Saltar a contingut

Reservar i comprarTens dubtes?

Puc deixar una reserva pendent d'emetre i comprar-la amb posterioritat?


T'oferim un servei que et permet organitzar la resta del teu viatge amb més tranquil·litat.
Pots mantenir el preu del vol reservat a iberia.com durant 72 hores sense haver de comprar el bitllet.
El pagament de l'import d'aquest servei s'efectua en el moment de fer la reserva i es descompta del preu final del bitllet si el compres durant les 72 hores posteriors. El preu varia en funció de la durada del viatge:

Vols de radi curt i mitjà Vols de radi llarg
5 € / USD / GBP 10 € / USD / GBP

Un cop t'hagis decidit, només has d'entrar a Gestió de reserves i finalitzar la compra abans de 72 hores. Si no ho fas, la reserva es cancel·larà automàticament.

Pots utilitzar aquest servei a Espanya, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Estats Units, França, Grècia, Holanda, Irlanda, Itàlia, Malta, Portugal, Regne Unit, Rússia, Suïssa i Turquia (s'anirà ampliant a la resta de països). Només cal tenir en compte que la reserva s'ha de fer amb més de 5 dies d'antelació a l'hora de sortida del primer vol.

Podràs mantenir la reserva 72 hores en vols d'Iberia (operats per Iberia, Iberia Express o Air Nostrum) i en vols amb codi compartit amb British Airways, o bé quan inclogui vols de les dues companyies a la mateixa reserva.

En alguns altres països, les condicions de compra no permeten l'emissió automàtica dels bitllets. En aquests casos, se t'indicarà el procediment a seguir durant el procés de compra.

Tornar a dalt

Puc comprar un bitllet online de forma segura?


Iberia.com ofereix un alt nivell de seguretat, tant des del punt de vista tècnic com organitzatiu:

 • Seguretat en l'emmagatzematge de les dades
  La nostra base de dades compta amb un sistema de control d'accessos robust, així com amb els mecanismes de registre d'activitats corresponents. Els números de targeta de crèdit, les contrasenyes i les preguntes secretes s'emmagatzemen xifrats, per mitjà d'un algorisme criptogràfic d'alt nivell de seguretat.
 • Seguretat en transferències d'informació
  La transferència de la targeta de crèdit per xarxes de telecomunicacions s'efectua per mitjà de protocol segur i fent ús d'un certificat emès per una entitat acreditada (VERISIGN).
 • Pagament segur amb targetes de crèdit
  Iberia.com integra mecanismes d'autentificació d'usuari per a les principals targetes del mercat. Aquesta autentificació garanteix una experiència de pagament que protegeix l'usuari contra possibles fraus.
 • Sistemes de detecció de possibles intrusos
  A part de les mesures anteriors, volem assenyalar que la plataforma Iberia.com compta amb mecanismes de control de seguretat addicionals instal·lats a la xarxa, la finalitat dels quals és la detecció i blocatge de possibles atacs.
 • Auditories de seguretat
  El portal d'Iberia.com es sotmet a auditories de seguretat periòdiques orientades a indicar possibles noves deficiències del sistema, així com les mesures a implantar, amb objecte de prevenir-lo d'atacs per part d'usuaris maliciosos.
Tornar a dalt

No he rebut confirmació de la compra (enviament correu electrònic)


Comprova la teva bústia de correu electrònic per si ha estat detectat com a spam.

Si tampoc està a la bústia de spam, posa't en contacte amb Serviberia.

En cas que el teu bitllet hagi estat emès per una agència de viatges, posa't en contacte amb aquesta.

Tornar a dalt

Què és el número de bitllet electrònic?


El número de bitllet electrònic (TKT o e-Ticket) és un codi format per 13 dígits, en què els tres primers identifiquen la companyia aèria que emet el bitllet. L'identificador d'Iberia és el 075.

Un cop hagis reservat un vol a través d'Iberia.com, rebràs un correu de confirmació en què se't mostrarà el número del bitllet, l'enumeració del qual començarà sempre pels dígits 075, juntament amb el codi de reserva o localitzador.
En cas que es mostri com a "pendent" (correu de sol·licitud en curs), vol dir que encara s'està tramitant l'emissió del bitllet i, quan finalitzi el procés, rebràs el correu de confirmació amb totes les dades. Si no és així, et recomanem que truquis a les nostres oficines d'Iberia per comprovar que tot està correcte.

Un cop hagis obtingut la targeta d'embarcament, hi pots veure tant el número de bitllet com el del localitzador, a l'extrem superior dret, just a sota del codi de barres.

Totes les taxes i impostos que graven el transport aeri, que poden constituir una part important del preu final, s'inclouen en el preu del bitllet i s'indiquen desglossats, quan s'hagin afegit a la tarifa del bitllet, al camp "impostos i taxes".

T'aconsellem que conservis el correu de confirmació amb totes les dades del viatge fins que l'hagis finalitzat.

Tornar a dalt

Com puc fer una reserva per a un grup?


Es considera reserva de grup a partir de 10 passatgers.

És possible demanar un pressupost per a un grup, tant a través del nostre call centre, com a través de la nostra pàgina web.

Per a més informació i per obtenir el formulari per al pressupost, anar al menú "Accessos ràpids" a la part esquerra de la pàgina d'inici i seleccionar Reserva de Grups

Tornar a dalt

Puc fer una reserva/compra amb càrrec als meus Avios?


Sí, pots fer la reserva directament a Iberia.com a través del seu cercador. Quan hagis triat l’origen/la destinació i les dates del viatge, apareixerà l’opció “Pagar amb Avios”.
També pots accedir-hi des de la secció d’Iberia Plus > Avios > “Utilitzar els meus Avios” o si ho prefereixes trucant al centre de serveis Iberia Plus. Si pertanys a un programa de fidelització d’una altra companyia aèria d’alianza oneworld has de reservar/comprar amb Avios a través de la seva pàgina web o el seu centre d’atenció a clients.

Tornar a dalt

Cal escriure les dades obligatòries sempre que es fa una nova reserva?


Si ets client d'Iberia Plus, sempre que accedeixis amb el teu número Iberia Plus i el teu PIN a l' "Àrea Persona d'Iberia Plus", tindràs les teves dades preemplenades, facilitant-te així el procés de reserva o compra online.

Recorda, que en cas contrari, cap cop que facis una reserva, hauràs d'emplenar totes les dades.

Tornar a dalt

Com puc fer una reserva on la sortida del viatge sigui des d'un país diferent del de residència?


Pots seleccionar el país d'origen de la reserva directament des dels selectors de la recerca de vols de la pàgina principal. En cas de no trobar-se disponible aquesta opció pots canviar de país i idioma en la part superior esquerra de la mateixa pàgina principal.imprimir traducción.

Has de tenir en compte que les reserves es regeixen per les normatives de tarifes i les condicions de reserva del país d'origen, la qual cosa pot incloure despeses de gestió addicionals. Els preus es calcularan i cobraran en la moneda local del país d'origen seleccionat. Si la teva targeta de pagament factura en una moneda diferent de la nova moneda pot haver-hi una diferència entre l'import final mostrat i l'import carregat en el teu compte.

Depenent del país d'origen seleccionat pot haver-hi diferents mesures de seguretat per efectuar el pagament i pot ser obligatori presentar la targeta de pagament a l'aeroport el dia de sortida.

També pots emetre bitllets amb càrrec a Avios, des del país on hi hagi aquesta possibilitat de compra/reserva.

Tornar a dalt

Com puc recuperar i comprar una reserva feta des d'Iberia.com?


Sempre que la reserva que tens hagi estat feta des d'Iberia.com, podràs accedir a la compra de la teva reserva des de Gestió de reserves:

Sense identificar-te: Un cop s'obri la pàgina, hauràs d'escriure el codi de reserva i el cognom de passatger i prémer continuar. A la següent pantalla apareixeran les dades de la reserva, i se t'indicaran les dues accions: cancel•lar pla de viatge (en cas que no vulgui comprar el bitllet) i confirmar (si el vol comprar). Prem confirmar i a la pròxima pantalla emplenes les dades necessàries per efectuar la compra definitiva del bitllet.

Des de l' "Àrea Personal": Un cop a dins et mostrem el llistat de reserves o compres efectuades a través de la nostra pàgina web. Per visualitzar les dades del viatge, prem sobre el localitzador de reserva o bé a l'opció "veure detall". Aquesta opció et permetrà visualitzar les dades del teu viatge o bé confirmar la compra d"una reserva. Emplena les dades necessàries per efectuar la compra definitiva del bitllet.

Hi ha excepcions segons les condicions de compra, per les quals no es permet recuperar una reserva per comprar online, i / o deixar una reserva pendent de compra. .

Tornar a dalt

Stopover, Hola Madrid


Aprofita la connexió a Madrid i converteix-la en destinació sense cap cost addicional en el bitllet. Gràcies al programa Stopover d'Iberia, podràs visitar la ciutat i descobrir tot el que té per oferir-te.

Ho tindràs tot a l'abast: ofertes exclusives en allotjament, oci, transport…

Més informació a Stopover, Hola Madrid

Tornar a dalt

Com puc comprar un bitllet per poder tornar qualsevol dia?


Amb l'excepció del Pont Aeri entre Madrid i Barcelona, no es poden fer reserves d'anada i tornada amb possibilitat de tornada "open" (oberta per utilitzar durant un any) a la nostra pàgina web. Tot i que les condicions d'algunes tarifes completes tant de classe Business com de classe Turista permetin fer canvis en la data de tornada sense penalització, li aconsellem que contacti telefònicament amb Serviberia, amb una oficina d'Iberia.

Tornar a dalt

Com puc comprar un bitllet per a una persona que viu en una altra ciutat?


Sempre que la targeta de pagament sigui Visa, MasterCard o American Express, i aquesta estigui emesa al país on s'origina el vol, podràs comprar el bitllet per a una altra persona indicant la informació CVV de la teva targeta de pagament. D'aquesta manera no es requerirà la presentació de la targeta de pagament al passatger a l'aeroport (excepte quan a la pàgina de pagament apareixi el contrari) i serà admès al vol directament.

Si no inclous les dades CVV en el moment d'efectuar la compra, la persona que ha de viatjar, haurà de presentar als taulells de facturació la targeta amb la qual es va pagar el bitllet, i el titular de la mateixa hi haurà de ser present per verificar-la. Això mateix també passarà si pagas amb una targeta d'un altre país, encara que hagis afegit la informació CVV, o si utilitzes alguna altra targeta de pagament diferent de les esmentades. Pel mateix motiu, tampoc es podran pagar els bitllets amb targetes virtuals

Si no compleixes aquesta normativa, el passatger no serà admès al vol i només ho podrà fer per mitjà de la compra de bitllets nous en aquell instant.

Tornar a dalt

He perdut el meu bitllet (Duplicat)


Tots els bitllets d'Iberia són bitllets electrònics.

Un cop l'has comprat, rebràs el rebut/itinerari a la teva adreça de correu electrònic. Si vols una còpia podràs sol·licitar-la a través de Gestió de reserves des d'on accediràs a tota la informació relativa al teu bitllet, recuperar les dades, afegir informació de contacte, facturar el vol ...
El mateix dia del vol, només has d'identificar-te a l'aeroport amb un document oficial que acrediti la teva identitat.

En cas que el teu bitllet hagi estat emès per una agència de viatges, posa't en contacte amb aquesta.

Tornar a dalt

Com confirmo la meva reserva


Tot i que amb Iberia no és necessari reconfirmar la reserva, si desitges comprovar les dades del teu bitllet, ho pots fer de les maneres següents.

 • A través de la nostra pàgina web iberia.com, accedint a Gestió de reserves. Hauràs d'introduir els sis dígits del codi de reserva i el cognom d'un passatger. Podràs revisar les dades del teu viatge: informació de passatgers, detalls del vol (dates, horaris, seients) i mètode de pagament
 • A través del nostre servei Serviberia, trucant al número 901111500. Hauràs d'escollir la segona opció del menú de veu i, a continuació, proporcionar els sis dígits del codi de reserva i el cognom d'un passatger. Si encara no has començat el viatge, obtindràs dades sobre el nombre de persones que viatgen, l'origen i el destí dels vols i els horaris. El reconeixement vocal també et demanarà un número de telèfon de contacte en destí. Si ja has començat el viatge, obtindràs la mateixa informació però només sobre els vols de tornada.

En cas que es produís algun canvi relacionat amb la programació dels teus vols, rebràs immediatament un avís via SMS al mòbil o per correu electrònic a la teva adreça electrònica.

Tornar a dalt

Com es pot passar a la classe Business o a la classe Turista Premium? (Ascens de classe)


T'oferim l'opció de viatjar en classe Business o en Turista Premium perquè puguis gaudir d'aquesta experiència a bord.

Aconsegueix:

 • Taulells de facturació exclusius
 • Selecció gratuïta de seient
 • Fast Track (per a classe Business)
 • Accés a sala VIP (per a classe Business)
 • Tots els serveis Business de bord: gastronomia, espai dels seients…
 • Lliurament prioritari d'equipatge

Un cop hagis comprat el bitllet en turista, des de Gestió de reserves o des de Check-in sabràs si pots optar a una classe superior. Tenim diverses alternatives d'ascens de classe:

 • La teva oferta
  El preu el decideixes tu. Fes una proposta per trajecte. Com més valor tingui, més opcions tens d'aconseguir-la. Fins a 5 dies abans de volar podràs canviar el valor de l'oferta i 4 dies abans sabràs si has guanyat.
 • Campanyes
  T'oferim un preu determinat, que variarà segons el trajecte i la durada del vol, per viatjar en classe Business o Turista Premium.
 • En temps de facturació
  En temps de facturació, és a dir, durant les últimes 24 hores abans de la sortida del vol, podràs adquirir el teu viatge en una classe superior per un preu fix en funció del trajecte.
 • Utilitzant els teus Avios
  Pots utilitzar els Avios per canviar la reserva en classe turista (tarifa Y, B o H) per classe Business.
  Aquest servei està subjecte a la disponibilitat de determinades classes dins de la cabina de Business (llevat de vols de Pont Aeri, IB26XX, IB5XXX i IB7XXX). Per obtenir-ne més informació, consulta el teu Centre de Serveis Iberia Plus.

Les condicions de la tarifa i l'obtenció d'Avios es regeixen per les clàusules estipulades en el moment de la compra de bitllets.

Tornar a dalt

Amb quina antelació puc comprar a Iberia.com?


Hores mínimes necessàries per poder reservar a través d'Iberia.com

2 hores 6 hores 24 hores 48 hores 72 hores 96 hores
Espanya Alemanya Brasil Marroc Perú Argèlia
USA Àustria Xina Argentina
Bèlgica Israel Xile
Croàcia Japó Colombia
Dinamarca Puerto Rico Costa Rica
Finlàndia Russia Cuba
França Equador
Grècia El Salvador
Holanda Guatemala
Hongria Hondures
Irlanda Nicaragua
Itàlia Panamà
Malta Paraguai
Mèxic República dominicana
Portugal Senegal
Regne Unit Sud-àfrica
República Txeca Uruguai
Suècia Veneçuela
SuÏssa
Tornar a dalt

Puc fer una reserva sense estar registrat a Iberia.com?


Sí. Per efectuar una reserva o adquirir els teus bitllets no cal estar registrat o tenir un perfil a Iberia.com. No obstant això, els clients d'Iberia Plus registrats tindran la informació sobre les seves dades desades (nom del passatger, forma de pagament, etc.) per fer-los més fàcils les compres i poder beneficiar-se dels avantatges de ser un client Iberia Plus.

Per efectuar una reserva o compra sense registrar-te cal que marquis l'opció "Si no ets titular del nostre programa Iberia Plus" i després "Continuar proporcionant les dades dels passatgers".

Tornar a dalt

Si ja estic donat d'alta a Iberia Plus, puc fer una reserva per a una altra persona des de la meva "Àrea Personal d'Iberia Plus"?


Sí, sempre que aquesta persona viatgi amb tu.

Si, pel contrari, vols efectuar la reserva per a algú sense que viatgi amb tu, llavors t'oferim la facilitat de fer una reserva sense necessitat de donar d'alta a aquesta persona a Iberia Plus, des de l'opció "Si no és titular del nostre programa Iberia Plus" i després prement sobre "Continuar proporcionant les dades dels passatgers". Aquesta opció és la que et permet fer reserves sense necessitat de ser titular d'Iberia Plus.

Si efectues la reserva des de la teva "Àrea Personal", totes les dades que figurarien a la reserva serien teves i no de l'altra persona a la qual vols fer la reserva.

Només en el cas que la reserva que vols efectuar sigui amb càrrec als teus Avios i per a un dels beneficiaris que tens a Iberia Plus, hauràs d'accedir a través de la teva "Àrea Personal".

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho