La nostra flota

Et presentem els avions de la nostra flota. Coneix també com funcionen els equips de desglaç i què és una parada tècnica.

Descobreix la flota del Grup Iberia: tots els nostres avions amb les seves dades tècniques i plànols

Descobreix tots els avions del Grup Iberia, des dels històrics fins a les últimes adquisicions. Consulta'n les dades tècniques, els plànols i curiositats.

Accedeix a la Flota Iberia i selecciona el tipus d'avió per veure'n fotos, la fitxa tècnica i el plànol de seients.

Com funcionen els equips de desglaç?

Els avions també pateixen les conseqüències de les temperatures sota zero, la neu i les glaçades. Tanmateix, gràcies als equips de desglaç dels aeroports, poden fer els vols que tenen programats.

Els equips de desglaç d'Iberia consten d'uns camions que incorporen un dipòsit de 5.000 litres d'una barreja d'aigua i glicol, i una caldera amb un cremador que fa que la barreja s'escalfi i surti pel canó a 2 graus centígrads. El camió porta unes bombes que fan pujar l'aigua de manera que, quan l'operador obre la vàlvula d'escapament, el líquid surt a la pressió necessària perquè caigui sobre l'avió.
L'aigua fon el gel, el gebre o la neu, i el glicol evita que se'n formi més durant un determinat període de temps.

Els plans verticals i horitzontals (ales i cua) se solen desglaçar. Així com el fuselatge, la cúpula del radar, les comportes dels trens d'aterratge i els estabilitzadors. En cas de condicions climatològiques extremes i a petició del comandant del vol, es procedeix a desglaçar els avions completament. Aquest procés s'executa aplicant escrupolosament les instruccions dels manuals del fabricant de l'avió i de la normativa IATA, entre d'altres.

Es pot tardar entre tres i cinc minuts a netejar un avió amb gel o gebre, però aquest temps es pot incrementar fins a més d'una hora si es tracta de neu.
A Madrid-Barajas hi ha dues bases de desglaç operatives les 24 hores del dia, que permeten netejar tres avions alhora en cada base en circumstàncies normals.

Què és una parada tècnica?

Quan un avió necessita omplir el dipòsit o fer alguna altra operació de manteniment, sol fer una parada tècnica. En aquests casos, la companyia no embarca ni desembarca passatge perquè no té drets de trànsit a l'aeroport en qüestió.  Algunes vegades, pot ser que et demanin desallotjar l'avió i esperar  a l'àrea de trànsits de l'aeroport fins que s'acabi d'omplir el dipòsit si el comandant ho veu necessari per motius de seguretat.

Carregant...