Embarassades i nadons

Viatja embarassada o amb dos nadons. A partir de quin moment és aconsellable viatjar amb el teu nadó i informació sobre com pots portar el cotxet i el seu menjar a bord.

Com puc transportar un nadó?

Si viatges amb un nadó o nen i necessites portar el teu propi cotxet, tens l'opció de:

  • Tenir el cotxet fins al moment d'entrar a l'avió. Si hi ha disponibilitat d'espai al vol, el podràs transportar a la cabina. En cas contrari, el personal del vol el dipositarà a la bodega i te'l lliurarà a la porta de l'avió en arribar a la destinació. No podem garantir aquest servei en tota la xarxa d'aeroports del Grup Iberia. Per normativa, algunes destinacions prohibeixen l'ús de cotxets de nadons dels passatgers a l'aeroport. En aquests trajectes, els cotxets es lliuraran a la cinta de recollida d'equipatges d'arribades. I si viatges en connexió, es facturaran sempre a la destinació final.

  • Facturar el cotxet amb la resta de l'equipatge gratuïtament. Si el factures com a equipatge de bodega, el podràs recollir amb la resta de l'equipatge a les cintes de les sales d'arribada.

Conscients del que suposa viatjar amb un nen petit, a Iberia concedim la mateixa franquícia d'equipatge de l'adult amb qui viatja, més una cadira/cotxet de passeig plegable o una cadireta d'automòbil.
A més, se't permet portar una bossa amb el seu menjar, beguda i articles necessaris per al vol.

Perquè la criatura pugui viatjar més còmodament, en vols intercontinentals posem a la teva disposició un nombre determinat de bressols-confort per a nadons de fins a 8 mesos i 11 kg de pes.
. Ni els bressols ni els seients per als adults que acompanyen el nadó no es poden reservar en línia; només es pot fer a través de les nostres oficines de reserves. Depenent de la classe en què viatgis, la reserva anticipada de seient podrà tenir un cost addicional.

Es pot viatjar amb un menor en cabines diferents (Business / Turista)?

Es pot viatjar amb un menor al mateix avió però en cabines diferents, tenint en compte algunes consideracions:

El menor ha de tenir més de 5 anys d'edat. Per seguretat aèria, si encara no ha complert els 12 anys, rebrà el tracte de menor sense acompanyar (UM), per la qual cosa has de sol·licitar el Servei d'acompanyament de menors. Com a tal, ens responsabilitzarem del seu transport, però la seva salut, benestar i conducta serà competència teva. Et recomanem reservar el servei amb la màxima antelació perquè hi ha un nombre limitat de places per als UM a bord.

Si el nen té 12 anys o més, no necessita  cap procediment especial. Pots fer la reserva de manera individual triant la cabina que vulguis.

Puc portar el menjar del meu nadó a bord?

D'acord amb la normativa sobre líquids a l'equipatge de mà, si viatges amb un nadó, pots portar la quantitat de suc o de llet que necessiti per a tot el viatge.

Des de quin moment un nounat i la seva mare poden viatjar amb Iberia?

A Iberia et permetem viatjar des de qualsevol moment després del part, però et recomanem que no volis amb el teu nadó fins al cap de 7 dies després de donar a llum. Recorda que els nadons poden patir dolor pels canvis de pressió de la cabina i que se'ls ha d'hidratar constantment.

Puc viatjar amb dos nadons?

Según la normativa sobre seguridad en vuelo, para poder viajar un solo adulto con dos bebés, deberá llevar una silla de coche homologada en la que viajará uno de ellos, y que se colocará en el asiento contiguo. El otro bebé irá en brazos del adulto con el cinturón adicional facilitado la tripulación. La tarifa que se aplica al bebé que ocupa el asiento en la silla será la misma que la de un niño entre 2 y 11 años cumplidos.

Puedes ver en nuestra página de Menores, niños y bebés las limitaciones de un adulto para viajar con más de un niño menor de 5 años o entre 5 y 11 años.

Puc viatjar si estic embarassada?

A Iberia et permetem viatjar embarassada encara que, com la resta de línies aèries de la IATA (Associació de Transport Aeri Internacional) recomanem no viatjar passades les 28 setmanes d'embaràs i fins a 7 dies després de donar a llum.

A partir de la setmana 36 de gestació (o 32 si és múltiple i sense complicacions), la IATA et recomana no volar. Si malgrat tot necessites viatjar, hauràs de presentar un certificat del teu metge en el moment d'embarcar.

Consulta la informació que necessitis a Dones embarassades.

Carregant...