Descomptes per a residents

Resolem els teus dubtes sobre els descomptes que l'Estat espanyol aplica als residents a les Canàries, Balears, Ceuta i Melilla per als vols nacionals.

Quan s'aplica el descompte de resident?

El descompte per a residents s'aplica només als vols directes i en connexió entre aeroports peninsulars i insulars (excepte per als residents a Ceuta, que se'n podran beneficiar als vols entre Sevilla, Màlaga o Jerez i altres destinacions nacionals peninsulars).

Quan hagis triat l'origen i la destinació del vol, i sempre que aquesta combinació admeti el descompte, et mostrarem el desplegable de Residents. Marca l'opció de Resident  segons correspongui i es mostraran els vols amb el descompte ja aplicat.

Aquesta subvenció, atorgada per l'Estat espanyol, no s'aplica si pagues els bitllets amb Avios.

Com indico el dret a descompte en reservar a iberia.com pel fet de ser resident a les Canàries, les Balears, Ceuta o Melilla?

Selecciona una d'aquestes dues opcions perquè se t'apliqui el descompte de resident a les Canàries, Balears o Melilla en la compra de vols directes o en connexió entre aeroports peninsulars i insulars (excepte per als residents a Ceuta, que se'n podran beneficiar en els vols entre Sevilla, Màlaga o Jerez i altres destinacions nacionals peninsulars):

  • Des de la nostra pàgina principal, un cop triat l'origen i la destinació del vol, pots marcar la casella de resident i els vols que et mostrarem apareixeran amb el descompte ja aplicat.
  • Si no ho has marcat a la pàgina principal, també ho podràs fer durant el procés de compra, un cop triats els vols que t'interessen.

Més endavant, a la pantalla d'Informació dels passatgers, et demanarem les dades necessàries per aplicar-te el descompte de resident (tipus de document acreditatiu i terme municipal).

Recorda que, per verificar correctament la teva residència, has d'introduir el nom i cognoms exactament igual com figuren al document d'identitat, sense diminutius, contraccions ni altres modificacions.
Per poder aplicar el descompte de resident a través de la nostra pàgina web, cal que tots els passatgers de la reserva tinguin dret al descompte de resident, és a dir: que tots siguin ciutadans espanyols, dels altres estats membres de la Unió Europea o d'altres estats signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (actualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i Suïssa.
A més, hauran d'acreditar la condició de residents a les Illes Balears, Illes Canàries, Ceuta o Melilla i que els desplaçaments siguin entre el lloc de residència i qualsevol lloc del territori nacional (Espanya). Si algun dels passatgers no és resident, cal que faci la reserva per separat.

Informa-te'n a la pàgina de www.fomento.gob.es.

Què és la subvenció de residència?

La subvenció de residència és una bonificació de fins a un 75 % en les tarifes dels serveis regulars del transport aeri, atorgada per l'Estat espanyol.
Aquestes bonificacions s'apliquen als ciutadans espanyols i dels altres estats membres de la Unió Europea o d'altres estats signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu (actualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i Suïssa, que acreditin la condició de residents a les Illes Balears, Illes Canàries, Ceuta o Melilla i que efectuïn desplaçaments entre el lloc de residència i qualsevol lloc del territori nacional (Espanya).

La documentació vàlida per acreditar la residència en territoris no peninsulars (tant per a ciutadans espanyols com de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa) és el certificat de residència expedit per l'ajuntament on s'estigui empadronat.
Pots consultar més informació a la pàgina de www.fomento.gob.es.

Carregant...