• Inici
 • Transparència
 • Política de protecció de dades personals

Política de protecció de dades personals

Vàlid des del 15 de desembre del 2023

Política de protecció de dades personals per a clients i passatgers

El nostre compromís amb la privadesa

Iberia es compromet a respectar la teva privadesa i a protegir les teves dades personals.

 • Serem totalment transparents amb les dades que recopilem i l'ús que en fem.

 • Utilitzarem les dades que ens proporcionis per a les finalitats descrites a la nostra Política de privadesa, entre les quals hi ha la de prestar-te els serveis que has sol·licitat i millorar la teva experiència amb Iberia.

 • També utilitzarem les dades per intentar conèixer-te millor i, d'aquesta manera, enviar-te ofertes del teu interès.

 • Si ens fas saber que no vols rebre comunicacions comercials, deixarem d'enviar-te-les. Per descomptat, et seguirem enviant informació important relacionada amb un producte o servei que hagis adquirit per mantenir-te informat sobre la teva reserva i l'itinerari de viatge.

 • T'enviarem informació quan sigui rellevant per al producte o servei que hagis adquirit amb la finalitat de mantenir-te informat sobre la teva reserva i l'itinerari de viatge.

 • Adoptarem les mesures necessàries per protegir i posar fora de perill la teva informació.

 • Respectarem els drets de protecció de dades i tractarem de cedir-te el control sobre la teva pròpia informació.

La Política de privadesa que et detallem a continuació et podrà ajudar a entendre millor com utilitzem les teves dades personals. Hi expliquem amb detall els tipus de dades personals que recopilem, com les recopilem, amb quina finalitat les podem utilitzar i amb qui les podem compartir.

Aquesta Política de privadesa inclou diversos exemples específics dels motius pels quals utilitzem les teves dades personals i de quina manera. En cas de dubte, posa't en contacte amb nosaltres escrivint a la nostra Oficina de Protecció de Dades per correu electrònic a OficinaDPO@iberia.es.

Sense perjudici dels drets que et corresponen sota les lleis aplicables, la Política de privadesa i la informació anterior no tenen caràcter contractual ni formen part del teu contracte amb nosaltres.

Responsable del tractament de dades personals

Totes les dades personals tractades per Iberia en relació amb aquesta Política de privacitat són responsabilitat d'Iberia Líneas Aéreas de España SA Operadora, Sociedad Unipersonal, CIF A85850394 (d'ara endavant, "IBERIA"), la qual té consideració de "responsable del tractament" conforme a la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Per a aquestes qüestions, la nostra adreça de contacte és "Oficina de Protección de Datos de Iberia Líneas Aéreas de España SA Operadora, Sociedad Unipersonal, carrer Martínez Villergas 49, 28027 Madrid, Espanya, o a través de l'adreça electrònica indicada més amunt.

Si has fet una reserva amb nosaltres, però un dels vols o més d'un estan operats per altres companyies aèries, cadascuna d'aquestes companyies també serà, de manera independent, responsable del tractament segons la normativa aplicable en matèria de protecció de dades.

Qualsevol tercer prestador de serveis accessibles a través del nostre lloc web, com ara un hotel o una empresa de lloguer de vehicles, també serà responsable del tractament de manera individual. Podràs accedir als serveis que ofereixen aquestes terceres empreses a través del nostre lloc web, que et redirigirà directament al lloc web de cada proveïdor, on trobaràs les seves polítiques de protecció de dades.

IBERIA és una entitat que pertany al Grup IAG, la societat de capçalera del qual és l'entitat de nacionalitat espanyola International Consolidated Airlines Group, SA. Més avall trobaràs informació addicional sobre les societats que conformen el Grup IAG.

Si ets membre del programa de fidelització IBERIA PLUS, l'entitat Avios Group Limited (AGL), que pertany igualment al Grup IAG, també serà, de manera conjunta amb IBERIA, responsable del tractament de les teves dades personals en relació amb els tractaments realitzats per a la gestió del programa de fidelització. L'adreça d'Avios Group Limited (AGL) és Astral Towers, Betts Way, Crawley RH10 9XX, Regne Unit. El seu lloc web és www.avios.com i pots posar-te en contacte amb la seva Oficina de Protecció de Dades enviant una carta convencional dirigida a "Data Protection Officer" a l'adreça indicada més amunt o per correu electrònic a data.protection@avios.com.

Si ets membre del programa de fidelització ON BUSINESS, les entitats British Airways Plc (BA), que pertany igualment al grup IAG, i American Airlines també seran, de manera conjunta amb IBERIA, responsables del tractament de les teves dades personals en relació amb els tractaments realitzats per a la gestió del programa de fidelització. L'adreça de British Airways és Waterside (HCB3), PO Box 365, Harmondsworth, UB7 0GB, Regne Unit, i la d'American Airlines és 1 Skyview Drive, MD 8B503 Fort Worth, TX 76155, EUA. Als seus llocs web www.britishairways.com y www.americanairlines, pots trobar informació sobre les seves polítiques de privadesa i contactar amb les seves oficines de protecció de dades: DPO@ba.com i privacy@aa.com.

Si t'has registrat al programa de "Reconeixement facial" per verificar la identitat dels passatgers durant els processos de facturació, control de seguretat i embarcament a la xarxa d'aeroports gestionada per l'entitat Aena, SME, SA, amb CIF A86212420 i domicili social a C/Peonías 12, 28042 Madrid ("Aena"), has de tenir en compte que Aena serà responsable d'aquests tractaments, sent IBERIA l'encarregada del tractament per compte d'Aena. La política de privacitat d'Aena està disponible a www.aena.es. Pots contactar amb la seva oficina de protecció de dades a través del correu electrònic dpd@aena.es.

Què s'entén per dades personals?

Les dades personals són les dades que t'identifiquen o es podrien utilitzar per identificar-te, com ara el teu nom, les dades de contacte i el teu historial de viatges i compres. També poden incloure informació sobre com utilitzes el nostre lloc web i les aplicacions per a mòbil.

Quan és aplicable aquesta política?

Aquesta Política és aplicable a les dades personals que recopilem, utilitzem i tractem en el marc de la teva relació amb nosaltres com a client, potencial client o membre del nostre Programa de fidelització IBERIA PLUS o ON BUSINESS, incloent-hi quan viatges amb nosaltres o utilitzes un altre dels nostres serveis (per exemple, la nostra web de subhastes o el nostre servei de targetes regal), quan navegues per la nostra pàgina web, quan contactes amb els nostres agents de servei o centres d'atenció telefònica i quan reserves els nostres serveis a través de tercers (com ara agències de viatges i altres companyies aèries).

Quan als apartats "Responsable del tractament de dades personals" o "Amb qui compartim les vostres dades personals?" fem referència que altres són responsables del tractament de les dades, hauràs de consultar les seves polítiques de privadesa per obtenir més informació.

Si decideixes contractar serveis addicionals amb nosaltres, com ara comprar a bord, utilitzar el nostre sistema d'entreteniment a bord o participar en un concurs celebrat per Iberia amb tercers col·laboradors, podrien ser aplicables, a banda del que preveu aquesta política, altres termes i condicions addicionals.

Com pots protegir les teves dades personals?

Tenim molta cura a l'hora de protegir les dades personals que ens proporciones. A continuació t'indiquem algunes de les mesures que pots aplicar per mantenir segures les teves dades.

No comparteixis el teu codi de reserva o el localitzador.

Quan facis una reserva, se't proporciona un codi de reserva (anomenat també PNR o Registre de passatger). Aquesta referència apareixerà en el correu electrònic de confirmació o al bitllet de cadascun dels passatgers de la teva reserva.

Mantén sempre la confidencialitat del codi de reserva. Si comparteixes el teu codi de reserva amb tercers, aquests tercers podrien accedir a les dades de la teva reserva a través del nostre sistema.

Si viatges amb altres persones i no vols que tinguin accés a les dades de la teva reserva, és preferible que cada persona faci la seva reserva per separat.

No comparteixis les dades d'inici de sessió per a l'accés a l'àrea privada del Programa Iberia Plus, Iberia Joven o On Business

Per garantir la seguretat del teu accés a l'àrea privada del nostre lloc web i aplicacions per a mòbil, no comparteixis amb ningú les teves claus d'accés a l'àrea personal d'Iberia Plus, Iberia Joven o On Business (programa específic per a empreses que patrocinem juntament amb British Airways Plc). Quan acabis d'utilitzar el lloc web, els serveis en línia o les aplicacions per a mòbil, has de tancar la sessió, no fos cas que algú accedís al teu ordinador o dispositiu. Això és especialment rellevant si utilitzes un ordinador o dispositiu d'accés públic.

Sigues prudent i protegeix-te dels possibles fraus a Internet i del "Phishing".

Existeix una pràctica fraudulenta a Internet anomenada "Phishing", que consisteix a obtenir de manera il·legal dades personals mitjançant l'engany. El procediment és el següent: s'envien correus electrònics no sol·licitats a persones incloses en llistes obtingudes il·legalment per terceres parts, i es demana als destinataris que introdueixin o confirmin les dades bancàries o contrasenyes en una pàgina web clonada o falsa.

Quan recopilem dades personals?

Recopilem dades personals sobre la teva persona cada vegada que fas ús dels nostres serveis (subministrats per nosaltres o bé per altres companyies o agents que actuïn en nom nostre), incloent-hi quan viatges amb nosaltres, quan utilitzes el nostre lloc web o quan interacciones amb nosaltres per mitjans electrònics o a través dels nostres centres d'atenció al client.

Alguns exemples de quan i com recopilem informació:

 • Quan reserves o cerques un vol o altres productes o serveis al nostre lloc web o a la nostra aplicació mòbil.

 • Quan reserves un vol o qualsevol altre producte a través d'altres canals de venda, com ara una agència de viatges.

 • Quan et presentes a la porta d'embarcament en algun dels vols que figuren a la teva reserva.

 • Quan et dones d'alta als nostres programes de fidelització Iberia Plus, Iberia Joven o On Business, o al nostre servei de subhastes, o quan decideixes adquirir una de les nostres targetes regal.

 • Quan fas servir algun dels nostres assistents virtuals per a activitats com ara facturar per a un vol, sol·licitar informació sobre l'estat dels vols o contractar serveis relacionats amb els vols.

 • Quan et poses en contacte amb els nostres contact centers i altres agents de servei.

 • Quan emplenes una enquesta de satisfacció i ens comuniques les teves queixes, felicitacions, recomanacions i suggeriments.

 • Quan participes en els nostres concursos o t'inscrius en alguna de les nostres promocions, així com quan decideixes relacionar-te amb nosaltres a través del teu perfil a les xarxes socials com ara Facebook o Twitter.

 • Quan viatges amb nosaltres i quan fas ús de les sales VIP als aeroports on operem.

 • Quan utilitzes els nostres sistemes d'entreteniment a bord o els nostres serveis de comunicacions.

 • Quan fas clic en algun dels nostres correus electrònics o navegues a través del nostre lloc web. És possible que també rebem informació sobre com ens has trobat a Internet o sobre els llocs que has visitat prèviament.

En els casos anteriors, a través teu podrem obtenir dades personals de tercers, ja siguin adults o menors d'edat. En aquests casos, quan ens facilitis dades de tercers, caldrà que tinguis els consentiments i/o les facultats legals necessàries per proporcionar-nos-les, per tal que puguem dur a terme els tractaments de dades i complir amb les finalitats en cada cas indicades en aquesta Política de privacitat. En cas contrari, et demanem que t'abstinguis de facilitar-nos aquesta informació.

Per obtenir més informació, consulta l'apartat "Quins tipus de dades personals recopilem i conservem?" a continuació.

A més, podem rebre de tercers dades personals sobre la teva persona, com ara:

 • Empreses que hàgim contractat per prestar-te un servei.

 • Empreses implicades en els teus plans de viatge, incloent-hi companyies aèries o d'un altre tipus de transport involucrades en el teu viatge anterior o posterior, operadors aeroportuaris i autoritats duaneres i immigració.

 • Empreses que participin en els nostres programes de fidelització i altres programes de clients (per exemple, empreses de cotxes de lloguer i hotels).

 • Empreses que ens proporcionen dades en virtut de polítiques de privadesa que preveuen informació a compartir amb Iberia.

Quins tipus de dades personals recopilem i conservem?

Quan utilitzis els nostres serveis hauràs de proporcionar-nos les teves dades personals o les de la persona o persones que viatgin.

Recopilem les següents categories de dades personals:

 
 • Dades que proporcionis a Iberia per completar i gestionar una reserva que hagis fet amb nosaltres o un servei que ens hagis sol·licitat.
   

  Exemples: Nom, adreça, correu electrònic, data de naixement, sexe, número de passaport o document nacional d'identitat, dades del compte i informació de pagament.

  Si compres bitllets per a un tercer, podrem recopilar les seves dades de facturació per contactar directament amb el passatger per tractar temes relacionats amb el vol.

  Sabrem si ha reservat el seu vol a iberia.com o si ha utilitzat un altre canal de venda, com ara una agència de viatges o el nostre Centre d'atenció al client.

 • Dades recopilades durant el viatge amb nosaltres.
   

  Exemples: És possible que recopilem certa informació, com ara la teva interacció amb el personal i la tripulació de cabina abans i durant el vol.

  Podrem obtenir la geolocalització dels teus dispositius mòbils, si ens has donat permís.

  Obtindrem informació sobre l'ús que fas dels nostres serveis durant el viatge, com ara l'ús dels nostres sistemes d'entreteniment a bord o de les nostres sales VIP.

 • Dades sobre el teu programa de viatge.
   

  Exemples: Dades relacionades amb la teva reserva, itinerari de viatge, dades sobre qualsevol assistència addicional que sol·licitis, així com informació relacionada amb el teu viatge, com ara les preferències de menjar o necessitats dietètiques especials.

 • Dades sobre els serveis que t'hàgim prestat en el passat.
   

  Exemples: Dades sobre viatges anteriors, com ara els viatges realitzats i qualsevol qüestió relacionada amb els viatges, incloent-hi els accessos a classe superior ("upgrades"), necessitats d'equipatge, incidències als aeroports, incidències amb l'equipatge i els comentaris que facis com a client.

 • Dades sobre el teu registre en línia i altres interaccions.
   

  Exemples: Conservarem les teves dades per garantir una correcta interacció amb tu, ja sigui perquè t'has registrat amb nosaltres a través del nostre programa de fidelització Iberia Plus o On Business, per exemple, perquè t'has identificat com a membre d'un altre programa de fidelització.

  Conservarem les teves dades en cas que hagis participat en algun concurs o acció promocional, o hagis interactuat amb nosaltres a través de les xarxes socials, com ara Facebook o Twitter.

 • Dades sobre l'ús que facis del nostre lloc web, aplicacions per a mòbil i centres d'atenció al client.
   

  Exemples: Per ajudar-nos a personalitzar les teves dades i millorar el nostre lloc web, utilitzem galetes i tecnologies semblants per recopilar informació sobre les teves cerques i els continguts que has visitat a la nostra pàgina web, com ara la pàgina web de la qual procedeixes, o els bàners i els enllaços que es mostren als llocs web dels nostres socis comercials.

  Utilitzarem les dades sobre l'ús de la pàgina web emmagatzemades a la galeta per entendre el teu comportament com a client. Aquesta informació podria incloure, si l'has introduïda a la nostra pàgina web, dades sobre qualsevol reserva o nom de passatger, en cas d'utilització de les dades de registre associades al vostre compte de Iberia Plus.

  A partir de les teves dades d'ús, podrem saber que has visitat iberia.com i has cercat un vol, però que no has formalitzat la reserva. Podríem utilitzar aquesta informació per contactar-te i oferir-te més informació sobre la reserva o la destinació per la qual t'has interessat.

Quan i per què recopilem "dades personals sensibles"?

Certes categories de dades personals, com les relatives a l'origen racial, l'ètnia, la religió, la salut, l'orientació sexual o les dades biomètriques, constitueixen categories especials de dades personals que requereixen una protecció addicional d'acord amb la normativa de protecció de dades de la Unió Europea i/o altres jurisdiccions, i per això es consideren "dades personals sensibles". Fora de la Unió Europea hi pot haver tipus addicionals de dades que tinguin una consideració similar segons la seva normativa nacional com, per exemple, les dades de menors d'una determinada edat, les dades de traçabilitat (galetes) o les dades financeres. A Iberia intentem limitar les circumstàncies en les quals recopilem i tractem dades d'aquesta naturalesa. A continuació enumerem alguns supòsits en els quals podríem recopilar i tractar dades personals sensibles:

 • Si, en compliment d'obligacions o requeriments legals, ens has de mostrar o facilitar, o nosaltres hem de revisar, la teva documentació de viatge necessària que inclogui dades de salut, com ara resultats de proves mèdiques o tests de comprovació de contagi o infecció per algun tipus de malaltia (com covid-19).
 • Si has sol·licitat a Iberia i/o a un operador aeroportuari assistència mèdica específica, com ara una cadira de rodes o oxigen.
 • Si has sol·licitat autorització per volar amb nosaltres amb una determinada afecció mèdica o en estat de gestació de més de 28 setmanes.
 • Si has optat per proporcionar-nos aquesta informació per qualsevol altre motiu, o ens l'ha proporcionada un tercer, com ara l'agència de viatges a través de la qual has formalitzat la reserva.
 • Si utilitzes els sistemes d'embarcament biomètric disponibles en alguns dels aeroports on operem.

De la mateixa manera, és possible que hagis sol·licitat un servei especial (com ara un menú) que no constitueixi per si mateix una dada sensible però que pugui implicar o suggerir informació sobre la teva religió, salut o altres dades.

Per a quina finalitat utilitzem les teves dades personals i sota quins fonaments?

A continuació t'exposem les principals finalitats per a les quals tractem les teves dades personals:

En determinats casos, aquesta finalitat també es pot fonamentar en el consentiment que ens hagis atorgat prèviament. Per exemple, durant el procés de consulta o reserva de bitllets a través de la nostra pàgina web pot ser que et sol·licitem autorització per enviar-te per mitjans electrònics informació específica sobre la teva visita i sobre els interessos que hagis mostrat, encara que finalment no hagis acabat fent cap compra durant la visita.

 • Basant-nos en la nostra relació contractual amb tu, per tramitar totes les qüestions relacionades amb el teu viatge i prestar-te els serveis sol·licitats.
   

  Exemples: necessitarem fer servir el teu nom, adreça postal, adreça electrònica, dades de contacte, data de naixement, gènere, número de passaport o document d'identitat, les teves dades i informació de pagament per poder processar les reserves, tramitar els serveis relacionats amb el viatge, cobrar els nostres serveis, proporcionar informació a les autoritats competents (com ara les autoritats fiscals, de duanes i immigració) i perquè Iberia sàpiga qui té reserva en un vol.

 • Basant-nos en la nostra relació contractual amb tu, per gestionar el procés d'embarcament i facilitar els vols de connexió a l'aeroport.
   

  Exemples: si no et presentes a la porta d'embarcament del teu vol, és possible que hàgim de comprovar si has passat el control de seguretat de l'aeroport o si ets en un vol de connexió, per tal de saber com ens hem de posar en contacte amb tu per informar-te de l'embarcament.

  En alguns aeroports en els quals operem, s'utilitza el sistema de reconeixement facial (l'ús d'aquesta tecnologia, llevat que ho exigeixi la llei vigent, és voluntari).

 • Sobre la base de la nostra relació contractual amb tu, per enviar-te actualitzacions d'estat i comunicacions de servei o operatives sobre el servei contractat, amb independència del canal (venda directa o a través d'agències o altres companyies aèries, venda en línia o presencial…) a través del qual hagis contractat els nostres serveis.
   

  Exemples: és possible que utilitzem diversos canals, com ara Whatsapp, missatges de text, missatges push de la nostra app, per enviar-te una comunicació per informar-te que s'ha obert el check-in o que el vol ha patit un retard o una cancel·lació, o en general dels canvis que afectin els serveis contractats amb Iberia o amb aquelles línies aèries amb les quals Iberia disposi d'algun tipus d'acord de transport.

  També podrem utilitzar les dades de contacte que ens hagis facilitat per notificar-te altres tipus de comunicacions operatives.

  Per exemple, si has presentat la targeta d'embarcament per accedir a alguna de les nostres sales VIP, et podrem oferir informació i avisos sobre el vol, com ara canvis en la porta o en l'hora d'embarcament.

 • Basant-nos en el compliment de les nostres obligacions legals, per gestionar els tràmits d'immigració i/o entrada o sortida del territori d'un estat, vetllar per la teva seguretat i complir amb una altra sèrie de requisits legals aplicables a Iberia com a companyia aèria. De la mateixa manera, en determinats casos tenim l'obligació o el deure de comunicar les teves dades de contacte a les autoritats sanitàries locals o internacionals.
   

  Exemples: com a companyia aèria, Iberia està obligada a mantenir un registre amb informació dels passatgers que es trobin a l'interior dels seus avions.

  Les lleis de determinats països com ara els EUA o bé la Unió Europea exigeixen que les companyies aèries proporcionin certa informació sobre els seus passatgers a les autoritats duaneres i d'immigració.

  Així mateix, les normes nacionals que estableixen requisits als passatgers per entrar en determinats països obliguen les aerolínies en molts casos a revisar les acreditacions d'aquests requisits per admetre o denegar l'embarcament a un vol.

  D'altra banda, si has viatjat en un dels nostres vols i es detecta algun cas de malaltia infecciosa d'algun dels passatgers a bord, és possible que hàgim de comunicar les teves dades a les autoritats sanitàries competents, ja sigui perquè la llei ens hi obliga o bé per raons d'interès públic en l'àmbit de la salut pública i per salvaguardar els teus interessos vitals, els de la resta de passatgers i, en general, els de terceres persones.

  Finalment, la lluita contra el frau i els grans delictes (tràfic il·legal de persones, substàncies o mercaderies, terrorisme…) exigeixen que les companyies aèries responguin als requisits d'informació cursats pels cossos de seguretat competents dels estats on operen.

 • Basant-nos en el nostre interès legítim empresarial i de negoci, per prestar-te serveis que s'ajustin a les teves necessitats i oferir-te un tracte més personalitzat.
   

  Exemples: podem personalitzar la teva experiència quan viatgis amb nosaltres. Per exemple, un membre de la nostra tripulació et pot donar novament la benvinguda a bord d'un vol d'Iberia.

 • Basant-nos en el nostre interès legítim empresarial i de negoci, per dur a terme tasques analítiques i estudis de mercat.
   

  Exemples: analitzarem com utilitzen els clients els nostres canals de venda, productes i serveis, per saber com podem millorar el servei que oferim.

 • Basant-nos en el nostre interès legítim empresarial i de negoci, per dur a terme activitats de màrqueting directe i mantenir-te al corrent dels productes i serveis d'Iberia que, segons el nostre parer, s'ajustin més a les teves necessitats o preferències.
   

  Exemples: et podrem enviar informació sobre els nostres productes i serveis per correu electrònic, missatges push de la nostra aplicació, Whatsapp o missatges de text.

  Podrem adaptar el contingut de les nostres pàgines web, aplicacions, correus electrònics i altres comunicacions, per garantir que siguin del màxim interès possible, incloent-hi destinacions anteriors amb ofertes o serveis relatius a les destinacions esmentades o a d'altres de similars.

  Entendre les teves preferències de vol i les teves necessitats quan viatgis amb nosaltres i oferir-te informació sobre ofertes, com ara la selecció de certa tipologia de seient, facturació d'equipatge addicional o accessos a una classe superior ("upgrades").

  En determinats casos, aquesta finalitat també es pot fonamentar en el consentiment que ens hagis atorgat prèviament. Per exemple, durant el procés de consulta o reserva de bitllets a través de la nostra pàgina web pot ser que et sol·licitem autorització per enviar-te per mitjans electrònics informació específica sobre la teva visita i sobre els interessos que hagis mostrat, encara que finalment no hagis acabat fent cap compra durant la visita.

 • Si ets membre del programa IBERIA PLUS, i basant-nos en el consentiment que prèviament ens hagis atorgat, per dur a terme activitats de màrqueting directe per mitjans electrònics i mantenir-te al corrent dels productes i serveis d'Iberia que segons nosaltres s'ajustin a les teves necessitats o preferències, així com per enviar-te comunicacions comercials electròniques personalitzades sobre productes i serveis d'altres companyies del Grup IAG i de les companyies partners del programa Iberia Plus.
   
 • Basant-nos, segons correspongui, en el nostre interès legítim empresarial i de negoci o en el consentiment que prèviament ens hagis atorgat, podrem enregistrar les comunicacions i instruccions telemàtiques produïdes durant l'ús per part teva de qualsevol servei d'atenció al client o oficina de vendes d'Iberia, Iberia Express o Iberia Regional/Air Nostrum i, per tant, tractarem les teves dades personals, incloent-hi la teva veu quan t'adrecis a nosaltres a través d'aquests canals, per deixar constància de les transaccions efectuades als efectes legals que siguin procedents.
   
 • Basant-nos en el nostre interès legítim empresarial i en la mesura que no t'hi oposis expressament, també podrem emprar la informació que ens facilitis o obtinguem per enriquir els perfils de la nostra base de dades de clients, definint segments de mercat o clientela, establint o calculant diferents graus de vinculació dels nostres clients amb Iberia i/o els seus productes o serveis, per poder-te oferir una proposta de serveis més personalitzada, com ara oferir-te participar en campanyes o esdeveniments que s'ajustin millor a les teves preferències, o desenvolupar productes, serveis o interfícies de compra que millorin la teva experiència de compra o que et proporcionin una major satisfacció.
   
 • Sobre la base del consentiment que prèviament ens hagis atorgat a través de la teva intenció manifesta de contractar-los, per comunicar les teves dades a altres societats del Grup IAG al qual Iberia pertany o a terceres empreses que col·laborin amb el Grup (com ara les terceres empreses els productes o serveis de les quals s'ofereixin i/o es puguin contractar a través de la nostra pàgina web, així com els partners del programa Iberia Plus), en cas que duguis a terme la contractació d'algun d'aquests productes o serveis. En aquests casos, la cessió afectarà exclusivament un nombre limitat de dades d'identificació que ens hagis proporcionat i que siguin necessàries per a la contractació dels productes i serveis en qüestió.
   

  Pots accedir al llistat complet dels partners d'IBERIA PLUS a través de www.iberia.com

 • Basant-nos en la nostra relació contractual amb tu, per enviar-te informació actualitzada i comunicacions operatives.
   

  Exemples: encara que hagis optat per deixar de rebre informació comercial, et podrem continuar enviant comunicacions operatives sobre els serveis que ja hagis reservat o contractat, com el teu itinerari de viatge. Aquestes comunicacions t'ajudaran a obtenir el detall dels serveis contractats i podran incloure opcions i complements als serveis que utilitzaràs (per exemple, elecció anticipada de seient, equipatge addicional i reserva anticipada de menús).

 • Basant-nos en el nostre interès legítim empresarial i de negoci, per millorar la nostra pàgina web, els productes i serveis.
   

  Exemples: podrem fer un seguiment sobre com tu i altres clients utilitzen la nostra pàgina web, a fi d'identificar maneres de millorar la teva experiència de navegació. Així mateix, podem fer servir aquesta informació per definir i comparar patrons de conducta habituals i distingir-los d'altres que es puguin considerar maliciosos, per detectar i prevenir casos de frau i per aplicar i millorar els protocols de seguretat i ciberseguretat establerts.

  Revisarem les comunicacions que facis i ens trametis a través de les xarxes socials i altres tipus de canals en línia, per poder-te donar resposta i per prendre accions de negoci que ens permetin millorar la teva percepció sobre la nostra marca o els nostres serveis.

  També et podem convidar a participar en enquestes per conèixer el teu nivell de satisfacció amb el servei i les prestacions rebudes en viatjar amb Iberia i fer ús dels nostres serveis.

  Si ets membre del programa Iberia Plus, també podem enviar-te enquestes relacionades amb la teva satisfacció amb el programa, amb ofertes i promocions i/o serveis i productes que ofereixen els nostres partners. En aquest cas, el tractament es basarà en el consentiment que prèviament ens hagis atorgat.

 • Basant-nos en la nostra relació contractual amb tu, per poder gestionar les transaccions, operacions, contractació de productes i serveis que tinguin lloc per qualsevol mitjà, o qualsevol classe de consulta, queixa, reclamació o suggeriment que ens puguis fer.
   
 • ​​Basant-nos en el compliment de les nostres obligacions legals, en funció dels casos, també podem utilitzar les teves dades amb altres finalitats de gestió i administració.
   

  Exemples: és possible que utilitzem i conservem les teves dades personals, incloent-hi el teu historial de compres, per a finalitats administratives, com ara tasques de comptabilitat i facturació, auditoria, verificació de targetes de crèdit o d'altres targetes de pagament, control de frau (incloent-hi l'ús d'agències d'informes de crèdit, la confrontació a aquests efectes amb informació d'entitats financeres i amb altres empreses que operin amb mitjans de pagament electrònics, i comprovacions de validació de targetes de pagament), prova, manteniment i desenvolupament de sistemes.

 • Basant-nos en l'exercici d'una obligació legal per gestionar correctament situacions d'emergència, catàstrofes o, en general, de força major, és possible que hàgim de comunicar les teves dades a diferents tipus de persones, empreses o organismes la col·laboració dels quals sigui imprescindible per a Iberia en aquests casos.
   

En quins casos duem a terme un tractament automatitzat de les teves dades?

Hi ha situacions en les quals durem a terme un tractament total o parcialment automatitzat de les teves dades. Per exemple:

 • Quan fas ús dels nostres bots en línia i assistents virtuals, basats en intel·ligència artificial. L'ús d'aquestes interfícies és voluntari, i sempre pots optar com a alternativa pel contacte amb algun dels nostres agents del centre d'atenció telefònica al client.
 • Quan fas servir la nostra aplicació en línia Aircheck per revisar amb antelació si la teva documentació de viatge compleix els requisits del país de destinació. Un cop més, l'ús d'aquesta aplicació és voluntari, i sempre pots optar per la revisió de la documentació a través dels nostres agents a la porta d'embarcament. A més, en cas d'utilitzar Aircheck i no obtenir una validació inicial de la documentació presentada, t'oferim l'opció de tornar-la a revisar en línia i que aquesta segona vegada un dels nostres agents la revisi manualment.
 • Quan fas una compra o reserva de bitllets a la nostra pàgina web o aplicació, s'executen diverses accions automatitzades, des de l'anotació de la reserva als nostres sistemes i l'enviament de comunicacions electròniques per confirmar-la, fins a la verificació de la licitud de la transacció amb el mitjà de pagament que hagis utilitzat en la compra.
 • Quan fas una compra o reserva de bitllets a la nostra pàgina web o app, es poden dur a terme diferents tractaments o decisions automatitzades, basat en comportaments o cerques prèvies realitzades per tu, que poden comportar la personalització dels preus que se't mostrin.
 • Quan hi ha modificacions en la reserva, derivades d'una disrupció del vol o d'un canvi de programació, i t'enviem una comunicació informativa sobre aquests canvis i les alternatives que posem a la teva disposició, per complir amb els termes del nostre contracte de transport o amb les nostres obligacions legals envers la teva persona derivades d'aquest contracte.
 • Quan t'enviem informació personalitzada en relació amb productes i serveis que creiem que poden ser del teu interès, o quan et suggerim modificacions en la reserva que, a parer nostre, es puguin adaptar millor a les teves necessitats o ser d'especial interès per a tu, bé perquè ens hagis facilitat el teu consentiment previ per fer-ho, bé perquè t'hàgim informat de la nostra intenció i no hagis mostrat la teva oposició al respecte.
 • En la resolució de determinats tipus de reclamacions que hagis presentat a través de la nostra pàgina web (per exemple, sol·licituds de compensació per retard o cancel·lació de vols), llevat que ens hagis informat de la teva oposició a aquest tractament automatitzat.
 • Quan fas ús dels sistemes d'identificació i embarcament per biometria existents en alguns dels aeroports en què operem, sempre que hagis consentit la utilització de les teves dades en donar-te d'alta en aquest tipus de serveis a través de les nostres aplicacions o de les aplicacions de tercers (com, per exemple, dels gestors aeroportuaris o de qualsevol altra aerolínia associada al mateix programa).

En els casos en què algun dels tractaments o decisions automatitzats estigui basat bé en el nostre interès legítim empresarial i de negoci, bé en el teu consentiment previ, sempre et podràs oposar al tractament o revocar el teu consentiment en qualsevol moment amb posterioritat —segons correspongui—, sense que aquesta oposició o revocació pugui tenir efectes retroactius.

IMPORTANT: si el tractament de les teves dades està subjecte a una normativa diferent de l'espanyola o de la Unió Europea, la base legitimadora d'alguns dels tractaments abans enumerats podria ser diferent de la que s'hi indica en cada cas; especialment, quan la base legitimadora de tractament indicada sigui el nostre interès legítim empresarial i de negoci. En aquests casos, i llevat que el tractament en qüestió es pugui considerar emparat per la necessitat de complir amb la relació contractual contreta amb tu, o amb alguna obligació legal a què estiguéssim subjectes, aquests tractaments només es podran emparar en el consentiment que ens hagis facilitat en cada cas, i només en la mesura que ens l'hagis facilitat complint els requisits de validesa que la normativa de protecció de dades aplicable tingui establerts.

Quan t'enviarem comunicacions comercials?

Quan recopilem dades directament de la teva persona, és possible que et preguntem si vols o no rebre les nostres comunicacions comercials o formar part del programa IBERIA PLUS. En aquest sentit, has de tenir en compte que aquestes comunicacions comercials podran ser dels nostres productes i serveis i susceptibles del teu interès i, en ocasions, podran ser comunicacions comercials que promocionen els productes i serveis d'altres membres del nostre grup o d'un tercer (per exemple, en el cas d'IBERIA PLUS, els dels nostres partners del programa de fidelització en els establiments dels quals es pugui obtenir o redimir la moneda del programa, Avios).

Quan la nostra intenció en aquest sentit no tingui base en el consentiment que ens hagis atorgat prèviament, sinó en el nostre interès legítim empresarial i de negoci, t'informarem prèviament de manera clara i et donarem l'opció d'oposar-te a la recepció d'aquest tipus de comunicacions.

Com pots canviar el tipus de comunicacions comercials que reps i la manera de rebre-les?

Si decideixes que no vols rebre més comunicacions comercials, pots fer-ho en qualsevol moment. A continuació descrivim els canals habilitats per deixar de rebre comunicacions comercials:

 • Si ets un CLIENT REGISTRAT, pots canviar les teves preferències de privadesa en qualsevol moment modificant les preferències de comunicació disponibles al teu perfil en línia a www.iberia.com, accedint a la teva àrea privada d'Iberia, o a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web, accessible a través de Gestió de dades personals.
 • Si ets MEMBRE D'IBERIA PLUS, pots canviar les teves preferències de privadesa en qualsevol moment modificant les preferències de comunicació disponibles al teu perfil en línia a www.iberia.com, accedint a la teva àrea privada d'Iberia Plus a la secció "El meu perfil/Preferències", o a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web, accessible a través de Gestió de dades personals.
 • Si ets MEMBRE d'ON BUSINESS, pots canviar les teves preferències de privadesa en qualsevol moment modificant les preferències de comunicació disponibles al teu perfil en línia a https://onbusiness.iberia.com, o a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web, accessible a través de Gestió de dades personals.
 • Si NO ETS MEMBRE D'IBERIA PLUS NI D'ON BUSINESS I TAMPOC UN CLIENT REGISTRAT, també et pots oposar a l'enviament d'aquest tipus de comunicacions comercials a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web, accessible a través de Gestió de dades personals.

Addicionalment, totes les comunicacions comercials que t'enviem per correu electrònic inclouen una opció per "donar-se de baixa" o per "canviar les preferències de contacte" que et permetrà modular les comunicacions electròniques comercials que rebis d'Iberia o deixar de rebre-les del tot.

Respectarem la teva decisió sobre quines comunicacions vols rebre i els mitjans a través dels quals les reps en la mesura que puguem oferir-te l'opció de personalitzar les teves preferències d'enviament.

També podràs deixar de rebre missatges de text SMS/MMS o Whatsapp si els respons amb la paraula "STOP".

Intentem tramitar les peticions per deixar de rebre comunicacions comercials al més aviat possible, en un termini màxim de 30 dies hàbils des que les rebem.

A més, has de tenir en compte que si ens comuniques que ja no vols rebre comunicacions comercials, continuaràs rebent comunicacions operatives relacionades amb els productes i serveis que ja hagis contractat, per exemple, per confirmar-te la reserva o enviar-te actualitzacions i canvis sobre el seu estat. D'altra banda, si ja ets membre d'IBERIA PLUS o d'ON BUSINESS, et continuarem enviant comunicacions sobre les qüestions que afectin la teva pertinença al programa i informacions relacionades, com ara la incorporació de nous partners al programa.

Quant temps conservem les vostres dades personals?

Conservarem les teves dades personals durant el temps que sigui necessari per aconseguir la finalitat amb la qual s'estan tractant, no ens sol·licitis que els suprimim i no s'hagin d'eliminar perquè encara són necessaris per a Iberia.

Per exemple, quan facis una reserva amb nosaltres, conservarem la informació relacionada amb la reserva per poder tramitar els serveis específics de viatge que hagis sol·licitat i, posteriorment, durant el temps que ens permeti gestionar o respondre qualsevol reclamació o consulta relacionada amb la reserva. També podrem conservar aquesta informació per seguir millorant la teva experiència amb Iberia i garantir que rebis tots els avantatges dels nostres programes de fidelització.

Revisarem activament i periòdicament les dades que tenim i les eliminarem de manera segura quan ja no hi hagi cap necessitat legal, comercial o relacionada amb el client per conservar-la, o bé les anonimitzarem per seguir tractant-les amb finalitats administratives, estadístiques o d'elaboració de segmentacions i perfils genèrics que ens ajudin a conèixer millor la nostra tipologia de clients i les seves preferències o necessitats en general.

En els casos que ens revoquis el teu consentiment prèviament atorgat per a algun tipus de tractament o exerceixis el teu dret de supressió de les teves dades personals, et preguem que tinguis en compte que estem obligats a conservar aquesta informació bloquejada, a disposició dels Jutjats, Tribunals i Autoritats competents, durant els terminis de prescripció establerts legalment per atendre les possibles responsabilitats d'Iberia generades pel tractament de les teves dades.

Amb qui compartim les teves dades personals?

És possible que compartim les teves dades personals amb les companyies del nostre grup d'empreses o Grup IAG, que inclou International Consolidated Airlines Group SA (IAG), British Airways, Iberia Express, Vueling, Aer Lingus, Flylevel, S.L., British Airways Holidays, Avios Group Ltd, BA CityFlyer, IAG Connect i IAG GBS. Per obtenir a més informació sobre el grup, visita la pàgina web de la nostra empresa matriu, IAG, a www.iairgroup.com.

Podem compartir informació amb aquestes companyies perquè ens puguin ajudar a prestar-te els serveis i conèixer-te millor. Per exemple, si has volat amb alguna de les altres companyies del grup IAG, o pertanys a algun dels programes de fidelització d'aquestes companyies, podrem utilitzar la informació per conèixer millor el tipus de serveis de viatge que probablement t'interessen.

Únicament rebràs correus electrònics comercials d'altres companyies del nostre grup quan hagis donat el consentiment a aquestes companyies.

També és possible que revelem les teves dades personals als tercers següents, per a les finalitats exposades a continuació:

 • Autoritats duaneres i d'immigració de qualsevol país inclòs en el teu itinerari o sobre l'espai aeri del qual pugui operar el vol. Iberia i les altres companyies aèries estan obligades per les lleis de la UE, els EUA i altres països a proporcionar, a les autoritats de control fronterer i a les autoritats duaneres, informació sobre les reserves i el viatge quan el vol tingui origen o destinació en alguns dels països esmentats, incloent-hi les escales i quan se sobrevolin per arribar a la destinació.
  • Exemple: si el teu vol implica volar sobre els EUA, aquesta informació se subministrarà a les autoritats competents dels EUA.

 • Companyies aèries, operadors de transport marítim o terrestre i altres proveïdors de serveis que siguin necessaris per a la prestació dels serveis que hagis sol·licitat quan, per exemple, part del teu itinerari de viatge inclogui un vol operat per una companyia aèria diferent o inclogui determinats serveis relacionats amb el vol que hagis decidit contractar. Aquestes companyies aèries, operadors i proveïdors de serveis s'identificaran en el moment que facis una reserva, i t'informarem de la comunicació necessària de les dades amb caràcter previ o simultani a la comunicació. La voluntat mostrada per part teva de contractar aquests serveis amb tercers tindrà la consideració de consentiment exprés per dur a terme la comunicació de dades.

  Iberia segueix uns criteris estrictes en la selecció de proveïdors de serveis per tal de donar compliment a les obligacions en matèria de protecció de dades i es compromet a subscriure amb aquests proveïdors el contracte de tractament de dades corresponent mitjançant el qual els imposarà, entre d'altres, les obligacions següents: aplicar mesures tècniques i organitzatives apropiades, tractar les dades personals per a les finalitats pactades i atenent únicament a les instruccions documentades d'Iberia, i suprimir o retornar les dades a Iberia un cop finalitzi la prestació dels serveis.

  • Exemples: si la teva destinació implica fer un transbordament d'un vol d'Iberia a un altre vol operat per una altra companyia, que pertanyi o no al Grup IAG.

  • Si reserves un bitllet a través del nostre portal d'Internet per fer un viatge amb un servei de transport amb reserva prèvia, proporcionarem el teu nom, l'adreça electrònica i la resta de dades necessàries a la companyia de transport perquè pugui emetre el bitllet i fer la reserva.

  • Si contractes Bag On Board ("BOB"), el servei de recollida a domicili, transport i facturació d'equipatge disponible per a certs vols d'Iberia, haurem de facilitar a la companyia les dades necessàries perquè aquesta entitat pugui gestionar la relació contractual que li hagis sol·licitat.

 • Les nostres companyies aèries associades i franquiciades (com ara Air Nostrum Líneas Aéreas del Mediterráneo, SA, o "Air Nostrum"), per exemple, per facilitar els teus vols de connexió o per gestionar beneficis derivats de la col·laboració entre els programes de fidelització. De la mateixa manera, agències de viatges i altres tercers a través dels quals reservis viatges.

 • Si ets membre dels programes ON BUSINESS o IBERIA PLUS o d'un altre programa de fidelització associat, com ara els que pertanyen a altres companyies aèries de l'ALIANÇA ONEWORLD, compartirem informació amb els nostres socis perquè puguem gestionar els beneficis conjunts del programa de fidelització als quals tinguis dret. Pots obtenir més informació sobre els membres d'OneWorld a través de la pàgina web oficial www.oneworld.com.

 • Companyies de targetes de crèdit i dèbit, bancs i institucions financeres, agències d'informes de crèdit i proveïdors de serveis de prevenció i control de frau, per processar pagaments i dur a terme tasques de prevenció i control, respectivament. En alguns casos, aquests poden actuar en qualitat de responsables del tractament independents. Prèvia sol·licitud, es pot obtenir més informació respecte a cadascun d'ells.

 • Entre aquests últims, a l'empara del nostre interès legítim empresarial, podrem compartir les dades recopilades durant el teu flux de compra o reserva de productes o serveis a la nostra pàgina web amb Riskified Ltd., entitat de nacionalitat israeliana que tractarà les teves dades en qualitat de responsable del tractament independent i conforme a la seva pròpia política de privadesa, www.riskified.com per

  • revisar les seves transaccions per detectar i prevenir aquelles que puguin constituir activitats fraudulentes i,

  • conservar aquesta informació a les seves bases de dades per incrementar les fonts de contrast i millorar la precisió futura dels seus serveis de control i prevenció del frau.

  Riskified portarà a terme un tractament automatitzat de les teves dades, contrastant-les amb dades addicionals relatives a altres transaccions que hagis pogut realitzar a Iberia i/o en altres plataformes de comerç electrònic amb què Riskified disposi d'acords similars, per analitzar la regularitat del teu ordre de pagament segons criteris prèviament definits. Per obtenir més informació sobre els tractaments duts a terme per Riskified, les seves finalitats i bases de legitimació, i/o sobre quins són els teus drets davant d'aquesta entitat en matèria de protecció de dades i com exercir-los, consulta l'enllaç a la seva política de privadesa indicat més amunt.

 • Si et dones d'alta a través de la pàgina web o app d'IBERIA, o ja t'has donat d'alta al "Programa de Reconeixement Facial" per a la verificació de la identitat de passatgers durant els processos de facturació, control de seguretat i embarcament a la xarxa d'aeroports gestionada per Aena (el "Programa d'Aena"), emparant-nos en el consentiment que ens hagis atorgat a aquests efectes i fins que no ens ho revoquis cada vegada que volis amb nosaltres a través de la xarxa d'aeroports d'Aena, compartirem les teves dades; és a dir, el teu document d'identitat i les dades relacionats amb les teves targetes d'embarcament, perquè Aena pugui:

  • verificar si ja estàs registrat al seu Programa i,

  • si escau, vincular la targeta d'embarcament amb el seu perfil a Aena.

  Pots obtenir més informació sobre com Aena tracta les teves dades, les seves finalitats i les bases de legitimació, i/o sobre quins són els teus drets davant d'aquesta entitat en matèria de protecció de dades i com exercir-los a través de la seva política de privadesa disponible a www.aena.es.
  També podràs revocar el teu consentiment que IBERIA comparteixi informació amb Aena a aquests efectes usant qualsevol dels canals que posem a la teva disposició. Consulta la secció "Quins són els teus drets quan ens facilites les teves dades?" més endavant.

 • Amb les entitats que hagis utilitzat per obtenir informació sobre els nostres vols o ofertes de servei (per exemple, metacercadors de vols, viatges i ofertes), amb l'objectiu exclusiu de gestionar les relacions entre Iberia i aquestes entitats (com ara la meritació de comissions de conversió en compra) i sempre procurant que la informació personal que es comunica, si escau, sigui la mínima necessària.

 • En resposta a les peticions legals i vàlides de governs i forces de l'ordre, com ara autoritats duaneres i d'immigració o de lluita contra el frau i els grans delictes, així com en requisits d'informació d'autoritats sanitàries en investigacions sobre possibles brots infecciosos o contagis a bord, per rastrejar possibles contactes amb persones infectades i contenir la propagació de malalties. Has de tenir en compte que, per motius de control i salvaguarda de la seguretat pública, Iberia estarà facultada a comunicar les teves dades com a passatger a les autoritats governamentals de control de la seguretat interna del país d'origen, trànsit o destinació en qualsevol moment abans de la teva arribada amb la finalitat esmentada. Els Estats Units exigeixen també aquesta informació per als avions que sobrevolin el seu espai aeri. Aquesta informació també es podrà facilitar a altres estats que, en virtut del que disposen les lleis o tractats aplicables, ho exigeixin per poder sobrevolar el seu espai aeri.

 • Proveïdors de serveis externs que contractem per prestar serveis; per exemple, per dur a terme iniciatives de màrqueting o fer enquestes a clients en nom nostre.

 • Tercers, com ara despatxos d'advocats i tribunals, companyies asseguradores, entitats intermediàries, perits o experts, per exigir el compliment o l'aplicació d'un contracte amb tu o per defensar els nostres interessos legítims en el marc d'accions i processos legals, administratius, judicials o extrajudicials.

 • Tercers, com ara la policia i les autoritats reguladores, per protegir els nostres drets, propietats o la seguretat dels nostres clients, empleats i actius.

 • Quan sigui necessari per complir una obligació legal en qualsevol jurisdicció, fins i tot quan aquesta obligació derivi d'una acció o omissió d'Iberia (per exemple, la nostra decisió d'operar en un determinat país o una decisió relacionada)

No comercialitzem les teves dades personals a tercers i només permetem que tercers aliens t'enviïn comunicacions comercials si hi has donat el consentiment.

Només per als EUA i el Canadà: el consentiment per participar en el programa d'SMS / missatges de text d'Iberia és específic i voluntari per al client. Iberia no comprarà cap consentiment al respecte, i Iberia no vendrà, llogarà ni compartirà aquest consentiment amb tercers.

A quins països s'enviaran les teves dades personals?

Les teves dades personals es podran enviar a tercers ubicats fora del país on et trobis i fora de l'Espai Econòmic Europeu.

La naturalesa del nostre negoci implica que sovint sigui necessari enviar les teves dades personals fora de l'Espai Econòmic Europeu per gestionar els serveis relacionats amb el viatge, ja sigui per complir amb la nostra relació contractual amb tu segons el que s'ha acordat, o per complir amb les obligacions legals a les quals Iberia està subjecta com a companyia aèria, i tot això en els termes que s'han explicat anteriorment a l'apartat "Per a quina finalitat utilitzem les teves dades personals i sota quins fonaments?".

Això passa perquè el nostre negoci i els tercers identificats a l'apartat "Amb qui compartim les vostres dades personals?" realitzen operacions a països de tot el món. Per exemple, si voles fora de l'Espai Econòmic Europeu, les teves dades personals es transferiran a les autoritats de control fronterer i immigració ubicades fora d'aquests territoris.

De la mateixa manera, les teves dades personals es podran enviar a tercers ubicats fora del país on et trobis perquè ens prestin serveis relacionats amb els productes i serveis que has sol·licitat.

 • Exemple: Haurem de facilitar l'accés als nostres sistemes de reserva i facturació al personal dels nostres agents de handling que ens prestin serveis fora d'Espanya.

Quins drets tens quan ens facilites les teves dades?

Pots exercir els drets d'accés, rectificació i supressió de dades, així com sol·licitar que es limiti el tractament de les teves dades personals, oposar-te al tractament, sol·licitar la portabilitat de les dades, així com a no ser objecte de decisions individuals automatitzades, a través dels mitjans següents:

 • Si ets un CLIENT REGISTRAT, pots exercir la majoria d'aquests drets a través del teu perfil en línia a www.iberia.com, accedint a la teva àrea privada.
 • Si ets MEMBRE D'IBERIA PLUS, pots exercir la majoria d'aquests drets a través del teu perfil en línia a www.iberia.com, accedint a la teva àrea privada d'Iberia Plus a la secció "El meu perfil / Preferències".
 • De la mateixa manera, si ets MEMBRE D'ON BUSINESS, pots exercir igualment la majoria d'aquests drets a través del teu perfil en línia a onbusiness.iberia.com, accedint a la teva àrea privada d'empresa.
 • Per exercir la resta dels teus drets, o si NO ETS MEMBRE D'IBERIA PLUS o d'ON BUSINESS, i tampoc CLIENT REGISTRAT, pots exercir cadascun dels drets esmentats més amunt a través del formulari en línia de gestió de drets individuals de la nostra pàgina web, accessible a través de Gestió de dades personals.

Per tal que puguem atendre la teva sol·licitud, ens hauràs de facilitar, en tot cas, la informació i la documentació que es requereixen al formulari com a obligatòries:

 • Nom complet del sol·licitant
 • Document d'identitat
 • Dades de contacte (almenys l'adreça electrònica)
 • Dades objecte de la sol·licitud.
 • Qualsevol informació que ens ajudi a localitzar les dades objecte de la sol·licitud, com ara el localitzador o els números de vols i les dates.
 • Una fotocòpia del teu document d'identitat o passaport perquè puguem verificar la teva identitat.
 • Si presentes la sol·licitud en nom d'una altra persona, caldrà que aportis una autorització signada per la persona juntament amb el seu document d'identitat corresponent.

Contacte des d'altres països fora de l'espai econòmic europeu

Per a qualsevol qüestió relacionada amb la protecció de dades des de la Xina o des del Brasil, selecciona el país a través de les nostres Oficines d'Iberia i, a l'apartat "Protecció de Dades", trobaràs la informació per poder contactar amb els nostres representants locals.

Per a la resta de països, pots escriure a la nostra Oficina de Protecció de Dades per correu electrònic OficinaDPO@iberia.es.

A quina Autoritat de Protecció de Dades pots presentar les teves reclamacions?

En qualsevol cas, podràs presentar una reclamació a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, especialment quan no hagis obtingut satisfacció en l'exercici dels teus drets, a través de la pàgina web www.aepd.es.

Carregant...