Saltar a contingut

Equipatge de màTens dubtes?

Què puc dur com a equipatge de mà?


AVÍS IMPORTANT

Pensant en la teva seguretat, i a fi de reduir els moviments a l'avió, et recomanem que lliuris la maleta de cabina als nostres taulells de facturació gratuïtament i que accedeixis a l'avió només amb el teu accessori personal (bossa o maletí).

Depenent de la classe en la que viatgis, l'origen i la destinació, la franquícia permesa pot variar. En general, la peça admesa a bord no podrà excedir les mides 56 cm x 40 cm x 25 cm. El pes no pot superar els 10 kg en Turista i els 14 kg en Business.

A més de la franquícia corresponent també podràs transportar de manera gratuïta algun altre accesori personal (màx. 40 x 30 x 15 cm): borsa, càmera fotogràfica, paraigua plegable….

Per mesures de seguretat, els objectes com tisores o paraigües de punta fina, ganivets i tota classe d'elements punyents, s'hauran de facturar com a equipatge, mai no es podran transportar en l'equipatge de mà. Les fulles d'afaitar de seguretat o d'un sol ús estan permeses a la cabina, sempre que estiguin encapsulades a l'embalatge.

També han de transportar-se com a equipatge facturat els objectes contundents que puguin causar lesions, com ara un braç d'autofoto, un bat de beisbol o accessoris de muntanya, com ara uns bastons de senderisme.

Si et cal transportar més de 100 ml de medicació líquida o agulles hipodèrmiques (per exemple, per diabetis) en el teu equipatge de mà, hauràs de portar un certificat del teu metge i mostrar-ho en el control de seguretat.

Per a més informació, pots consultar:
Equipatge de mà
Articles perillosos
Dispositius electrònics

Abans d'embarcar, hauràs de treure l'ordinador portàtil i qualsevol altre dispositiu elèctric i/o electrònic gran (tauletes, videoconsoles, assecadors de cabells, planxes de viatge, etc.) de la funda o de la bossa de transport i col·locar-lo en una safata perquè l'inspeccionin per separat de la resta d'equipatge de mà.

Tornar a dalt

Quins articles es consideren perillosos?


Per raons de seguretat, i depenent de la naturalesa dels objectes, hi ha alguns articles que no es poden transportar com a equipatge de mà, ni tampoc dur-los a sobre, i fins i tot alguns tampoc no es poden facturar com a equipatge en bodega.

Et recordem que cal que comprovis la llista d'articles perillosos abans d'iniciar el teu viatge.

Tornar a dalt

Com puc comprovar les mesures del meu equipatge de mà?


A l'àrea de facturació de l'aeroport existeixen gàlibs (d'Iberia o de l'aeroport) on pots comprovar si el teu equipatge de mà compleix la normativa establerta (56cm x 40cm x 25cm) per a poder transportar-lo amb tú a la cabina de l'avió.

De no cumplir amb la normativa, hauràs de facturar-lo.

Tornar a dalt

Puc transportar líquids a l'equipatge de mà?


Segons la normativa vigent, (Reglament 1546/2006 de la Unió Europea), existeixen limitacions per als líquids i les substàncies semblants que pots transportar com a equipatge de mà a la cabina de l'avió per a tots els clients amb sortida des de qualsevol aeroport de la Unió Europea, Regne Unit, Suïssa, Islàndia, Noruega, Brasil, USA i Sud-àfrica.

De manera excepcional, podràs portar al teu equipatge de mà petites quantitats de líquids, cremes o similars en envasos de 100 ml, que hauràs de transportar a una bossa de plàstic transparent amb sistema de tancament adhesiu o de cremallera. La seva capacitat no podrà superar un litre i hauràs de presentar-ho per separat de l'equipatge de mà als controls de seguretat.

Quedes exempts d'aquesta restricció:

  • Si viatges amb nadons, també podràs portar llet per nadons o suc.
  • En els casos necessaris, podràs portar productes dietètics, medicaments (líquid, gel o aerosol), insulina, i altres medicaments necessaris en quantitat suficient per al viatge i dels que hauràs de presentar una proba d'autenticitat als controls de seguretat.
  • Els articles que has adquirit a les botigues dels aeroports comunitaris, a les zones accessibles només per als passatgers o a bord dels avions d'aerolínies de la Unió Europea.

Aquestes limitacions no s'aplicaran si els líquids van a la bodega de l'avió com a equipatge facturat, encara que et recomanem no portar objectes fràgils i de vidre per evitar accidents (els articles peribles i fràgils viatgen sota la responsabilitat del client).

Tornar a dalt

Altres mesures de seguretat aplicables d'acord amb la normativa sobre l'equipatge de mà


  • Tens limitació en les mesures de l'equipatge de cabina, que s'ajusta a l’estàndard d'IATA (56cm x 40cm x 25cm),. En aquests casos, el personal dels controls de seguretat dels aeroports està obligat a fer-te tornar als taulells de facturació per poder facturar l'equipatge.
  • Accessori personal: es permet un únic accessori personal que ha de complir les mesures permeses (màx 40x30x15cm), a més de l'equipatge de cabina.
  • Hauràs de desprendre’t de jaquetes i peces d'abric, per poder-les passar per l'equip de raigs X del control de seguretat separadament del te equipatge de mà, mentre travesses per l'arc detector de metalls.
  • Els ordinadors portàtils i altres articles elèctrics o electrònics grans un cop fora del teu 'equipatge de cabina, hauràs de pasar-los per l'equip de raigs X del control de seguretat separadament de l'equipatge de mà.
Tornar a dalt

Quant equipatge de mà puc portar en un vol IB5XXX operat per Vueling?


Cal tenir en compte que només podràs dur 1 peça amb unes dimensions que no excedeixin 55x40x20 cm (alt x ample x llarg), i que a més, ha de cabre en el dispositiu mesurador situat en els aeroports.

Addicionalment podràs dur un altre accessori, les dimensions del qual ha de ser substancialment inferiors a 55x40x20 cm com un maletí petit o bossa de dona o una càmera fotogràfica o de vídeo.

A la porta d'embarcament, l'equipatge de mà (o accessori) que incompleixi aquesta normativa, és a dir, que excedeixi la quantitat i / o mesures indicades anteriorment, serà retirat i carregat a la bodega de l'avió, amb un cost addicional.

Els passatgers IB5000 en connexió amb un altre vol d'Iberia viatjant en Business Plus de Llarg Recorregut, poden viatjar amb les 2 peces d'equipatge de mà que contempli la seva tarifa.

Tornar a dalt

Puc portar flors o plantes a l’avió?


Les plantes, flors, llavors i altres productes d’origen vegetal formen part dels articles peribles que es permeten a bord com a part de l’equipatge (a la cabina o a la bodega) si compleixen les nostres condicions de mida/pes i sempre que no violin les restriccions agrícoles del país de destinació.
L’entrada d’aquests productes està prohibida o estrictament reglamentada, segons els països, pel risc de ser portadors de plagues o perquè puguin estar classificats com a espècies protegides.
T’aconsellem que contactis amb l’ambaixada del país de destinació.

Espanya, com a país membre de la Unió Europea, aplica la legislació europea en matèria duanera per al territori español.

Tornar a dalt

Està permès portar les cendres d'un difunt en una urna com a equipatge de mà?


Pots transportar les cendres o restes humanes incinerades com a equipatge de mà, en una Urna Funerària apropiada, degudament coberta i dissimulada, i amb un empaquetat anti-trencament.
Els documents exigibles per aquest transport són el certificat de defunció i d' Incineració, els quals et podrien ser requerits a l'aeroport d'origen, pel que sempre has de portar-los.
Quan les cendres siguin transportades d'un país a un altre, t'aconsellem contactar amb el Consolat del país de destinació sobre possibles requeriments de les autoritats locals.

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho