Equipatge a la bodega

Quantes peces pots facturar amb pes/mides permesos. Compra equipatge addicional i equipatges especials. Factura la maleta fins a la destinació en vols amb escales i informa't de quan la pots lliurar a l'aeroport.

Quantes peces d'equipatge o quilos puc facturar?

El nombre de peces que pots portar de franc depèn de la tarifa del bitllet. Per no pagar recàrrec, assegura't de complir les limitacions de mida i pes:

 • Cap maleta no pot superar els 158 cm de llarg, incloent-hi nansa, butxaca i rodes.

 • El pes màxim serà de 23 kg, i podràs facturar fins a 32 kg pagant un recàrrec per quilo de sobrepès o contractant una maleta addicional de 32 kg.

Qualsevol tipus d'article que superi la franquícia gratuïta d'equipatge facturat es considerarà excés d'equipatge. Tant la tarifa d'equipatge addicional (maletes de 15 kg, 23 kg o 32 kg, segons necessitis), com el cost del quilo de sobrepès (de 23 a 32 kg) són imports que van en funció de la destinació (curt, mitjà o llarg recorregut).

Consulta la teva franquícia gratuïta d'equipatge a la bodega i les tarifes d'equipatge addicional i de sobrepès a la nostra pàgina d'Equipatge facturable.

Un cop s'ha contractat equipatge addicional no és possible cancel·lar-lo ni reemborsar-lo.

També pots pagar el recàrrec per excés d'equipatge al taulell de facturació de l'aeroport amb la teva targeta de crèdit i quan no sigui possible la compra en línia d'equipatge addicional, depenent de:

 • L'aeroport d'origen.

 • Que el teu viatge (o part) estigui operat per una altra companyia aèria.

Presenta't a l'aeroport com a mínim 20 minuts abans de l'hora recomanada si viatges amb excés d'equipatge.
Actualment, la possibilitat de pagar l'equipatge addicional o l'excés de pes amb Avios no està disponible.

Hi ha restriccions de transport de menjar i/o beguda per portar a bord o a l'equipatge facturat?

La majoria de països tenen restriccions sobre el tipus i la quantitat de líquid que es pot portar com a equipatge de mà. Això inclou gels, cremes, pastes i menjar líquid com ara melmelada i gelatina. Es permet el menjar sòlid a bord, encara que el país de destinació pot prohibir la introducció d'alguns tipus d'aliments. Recorda la normativa sobre líquids a l'equipatge de mà.

Pel que fa a l'equipatge facturat, pot incloure aliments i begudes sempre que vagin ben embalats i en recipients irrompibles per prevenir qualsevol accident (les ampolles, els articles peribles i fràgils viatgen sota la teva responsabilitat). El personal de l'aeroport pot denegar el transport de l'article si considera que no ha estat embalat correctament.

Els productes d'origen animal (carn, llet i productes derivats) poden contenir agents patògens que transmetin malalties contagioses. Per això, la Unió Europea i altres països exigeixen controls i procediments estrictes per introduir aquests aliments. Abans de viatjar, comprova que l'aliment que pretens transportar estigui permès, consultant el departament de duanes que correspongui.

Com puc transportar el meu material esportiu?

Si viatges amb material esportiu (bicicleta, esquí, surf, golf, etc.), informa't de les condicions de transport accedint a equipatges especials.

Afegeix-lo i paga'l en el moment de reservar el bitllet, a través de Gestiona la teva reserva o quan facis el check-in online.

Com puc enviar un paquet o qualsevol altra mercaderia?

Per transportar o enviar paquets, articles fràgils i/o peribles, animals, efectes personals i restes humanes, tant a destinacions nacionals com internacionals, contacta amb IAGCargo.

Què significa franquícia d'equipatge?

La franquícia d'equipatge és el màxim que pots transportar gratuïtament i varia segons la classe de tarifa, origen i destinació.

Tot el que excedeixi la franquícia es considerarà excés d'equipatge i comportarà un recàrrec.

Si al bitllet s'indica:

 • Franquícia: 0PC (zero peces / zero pieces), vol dir que la teva tarifa no inclou equipatge a la bodega gratuït.

 • Franquícia: 1PC, vol dir que la teva tarifa inclou un equipatge a la bodega gratuït.

Recorda que si voles en connexió amb una altra companyia, caldrà que comprovis la franquícia que et permet aquesta combinació, ja que pot variar respecte a l'aplicació general d'Iberia. Cada companyia de l'aliança oneworld aplica la seva pròpia política de pes. Més informació sobre Equipatge facturable.

Facturació d'equipatge directe en vols en connexió

L'Equipatge en transbord o transferència és aquell equipatge facturat que fa dos o més vols en connexió, i que necessita enllaç.
Pots facturar aquest equipatge en connexió, sempre que tots els vols corresponguin al mateix localitzador o reserva. En la majoria de casos, l'equipatge s'etiquetarà per anar directament a la destinació final (podràs comprovar-ho al resguard de l'etiqueta d'equipatge que reps en facturar-lo), però l'hauràs de recollir i facturar de nou per al vol de connexió si:

 • Els vols no són a la mateixa reserva.

 • Fas un transbord d'un vol d'Iberia a un vol domèstic en alguns països on l'autoritat pugui requerir que recullis l'equipatge per fer tràmits de duanes (per exemple, els Estats Units o Mèxic).

 • Arribes a l'aeroport d'una ciutat i el vol de connexió surt des d'un altre aeroport.

 • Els vols en connexió no són el mateix dia i el temps total de transbordament supera les 12 hores.

 • Part del viatge es fa amb autobús o amb tren.

Informa't sobre el lloc on t'has de fer càrrec de l'equipatge a l'aeroport d'origen.

Consulta tota la informació a la nostra pàgina de connexions a l’aeroport de Madrid o d’altres aeroports internacionals.

 

Amb quanta antelació puc facturar l'equipatge a l'aeroport?

A l'aeroport de Madrid podràs facturar l'equipatge amb 24 hores d'antelació a la sortida del vol.

Per a la resta d'aeroports de la xarxa d'Iberia, el temps estàndard d'obertura de la facturació per al lliurament dels equipatges és:

 • Vols de llarg recorregut: 4 hores abans de l'hora programada de sortida.

 • Vols de curt i mitjà recorregut: 2 hores abans de l'hora programada de sortida.

Suggeriment per a l'equipatge facturable

Et proposem alguns suggeriments per preparar l'equipatge i saber com has d'actuar si es produeix qualsevol incidència en arribar a la destinació.

Factura l'equipatge des de casa: Bob

El servei Bob et recull la maleta en qualsevol punt de la ciutat i la factura per tu. Recull-la directament a l'aeroport de destinació. Descobreix Bag on board.

Quins articles es consideren perillosos?

Per raons de seguretat, i depenent de la naturalesa dels objectes, hi ha alguns articles que no es poden transportar com a equipatge de mà, ni tampoc dur-los a sobre, i alguns tampoc no es poden facturar com a equipatge de bodega.
Comprova la llista d'articles perillosos abans d'iniciar el viatge.

Quin és el procediment per als equipatges de valor declarat?

Si vols fer una declaració de valor especial per a l'equipatge que facturaràs, et recomanem que et presentis a l'aeroport amb el màxim de temps possible. En funció de la destinació, s'establirà una valoració màxima per quilogram d'equipatge, fins a un límit establert.

Es cobrarà un 5 per 1.000 sobre el valor declarat i s'emetrà un bitllet d'excés d'equipatge.
Si viatges en connexió amb altres companyies, només s'acceptaran equipatges amb declaració de valor si aquestes companyies hi donen la conformitat.

Si viatjo en un vol amb codi d'Iberia, però operat per Vueling, quantes peces d'equipatge o quilos puc facturar d'equipatge?

Si connectes un vol amb codi d'Iberia operat per Vueling amb un altre d'Iberia o Iberia Regional, se t'aplicaran les condicions de transport d'equipatge d'Iberia, tant de la franquícia com de l'excés, fins a la destinació final. Si viatges en un vol amb codi d'Iberia operat per Vueling o fas algun trànsit entre vols amb codi d'Iberia i operats per Vueling, la franquícia gratuïta serà la d'una peça d'equipatge de 23 kg.
A partir d'aquest pes, i fins a un màxim de 32 kg, cada quilogram es considerarà sobrepès i tindrà un recàrrec. Consulta més detalls sobre la franquícia de Iberia.

Puc portar flors o plantes a l'avió?

Les plantes, flors, llavors i altres productes d'origen vegetal es permeten com a equipatge de bord (a la cabina o a la bodega), si compleixen les nostres condicions de mida/pes i sempre que no infringeixin les restriccions agrícoles del país de destinació.
L'entrada d'aquests productes pot estar prohibida o reglamentada (segons els països) pel risc de ser portadors de plagues o perquè puguin estar classificats com a espècies protegides.
T'aconsellem que contactis amb l'ambaixada del país de destinació. A Espanya, com a país membre de la Unió Europea, s'aplica la legislació europea en matèria duanera.

Puc transportar les meves eines de treball?

El transport o l'enviament d'eines de treball (martells, trepants, serres, radials, etc.), només es permet com a equipatge de càrrega.
Per fer la reserva o informar-te sobre preus i procediments a seguir, pots contactar amb IAGCargo.

Transport d'armes

Les armes s'han de transportar sempre a la bodega, ja que es tracta d'articles perillosos, independentment de si són de caça o esportives.
Consulta el detall de les condicions per al transport d'armes a la nostra pàgina d'Equipatges especials.

Carregant...