Documentació necessària per volar

Consulta la documentació que necessites per volar amb Iberia, així com els tràmits i requisits específics exigits per a la migració i les duanes d'entrada i sortida dels països.

Quina documentació necessito per viatjar amb Iberia?

D'acord amb les normes d'Aviació Civil, hem de comprovar la identitat dels nostres passatgers i verificar que es correspon amb les dades del bitllet. Per això demanem el DNI, passaport o carnet de conduir expedit a Espanya tant als taulells de facturació com a les portes d'embarcament, i podem denegar l'accés a l'avió als passatgers que no presentin aquesta documentació. A més, hauràs de tenir la documentació requerida per les autoritats dels països d'origen, destinació i trànsit.

Si tens la nacionalitat espanyola, pots consultar els requisits oficials per viatjar a qualsevol país al nostre enllaç amb el Ministeri d'Afers Exteriors (disponible només en castellà).
Consulta altra documentació i vacunes segons la destinació a la pàgina oficial de IATA (disponible només en anglès).

Migració i tràmits de duanes

Abans de viatjar, consulta la documentació que necessites, els tràmits i els requisits específics exigits per certs països de destinació.

 • Sortida del país:

  Tingues en compte el temps de facturació i els controls de policia i seguretat, especialment en els períodes de vacances. És aconsellable tenir el bitllet, la targeta d'embarcament i la documentació a mà, i és la teva responsabilitat tenir la documentació personal en regla. Tingues en compte que, en cas d'incompliment de les normes de control de policia o duanes, se't podria denegar l'entrada al país de destinació.
  Cada país té les seves restriccions a l'hora de treure algun producte típic del país. En cas de dubte, consulta l'ambaixada del país que visites.

 • Viatges en trànsit:

  Com a norma general, si entres en un país de l'espai europeu Schengen per viatjar a un altre que també ho sigui, el control de passaport es farà al primer punt d'arribada i la duana de l'equipatge, a la destinació final. Si són països de fora de l'espai Schengen, aleshores tots els tràmits es faran al final del viatge.
  Als Estats Units, hauràs de passar el control d'immigració i la duana de l'equipatge al primer aeroport d'entrada al país. Si tens qualsevol dubte, et recomanem que consultis a l'aeroport d'origen on has de fer aquests tràmits.

 • Arribada al país de destinació:

  El primer pas en arribar serà passar el control de migracions i de duana, de nou. Normalment, els formularis d'immigració i de duanes es lliuren a l'avió abans de l'arribada al país. Et recomanem que els emplenis abans d'aterrar i així t'estalviaràs temps. En cas que no te'ls donin a l'avió, els podràs demanar a l'arribada.
  En alguns països el visat s'obté en arribar a l'aeroport, on probablement s'haurà de pagar en dòlars. Altres països tenen establertes unes taxes d'aeroport o un impost turístic.
  Recorda que totes les duanes limiten l'entrada de begudes alcohòliques, tabac i perfums, i en alguns països, també l'entrada d'animals, plantes i aliments.

  Consulta altres detalls d'entrada de qualsevol país de la Comunitat Econòmica Europea.
  Si no tens res a declarar, cerca el rètol “nothing to declare” (normalment amb el fons verd) i podràs sortir de l'aeroport més ràpidament.

Què és el número REDRESS?

Un número Redress és un número únic que pots sol·licitar al Departament de Seguretat Nacional dels EUA i serveix per evitar problemes, com ara la denegació o el retard de l'embarcament per part de la companyia aèria o de l'entrada o sortida als EUA, o la repetició d'un control de seguretat addicional si el teu nom coincideix amb el d'algú que figuri a la llista de vigilància dels EUA.
Si creus que se t'ha vinculat per error amb un nom present a la llista de vigilància dels EUA i vols evitar problemes d'identificació en el futur, pots sol·licitar un número Redress.

Quina documentació necessito per viatjar als Estats Units?

Si viatges amb destinació o trànsit als Estats Units, has de saber que els ciutadans dels països inclosos al Programa d'exempció de visat (ESTA) han de sol·licitar una autorització de viatge electrònica. És convenient que facis el procediment de registre amb una antelació mínima de 72 hores a la sortida del vol, a fi d'obtenir l'autorització oficial a temps. Et recomanem portar una còpia impresa de l'autorització, juntament amb la resta de documentació necessària per al viatge.

Si has estat a Cuba després del 12 de gener de 2021 i, per tant, tens un segell de Cuba al passaport,no podràs tramitar l'ESTA i hauràs de sol·licitar un visat B1 o B2 al Consolat General o Secció Consular de l'Ambaixada dels Estats Units del teu lloc de residència.

El número de passaport espanyol consta de nou caràcters: tres lletres seguides de sis xifres. A causa de la tipografia del passaport, de vegades es pot confondre el número 0 (zero) amb la lletra O i viceversa. Assegura't d'introduir correctament tots els caràcters en omplir l'ESTA.

Segell humit al bitllet de sortida de Veneçuela

D'acord amb la llei de Veneçuela, els passatgers que viatgin des d'aquest país i que hagin adquirit els bitllets directament des de les aerolínies autoritzades (Iberia n'és una) o en una agència de viatges de l'exterior, hauran de presentar un segell humit d'aquesta companyia aèria.
Per viatjar amb Iberia des de Caracas, no cal aquest segell al bitllet.

Carregant...