Saltar a contingut

ResidentsTens dubtes?

Quan s'aplica el descompte de resident?


El descompte per a residents s'aplica als vols directes i en connexió entre aeroports peninsulars i insulars (excepte per als residents a Ceuta, que se'n podran beneficiar als vols entre Sevilla, Màlaga o Jerez i altres destinacions nacionals peninsulars).
Quan hagis triat l’origen i la destinació del vol, i sempre que aquesta combinació admeti la subvenció del descompte, t'apareixerà el desplegable de Residents. Marca l'opció de Resident a Canàries o a Balears segons correspongui i et mostrarem els vols amb el descompte ja aplicat.

Tornar a dalt

Què és la subvenció de residència?


Es tracta d'una bonificació del 75% en les tarifes dels serveis regulars del transport aeri, atorgada per l'Estat espanyol.
Aquestes bonificacions seran d'aplicació als ciutadans espanyols i dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'altres Estats signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (actualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i Suïssa, que acreditin la condició de residents a les Illes Balears, Illes Canàries, Ceuta o Melilla i que efectuïn desplaçaments entre el lloc de residència i qualsevol lloc del territori nacional (Espanya).

La documentació vàlida per acreditar la residència en territoris no peninsulars (tant per a ciutadans espanyols com de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa) serà el certificat de residència expedit per l'ajuntament on estiguin empadronats.

Pots consultar més informació relacionada a la pàgina www.fomento.gob.es.

Tornar a dalt

Resident a les Canàries, les Balears i Melilla. Com he d'indicar el dret a descompte a l'hora de fer la reserva a través d'Iberia.com?


T'oferim l'opció d'indicar si ets resident a Canàries, Balears o Melilla des de la nostra pàgina principal. Un cop hast triat l'origen i destinació del teu vol, marques la casella de resident i els vols que et mostrem ja apareixen amb el descompte aplicat. O també, pots assenyalar la casella de resident més endavant, en el moment de la selecció dels vols en què vols viatjar.
A la pantalla d'Informació dels passatgers, se’t requeriran les dades obligatòries per aplicar-te el descompte de resident (tipus de document acreditatiu i terme municipal).

Recorda que per a una verificació correcta de la teva acreditació de residència, has d'introduir les dades del teu nom i cognoms exactament igual a com apareixen en el teu document d'identitat, sense emprar diminutius, contraccions o altres modificacions.

Per poder aplicar el descompte de resident a través de la nostra pàgina web, cal que tots els passatgers de la reserva tinguin dret al descompte de resident, és a dir, que siguin ciutadans espanyols, dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'altres Estats que hagin signat l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (actualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i Suïssa, acreditar la condició de residents a les Illes Balears, Illes Canàries o Melilla i efectuar desplaçaments entre el lloc de residència i qualsevol lloc del territori nacional (Espanya). Si alguns dels passatgers no és resident, cal que efectuï la reserva per separat.

Més informació a la pàgina www.fomento.gob.es/SARA.

Tornar a dalt

Residents a Ceuta. No puc obtenir el descompte directament en www.iberia.com, Què he de fer per a beneficiar-me de la bonificació per resident?


El descompte de residència a Ceuta no s'aplicarà de forma directa a www.iberia.com . Per a obtenir aquest benefici hauràs de realitzar una reserva (seleccionant en el procés de compra "només reservar") i posteriorment sol•licitar el descompte en una oficina d'Iberia o agència de viatges. És molt important que no realitzis la compra si vols beneficiar-te del descompte. El servei de l'emissió del bitllet a Serviberia és gratuït.

Per a poder aplicar el descompte de resident és necessari que tots els passatgers de la reserva tinguin dret al descompte de resident, és a dir siguin ciutadans espanyols, dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'altres Estats signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (actualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i Suïssa.

Recorda que hauràs d'acreditar la condició de residents a Ceuta, i que la bonificació s'aplicarà en els trajectes amb origen o destinació exclusivament als aeroports de Màlaga, Jerez o Sevilla i cap a/des de qualsevol lloc del territori nacional (Espanya).

La documentació vàlida per acreditar la residència en territoris no peninsulars (tant per a ciutadans espanyols com de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa) serà el certificat de residència expedit per l'ajuntament on estiguin empadronats.

Més informació a la pàgina www.fomento.gob.es/SARA.

Tornar a dalt

Pregunta'ns-ho