Saltar a contingut

Documents pel viatgeTens dubtes?

Migració i tràmit de duanes


Els tràmits de migració i de duanes es realitzen sempre en sortir d'un país o en entrar-hi. Cada país pot establir la seva pròpia normativa tant pel que fa a la petició de documentació i/o visats per a l'entrada, com a la importació/exportació de productes per les seves fronteres.

Sortida del país:
Tingues en compte el temps de facturació, així com els tràmits de Policia i els controls de seguretat, molt especialment en els períodes de vacances, en què s'incrementa el trànsit als aeroports.
Per raons de seguretat, hi pot haver controls més freqüents i exhaustius als aeroports, tant dels passatgers com dels seus equipatges de mà o facturats, de manera que és aconsellable tenir el bitllet, la targeta d'embarcament i la documentació d'identitat a mà.
Recorda que és responsabilitat teva tenir tota la documentació personal en regla i que se't podria negar l'entrada al país de destinació en cas d'incompliment de les normes bàsiques de control policial o duaner.
Cada país té les seves pròpies restriccions a l'hora de treure algun producte típic del país, com ara corall, icones, caviar, etc. En cas de dubte, consulta l'ambaixada del país que visites.

Arribada al país de destinació:
El primer pas en arribar serà novament passar el control de migracions i de duana, però aquest cop per entrar al país de destinació.
Els formularis d'immigració i de duanes s'entreguen normalment a l'avió abans de l'arribada al país. Et recomanem que els emplenis abans d'aterrar i així t'estalviaràs temps. En cas que no te'ls donin a l'avió, els podràs demanar a l'arribada.
En alguns països el visat s'obté en arribar a l'aeroport, on probablement s'haurà de pagar en dòlars. Altres països tenen establertes unes taxes d'aeroport o un impost turístic.

Viatges en trànsit
Com a norma general, si ingresses en un país de l'espai europeu Schengen per viatjar a un altre que també hagi signat el tractat, el control de passaport es farà al primer punt d'arribada i la duana de l'equipatge, a la destinació final. Si són països de fora de l'espai Schengen, aleshores tots els tràmits es faran al final del viatge.
Als Estats Units, hauràs de passar el control d'immigració i la duana de l'equipatge al primer aeroport d'entrada al país.
Si tens qualsevol dubte, et recomanem que consultis a l'aeroport d'origen on has de realitzar aquests tràmits.

Recorda que totes les duanes limiten l'entrada de begudes alcohòliques, tabac i perfums. També està limitada o fins i tot prohibida en alguns països l'entrada d'animals, plantes i aliments. Sobre l'entrada a qualsevol país de la Comunitat Econòmica Europea, pots consultar-ne més informació aquí
. Si no tens res a declarar, adreça't als passadissos amb el cartell "Nothing to declare", normalment amb el fons de color verd, i ja podràs sortir de l'aeroport.

Tornar a dalt

Què és el número REDRESS?


Redress és una solució que evita endarreriments futurs a aquells passatgers que consideren que han estan identificats de manera errònia, que han patit endarreriments injustos o als que se'ls ha prohibit pujar a l'avió. Els passatgers afectats acostumen a tenir el mateix nom (o un semblant) al d'alguna persona que consta a la llista de vigilància del Govern dels EE.UU.
Cal tenir en compte que abans del DHS TRIP, van existir diversos programes similars (por exemple, el "PIV" o el "TIV"). Aquests programes han estat consolidats i unificats al DHS TRIP.

Més informació

Tornar a dalt

Quina documentació necessito per viatjar amb Iberia?


Iberia, segons la norma introduïda pel Comitè Nacional de Seguretat Aeroportuària de la Direcció General d’Aviació Civil Espanyola, demana a tots els seus passatgers, independentment de la destinació, la presentació del DNI, passaport o carnet de conduir expedit a Espanya, per verificar que la seva identitat coincideix amb les dades que apareixen al bitllet i a la targeta d’embarcament.
Aquesta documentació es demanarà tant als taulells de facturació (sempre que s'utilitzin), com a les portes d'embarcament. En compliment d'aquesta nova normativa, Iberia denegarà la realització del viatge a aquelles persones que no presentin aquesta documentació o la identitat de les quals no es correspongui amb la seva targeta d'embarcament.

A més, heu de tenir la documentació que exigeixen les lleis o les autoritats dels països als quals, des dels quals o a través dels quals hagueu de volar, essent el viatger, l’únic responsable del compliment de tots els requisits que s’exigeixen en cada cas (passaport, visats, DNI).

Per ajudar-vos en la cerca d'aquesta informació, hem obert un canal d'intercanvi informatiu amb el Ministeri d'Afers Externs on, com a ciutadà espanyol podreu trobar tots els requeriments oficials necessaris per poder viatjar a qualsevol país.
Documentació

També podeu consultar per nacionalitat, les dades sobre documentació i vacunes necessàries pel vostre viatge a través de la pàgina oficial d' IATA (només disponible en anglès).

Tornar a dalt

Segell humit en bitllet de sortida de Veneçuela


Per exigències de l’organisme governamental (CADIVI), els passatgers que viatgen des de Veneçuela i que hagin adquirit els bitllets aeris directament a l’aerolínia o en una agència de viatges a l’exterior, han de presentar un segell humit de la companyia aèria. Només s’acceptaran bitllets d’aerolínies que estiguin autoritzades (Iberia n’és una) per operar al país i que puguin ser validats per aquestes aerolínies.
Per viatjar amb Iberia des de Caracas no és necessari el segell humit de l'aerolínia al bitllet aeri.

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho