres llocs web als quals accedeixi. Ara bé, la publicitat que vegi serà menys pertinent als seus interessos.

  A més, esborrar les galetes del navegador pot eliminar les seves preferències pel que fa a no rebre certs serveis, de manera que pot ser que hagi de tornar a donar-se'n de baixa.

Finalment, i en cas que tingui algun problema relacionat amb l'ús de galetes en aquest lloc web, o si vol exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, limitació, oposició o portabilitat, es pot posar en contacte amb nosaltres a través de l'adreça electrònica oficinaDPO@iberia.es.

4. A quins destinataris es comunicaran les seves dades?

IBERIA podrà comunicar les seves dades, exclusivament per a les finalitats indicades a l'apartat “Quan utilitzem galetes a IBERIA?", a altres entitats del Grup IAG, administracions públiques i altres persones físiques o jurídiques que desenvolupin qualssevol de les activitats referides i amb les quals les diferents entitats del Grup IAG tinguin acords de col·laboració; tot això, tant si es formalitza o no alguna operació com, si escau, un cop extingida la relació contractual existent i sense necessitat que se li comuniqui cada primera comunicació efectuada als destinataris referits.

Amb les entitats que hagi utilitzat per obtenir informació sobre els nostres vols o ofertes de servei (exemple: metacercadors de vols, viatges i ofertes), amb l'objectiu exclusiu de gestionar les relacions entre Iberia i aquestes entitats (exemple: meritació de comissions de conversió en compra).

En el marc de les comunicacions indicades en el paràgraf anterior, es podran realitzar transferències internacionals de dades a tercers països o organitzacions internacionals, sobre els quals hi hagi o no una decisió d'adequació de la Comissió Europea. Les transferències internacionals a països que no puguin garantir un nivell de protecció adequat tindran caràcter excepcional i es duran a terme sempre que siguin imprescindibles per al desenvolupament adequat de la relació contractual.

5. Actualitzacions de la política

Iberia pot modificar aquesta Política de galetes arran d'exigències reglamentàries, legislatives o amb la finalitat d'adaptar-la a les instruccions que dicti l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. En cas que es produeixin canvis significatius en aquesta Política de galetes, es comunicarà degudament als usuaris. En navegar i romandre al nostre lloc web, ens indica que consent que utilitzem les galetes esmentades anteriorment en les condicions que estableix aquesta Política de galetes.

Carregant...