Saltar a contingut

Formes de pagamentTens dubtes?

Petició de factura


Si necessites la factura de la compra del teu btillet adquirit a Iberia.com o Serviberia, pots sol.licitar-la mitjançant Petició de factura
Si desitges també la factura del servei de reserva anticipada de seient, pots demanar-ho pel telèfon de Serviberia 901111500

Per a bitllets comprats a través d'un altre canal, hauràs de contactar directament amb el proveïdor per obtenir-ne la factura.

L'aplicació de l'IVA als bitllets aeris es regula per la Llei 37/1992, del 28 de desembre, d'impost sobre el valor afegit. Els vols nacionals estan subjectes a un 10 % d'IVA. Els vols internacionals en queden exempts, com també els vols amb origen o destinació a les Illes Canàries. Per acabar, els vols a les Balears estan subjectes a un 10 % d'IVA. No obstant això, la tarifa corresponent al trajecte sobre aigües internacionals també en queda exempta.

Tornar a dalt

Com puc pagar a Iberia.com?


El pagament dels bitllets es farà exclusivament amb targetes de pagament de crèdit i dèbit* acceptades per Iberia, a través de PayPal i mitjançant transferència bancària a través de SOFORT:

  • Visa, American Express, UATP/Airplus, Diners Club, MasterCard (excepte targeta Maestro) i Access.
  • Visa Electrón, 4B i Red 6000.
  • PayPal (disponiblenomés a Irlanda).
  • SOFORT, transferència bancària per a pagaments en euros (disponible només en determinats mercats).

Si a l'efectuar el càrrec a la teva targeta de pagament, l'entitat bancària no ens autoritza el cobrament, et notificarem el problema a través del correu electrònic per tal que revisis si les dades que ens has facilitat són correctes o bé perquè ens facilitis una nova targeta de pagament.

Recorda que Iberia no accepta l'ús de targetes virtuals per a l'adquisició de bitllets.

* Excepte a Mèxic on només s'accepten targetes de crèdit.

Tornar a dalt

Què és el Codi de Seguretat (CVV, Card Verification Value)?


El Codi de Seguretat consisteix en un codi de validació d'autenticitat de la teva targeta de pagament Visa, MasterCard, Diners Club o American Express.

En les targetes VISA, MASTERCARD i DINERS CLUB, aquest codi de seguretat es troba al revers de la targeta i s'identifica amb els tres últims dígits de la numeració. En les targetes AMERICAN EXPRESS, el codi de seguretat de quatre dígits apareix a l'anvers de la targeta.

Tornar a dalt

Quan es fa el càrrec a la meva targeta de pagament?


El càrrec a la teva targeta de pagament s'efectuarà automàticament un cop finalitzat el procés de Reserva i Compra Online.

Tornar a dalt

Hi ha algun càrrec addicional per utilitzar targeta de crèdit, PayPal o transferència bancària a través de SOFORT?


A Espanya:

Els pagaments amb targeta particular o personal (American Express sota llicència, Visa o Mastercard), emesa per un banc espanyol i en transaccions fetes a Espanya estan exempts de càrrecs.

Sí que tindran càrrecs* els pagaments amb els mitjans de pagament següents:

  • Les targetes d'empresa, corporatives o comercials
  • Les American Express denominades tripartites (emeses per American Express Internacional)
  • Les targetes Diners Club
  • Carte Blanche
  • UATP/Airplus
  • Les targetes emeses fora d'Espanya en les compres fetes al lloc espanyol d'Iberia.com

El càrrec addicional que s'aplica sempre és el següent:

l'1 % de l'import final en vols de llarg radi i el 2 % en la resta de vols.

Pel pagament a través de PayPal seria de 3,5 euros.

Al Regne Unit, Finlàndia o Suïssa:

S’aplica un càrrec* de l'1 % per passatger si s'utilitza una targeta de crèdit domiciliada al Regne Unit (targetes corporatives), Finlàndia o Suïssa.

*Queden exempts d'aquest càrrec addicional per la utilització de targeta de crèdit els bitllets aeris adquirits amb càrrec a Avios, així com la resta de pagaments de serveis opcionals (canvis en els bitllets aeris, reserva de seient anticipada, equipatge addicional, equipatges especials, etc.).

Tornar a dalt

He de presentar la meva targeta de crèdit?


No sempre és obligatori presentar a l'aeroport el dia de la sortida la targeta de crèdit amb què has efectuat el pagament del bitllet.

En el moment en què facis el pagament del teu bitllet (tant a través d'Iberia.com com trucant a Serviberia) i en funció de diversos factors, com les dates dels vols, el destí, l'import del bitllet i el país emissor de la targeta de crèdit, rebràs immediatament un avís de la necessitat de mostrar la targeta de crèdit a l'aeroport el mateix dia de la sortida.

Si has comprat el teu bitllet a través d'una oficina de venda de bitllets Iberia o a través d'una agència de viatges, et demanem que consultis amb l'oficina emissora.

Si en el transcurs de la compra d'un bitllet t’avisen que has de presentar la targeta de pagament, recorda que Iberia no accepta l'ús de targetes virtuals per a l'adquisició de bitllets.

Tornar a dalt

Com puc comprar un bitllet per a una persona que viu en una altra ciutat?


Sempre que la targeta de pagament sigui Visa, MasterCard o American Express, i aquesta estigui emesa al país on s'origina el vol, podràs comprar el bitllet per a una altra persona indicant la informació CVV de la teva targeta de pagament. D'aquesta manera no es requerirà la presentació de la targeta de pagament al passatger a l'aeroport (excepte quan a la pàgina de pagament apareixi el contrari) i serà admès al vol directament.

Si no inclous les dades CVV en el moment d'efectuar la compra, la persona que ha de viatjar, haurà de presentar als taulells de facturació la targeta amb la qual es va pagar el bitllet, i el titular de la mateixa hi haurà de ser present per verificar-la. Això mateix també passarà si pagas amb una targeta d'un altre país, encara que hagis afegit la informació CVV, o si utilitzes alguna altra targeta de pagament diferent de les esmentades. Pel mateix motiu, tampoc es podran pagar els bitllets amb targetes virtuals

Si no compleixes aquesta normativa, el passatger no serà admès al vol i només ho podrà fer per mitjà de la compra de bitllets nous en aquell instant.

Tornar a dalt

Compra ara i paga més tard amb Aplazame


El servei Aplazame s'integra com un mètode de crèdit instantani en el procés de pagament d'iberia.com a Espanya, perquè puguis comprar els bitllets de manera ràpida, senzilla i segura. Tria la destinació i selecciona Aplazame com a mètode de pagament en vols nacionals i en algunes rutes internacionals. Disposes de fins a sis mesos per poder pagar a terminis còmodament.
El sistema et redirigirà als servidors segurs d'Aplazame. Decideix el nombre de quotes i el dia del mes en què vols pagar, i Aplazame et concedirà el crèdit al moment.
Només necessites l'adreça electrònica, el número de mòbil i el DNI. Sense paperassa ni lletra petita.

Tornar a dalt

Què és SOFORT Banking?


És un nou sistema de pagament en línia certificat per l'organisme alemany TÜV Saarland, basat en els serveis bancaris per Internet ja coneguts que utilitzen codis PIN o TAN per accedir al teu compte, de manera que es garanteix un procés ràpid i segur de les teves compres en línia.
Només cal disposar d'un compte bancari en algun dels bancs que estan disponibles (compatible amb la majoria d'entitats bancàries a Espanya) i el pagament es fa en tres senzills passos sense haver-te de registrar.
Gràcies a la combinació del control de les transaccions, la verificació de les transaccions per SMS dels titulars de la targeta i un departament antifrau, SOFORT Banking és un mètode de pagament en línia completament segur.
SOFORT Banking només efectua transaccions en EUR i els ingressos no estan subjectes a cap càrrec.

Si selecciones la forma de pagament "Transferència bancària (Sofort)", aniràs automàticament a la pàgina de Sofort. Una vegada finalitzat el procediment de pagament, tornaràs directament a la pàgina de confirmació de reserva d'Iberia.

Tornar a dalt

Què és PayPal?


PayPal és la manera més segura i fàcil de pagar online. Només necessites una adreça de correu electrònic per fer els pagaments segurs en línia utilitzant una targeta de dèbit, una targeta de crèdit, un compte bancari o el saldo de PayPal registrant-te al web www.paypal.com.
Així, els teus detalls financers s’emmagatzemen de manera segura en els seus servidors i no hauràs de compartir-los amb la persona que rep o envia els diners ni revelar les teves dades a Internet o en públic.
Si selecciones la forma de pagament Paypal, aniràs automàticament a la pàgina de PayPal. Una vegada finalitzat el procediment de pagament, tornaràs directament a la pàgina de confirmació de reserva d’Iberia.

Tornar a dalt

Què és la targeta Amex?


La Targeta American Express la pots fer servir per a totes les teves despeses diàries, i acumular Avios MR que, posteriorment, podràs transferir a Iberia Plus i convertir en vols gratis. Transfereix els teus Avios a www.americanexpress.es/mrclub i gaudeixi del teu premi.

Tornar a dalt

Què són les targetes Iberia Sendo i Iberia Max?


Totes són targetes de crèdit. Amb Iberia Sendo i Iberia Max acumules directament Avios amb les teves compres.

Iberia Sendo són dues Targetes de crèdit complementàries, (una American Express i una altra Visa) on s'acumularàn directament Avios per totes les teves compres.
Per a més informació consultai a www. iberiacards.es

La comercialització de la Targeta Mastercard Iberia Max es realitza a través de les més de 8.000 sucursals bancàries, Grup Banco Popular, BBVA I Caja Madrid, així com d'Iberia Cards a través de la seva web. Amb ella acumules Avios i decideixes cada mes la quantitat que vols pagar.

Tornar a dalt

He detectat un doble càrrec posteriorment a la compra del vol, què he de fer?


Quan uses una targeta de dèbit/crèdit o bé, que funcioni com a tal en la compra d'un vol, pots tenir un doble càrrec o una retenció temporal per un import semblant al cost del bitllet en la teva targeta de dèbit. La retenció desapareix de manera automàtica en un termini calculat de 15 a 30 dies depenent de l'entitat bancària.

Això forma part de l'operativa normal quan utilitzes una targeta de dèbit en la compra d'un vol a Espanya. Es tracta d'un problema totalment aliè a Iberia, i és per motiu de l'operativa existent a Espanya entre les entitats bancàries i les emissores de les targetes.

També pot succeir el mateix amb les targetes de crèdit, tot i que no té la mateixa repercussió que amb les targetes de dèbit, ja que amb una targeta de crèdit únicament et disminueix el crèdit disponible durant uns dies.

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho