Check-in on line a Iberia

Resolem els teus dubtes sobre el check-in online: els passos a seguir, les diferents incidències que et poden impedir fer-lo o què és la targeta d'embarcament mòbil.

Com puc fer el check-in online des d'iberia.com?

Podràs fer el check-in online a iberia.com fàcilment; només necessitaràs un ordinador o una tauleta amb connexió a internet. Si tens un telèfon intel·ligent, pots descarregar la nostra aplicació per a iPhone o Android.

Reserva el seient i obtén la targeta d'embarcament en el moment de la compra per a tots els vols d'Iberia, Iberia Express i Air Nostrum, llevat que hagis contractat una tarifa sense l'opció de reserva de seient, cas en què ho podràs fer 24 hores abans de la sortida del vol.
Tingues en compte que la facturació per als viatges amb origen o destinació a Cuba, el Salvador, els Estats Units, la Gran Bretanya, Guatemala, Mèxic, Puerto Rico i la Xina només està disponible 24 hores abans de la sortida del vol.

Hi ha aeroports que no ofereixen el check-in online, de manera que hauràs d'obtenir la targeta d'embarcament a l'aeroport.
Podràs obtenir la targeta d'embarcament en línia fins a 1 hora abans de la sortida del vol (90 minuts a Lagos i San José, i 180 minuts a Caracas).

Fes el check-in online seguint aquests passos:

1. Tria una de les dues opcions de cerca.

  • Codi de reserva o número de bitllet. Hauràs de facilitar el Codi de reserva o localitzador i el cognom del passatger tal com figuri a la mateixa reserva o localitzador.
  • També hi pots accedir per Iberia Plus, a través de la teva adreça electrònica o número de targeta i contrasenya, si vas fer la reserva com a client Iberia Plus.

 2. Selecciona el vol o vols a facturar.
Tria el seient de franc si la teva tarifa ho permet, o tria'l a un preu més econòmic que a l'aeroport. Pots consultar les condicions de la reserva de seients en funció de la classe en què volis. Si no tens cap preferència i no has triat seient abans de facturar, se te n'assignarà un sense cost i de manera aleatòria en el moment d'obtenir la targeta d'embarcament. Comprova que totes les dades siguin correctes abans d'emetre les targetes d'embarcament.

3. Emissió de la targeta d'embarcament.
Podràs imprimir la targeta d'embarcament des d'un document PDF o rebre la targeta mòbil per correu electrònic. Un exemplar de la targeta d'embarcament per vol o trajecte. A més, si tens un iPhone o iPod amb versió iOS6 o superior, podràs descarregar fàcilment les targetes d'embarcament mòbil al wallet (targeter) de Passbook.
Més informació sobre el check-in.

Per què no puc fer el check-in online?

Si el teu itinerari està format només per vols d'Iberia, Iberia Express i Air Nostrum, podràs reservar el seient i obtenir la targeta d'embarcament des del moment de la compra. Si has adquirit una tarifa sense seient, el pots reservar anticipadament per un import més econòmic que a l'aeroport i obtenir la targeta d'embarcament, o bé esperar fins a 24 hores abans de la sortida del vol per fer el check-in.
Tingues en compte que la facturació per als viatges amb origen o destinació a Cuba, el Salvador, els Estats Units, la Gran Bretanya, Guatemala, Mèxic, Puerto Rico i la Xina només està disponible 24 hores abans de la sortida del vol.

No podràs fer el check-in online i hauràs de facturar a l'aeroport en aquests casos:

  • Quan l'aeroport d'origen no permeti la facturació en línia.
  • Quan la companyia operadora sigui una altra. En aquest cas, et dirigirem al seu web si l'operador és American Airlines, British Airways, Finnair, Latam o Vueling. Tampoc no podràs adquirir el transport d'equipatge addicional a través d'Iberia.com.
  • Quan es tracti d'un servei especial, com ara si viatges amb una mascota, has contractat un servei per a menors no acompanyats o no has pogut verificar la teva condició de resident, podràs fer la facturació en línia, però hauràs de recollir la targeta d'embarcament a l'aeroport. Per a altres casos, només és possible la facturació a l'aeroport.
  • Quan volis amb origen o destinació als EUA, la Gran Bretanya o la Xina: les autoritats d'aquests països podran denegar el permís per facturar en línia.
  • Per a reserves amb tarifa de Pont Aeri de més d'una persona.

Si en fer el check-in t'apareix el missatge "Per les característiques de la teva reserva no pots fer el check-in online” i el teu cas no coincideix amb cap de les excepcions exposades anteriorment, torna-ho a intentar 24 hores abans de la sortida del vol. I si continues sense poder obtenir la targeta d'embarcament, hauràs de facturar a l'aeroport.

No m'han sortit les targetes d'embarcament, però al check-in online em diu que estic facturat. Què he de fer?

Si no t'han sortit les targetes però al check-in online constes com a ja facturat, pots demanar un duplicat de les targetes d'embarcament des de l'ordinador o el mòbil. Accedeix amb les teves dades al check-in online i, a la part inferior, on s'indica "Què vols fer?", tria "Imprimeix les targetes d'embarcament". A continuació, podràs seleccionar el format i el mode d'enviament de la targeta d'embarcament.

Recorda que, si et descuides les targetes d'embarcament, en pots obtenir una còpia als quioscos de check-in o als taulells de facturació.

Anul·lar la targeta d'embarcament en línia

Un cop emesa la targeta d'embarcament en línia, NO la podràs anul·lar. En cas que no et presentis a la porta d'embarcament, se't registrarà com a passatger no presentat i se t'aplicaran les normatives corresponents als canvis i devolucions previstes en la tarifa adquirida.

La targeta d'embarcament mòbil

La targeta d'embarcament mòbil és un codi 2D (QR) que conté totes les dades del vol. Permet una identificació més àgil i redueix l'ús del paper.
Quan facis el check-in online des del web, podràs triar el format per rebre-la al mòbil. També pots descarregar la nostra aplicació al mòbil, obtenir directament la targeta d'embarcament al terminal i anar a l'avió sense més papers.

En el moment de facturar, aproxima el teu terminal al lector de targetes d'embarcament mòbils, assegurant-te que la pantalla mostri la imatge 2D. Espera't uns quants segons fins que es faci la identificació.

La targeta d'embarcament mòbil es pot utilitzar al taulell de facturació, al filtre de seguretat i a l'embarcament.

El meu bitllet es troba en estat No facturable. Per què?

Com que pot ser degut a diverses causes, consulta'n el motiu fent clic a l'enllaç  'No facturable'. T'apareixerà una finestra on se t'indicarà la raó per la qual no pots continuar el procés de facturació del bitllet.

Si vols més informació, pots contactar amb l'agència emissora del bitllet o amb el nostre Centre de Reserves.

Què volen dir les sigles SBY-STL de la targeta d'embarcament?

Les sigles SBY apareixen a la targeta d'embarcament quan estàs subjecte a l'espai disponible i, per tant, condicionat a la resolució de la llista d'espera a l'aeroport per confirmar la teva plaça.

Carregant...