Reserva de seients

Visualitza a través de Gestiona la teva reserva el mapa de seients del vol per triar el que més t'interessi. Informa't de les condicions i revisa les polítiques de reserva anticipada de seients.

Puc reservar un seient anticipadament?

Perquè estiguis més còmode a bord i perquè puguis assegurar-te de volar amb els teus familiars i companys de viatge, Iberia i Iberia Regional Air Nostrum t'ofereixen la possibilitat de triar el seient des del moment de fer la reserva.
Aquest servei de reserva anticipada de seient és de pagament i sempre segons els criteris que pots consultar a la pàgina de Reserva anticipada de seients.

Si ja has emès el bitllet, pots consultar les condicions i reservar el seient des de Gestiona la teva reserva i també a Check-in online.

Puc veure el mapa de seients de l'avió per triar i reservar el meu lloc?

Si la reserva ho permet, pots accedir a Gestiona la teva reserva, on podràs veure el plànol de l'avió i la disponibilitat de seients en aquell moment. En situar-te amb el ratolí sobre el seient que t'interessi, se't mostrarà el preu si no està inclòs en la teva tarifa.

Revisa la pàgina de Reserva anticipada de seients per fer la reserva.

Com puc sol·licitar la devolució de l'import abonat per una reserva anticipada de seient de pagament?

Pots sol·licitar aquests reemborsaments només en determinades circumstàncies. Consulta la Política de la reserva avançada de seients per obtenir més informació i emplena aquest formulari per a la teva sol·licitud.

Si has adquirit la reserva en una agència de viatges, hauràs de tramitar les sol·licituds de devolució a través del punt de venda. No les podràs sol·licitar als aeroports ni a bord dels avions.
El termini màxim de sol·licitud de devolució és de 14 dies després del darrer vol de l'itinerari. La devolució es farà sempre a través del mateix mitjà de pagament amb què hagis abonat la reserva anticipada de pagament del seient.

Puc canviar el seient reservat anticipadament?

En qualsevol moment podràs canviar les reserves prèvies de seient que no requereixin pagament, a través de Gestiona la teva reserva. En les reserves anticipades de seient de pagament no podràs modificar la selecció del seient fins al moment de fer el check-in online.

Si les condicions de la tarifa del teu bitllet aeri et permeten fer canvis i decideixes canviar el vol, podràs seleccionar un seient equivalent al vol nou. En les reserves anticipades de seient de pagament, si no hi ha disponible un seient equivalent o canvies a un seient d'import inferior, l'import addicional pagat no es reemborsa. Si el seient que selecciones al vol nou és d'un import superior, hauràs d'abonar la diferència. Els reemborsaments de les reserves anticipades de seients de pagament només estan disponibles en unes circumstàncies determinades. Revisa la pàgina de Reserva anticipada de seients per obtenir-ne més informació.

Puc reservar un seient de pagament anticipat fent servir els Avios?

La possibilitat de reservar un seient fent servir els Avios no està disponible actualment.

Es pot reservar un seient a prop de la sortida d'emergència?

Pots reservar un seient a prop de la sortida d'emergència als vols d'Iberia i Iberia Regional Air Nostrum. Entre aquests hi ha els seients Turista XL, amb els quals, a més, disposaràs de més espai.
Per raons de seguretat, podràs ocupar-ne un sempre que no tinguis dificultats motrius i puguis entendre les instruccions relatives a la seguretat (tant escrites com orals, en castellà o en anglès).
Hauràs de ser major de 12 anys, tenir prou força per accionar la porta de sortida d'emergència i estar disposat a ajudar si la situació ho requereix.

No és possible reservar o ocupar un seient d'emergència, si:

  • • A causa de la teva estatura, complexió física, edat o malaltia, tens dificultats per moure't ràpidament.
  • • Necessites una extensió del cinturó de seguretat.
  • • Estàs en estat avançat de gestació.
  • • Viatges amb altres persones a càrrec teu que puguin requerir la teva ajuda en una situació d'emergència.
  • • Viatges amb animals a la cabina.
  • • Prens alguna medicació que pugui afectar els requisits sol·licitats.

Per a més informació, revisa la pàgina Reserva anticipada de seients.

S'assignen seients contigus si viatgem amb nens petits o amb persones amb mobilitat reduïda?

A Iberia garantim que, en aquelles reserves en les quals figurin menors d'entre 2 i 12 anys, almenys un dels acompanyants s'ubicarà, per defecte, a la mateixa fila de seients que el menor, o en files adjacents. Aquesta mateixa pauta s'aplicarà també a l'acompanyant d'un passatger amb mobilitat reduïda quan aquest últim s'identifiqui com a tal en fer la reserva.
En cas que seleccionis seients que tinguin un cost addicional, aquesta reserva serà voluntària i el seu cost no serà reemborsable.

Carregant...