Animals domèstics

Vola amb nosaltres acompanyat del teu gos, gat, ocell, peix o tortuga. Revisa tota la documentació necessària, els preus i les condicions perquè puguin viatjar a la cabina, com a equipatge a la bodega o també com a mercaderia.

Puc viatjar amb animals domèstics?

Els animals domèstics (gossos, gats, ocells, peixos i tortugues) que compleixin les limitacions legals i de documentació poden ser acceptats com a equipatge a la bodega o a la cabina de passatge.

Per gestionar la teva petició, contacta amb el Centre de Reserves. El pagament es pot fer exclusivament a l'aeroport.

 • Acceptació a la bodega

  S'accepten gossos i gats, excepte els braquicèfals i els considerats de races perilloses. Porta'ls a la bodega en una cistella de transport adequada: resistent, segura, còmoda, amb ventilació i que li permeti estar-se dret en una posició natural, girar-se i jaure. En cas que el recipient no reuneixi les condicions mínimes d'acceptació, serà rebutjat a l'embarcament. Podràs trobar cistelles de transport adequades en botigues d'animals o empreses de transport especialitzades.

  El nombre i les dimensions de les cistelles de transport estan limitats segons el tipus d'avió. Només es podrà autoritzar el viatge quan tots els trajectes estiguin confirmats.

 • Acceptació a la cabina

  Els gossos, gats, peixos, tortugues i aus (excepte aus de rapinya) podran anar a la cabina amb tu si no superen els 8 Kg de pes (incloent-hi la bossa de transport, excepte en el cas de gossos pigall). 

  En cap cas l'animal no podrà sortir del recipient a l'interior de la cabina i és responsabilitat del passatger tenir-ne cura.

  • Les mides màximes de la cistella de transport són 45 x 35 x 25 cm, sempre que la suma d'aquestes tres dimensions no excedeixi els 105 cm.

  • El pes i la mida de l'animal cal que estiguin dins dels límits establerts tant a l'anada com a la tornada.

 • Acceptació com a càrrega aèria

  Si per algun motiu la teva mascota no pot viatjar amb tu ni a la cabina ni a la bodega, pots transportar-la com a càrrega, contacta amb Woof Airlines .

Si necessites més informació sobre el transport de mascotes pots consultar el web de IATA (només disponible en anglès) i també la pàgina del Ministeri d'agricultura, pesca i alimentació del govern d'Espanya (només disponible en castellà).

Animals braquicèfals

Els animals braquicèfals són gossos i gats amb el morro curt, xatos i amb el cap proporcionalment molt ample.
Les races són les següents:

 • Gossos: affenpinscher, Boston terrier, bòxer (totes les races), bullmastiff, buldog (totes les races), cane corso, carlí (totes les races), cavalier spaniel, chihuahua, chin japonès, chow-chow, dog de Bordeus, grifó de Brussel·les, spaniel japonès, spaniel King Charles, Lhasa apso, maltès, mastí, pequinès, pinscher miniatura, pit bull, presa canari, Sant Bernat, shar pei, shih tzu, spaniel anglès nan, spaniel tibetà i Yorkshire terrier.

 • Gats: birmà, exòtic de pèl curt, himalaià i persa.

A Iberia no transportem aquestes mascotes a la bodega, ja que corren més risc de patir cops de calor i trastorns respiratoris quan s'exposen a l'estrès o a altes temperatures. Ara bé, pots portar-les amb tu a bord, sempre que compleixin les condicions per al transport a la cabina.
També pots contactar amb WOOF Airlines per al seu transport com a mercaderia.

Hi ha alguna regulació o normativa per al transport d'animals domèstics?

A banda de les normes generals d'acceptació al vol, si tens intenció de viatjar amb animals de companyia (gossos i gats) entre els estats membres de la Unió Europea, hauràs de dur un passaport veterinari en regla. Tingues en compte que en alguns països hi ha restriccions pel que fa a la importació de mascotes.
Per transportar una mascota, hauràs d'abonar una tarifa de 25 a 300 EUR en funció de la destinació. Recorda reservar el transport de la mascota amb una antelació mínima de 48 hores, a través de les Oficines de reserves.
Si vols més informació, consulta Transport d'animals domèstics.

Carregant...